Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων ζητά η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου, με Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων ζητά η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου, με μοναδικό θέμα την εκδήλωση στα

Επιχειρήσεις: Μείωση ενοικίου 40% για Ιούλιο και Αύγουστο-Δείτε ποιους αφορά

Εγκρίθηκαν Ελάχιστο Εγγυημένο εισόδημα και επίδομα στέγασης για τον μήνα Ιούλιο

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Προς νέα παράταση στο taxisnet σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ

Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Τακτικές Θερινές Εκπτώσεις 2020

PrevNext
Banner 728x90px

Την ανάγκη να βρεθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα των δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου που είχαν χορηγηθεί μετά τις πυρκαγιές του 2007,  τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος.

Τα παραπάνω δάνεια είχαν καθαρά προνοιακό χαρακτήρα.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 σήμερα Πέμπτη 14/5/2020 στις 14:00 το μεσημέρι και την εκπομπή «Συνδέσεις» με τους δημοσιογράφους κ. Κώστα Λασκαράτο, κα. Χρύσα Παπασταύρου και ο κ. Κώστα Παπαχλιμίντζο αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα που έχουν πολλές επιχειρήσεις του νόμου Ηλείας λόγω του εγκλωβισμού τους από τα πυρόπληκτα δάνεια.

Το 60% περίπου αυτών δεν ήταν ενήμερα μέχρι της 31/12/2019 με αποτέλεσμα να αποκλείονται από τις σημαντικές χρηματοδοτήσεις, όπως τα δάνεια με ευνοϊκούς όρους για την επανεκκίνηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Τέλος αναφέρθηκε στον τουρισμό και τον αγροτοδιατροφικό πλούτο της Ηλείας. Συγκεκριμένα μίλησε για την κρουαζιέρα οπού το μέλλον είναι αβέβαιο με αποτέλεσμα να έχουν νεκρώσει οι τουριστικές επιχειρήσεις στο Κατάκολο και την Αρχαία Ολυμπία.

Έγινε εκτεταμένη αναφορά στον αγροδιατροφικό πλούτο της Ηλείας που είναι ένα σημαντικό στήριγμα για την οικονομία του τόπου και θέλει την ανάλογη στήριξη από την πολιτεία προκειμένου να συνδεθεί με τον τουρισμό και να συμβάλει σημαντικά στην διατροφική αυτάρκεια της χώρας.

Link συνέντευξης

https://webtv.ert.gr/ert1/syndeseis/14mai2020-syndeseis/