PrevNext

Ο Τιτάν Πύργου κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα με 61 συνολικά βαθμούς στο στυλ Ελληνορωμαϊκής πάλης Παμπαίδων για το έτος 2021. 

Οι 10 αθλητές μας που αγωνίστηκαν στην Ελληνορωμαϊκή πάλη κατέκτησαν 3 Χρύσα 1 ασημένιο και 2 χάλκινα μετάλλια και ανέδειξαν τον σύλλογο πρωταθλητή Ελλάδος. 

 

Αναλυτικότερα :

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στα 41 κιλά ο Τσαρουχάς Βασίλης,

62 κιλά ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος,

68 κιλά ο Αδαμάντιος Παπαδάτος,

Ασημένιο στα 41 κιλά ο Ερμής Κολιτσόπουλος, 

Χάλκινο στα 68 ο Παναγιώτης Στασινόπουλος 

Τέλος, στα 85 κιλά ο Δημήτρης Ντοχας 

Τέλος, ο Αλέξης Κρανίτης ο Χρήστος Κάββουρας, ο Σπυρίδων Ανδρέας και Διονύσης Παπαδόπουλος αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε πανελλήνιο πρωτάθλημα με σθένος χωρίς όμως να κατακτήσουν μετάλλιο. Η προσπάθεια όλων των αθλητών αξίζει πολλά συγχαρητήρια!!! 

 Αρχιτέκτονας της μεγάλης αυτής αθλητικής νίκης για την πόλη του Πύργου αλλά και για ολόκληρη την Ηλεία δεν είναι άλλος από τον σπουδαίο αθλητή και άνθρωπο της Πάλης που ακούει στο όνομα Αλέξης Κολιτσόπουλος και έχει αφιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως προπονητής στην ανάπτυξή της  στην ιστορική περιοχή της Ηλείας όπου βρίσκεται ο ιερός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στους ανθρώπους του ΔΣ της ομάδας αλλά και σε όσους στάθηκαν στο πλευρό των Τιτάνων Πύργου, για τη σπουδαία τους νίκη και την Πανελλήνια πρωτιά.

Το OlympiaNews.gr εύχεται θερμά συγχαρητήρια σε όλους και στους καλύτερους αγώνες με τέτοιες επιτυχίες πάντα!!! 

 

Στην τελετή λήξης του 49ου Διεθνούς Ράλι ΦΙΛΠΑ, μίας εκ των μεγαλυτέρων διοργανώσεων μηχανοκίνητου αθλητισμού, συμμετείχε το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος. 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία και ο κ. Νικολακόπουλος έλαβε από τους διοργανωτές της εκδήλωσης αναμνηστική πλακέτα και μετάλλιο ενώ με την σειρά του, απένειμε τα έπαθλα στους τρείς πρώτους νικητές του Ράλλυ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες καθώς και όλους τους προσκεκλημένους, που με την παρουσία τους και την επιλογή τους τίμησαν την Αρχαία Ολυμπία, μια περιοχή που ειδικά την τελευταία περίοδο υπέστη πολλά δεινά μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Επίσης, υπογράμμισε ότι αισθάνεται τιμή που είναι μέρος μίας Περιφερειακής Αρχής με σχέδιο και όραμα για τον τόπο, η οποία εκτιμά και επιδιώκει τέτοιες δράσεις να λαμβάνουν χώρα στην γενέτειρα του Ολυμπισμού, αλλά και στην Ηλεία γενικότερα, αφήνοντας έτσι και μια ανοιχτή πρόσκληση στους διοργανωτές για μια μελλοντική επανάληψη της διοργάνωσης. 

Την ανάγκη για έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Αθλητικών Ενώσεων (ΕΣΠΕΠ, ΕΠΣ Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, ΕΣΚΑΗ, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορ. Πελοποννήσου, κ.α.) και των Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας που δραστηριοποιούνται σε περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου, επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, σε επιστολή που απέστειλε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά.

Στην επιστολή του ο κ. Νικολακόπουλος μεταφέρει τους προβληματισμούς των σωματείων που απευθύνθηκαν με τα αιτήματα τους στον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, παράλληλα όμως με την παρέμβασή του επιδιώκει να συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που μαστίζουν τον αθλητισμό. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος, «ο αθλητισμός αποτελεί μια από τις κινητήριες δυνάμεις του τόπου μας , η οποία μετά την περίοδο της πανδημίας βρίσκεται σε κατάσταση επανεκκίνησης, έπειτα όμως και από τις καταστροφικές πυρκαγιές οι συνθήκες έγινα ακόμη πιο δύσκολες. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία να ανταποκριθούν τα σωματεία σε αυτή τη πρωτόγνωρη κατάσταση». Επιπλέον ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού , Εθελοντισμού και Ολυμπισμού τονίζει πως πρόκειται για σωματεία που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας, συνδέονται άρρηκτα με την πολιτιστική και αθλητική κληρονομία του τόπου. «Είναι χρέος όλων μας στην γενέτειρα του αθλητισμού και του ολυμπιακού ιδεώδους, ο αθλητισμός να παραμένει ζωντανός» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, με την παρέμβασή του ο κ. Νικολακόπουλος, ζητάει την αρωγή και την βοήθεια της Πολιτείας, επισημαίνοντας πως και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από την πλευρά της, θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στο μέτρο του δυνατού, ώστε να ξεπεραστούν τα πραγματικά προβλήματα και ο αθλητισμός να συνεχίσει να λειτουργεί και να προσφέρει απρόσκοπτα τα ιδανικά και τις αξίες του στον τόπο μας.

Ήλιδα-Ολυμπία: Δρόμος Εκεχειρίας 2021 (50 χλμ)

Αγώνας δρόμου για παιδιά και εφήβους: Ο Δρόμος του Ίφιτου 2021 (2 χλμ)

Αρχαία Πίσα-Αρχαία Ολυμπία: Ο Δρόμος του Κλεοσθένη 2021 (5 χλμ)

20.9.2021

Προσαρμοσμένος στη νέα κανονικότητα που επιβάλλουν οι συνθήκες της πανδημίας, διεξήχθη την Κυριακή με επιτυχία και με αρκετές διεθνείς συμμετοχές, ο 6ος Δρόμος Εκεχειρίας, από την Αρχαία Ήλιδα (διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων) στην Αρχαία Ολυμπία (ιερό τόπο διεξαγωγής των αγώνων), με τους κατοίκους των πυρόπληκτων χωριών να αποδεικνύουν ότι η φιλοξενία είναι τρόπος ζωής.

Παράλληλα με τον Δρόμο Εκεχειρίας, διεξήχθησαν δύο ακόμη δρόμοι τιμώντας τους πρωτεργάτες της Εκεχειρίας, που ήταν προαπαιτούμενη στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Δρόμος του Ιφίτου, τιμώντας τον βασιλιά της Ήλιδας Ίφιτο από το χωριό της Ήλιδας μέχρι το παλαιό μουσείο στον Αρχαιολογικό χώρο, (απόσταση 2 χλμ) τον οποίο έτρεξαν παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Και ο Δρόμος του Κλεοσθένη, από την Αρχαία Πίσα στην Αρχαία Ολυμπία (αγώνας 5χλμ) τιμώντας τον βασιλιά της Αρχαίας Πίσσας Κλεοσθένη (ο τρίτος που υπέγραψε την Εκεχειρία ήταν ο βασιλιάς της Σπάρτης Λυκούργος).

Η συμμετοχή των δρομέων (Ελλήνων και από δέκα ακόμη χώρες) έδειξε ότι το μήνυμα της Εκεχειρίας είναι ισχυρό και πρέπει να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο, υπό τις σημερινές δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες.

Η αφετηρία για τον “Δρόμο Εκεχειρίας 2021” δόθηκε την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, στις 6.15 το πρωί από την Αρχαία Ήλιδα, και ο τερματισμός έγινε στην Αρχαία Ολυμπία, περίπου στις 4.30 το απόγευμα. 

Έτρεξαν ~200 δρομείς. Ιδιαίτερη σημασία για το νόημα και την αξία της Εκεχειρίας είχε η αντιπροσωπεία στρατιωτών δρομέων από την Παλαιστίνη καθώς και μελών του CISM από την Ουγγαρία, τη Λιθουανία και τη Βραζιλία. Στο Δρόμο μετείχαν και δρομείς από τη Γερμανία, την Ολλανδία.

Η διοργάνωση θέλοντας να τιμήσει έναν άνθρωπο που η προσπάθειά του ξέφυγε από τις συνηθισμένες ανθρώπινες δυνάμεις και καταγράφηκε στα ρεκόρ Γκίνες, έθεσε ως επικεφαλής του Δρόμου της Εκεχειρίας τον Σπύρο Χρυσικόπουλο ο οποίος, κολύμπησε σε πισίνα 350 χλμ σε επτά ημέρες (100 περισσότερα από τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ) και ακολουθούσε ο επισμηναγός Τζέφερσον Μαρτίνεζ Μοτζαρντίν Κούτο (από τη Βραζιλία), ως απεσταλμένος της Γραμματείας του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM).

Η διαδρομή των 50 χλμ ξεκινά από την Αρχαία Ήλιδα, διέρχεται μέσα από 13 χωριά της ημιορεινής Ηλείας (Δάφνη, Κεραμιδιά, Δαφνιώτισσα, Περιστέρι, Χειμαδιό, Σόπι, Καράτουλα, Μαγούλα, Λατζόι, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανος) και καταλήγει στην Ολυμπία.

Κάτοικοι και σύλλογοι των περιοχών από όπου διέρχονταν οι δρομείς τους υποδέχονταν, όπως κάθε χρόνο αλλά με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, προσφέροντάς τους τοπικά εδέσματα.

Ο Δρόμος της Εκεχειρίας δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και βραβεύθηκαν με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια όλοι όσοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία ολόκληρη τη διαδρομή των 50 χλμ. καθώς πεποίθηση των διοργανωτών είναι ότι η ολοκλήρωση της δύσκολης αυτής διαδρομής αποτυπώνει και τη δυσκολία να φθάσει κανείς μέσα από την εκεχειρία στην πολυπόθητη ειρήνη, κάτι το οποίο πετύχαιναν οι πρόγονοί μας, αφού η τήρηση της Εκεχειρίας ήταν όρος καθοριστικός, για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας.

Όπως είναι γνωστό πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας κηρύσσετο η Εκεχειρία. Οι αθλητές που έμπαιναν στο Βασίλειο της Ήλιδας κατέθεταν, στα σύνορα, τα όπλα τους και επί ένα μήνα στην Ήλιδα έκαναν κοινά γυμνάσια και είχαν κοινή διατροφή. Μετά από την πρώτη κρίση των κριτών οι αθλητές, οι ελλανοδίκες, οι ιερείς κλπ, εν πομπή μετέβαιναν από την Αρχαία Ήλιδα στην Αρχαία Ολυμπία για την τέλεση των αγώνων.

Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί θερμά τους κατοίκους και τους συλλόγους των χωριών της διαδρομής που σε αυτές τις δύσκολες για όλους συνθήκες απέδειξαν ότι η φιλοξενία είναι στην καρδιά των κατοίκων. Όλοι οι πρόεδροι των κοινοτήτων αλλά και ο Δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος με τον συνεργάτη του Γιώργο Καραστέργιο, ο αναπληρωτής δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Χάρης Σπηλιόπουλος ήταν εκεί για να υποδεχθούν τους δρομείς.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΙΦΙΤΟΥ 2021

Το απόγευμα του Σαββάτου λίγο πριν την τελετή έναρξης του Δρόμου Εκεχειρίας, πραγματοποιήθηκε ο Δρόμος του Ίφιτου 2021 από το χωριό της Αρχαίας Ήλιδας μέχρι τον Αρχαιολογικό χώρο της Ήλιδας (παλαιά αρχαιολογική συλλογή) για παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού (Ε΄ και Στ΄) και του γυμνασίου σε μία προσπάθεια να συνδέσουμε το σύγχρονο (που το εκφράζει το χωριό της Ήλιδας και τα παιδιά ) με το αρχαίο που είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Ήλιδας.

 Ο δρόμος είναι αφιερωμένος στον πρωτεργάτη της Εκεχειρίας, βασιλιά της Αρχαίας Ήλιδας Ίφιτο.

Στον αγώνα πρώτευσαν από τους μαθητές δημοτικού η Ανθή Αγγελάτου (η οποία είχε πρωτεύσει και πέρυσι) και ο Σπύρος Ζωγόπουλος.

Από τους μαθητές γυμνασίου ο Απόστολος Ντε Μαρίνης.

Ο Δρόμος του Ίφιτου έγινε στο πλαίσιο των δράσεων του #BEACTIVE. 

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΟΣΘΕΝΗ 2021

Την Κυριακή το πρωί διεξήχθη για πρώτη φορά Δρόμος Εκεχειρίας, αφιερωμένος στον Βασιλιά της αρχαίας Πίσσας, Κλεοσθένη, ο “Δρόμος του Κλεοσθένη 2021”, 5χλμ με αγωνιστικό χαρακτήρα και με τη συμμετοχή ενηλίκων και ανηλίκων. Την εκκίνηση έδωσε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, με τον Διευθυντή του ΑΣΑΕΔ πλοίαρχο Σπυρίδωνα Ανδριόπουλο (ο οποίος είναι κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ Μαραθωνίου δρόμου και των 10.000 μέτρων).

Ο Δρόμος του Κλεοσθένη οργανώθηκε από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας και το ΑΣΑΕΔ. Συμμετείχαν δρομείς από την Ελλάδα και τις τρεις διεθνείς αντιπροσωπείες (Παλαιστίνη, Λιθουανία και Ουγγαρία). Οι δρομείς ξεκίνησαν από την εκκλησία της Αγίας Κυριακής στην Αρχαία Πίσα, πέρασαν από τους τάφους των Ελλανοδικών, μπροστά από την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και το αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας και κατέληξαν στο παλιό δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Τα αποτελέσματα:

Κωνσταντάρας Γεώργιος: 16.50.55, Μαναβής Γεώργιος: 19.46.78, Λαμπίρης Αλέξανδρος: 20.35.78

Βλάχου Μαρία: 24.44.49, Τσουκαλά Κωνσταντίνα: 26.33.46 και Γιαννικοπούλου Φωτεινή 26.43.99.

Τιμητικά – και εκτός ανταγωνισμού- έτρεξαν ο Δ/ντής του ΑΣΑΕΔ πλοίαρχος Σπυρίδων Ανδριόπουλος, η αρχηγός της ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Παλαιστίνης ταξίαρχος Αμάλ Καλίλ και η Ολυμπιονίκης Φλωρεντία Σφακιανού.

Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, διεξήχθη στην Αρχαία Ήλιδα η τελετή έναρξης του Δρόμου Εκεχειρίας 2021. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον εθνικό ύμνο της Ελλάδος και του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM). 

Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό η Πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας κα Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη και το μέλος του ΔΣ του CISM και Διευθυντής του Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (ΑΣΑΕΔ) πλοίαρχος Σπυρίδων Ανδριόπουλος. 

Η κα Κοντογιάννη αναφέρθηκε στην ανάγκη καθιέρωσης της Εκεχειρίας ως ολυμπιακής αξίας και στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και τόνισε: Βρισκόμαστε εδώ για να βαδίσουμε το δρόμο της Εκεχειρίας, σε μια προσπάθεια να θυμίσουμε ότι στο σύγχρονο κόσμο που ζούμε, οφείλουμε όλοι όσοι πιστεύουμε στον ολυμπισμό και στις αξίες που τον διέπουν, να προβάλουμε την βασική ολυμπιακή αξία, την αξία της εκεχειρίας που οδηγεί στην πολυπόθητη ειρήνη.

Ο καθένας από σας που συμμετέχετε στον Δρόμο της Εκεχειρίας είναι ένας άτυπος αγγελιαφόρος της Εκεχειρίας στη σύγχρονη εποχή.

Ο κ. Ανδριόπουλος τόνισε ότι φέτος ο Δρόμος της Εκεχειρίας έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Sports and Peace» του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM) και στη διοργάνωση συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από τις χώρες μέλη του CISM Ουγγαρία, Παλαιστίνη, Λιθουανία, Ελλάδα καθώς και ο εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας του CISM.

Αναγνώσθηκαν τα μηνύματα του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη. Χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος και ο αντιδήμαρχος θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουριστικής Ανάπτυξης και Ενίσχυσης της Απασχόλησης κ. Θανάσης Γεωργόπουλος, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ήλιδας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής βραβεύθηκε και η κα Ζωή Παρασκευοπούλου, από τα Λεχαινά, Ασημένια Ολυμπιονίκης στο ομαδικό μεικτό στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων που διεξήχθησαν στη Σιγκαπούρη. Το ομαδικό μεικτό είναι μία καινοτομία με αναμεμιγμένο φύλο και χώρα. Η Ζωή είχε στο πλευρό της τον Σλοβένο RAJH GREGOR.

Τέλος δόθηκε τιμητική πλακέτα στον Σπύρο Χρυσικόπουλο και στον εκπρόσωπο της Γενικής Γραμματείας του CISM επισμηναγός Τζέφερσον Μαρτίνεζ Μοτζαρντίν Κούτο, οι οποίοι ηγήθηκαν της πορείας του Δρόμου Εκεχειρίας 2021. 

Παρέστησαν οι αρχηγοί των ομάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουγγαρίας Συνταγματάρχης Γκάβλικ Πήτερ, της Λιθουανίας λοχαγός Μοδέστας Λαπιένις, της Παλαιστίνης η ταξίαρχος Αμάλ Καλίλ, της Ελλάδος αντισυνταγματάρχης Σωτήριος Ανυφαντής, ο εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας του CISM επισμηναγός Τζέφερσον Μαρτίνεζ Μοτζαρντίν Κούτο μαζί με τα μέλη των αντιπροσωπειών τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία του συγκροτήματος Banda Morena και με τοπικά κεράσματα από τον Σύλλογο Αρχαίας Ήλιδας, Αρχαία Ήλιδα και τον Πολιτιστικό Συλλογο Καλυβίων Ήλιδας «Ήλιδα».

Η διοργάνωση υποστηρίχθηκε από πλήθος θεσμικών υποστηρικτών.

Διοργανώνεται από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τους Δήμους Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), συνεργαζόμενο φορέα υποστήριξης το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, τελούν υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού & Αθλητισμού - ΓΓΑ, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM), της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ), του ΕΟΤ, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), της Ένωσης Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, με τη συμμετοχή του #BEACTIVE, εθελοντική υποστήριξη Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και Ε.Ο.ΠΥ.Δ., χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ 3, ΕΡΤ Πύργος, Αθήνα 9,84, RunningNews.gr, Ovi, apopseis.gr, GreekTeachers κ.α.  

Οι διοργανωτές ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη τους Επίσημους Υποστηρικτές μας: ΕΟΤ, AVANCE rent a car, ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ, λουξ, Κρίνος, Fargeco, Εθνική Ασφαλιστική και τους υποστηρικτές – προμηθευτές: bioilis, ΗΛ.ΒΙ.ΓΑΛ. ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ, Ένωση Αγροτών Ηλείας ΙΚΕ, Αγροτικός Συνεταιρισμός Κορυφής, τους αμέτρητους εθελοντές από όλα τα χωριά του Δρόμου της Εκεχειρίας, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αμαλιάδας, τους γιατρούς Ειρήνη Χριστοδούλου και Παναγιώτη Μπουρλίδη και τους εθελοντές γιατρούς που τους πλαισίωναν, τον ακούραστο και πάντα δίπλα μας κ. Σπύρο Τζουλέκη και τον δημ. Σύμβουλο Πύργου κ. Βασίλη Σωτηρόπουλο.

 

Όλες οι δράσεις του Δρόμου Εκεχειρίας έγιναν με την έγκριση του υγειονομικού πρωτοκόλλου από τη ΓΓΑ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γ. Γεωργιόπουλος, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, ο αναπληρωτής δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Θανάσης Γεωργόπουλος, ο πρώην βουλευτής και υπουργός κ. Γιώργος Κοντογιάννης, ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Τάκης Αλεξόπουλος, ο συνεργάτης του Δημάρχου Πύργου κ. Γιώργος Καραστέργιος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι δημοτικών διαμερισμάτων και οργανισμών.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις μας στην ιστοσελίδα μας: https://routeoftruce.com/

Γίνε και εσύ μέρος της ιστορίας είτε ως δρομέας είτε ως εθελοντής!

Κλείνουν αύριο οι εγγραφές για τον «Δρόμο Εκεχειρίας» 2021, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  19 Σεπτεμβρίου 2021.

Η αφετηρία για τον “Δρόμο Εκεχειρίας” θα δοθεί την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, στις 6.15 το πρωί από την διοργανώτρια πόλη των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, Αρχαία Ήλιδα, και ο τερματισμός  θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία, τόπο τέλεσης των Αγώνων, περίπου στις 4.30 το απόγευμα. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 200 δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο δρόμος δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και θα βραβευθούν με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια όλοι όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία ολόκληρη τη διαδρομή των 50 χλμ. Γιατί σημασία δεν έχει μόνο η διαδρομή αλλά και η ολοκλήρωσή της γιατί όπως και η εκεχειρία για να φτάσεις στην ειρήνη πρέπει να την ολοκληρώσεις. 

Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, θα γίνει η τελετή έναρξης του Δρόμου της Εκεχειρίας στην Αρχ. Ήλιδα 

Λίγο πριν την τελετή έναρξης του Δρόμου Εκεχειρίας, θα πραγματοποιηθεί ο Δρόμος του Ίφιτου (στις 6.00 μ.μ.) από το χωριό της  Αρχαίας Ήλιδας μέχρι τον Αρχαιολογικό χώρο της Ήλιδας (παλαιά αρχαιολογική συλλογή) για παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού (Ε΄ και  Στ΄) και του γυμνασίου. Ο δρόμος είναι αφιερωμένος στον πρωτεργάτη της Εκεχειρίας, βασιλιά της Αρχαίας Ήλιδας Ίφιτο.

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 στις 11.00 το πρωί θα διεξαχθεί δρόμος εκεχειρίας, αφιερωμένος στον βασιλιά  της αρχαίας Πίσας, Κλεοσθένη. Ο “Δρόμος του Κλεοσθένη” είναι 5 χλμ και έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. 

Η διοργάνωση υποστηρίζεται από πλήθος θεσμικών υποστηρικτών. Διοργανώνεται από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας και συνδιοργανώνεται με την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τους Δήμους Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), συνεργαζόμενο φορέα υποστήριξης το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, τελούν υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού & Αθλητισμού - ΓΓΑ, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM), της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ), του ΕΟΤ, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), της Ένωσης Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, με τη συμμετοχή του #BEACTIVE, εθελοντική υποστήριξη Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και Ε.Ο.ΠΥ.Δ., χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ 3, ΕΡΤ Πύργος, Αθήνα 9,84, RunningNews.gr, Ovi, apopseis.gr, GreekTeachers κ.α.  

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη τους Επίσημους Υποστηρικτές μας: ΕΟΤ, AVANCE rent a car, ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ, λουξ, νερά Κρίνος, Fargeco, Εθνική Ασφαλιστική και τους υποστηρικτές – προμηθευτές: bioilis, ΗΛ.ΒΙ.ΓΑΛ. ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ, Ένωση Αγροτών Ηλείας ΙΚΕ, Αγροτικός Συνεταιρισμός Κορυφής.Για περισσότερες πληροφορίες και την εγγραφή σας στις δράσεις μας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας : https://routeoftruce.com/
Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι, πλέον, ο κορυφαίος αθλητής στο μήκος στον κόσμο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2021 στο Τόκιο, κάνοντας 8,41 στο τελευταία του άλμα στο μήκος, και σήκωσε την Ελλάδα ψηλά.

Το «χρυσό» αγόρι από τα Γρεβενά τα κατέφερε στο Τόκιο και έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στο τελευταίο του άλμα προσγειώθηκε στα 8,41μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος.  Με τους διοργανωτές να... συνοδε΄ύουν τη μεγάλη του επιτυχία με Ζορμπά και συρτάκι στο στάδιο!   

Ο 23χρονος αθλητής Γιώργου Πομάσκι και πρωταθλητής Ευρώπης έγινε ο πρώτος άνδρας μετά τον Κώστα Τσικλητήρα που ανεβαίνει στο βάθρο στα οριζόντια άλματα για τη χώρα μας.

Μέχρι και την τελευταία προσπάθεια του, ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν πέμπτος, αλλά απέδειξε πως έχει τεράστιο ταλέντο αλλά και ψυχή. Με ένα συγκλονιστικό άλμα στα 8.41μ. στην τελευταία του προσπάθεια, «ξέρανε» τους δύο Κουβανούς που βρισκόντουσαν στις πρώτες θέσεις κι ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, το οποίο είναι το δεύτερο για την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά από αυτό του Στέφανου Ντούσκου στην κωπηλασία.

O σπουδαίος πρωταθλητής ανέτρεψε όλα τα δεδομένα στον τελικό, αφήνοντας την τελευταία στιγμή στη δεύτερη θέση τον Ετσεβαρία, ο οποίος ναι μεν πήδηξε κι αυτός στα 8.41μ., αλλά η δεύτερη επίδοση του ήταν χειρότερη (8.09μ.) από του Τεντόγλου (8.15μ.).

Ο Κουβανός που μετά την τρίτη του προσπάθεια, φαινόταν ότι έχει πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι του, δεν κατάφερε καν να κάνει άλμα στην έκτη του προσπάθεια κι έτσι ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε το χρυσό μετάλλιο.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκίνησε με άλμα στα 8.11μ., ενώ στη δεύτερη και την τρίτη του προσπάθεια ήταν άκυρος.

Στο τέταρτο άλμα, ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε 8,10μ., στον πέμπτο 8.15μ., αλλά τα άλματα αυτά όχι μόνο δεν του έδιναν το χρυσό μετάλλιο, αλλά τον έβγαζαν εκτός βάθρου. Όλα αυτά μέχρι το τελευταίο άλμα, όπου ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε την απόλυτη ανατροπή και πήρε το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 8.41μ.

Τους ανθρώπους που έτρεξαν για να υλοποιηθεί με επιτυχία το προπονητικό καμπ προ-εθνικής ομάδας παμπαίδων (Κ17) βόλεϊ που διεξάγεται από τις 11 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου στο κλειστό γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου της Αμαλιάδας, βράβευσαν το βράδυ της Τρίτης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης. 

Ειδικότερα βραβεύθηκαν για την σωστή διοργάνωση του καμπ, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» κ Γιώργος Μπακέλλας, ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Παρασκευόπουλος και η κ Ειρήνη Μακαρώνη. 

Όπως ανέφερε ο κ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου: «Βρισκόμαστε στην Αμαλιάδα και κάνουμε μια προσπάθεια επανεκκίνησης του Βόλεϊ στο πλαίσιο της προπόνησης της προεθνικής ομάδας παιδιών που έχουν γεννηθεί το 2005 -2006. Ό,τι βλέπουμε σήμερα εδώ στο κλειστό της Αμαλιάδας, δεν αποτέλεσμα παρθενογένεση αλλά μια συλλογική προσπάθεια της ΕΟΠΕ, των προπονητών των αναπτυξιακών κατηγοριών, οι οποίοι «σάρωσαν» όλη την Ελλάδα και αφού κατέγραψαν όλα τα παιδιά της χώρας που ασχολούνται με το άθλημα, φέραμε ότι καλύτερο υπάρχει στο βόλεϊ και αυτές τις ηλικίες στην Αμαλιάδα. Για να πραγματοποιηθεί όμως το εγχείρημα χρειάστηκε η συμβολή του Δήμου Ήλιδας τον οποίο ευχαριστούμε και βέβαια τον πρόεδρο του «ΗΛΕΙΟΥ» κ. Μπακέλλα για τη στήριξή του όλες αυτές τις ημέρες. Να ευχαριστήσω την κοινωνία της Αμαλιάδας, την τοπική αυτοδιοίκηση, τον Δήμο και την κ. Ειρήνη Μακαρώνη που ήταν δίπλα μας και μας βοήθησε».

