Ένα ερώτημα πλανάται πάνω από το ΚΙ.ΝΑΛ… Μετά την αιφνίδια αποχώρηση της κ Γεννηματά οι τρείς ,μέχρι στιγμής συνυποψήφιοι Ανδρέας Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης , θα παραμείνουν μόνο τρείς ? Ή λόγω του πολιτικού κενού που αφήνει το «Γεννηματικό» μπλοκ «ανοίξει ο δρόμος» για επιπρόσθετη ή επιπρόσθετες υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος? 

Βέβαια πέραν των πολιτικών γεγονότων που έτσι κι αλλιώς θα έχουν έκβαση προς κάποια κατεύθυνση , ολόψυχα ευχόμαστε να έχει την καλύτερη έκβαση η υγεία της κ Γεννηματά. Να επιστέψει γερή και δυνατή πρώτα στην οικογένειά της και έπειτα στην πολιτική σκηνή. 

    Όμως το πολιτικό κενό που αφήνει εκ των πραγμάτων, στο εσωτερικό του κόμματος της και μεγάλο είναι και θα αποτελέσει προνομιακό χώρο για όποιον καταφέρει να διεισδύσει μέσα και να καρπωθεί «τα πολιτικά οφέλη». Μάλιστα το ακέφαλο ποσοστό και ανάλογα που θα κινηθεί θα βοηθήσει σημαντικά στην εκλογή του νέου αρχηγού… 

Από χθες όμως πλανάται ένα ακόμα ερώτημα και πάνω από το νομό Ηλείας. Σε συνέντευξη που μου παρεχώρησε ο γραμματέας της Ν.Ε. Ηλείας του ΚΙ.ΝΑΛ. και του ΠΑΣΟΚ Σάκης Γιατράς στο LETRINAFM.GR άφησε σαφής ενδείξεις για υποψηφιότητα και από την Ηλεία. Μάλιστα σε ερώτηση μου σε στιλ που θυμίζει κουίζ για το πρώτο γράμμα του επωνύμου … Και αφού η σκέψη διάνυσε το γράμμα «Κ»… και αφού από «Κ» αρχίζει και το όνομα του Γιάννη Κουτσούκου και το όνομα του Μιχάλη Κατρίνη … Ακολούθησε η ανάλογη ερώτηση προς τον κ Γιατρά όπου ο εκλεκτός καλεσμένος είπε ότι κάτι τέτοιο θα ανακοινωθεί από τον ίδιο τον υποψήφιο. Όμως από την συνέχεια της συζήτησης και από τα συμφραζόμενα καταλάβαμε ότι υπάρχει σοβαρή σκέψη μάλλον… από τον Μιχάλη Κατρίνη! Βέβαια η πιθανή υποψηφιότητα από τον Μιχάλη Κατρίνη βοηθιέται και από το γεγονός ότι είναι και βουλευτής. 

Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. 

Γιώργος Μαρκόπουλος 

Δημοσιογράφος