Banner 728x90px camera

Η κυβέρνηση παγιδευμένη στις αντιφάσεις της προσπαθεί να βγει στο ξέφωτο. 

Καιρό τώρα ψάχνει μια δικαιολογία αλλά τα στοιχεία δεν την βοηθούν. 

Είναι και οι διασωληνωμένοι που αυξάνονται την ώρα που παράλληλα αυξάνονται και οι θάνατοι. 

Την ίδια φιλότιμη προσπάθεια κάνουν και οι διαπιστευμένοι – «αντικειμενικοί» δημοσιογράφοι που εκ των πραγμάτων ζουν πλέον τον απόλυτο διχασμό. 

Από την μια να δείχνουν «περιχαρείς» τις ουρές των ασθενοφόρων για να πιάσει νούμερα η τηλεθέαση και από την άλλη να λένε ότι η κατάσταση τείνει να αποφορτιστεί και ότι όπου ναναι θα έχουμε καλά νέα.

Κάποιος που παρακολουθεί όλα αυτά είναι σίγουρο ότι θα ζητήσει την συνδρομή του ψυχιάτρου αν και είναι σίγουρο ότι μετά από ένα χρόνο εγκλεισμό και με τέτοιο ανελέητο βαρβαρισμό από ήξεις αφήξεις για κάποιους θα είναι πλέον πολύ πολύ αργά.

Και κάποια στιγμή εκεί που φαίνεται ότι η τραγωδία είναι αδιέξοδη έρχεται ο από μηχανής θεός, τα self test που ήρθαν να προστεθούν στα ήδη γνωστά rapid test. 

Είπαν λοιπόν να ποντάρουν σε αυτά μπας και τους βγει η ζαριά και αρχίζουν να παίζουν σε νέα πίστα….

Αποφάσισαν λοιπόν να τα φέρουν σε πολύ μεγάλες ποσότητες και είπαν να «χρησιμοποιήσουν» το έτοιμο δίκτυο των φαρμακείων για να τα διαθέσουν.

Μετά άρχισαν να αλληλοσυγχαίρονται που το σκέφτηκαν και συνέχισαν το φραπέ τους σίγουροι πλέον για τα θεαματικά αποτελέσματα. 

Αλλά υπήρχαν και κάποια μικρά προβληματάκια που ανέλπιστα εμφανίστηκαν στην πορεία….

Καλά τα τεστ αλλά δεν αρκεί μόνο η διάθεση του πρέπει να βρεθεί και κάποιος να τα κάνει ….

Αφού πρόλαβαν να πουν ότι αυτά μπορεί να γίνονται στα φαρμακεία πολύ γρήγορα κατάλαβαν τους μεγάλους υγειονομικούς κινδύνους που εγκυμονούσε αυτή η πρόταση οπότε αναγκάστηκαν να σκεφτούν κάτι άλλο πιο πρωτοποριακό. 

Έτσι είπαν ότι το self test θα το κάνει ο καθένας από μόνος του καθ ότι από την μια είναι απλό από την άλλη θέλουν να κάνουν τον λαό υπεύθυνο ή έστω συνυπεύθυνο από την στιγμή που αυτοι σαν κυβέρνηση κάθε μέρα αποποιούνται και πιο πολύ των ευθυνών τους. 

Για τα rapid που και αυτά θα διατίθενται προσεχώς από τα φαρμακεία ακόμη δεν το έχουν σκεφτεί αλλά όλο και κάποιον θα βρουν να αγγαρέψουν …….

Για να οργανώσουν ειδικά συνεργεία φυσικά ούτε λόγος ……

Πάντως η έξυπνη διαχείριση των self test είναι μια εγγύηση ότι μας κυβερνούν τα καλύτερα μυαλά και δεν μπορεί, δεν γίνεται να μην σκεφτούν κάτι εξ ίσου μεγαλοφυές για τα rapid test.

Συγκεκριμένα και για να καταλάβουμε τι προγραμματισμός έχει γίνει προς το παρόν αξίζει να μπούμε σε κάποιες διασκεδαστικές λεπτομέρειες όσες βέβαια έχει κάνει γνωστές η Κυβέρνηση. 