Απαντώντας του ο κ Γιώργος Μπακέλλας επεσήμανε : «Βρισκόμαστε στο κλειστό γήπεδο της Αμαλιάδας, μαζί με τους ανθρώπους που εργάστηκαν σκληρά για να υλοποιηθεί αυτή η διοργάνωση. Κάνω μια μικρή αναδρομή λέγοντας πως τα τελευταία χρόνια λόγω των υγειονομικών συνθηκών, αυτός ο χώρος ήταν κλειστός. Με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης και με τη συμφωνία πως δεν θα είναι ένα περιστασιακό δρώμενο αλλά κάτι που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, φεύγουμε με την σιγουριά πως το Αθλητικό μας κέντρο πλέον λαμβάνει τη θέση που πραγματικά του αξίζει. Στην υλοποίηση αυτής της διοργάνωσης αντιμετωπίσαμε σωρεία προβλημάτων τα οποία με επιμονή και υπομονή λύσαμε. Σήμερα όμως κοιτάζοντας στα μάτια όλα αυτά τα παιδιά θυμήθηκα γιατί ανέλαβα το συγκεκριμένο στόχο και επαναπροσανατολίζω τις προτεραιότητές μου στο πλαίσιο της ανάδειξης αυτού του χώρου.

 Θέλω να ευχαριστήσω όσους εργάστηκαν για την επιτυχία της διοργάνωσης». 

Στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού ΛΕΤΡΙΝΑ FM και της πρωινής εκπομπής ΛΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ μίλησε ο προπονητής Αλέξης Κολιστσόπουλος μας παρουσίασε την Ομάδα Πάλης "Τιτάνες" και τις επιτυχίες τους.

Παρακολουθήστε τι είπε εδώ: 

Την Παρασκευή & Σάββατο 2-3 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε ο 10ος Ολύμπιος Δρόμος Αρχ. Νεμέα – Αρχ. Ολυμπία 180 χλμ. και ο παράλληλος αγώνας των 62 χλμ Αρχ. Νεμέα – Λεβίδι.

Ο Αγώνας ξεκίνησε με τη θερμοκρασία υψηλή και με ένα ευεργετικό αεράκι. Μετά τη Σκοτεινή η θερμοκρασία άρχισε να μειώνεται με τους δρομείς να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους. Όλοι οι δρομείς που στάθηκαν στην γραμμή εκκίνησης και είτε τερμάτισαν τον αγώνα τους είτε όχι, πραγματοποίησαν το δικό τους άθλο, έγραψαν τη δική τους ιστορία σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, δεδομένων των δύσκολων καιρικών συνθηκών και των ιδιαιτεροτήτων της διαδρομής. Οι συνθήκες αυτές δεν εμπόδισαν την κα Γεωργία Λαλιώτη να πραγματοποιήσει ρεκόρ διαδρομής στα 180 χλμ, στις γυναίκες (21 ώρες και 30΄ & 3η γεν. κατάταξης).

Στη γραμμή εκκίνησης στάθηκαν συνολικά 96 δρομείς. Στον αγώνα των 62 χλμ. τερμάτισαν 35 δρομείς και στον αγώνα των 180 χλμ. 25 δρομείς. Στην απονομή των επάθλων για τους νικητές παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Τουριστικής προβολής κ. Χάρης Σπηλιόπουλος. Το Δ.Σ. του διοργανωτή συλλόγου «ΑΕΘΛΙΟΣ» ευχαριστεί και συγχαίρει τους συμμετέχοντες εθελοντές, που αποτελούν την ψυχή των αγώνων του Ολύμπιου Δρόμου, καθώς και στις υποστηρικτικές ομάδες των αθλητών που όλοι τήρησαν τα ενδεικνυόμενα μέτρα και έδειξαν πνεύμα υπευθυνότητας στις δύσκολες εποχές που περνάμε. 

Ευχαριστεί θερμά και τους χορηγούς των αγώνων Δήμους, Νεμέας, Άργους- Μυκηνών, Τρίπολης, Γορτυνίας, Αρχ. Ολυμπίας για την επί σειρά ετών συνεισφορά τους, καθώς και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (παραρτ. Αργολίδας) και την Ομάδα Διάσωσης ΄΄ΕΤΟΙΜΟΚΛΗΣ΄΄ Σπάρτης, τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Κορινθίας, Αρχ. Ολυμπίας που υποστηρίζουν με θέρμη τις αρχαιοϊστορικές εκδηλώσεις του αγώνα, την Ελληνική Αστυνομία καθώς και τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες που συμβάλλουν στην πραγματοποίηση του αγώνα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην ΑΝΒΟΠΕ στο πλαίσιο του έργου Leader που στηρίζει την προσπάθεια, όπως επίσης στους χορηγούς και υποστηρικτές των επαγγελματιών της Νεμέας και της ευρύτερης περιοχής, που συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με άλμα στα 5,65 μέτρα και τόνισε ότι συνεχίζει τις προσπάθειές του με την ίδια και ακόμη μεγαλύτερη όρεξη.

Ο Εμμανουήλ Καραλής ανέβηκε σήμερα (10/7) στο βάθρο των νικητών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23, για δεύτερη φορά στην καριέρα του, καθώς στο Ταλίν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με άλμα στα 5,65 μέτρα.

Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Ήταν ένας αγώνας τακτικής, που λειτούργησε απόλυτα αποτελεσματικά. Ο προπονητής μου (Παναγιώτης Συμεωνίδης) παίρνει τα εύσημα για την τακτική και ευτυχώς παίρνει και μετάλλιο. Είμαι για μία ακόμη φορά στο βάθρο των νικητών και αυτό έχει μεγάλη σημασία για εμένα. Παράλληλα αποτελεί μια δικαίωση, γιατί προέρχομαι από μια πραγματικά δύσκολη χρονιά, λόγω του τραυματισμού τον χειμώνα στον αστράγαλο. Τελειώνω την κατηγορία Κ23 έχοντας δύο μετάλλια στην κατοχή του και συνεχίζω με την ίδια και μεγαλύτερη όρεξη για αυτά που θα έρθουν στο μέλλον. Έχω μπροστά μου τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου θα επιδιώξω το καλύτερο δυνατό.

Τα σημερινά μου άλματα στα 5,80 μ. δεν ήταν όσο καλά θα ήθελα, ωστόσο είναι σημαντικό που είδα τον πήχη σε αυτό το ύψος».

Ήρθε η ώρα του … Teqball στην Αμαλιάδα !!!

Ένα νέο άθλημα – πρόγραμμα εκγύμνασης εισάγει στην Αμαλιάδα ο Δήμος Ήλιδας. Πρόκειται για το Teqball, κάτι μεταξύ ποδοσφαίρου τάβλας και ποδοβόλεϊ με κανόνες πινγκ πονγκ, που παίζεται σε τραπέζι όμοιο με αυτό του πινγκ πονγκ, το οποίο όμως είναι… κυρτό.

Είναι μια νέα τάση παγκοσμίως στην εκγύμναση αθλητών/τριών και το πρώτο τραπέζι τοποθετήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο αθλητικό κέντρο της Αμαλιάδας από το ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ».

Όπως δήλωσε ο πρόεδρός του κ Γιώργος Μπακέλλας : «Ο Δήμος, ενισχύοντας τις υποδομές για εκγύμναση όλων, μετά τις πολλαπλές εγκαταστάσεις και τον υπαίθριο εξοπλισμό, προμηθεύτηκε το τραπέζι. Στόχος μας είναι να βοηθούμε περισσότερους/ες να αθλούνται και να δίνουν έμφαση στην υγεία τους. 

Συνεπής σε όλα όσα έχουμε υποσχεθεί στους κατοίκους του Δήμου Ήλιδας, ακόμα και τώρα που οι εποχές είναι ιδιαίτερα δύσκολες, καταφέρνουμε και φέρνουμε στο αθλητικό μας κέντρο καινοτομίες που βοηθούν στην άθληση και ψυχαγωγούν. Το τραπέζι θα τοποθετηθεί σε εξωτερικό χώρο και τον Αύγουστο που το Αθλητικό Κέντρο θα κλείσει για διακοπές ίσως μεταφερθεί στην Κουρούτα. Να αναφέρω πως τα αναλώσιμα υλικά – ρακέτες, μπάλες κ.α.- καθώς επίσης και οι ώρες λειτουργίας του τραπεζιού θα δίνονται από τη γραμματεία του ΗΛΕΙΟΥ». 

Ο κ. Γιώργος Θεοδωρίδης είναι ο άνθρωπος που έφερε το τραπέζι του Teqball στην Αμαλιάδα και στις δηλώσεις του είπε :«διατηρώ μια Ακαδημία ποδοσφαίρου στη Βέροια. Επειδή μου αρέσουν οι καινοτόμες ιδέες έψαξα και βρήκα το Teqball το παλιό ποδοβόλεϊ το οποίο βοηθά πολύ τους αθλητές. Ήρθα σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του «ΗΛΕΙΟΥ» και αφού εξήγησα την χρησιμότητα του νέου αθλήματος αποφασίστηκε να τοποθετηθεί και στην Αμαλιάδα». 

Τι είναι το Teqball;

To teqball αποτελεί έναν πολυλειτουργικό αθλητικό εξοπλισμό το οποίο βασίζεται στο ποδόσφαιρο και αποτελεί ιδανικό εργαλείο τόσο για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές όσο και τους ερασιτέχνες που φιλοδοξούν να βελτιώσουν τις τεχνικές τους δεξιότητες, τη συγκέντρωση και την αντοχή τους. Αυτό επιτυγχάνεται με τους ειδικά σχεδιασμένους κανόνες παιχνιδιού, στους οποίους έχει συμβάλει και ο Henk ten Cate, πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού. Το προϊόν έχει αποσπάσει το βραβείο υψηλού σχεδιασμού ISPO αλλά και το βραβείο Red Dot στην κατηγορία του product design, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερα αθλήματα, ποδόσφαιρο,τέννις,πινγκ πονγκ,βόλλεϋ και teqcatch. Το σημαντικότερο είναι πως το teqball αποτελεί και βασικό εργαλείο προπόνησης αλλά και παιχνίδι!

Το teqball αποτελεί Ουγγαρική εφεύρεση η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην τον Ιούλιο του 2014. Κατασκευάστηκε από τους Gábor Borsányi και ο Viktor Huszár.

