Πανελλήνιες 2020: Τι λέει ο πρώτος των πρώτων της Ηλείας-Με 18.600 ο Γεώργιος Κατσαλάς

ΌΧΙ στο νομοσχέδιο που καταργεί τις διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις

Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Ηλείας για τον Δολωματικό Ψεκασμό Δακοκτονίας

H Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ζαχάρως- Φιγαλείας για το προεδρικό διάταγμα

Ο Διονύσης Καλαματιανός για το νόμο για τις συναθροίσεις

Banner 728x90px

«Σε όλους τους χώρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος απαγορεύεται η χρήση των μπαρ ως χώρου παραμονής των πελατών».

Αυτή η διάταξη στη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στον κλάδο της εστίασης, αφού ακυρώνει στην πράξη τη λειτουργία των καταστημάτων που διαθέτουν μπάρες.

Έτσι η πλειονότητα των club, αλλά και αρκετών εστιατορίων που ήταν μικτής χρήσης (φαγητό και ποτό) δεν έχουν επί της ουσίας σκοπό λειτουργίας, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να αναρωτιούνται «γιατί μας άνοιξαν;».

Την ίδια ώρα, η νέα ΚΥΑ προβλέπει εξοντωτικά πρόστιμα, αφού όπως καταγγέλλει και ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου δεν είναι κλιμακωτά, ούτε έχουν  χαρακτήρα συμμόρφωσης. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Στεργίου τουλάχιστον είκοσι επιχειρήσεις στο κέντρο της Πάτρας δεν επαναλειτούργησαν μετά την άρση των απαγορεύσεων λόγω του κορωνοϊού, ενώ μετά την εφαρμογή της νέας ΚΥΑ θα είναι αναπόφευκτα κι άλλα λουκέτα.

Θυμίζουμε ότι στο Δήμο Πατρέων σε δύο καφετέριες-μπαρ επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα συνολικού ύψους 22.000 € και από 30 ήμερες αναστολή λειτουργίας το καθένα  για μη τήρηση της ορθής αναλογίας ατόμων ανά επιφάνεια καταστήματος, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΣΚΕΑΝΑ: «ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ Ή ΚΛΕΙΣΤΕ ΜΑΣ»

Την ίδια ώρα, ο ΣΚΕΑΝΑ με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό κι όλους τους εμπλεκόμενους Υπουργούς απευθύνει για ακόμη μία φορά ύστατη έκκληση στην Πολιτεία να στηρίξει τον κλάδο, επισημαίνοντας ότι την ώρα που λαμβάνονται αυστηρά μέτρα για τη λειτουργία των καφετεριών και εστιατορίων κανείς δεν ελέγχει τα υπαίθρια πάρτι και τους άλλους χώρους συνάθροισης κοινού.

Όπως αναφέρει «προασπίζουμε σε κάθε περίπτωση την δημόσια υγεία και την υγεία των οικογενειών μας και των εργαζομένων μας.

Η εστίαση όμως δεν είναι ο μόνος κρίκος που θα διαφυλάξει από την «ρήξη» την υγειονομική αλυσίδα.  Υπαίθρια ανεξέλεγκτα πάρτυ, συγκεντρώσεις στις εκκλησίες, σε ελεύθερες παραλίες, πολιτικές συγκεντρώσεις, στα αεροπλάνα 3 άτομα δίπλα- δίπλα, αλλά ο ποινικός κώδικας επιβάλλεται μόνο στα μαγαζιά μας, όπου υπάρχει και περιορισμός πυκνότητας ατόμων ανά τμ. αλλά και περιορισμός αποστάσεων.

Πυκνότητα, αποστάσεις, όχι bar, άρα;

Μας ανοίξατε λοιπόν, για να συντηρήσουμε το σύστημα με εισφορές και φόρους και για να μην πληρώνετε εσείς τους υπαλλήλους;

Έκπτωση, λοιπόν, οι άλλοι στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων, εμείς ως συνήθως ελεγχόμενοι και τιμωρούμενοι.

Πως θα επιβιώσει ένα κατάστημα μικτής χρήσης εάν δεν χρησιμοποιεί μπαρ, πως θα επιβιώσει ένα κατάστημα με χρήση παραλίας, πως θα επιβιώσει ένα κατάστημα χωρίς ημιυπαίθριο χώρο;

Καλύτερα, λοιπόν, να μας αφήσετε κλειστούς, διαφορετικά βοηθήστε μας.

1.Επιδοτήστε τα ενοίκια μέχρι λήξει το ασύμμετρο κακό του κορωνοϊού

2.Δώστε μας Φ.Π.Α. 6% και 13% όσο κρατήσει αυτό

3.Επιδοτήστε τις ασφαλιστικές εισφορές

4.Επιδοτήστε μας με χρήματα όπως οι άλλες χώρες και όχι δίνοντας δάνεια

5.Εφαρμόστε ένα ποινολόγιο, όχι εξοντωτικό με σφράγισμα ενός ή δύο μηνών και τεράστια πρόστιμα αλλά ένα ποινολόγιο κλιμακωτό, συμμορφωτικό

6.Μην μας διαπομπεύετε δημόσια με ανάρτηση αφίσας πως μας δώσατε 534€, έχουμε παράξει για εσάς τα τρις περισσότερα

7.Εισάγετε πλέον τουρίστες για να στηρίξετε την οικονομία. Στην χώρα δεν έχουμε κρούσματα. Βοηθήστε μας να επιβιώσουμε κι αν υπάρξουν προβλήματα προχωρήστε σε τοπικά lockdown, διαφορετικά κλείστε μας από τώρα

8.Ναι και αφίσα θα βάλουμε στα μαγαζιά μας για τα 534€ και για τα δάνεια αλλά δίπλα και αφίσα για όλα τα άλλα που ζητάμε για να μείνουμε όρθιοι

  1. Θα διαμαρτυρηθούμε με όση φωνή και δύναμη έχουμε - Έχουμε ήδη προετοιμάσει αντίδραση
  2. Είμαστε ο κλάδος που δημιουργεί για την χώρα το 25% του οικονομικού γίγνεσθαι, μαζί με την προμηθευτική και συνεργατική αλυσίδα και δίνει δουλειά στο 25% του εργατικού δυναμικού της χώρας

Περάσαμε μια δεκαετία καταστροφικών μνημονίων που μας άφησαν ανήκεστες  οικονομικές πληγές και τώρα διαλυθήκαμε. Ή βοηθήστε μας, ή κλείστε μας».

gnomip.gr