Όλοι οι κάτω των 65 θα δικαιούνται δωρεάν ένα self test την εβδομάδα και από την στιγμή που θα παραλαμβάνεται από το φαρμακείο θα δηλώνεται σε ειδική πλατφόρμα ..

Το ότι θα δηλώνεται κατά την παραλαβή δεν σημαίνει ότι υποχρεωτικά θα δηλώνεται και το αποτέλεσμα. 

Αυτό κατά δήλωση του αρμόδιου υπουργού θα είναι προαιρετικό. 

Τώρα χωρίς την υποχρεωτικότητα του αποτελέσματος είναι απορίας άξιον τι επιδημιολογική επιτήρηση μπορεί να γίνει και τι συμπεράσματα θα βγουν από τους αρμοδίους

Πάντως εκεί που η κατάσταση είναι καθαρά επιθεωρησιακή είναι το θέμα με τους μαθητές. 

Για να γίνει δεκτό το παιδί στο σχολειό θα πρέπει ο γονέας να του κάνει το self test.

Μετά θα μπει στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου όπου και θα δηλώσει το αποτέλεσμα και θα τυπώσει μάλιστα την ειδική φόρμα την οποία και θα υπογράψει. 

Αν το τεστ είναι αρνητικό το παιδί θα πάει σχολείο με την εκτυπωμένη βεβαίωση του γονέα αν όμως είναι θετικό κάθεται σπίτι και για τιμωρία παίρνε απουσία και δεν θα έχει ούτε τηλεκπαιδευση. 

Απλά πράγματα ….

Με αυτήν την λογική σε όλα τα σπίτια πρέπει να υπάρχει όχι μόνο pc αλλά και εκτυπωτής.

Για τον εκτυπωτή βέβαια δεν είναι καθόλου σίγουρο αλλά όπως πάμε σε λίγο καιρό κάθε οικογένεια που θα έχει παιδί στο σχολείο θα πρέπει να έχει στο σπίτι εγκατεστημένη πλήρη μηχανοργάνωση. 

Βέβαια υπάρχει το ερώτημα που δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί μήπως ο γονέας πρέπει να βγάλει ειδική σφραγίδα για την βεβαίωση που θα δώσει στο παιδί του για να πάει σχολείο…..

Για τα rapid test φαίνεται ότι είπαν άσε να ζήσουμε πρώτα το μπάχαλο των self test και μετά θα βάλλουν τα φωτεινά μυαλά κάτι να σκεφτούν.  

Έχουν ήδη φροντίσει να διατίθενται και αυτά μέσω των φαρμακείων και ίσως αυτό να είναι το σημαντικό σε πρώτη φάση 

Όλα αυτά τα ωραία εντάσσονται στην προσπάθεια που κάνει η Κυβέρνηση να ανοίξει η αγορά. να ξεκινήσει η οικονομία και να βγούμε από την κρίση 

Είναι να απορεί κάνεις πως τόσο καιρό δεν τα είχαν σκεφτεί όλα αυτά…..

Αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ…..

Πάντως αν κάτι δεν πάει καλά την ξέρουμε πολύ καλά την συνέχεια 

Θα φταίμε εμείς που δεν συνεργαστήκαμε σωστά και όχι αυτοί που «οργάνωσαν» αυτό το μπάχαλο 

ΥΓ Κάποιοι κακεντρεχείς και προβοκάτορες ενδέχεται να σκεφτούν ότι το σημαίνον για την κυβέρνηση είναι μόνο η προμήθεια των τεστ και όλα τα άλλα είναι αφημένα στην τύχη τους 

Και δεδομένου ότι μιλάμε για εκατομμύρια τεστ θα πουν και το διαχρονικό «είναι πολλά τα λεφτά Άρη»

Εμείς όμως αυτό δεν το πιστεύουμε….

Δεν είναι δυνατόν να σκέπτονται έτσι οι άριστοι των αρίστων και μάλιστα εν μέσω αυτής της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης