Με χαρά διαβάζουμε ότι ένα έργο που οραματίσθηκε και ξεκίνησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, συνεχίζεται και προφανώς θα ολοκληρωθεί από την νυν.

Ως παράταξη στηρίξαμε τότε και θα στηρίξουμε και τώρα, έργα ανάπλασης προς την ποιοτικότερη αναβάθμιση της Πόλης. Το υποέργο θωράκισης του Επαρχείου, συμπληρώνει και την πρακτική χρησιμότητα του όλου εγχειρήματος.

ΟΜΩΣ είμαστε αντίθετοι με την μεταφορά του εμβληματικού μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη από τη θέση του. Εκτός του ότι δεσπόζει, όπως του αρμόζει ως μνημείο και ως συμβολισμό, στην κορυφή της πλατείας και είναι ορατό από παντού, είναι και ύβρις η μεταφορά του. Θα ήταν πολύ προτιμότερο η ¨αναβάθμισή¨ του και να παραμείνει στην ίδια ακριβώς θέση. Προτείνουμε να το σκεφτεί εκ νέου η Δημοτική Αρχή και απλά να το θωρακίσει από τα χέρια βέβηλων και ανιστόρητων συν-πολιτών μας δίνοντας του περισσότερο ύψος (άρα πιο δύσκολη προσβασιμότητα στον κάθε μπαχαλάκια).

Τα μνημεία τέτοιου ειδικού βάρους ΔΕΝ πρέπει να κρύβονται από την κοινή θέα, αλλά να αναδεικνύονται  ακόμα περισσότερο, συντηρώντας την Ιστορική και Εθνική μνήμη σε πείσμα των καιρών που ζούμε. ΜΗΝ ΤΟ ΚΡΥΒΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ…

ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ-ΧΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