Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων ζητά η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου, με Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων ζητά η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου, με μοναδικό θέμα την εκδήλωση στα

Επιχειρήσεις: Μείωση ενοικίου 40% για Ιούλιο και Αύγουστο-Δείτε ποιους αφορά

Εγκρίθηκαν Ελάχιστο Εγγυημένο εισόδημα και επίδομα στέγασης για τον μήνα Ιούλιο

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Προς νέα παράταση στο taxisnet σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ

Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Τακτικές Θερινές Εκπτώσεις 2020

PrevNext
Banner 728x90px

Της Κατερίνας Πολυδώρου

Με αισιοδοξία και όρεξη άνοιξαν σήμερα τα καταστήματα εστίασης πρώτη ημέρα μετά το lockdown για τον κορωνοϊό.

Η 25η Μαΐου θα θεωρείται πλέον ορόσημο αφού, ύστερα από δυόμισι περίπου μήνες, οι επιχειρηματίες του χώρου ανέβασαν ρολά και δέχτηκαν στα καταστήματά τους  τους πελάτες τους.


Έχοντας πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, δηλώνουν αποφασισμένοι να προσαρμοστούν γρήγορα στις νέες συνθήκες που επιβάλει πλέον στη διασκέδασή μας ο κορωνοϊός λένε οι καταστηματάρχες. 
«Έχουμε κρατήσει τις αποστάσεις από τραπέζι σε τραπέζι, σε κάθε τραπέζι μπορούν να κάθονται μέχρι έξι άτομα εκτός κι αν είναι κάποια οικογένεια με ανήλικα» λένε στο olympianews καταστηματάρχες εστίασης. 

Ο Dejan Miloseski, ο οποίος μίλησε στο olympianews δηλώνει αισιόδοξος, καθώς ο κόσμος την πρώτη κιόλας μέρα της ελευθερίας του από την περίεργη μέχρι πρότινος κανονικότητα της καραντίνας, βγήκε και έδειξε να στηρίζει τα τοπικά καταστήματα εστίασης και όπως είπε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του καφέ Frida Day&Night

 «Ο κόσμος μπούχτισε μέσα στο σπίτι και επιτέλους όλοι θα αρχίσουμε σιγά σιγά να βρίσκουμε τους ρυθμούς μας. Σαν πρώτο πρωινό μετά την άρση των μέτρων και τηρώντας τα πάντα, βλέπουμε πως το καταναλωτικό κοινό έχει ξεχυθεί στην πλατεία  για τον πρώτο του καφέ, αν και θέλω να είμαι αρκετά αισιόδοξος και για τις απογευματινές ώρες που ο κόσμος μαζευόταν στις πλατείες, ενώ ελπίζουμε πως τώρα θα μοιραστεί στα μαγαζιά». Αναφέρθηκε όμως και στη συνάντηση που είχαν οι καταστηματάρχες εστίασης με τον δήμαρχο Πύργου, στην οποία φυσικά και παραβρέθηκε και δήλωσε πως τους είπαν ότι θα δοθεί παραπάνω χώρος από το δήμο σε κάθε κατάστημα ,έτσι ώστε να βοηθηθούν όλοι με καλή διάθεση και συνεργασία και να καλύψουν τους χαμένους μήνες, αφού πλέον δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν και το εσωτερικό τους που κάποιοι επένδυαν σε αυτό.

Αισιόδοξος, όπως και είναι από τη φύση του άλλωστε, ήταν και ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων Δε monk και Duomo, που εδρεύουν στην κεντρική πλατεία.
Ο Σάκης Θεοδωρακόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να αισιοδοξούμε για την ψυχολογία και την δικιά μας, αλλά και του κόσμου», αφού τόνισε πως «Είμαστε μαχητές! Όλοι γνωρίζουμε ότι η πρώτη ημέρα είναι πάντα μια δύσκολη μέρα και σαν πρώτη μέρα μας χαμογέλασε. Πιστεύω πως κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση θα καλυτερεύει. Χρειάζεται κουράγιο, ηθικό και δύναμη. Είναι η δουλειά μας, είναι το προσωπικό μας, είναι οι πελάτες μας, εμείς οι ίδιοι! Χρειάζεται να το παλέψουμε όλοι, σαν μια γροθιά».Από την άλλη, συγκρατημένα αισιόδοξος έδειξε να είναι ο ιδιοκτήτης του Baroque Espresso Bar, κ. Χάρης Τροχανάς, καθώς επισήμανε πως κρατάει μικρό καλάθι , ενώ βλέπει πως ο κόσμος δείχνει το δικό του ενδιαφέρον, αφού όπως ανέφερε: «Υπήρχε η δίψα για να πιει ο κόσμος τον καφέ του, αν και φαινόταν διστακτικός αρχικά. Βλέπουμε πως υπήρχε ροή από το πρωί και αυξημένη κινητικότητα, σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες. Ας ελπίσουμε πως το ίδιο καλά, αλλά και ακόμα καλύτερα θα κυλήσουν και οι επόμενες ημέρες, αν ο κόσμος μας στηρίξει».