Στο χθεσινό ΔΣ Πύργου, 12 Μαΐου 2021, η παράταξή μας ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ, επανέφερε για 6η συνεχόμενη χρονιά, το αίτημά μας να μετονομαστεί η οδός ΔΙΟΝΥΣΟΥ (έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας) σε οδό Ανθυπαστυνόμου ε.α Βασίλη Μαρτζάκλη. Ενός αστυνομικού που υπηρετούσε στην Α.Δ Ηλείας και δολοφονήθηκε στις 11 Μαΐου 2014 στη προσπάθειά του σώσει συμπολίτη μας από ένοπλο «ευπαθή» κακοποιό. Ο Βασίλης Μαρτζάκλης την δεδομένη χρονική στιγμή ήταν μάλιστα εκτός ωραρίου υπηρεσίας.

Περιμέναμε ότι λόγω της συγκυρίας και την ύπαρξη 2 αστυνομικών-συνδικαλιστών Αντιδημάρχων, η πρότασή μας φέτος θα γινόταν άμεσα αποδεκτή και τουλάχιστον θα εκδίδαμε ως ΔΣ ένα ψήφισμα το οποίο θα ξεκινούσε τις διαδικασίες και θα έδινε ένα εντέλλεσθε (ή δήλωση της επιθυμίας του ΔΣ) στην αρμόδια επιτροπή-όργανα.

Περιμέναμε-ελπίζαμε και ήταν ευχής έργο, την πρόταση αυτή να την φέρουν φέτος οι ίδιοι οι αιρετοί συνάδελφοί του, κάτι που έμεινε ελπίδα. Το να περάσει σε άλλο Δ.Σ, στο απροσδιόριστο μέλλον, με συνολική ονοματοδοσία οδών, θεωρούμε ότι υποβιβάζει την αξία αναγνώρισης τιμής σε ένα σύγχρονο ήρωα της κοινωνίας μας.

Αναμένουμε τις γρήγορες ενέργειες, από όπου και εάν προέρχονται, για να αποκατασταθεί αυτή η αδικία πριν το επόμενο Δ.Σ που θα γίνει το Μάιο του 2022.

Η ανακοίνωση εκτός από μια διαμαρτυρία, αποτελεί και ένα μικρό φόρο τιμής και επίσης αποτελεί την απόδειξη ότι η Παράταξή μας δεν ξεχνά και τιμά τους ΣΩΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ, τα ΣΩΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ της κοινωνίας, που πρέπει να προβάλλονται. 

ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΡΤΖΑΚΛΗ- για εσένα δεν έγιναν πορείες-δεν κάηκαν μαγαζιά και περιουσίες-δεν νοιάστηκαν πολιτικοί φορείς-δεν έβγαλαν λόγους και δεν έγραψαν άρθρα «ευαίσθητοι» πολιτικοί-δεν εξέφρασαν γνώμη για εγκληματικές οργανώσεις που είχαν «ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου»!!! ….(κάτι που νομίζουμε λίγο θα σε ενδιέφερε προσωπικά, γιατί στη σύντομη ζωή σου ήσουν ΑΝΘΡΩΠΟΣ της προσφοράς στη κοινωνία και στον αθλητισμό). 

Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος-Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου