Χωρίς καμία διάθεση αντιπολίτευσης, αλλά για λόγους που έχουν να κάνουν με την διασφάλιση της ατομικής υγείας και ταυτόχρονα με την προστασία της δημοσίας υγείας, καλούμε το Δήμαρχο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

α. Γιατί δεν εφαρμόζονται κατά γράμμα τα μέτρα της πολιτείας, όπως ορίζονται στους σχετικούς νόμους και στις εγκυκλίους ;

β.  Γιατί δεν έγινε άμεση αποσυμφόρηση των υπηρεσιών με τη μεταφορά κάποιων εξ αυτών στο νέο Δημαρχείο ; 

Τα ερωτήματα είναι σαφή, απλά, κατανοητά και αμείλικτα.

Οι πολίτες θέλουν σαφείς, απλές και κατανοητές απαντήσεις. 

Όχι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και να ρίχνουμε τις ευθύνες στους «απρόσεκτους» υπαλλήλους. 

Ανευθυνότητα ή επιπολαιότητα ;

     Όταν το 2019, μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, θέσαμε το θέμα της μεταφοράς υπηρεσιών στο νέο κτίριο του Δημαρχείου δεν φανταζόμαστε το μέγεθος της τεράστιας ανάγκης γι αυτή τη μεταφορά. Δεν είχε εμφανιστεί τότε ο κορονοιός. Εμείς αναδείξαμε το απαράδεκτο και αδιανόητο γεγονός να υπάρχει κτίριο (ισόγειο και υπόγειο), κατασκευασμένο με χρήματα του δημοσίου, και να μην χρησιμοποιείται, την ώρα που οι εργαζόμενοι του Δήμου στοιβάζονται κυριολεκτικά στο υπάρχον Δημαρχείο και καλούνται να δουλεύουν κάτω από απαράδεκτες και άθλιες συνθήκες. Και ταυτόχρονα οι πολίτες καλούνται να εξυπηρετούνται μέσα σ αυτό το περιβάλλον. Να φανταστείτε ότι το κτίριο έχει ολοκληρωθεί εδώ και έξι (6) χρόνια και όσο μένει κενό καταστρέφεται.  

     Οι αποστάσεις μεταξύ των υπαλλήλων δεν τηρούνται, πώς να τηρηθούν εξ άλλου στον υπάρχοντα χώρο. Οι υπάλληλοι δεν ενημερώνονται για τις εγκυκλίους και τα πρωτόκολλα. Η εξ αποστάσεως παροχή εργασίας είναι άγνωστη διαδικασία στο Δήμαρχο. Προγραμματισμένα ραντεβού για την εξυπηρέτηση του κοινού δεν εφαρμόζονται. Συντονιστής διαχείρισης COVID-19 και σχέδιο δράσης δεν υπάρχουν. Το ΚΕΠ του Δήμου μας είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που λειτουργούσε με ορθάνοικτες τις πόρτες.

     Η πρώτη αντίδραση του Δήμαρχου, μετά τη γνωστοποίηση κρουσμάτων, ήταν ότι τα κρούσματα δεν μένουν στο Δήμο μας, υπονοώντας ότι το πρόβλημα το έφεραν από αλλού, άρα δεν έχει καμία ευθύνη ο Δήμαρχος.

     Καλούμε τον Δήμαρχο να αναλάβει για πρώτη φορά τις ευθύνες του. Να σταματήσει να τις μεταφέρει σε άλλους. 

     Καλούμε το Δήμαρχο:  

  • να μεταφέρει άμεσα υπηρεσίες στο νέο κτήριο ώστε να απεγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι και να εξυπηρετούνται ανθρώπινα οι πολίτες. 
  • να εφαρμόσει άμεσα τους νόμους και τις εγκυκλίους του Υπουργείου.  
  • να σταματήσει, δια μέσου των «παπαγάλων» του, τις επιθέσεις στους υπαλλήλους.
  • να σταματήσει τη διασπορά πανικού, ο οποίος εκτός των άλλων δημιουργεί προβλήματα στην τοπική οικονομία.