Πανελλήνιες 2020: Τι λέει ο πρώτος των πρώτων της Ηλείας-Με 18.600 ο Γεώργιος Κατσαλάς

ΌΧΙ στο νομοσχέδιο που καταργεί τις διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις

Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Ηλείας για τον Δολωματικό Ψεκασμό Δακοκτονίας

H Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ζαχάρως- Φιγαλείας για το προεδρικό διάταγμα

Ο Διονύσης Καλαματιανός για το νόμο για τις συναθροίσεις

Banner 728x90px

ΒΑΣ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Στόχος μας η διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής όλων των πολιτών στην απόλαυση της θάλασσας»


Εγκαταστάθηκε σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, στην θέση «Πλάκες»
Κατακόλου, το σύστημααυτόνομης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα (seatrac), ιδιοκτησίας της Π.Ε Ηλείας. Τις εργασίες παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, με τον Οργανωτικό Γραμματέα του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε Ηλείας, Γιώργο Παπανικολόπουλο.

  Νωρίς το πρωί έγινε η διαμόρφωση του χώρου και ακολούθησε η τοποθέτηση του μηχανισμού, από το τεχνικό συνεργείο της εταιρείας η οποία την ευθύνη εγκατάστασης, απεγκατάστασης και συντήρησης του «Seatrac», καθώς επίσης η τοποθέτηση του διαδρόμου προσέγγισης των αναπηρικών αμαξιδίων. Έτσι, τα άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα, έχουν από σήμερα την ευκαιρία να απολαμβάνουν με αυτονομία και ασφάλεια τα θαλάσσια μπάνια τους και κατά συνέπεια τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

  «Με ιδιαίτερη χαρά παρακολουθούμε τις εργασίες τοποθέτησης του συστήματος πρόσβασης ατόμων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα στη θάλασσα. Φέτος, τοποθετήθηκε πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά, αν και υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση. Ο αρχικός σχεδιασμόςήταν να έχει τοποθετηθεί περί τα μέσα Ιουνίου, πλην όμως, κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα και τεχνικά προβλήματα που αφορούν στις εργασίες συντήρησης, δεν μας το επέτρεψαν», εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλος. Ευχαριστώντας και δημόσια τους εργαζόμενους στις αρμόδιες υπηρεσίες για τηνολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ζητημάτων, συμπλήρωσε πως «κοινός στόχος και σκοπός μας είναι να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε, μέσα από τέτοιες δράσεις, την ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτών στην απόλαυση της θάλασσας και των ευεργετικών ιδιοτήτων του θαλασσινού μπάνιου. Κι αυτό, κατ’ εμέ, δεν είναι απλά προνόμιο, αλλά ανάγκη».

 

Ο Οργ. Γραμματέας του Συλλόγου Παραπληγικών κ. Παπανικολόπουλος, σημείωσε πως φέτος, είναι η 1ηχρονιά που η εγκατάσταση γίνεται έγκαιρα, ώστε τα άτομα με αναπηρία να μπορούν να απολαύσουν τα μπάνια τους. Παράλληλα, στις δηλώσεις του εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο για το ενδιαφέρον, τηνευαισθητοποίηση και τις ενέργειές του για την ταχύτερη δυνατή εγκατάσταση του «seatrac», αλλά και προς τηνκα Νικολάου, (σ.σ από το τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού της Π.Ε Ηλείας) η οποία ήταν παρούσα στην διαδικασία εγκατάστασης, για την ενίσχυση αυτής της προσπάθειας.