Ποια είναι η ιδιαιτερότητα του teqball;

Η ιδιαιτερότητα του Teqball συνίσταται στον σχεδιασμό του. Η ειδική κλίση του τραπεζιού επιτρέπει στην μπάλα να πέφτει ακριβώς πίσω στον συμπαίκτη και να μη μένει στάσιμη στη μέση του τραπεζιού όπως θα συνέβαινε με ένα επίπεδο τραπέζι πινγκ πονγκ.Το τραπέζι έχει διαστάσεις 1,5Χ3 μέτρα και ζυγίζει 180 κιλά. Η βάση του είναι μεταλλική ενώ το table αποτελείται από composite υλικό. Το δίχτυ είναι plexiglass. Είναι ανθεκτικό σε όλες τις καιρικές συνθήκες και στην ηλιακή ακτινοβολία,γι αυτό είναι ιδανικό τόσο για εσωτερικό όσο και για εξωτερικό χώρο. Η βάση του επίσης μπορεί να βιδωθεί στο έδαφος.

Σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η κινητή έκδοση η οποία θα έχει ροδάκια και θα κλείνει στα δύο για ευκολότερη μεταφορά και αποθήκευση.

Το Teqball δεν χρειάζεται κάποιον ιδιαίτερο εξοπλισμό, παίζεται με κοινή μπάλα ποδοσφαίρου, βόλλευ, τέννις και πινγκ πονγκ.

Ποιοι είναι οι κανόνες του teqball;

Μπορεί να παιχτεί με μπάλα ποδοσφαίρου αλλά και με άλλες μπάλες ανάλογα με το άθλημα. Οι παίκτες μπορούν να φτιάξουν τους δικούς τους κανόνες ωστόσο υπάρχουν και επίσημοι.

-Η μπάλα επιστρέφεται στη μεριά του αντιπάλου πάνω από το τραπέζι το πολύ με 3 αγγίγματα.

-Ο παίκτης δεν μπορεί να αγγίξει ούτε τον αντίπαλό του ούτε τον εξοπλισμό.

-Η μπάλα απαγορεύεται να αγγίξει το ίδιο μέλος του σώματος συνεχόμενα.

-Στη διάρκεια μια μπαλιάς ο παίκτης μπορεί να επιστρέψει τη μπάλα με το ίδιο μέλος του σώματός μόνο δύο φορές συνεχόμενα.

Το teqball μπορεί να παιχτεί από 2 παίκτες (μονό παιχνίδι), 3 παίκτες (Γαλλικό διπλό), 4 παίκτες (διπλό παιχνίδι) ή ακόμα και από περισσότερους παίκτες. Σε αυτό το τραπέζι μπορούν να διεξαχθούν τόσο ατομικά παιχνίδια όσο και προπονήσεις.

Το teqball τοποθετείται σε εσωτερικό χώρο είναι αδιάβροχο, ανθεκτικό στις ακτίνες UV. Διπλώνεται και είναι κινητό.

Συνάντηση γνωριμίας με το Γενικό Διευθυντή του Ο.Α.Κ.Α Κωνσταντίνο Χαλιορή πραγματοποίησαν οι Σύλλογοι Νέων Νέας Φιγαλείας και Ανδρίτσαινας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία της Διοίκησης του Ο.Α.Κ.Α παρουσία των προέδρων των συλλόγων, από πλευράς Νέας Φιγαλείας κ. Χουλιάρα και από πλευράς Ανδρίτσαινας κου Ρουμελιώτη.

Παρών στη συνάντηση μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Νεολαίας & Άθλησης Νέας Φιγαλείας ήταν και ο Αντιπεριφερειαρχης Αθλητισμού & Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος καθώς και ο πολυβραβευμένος φωτορεπόρτερ Βασίλειος Κουτρουμάνος.

Η Συμπολιτεία Ολυμπίας συμβάλλοντας στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και προσπαθώντας να κρατήσει ζωντανή στη μνήμη μας την ιστορία και τις αξίες του τόπου μας, διοργάνωσε την Τετάρτη εκδήλωση και εικαστική έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας με θέμα «Άορ, κοπίς, σφάγανο, τόξον κι όπλον».

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν διακεκριμένοι αθλητές στα ολυμπιακά αγωνίσματα της Ξιφασκίας, της Τοξοβολίας και της Σκοποβολής καθώς και οι δύο μεγάλοι εθνικοί ευεργέτες Γεώργιος Αβέρωφ, και Ευάγγελος Ζάππας, καθώς υπήρξαν οι πρωτεργάτες για την υλοποίηση των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, αλλά και πρωτοπόροι του κινήματος των εθνικών ευεργετών. Με τις χορηγίες των δύο μεγάλων ευεργετών αναστηλώθηκε το Παναθηναϊκό Στάδιο και έγινε εφικτό να διεξαχθούν στην Ελλάδα οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες και κτίσθηκε το Ζάππειο Μέγαρο, το πρώτο κτήριο που ανεγέρθη παγκοσμίως για την εξυπηρέτηση Ολυμπιακών αναγκών.

Η εικαστική έκθεση με τίτλο «Άορ, κοπίς, σφάγανο, τόξον κι όπλον», που θα λειτουργεί μέχρι και την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, είναι αφιερωμένη στις ολυμπιακές αξίες, στα αθλήματα που τιμήθηκαν, στους μεγάλους εθνικούς ευεργέτες, αλλά και στον γλύπτη και ζωγράφο Δημήτρη Ταλαγάνη, ο οποίος «έφυγε» από τον COVID-19 και ο οποίος ύμνησε το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, τα ολυμπιακά ιδεώδη και το σθένος της ελληνικής ψυχής!

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της προέδρου κας Σοφίας Χίντζιου Κοντογιάννη, η οποία αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιούνται επί του Μονοπατιού της Εκεχειρίας καθώς και τις δράσεις που υλοποιήθηκαν και προγραμματίζονται για το 2021.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο δρ Φιλοσοφίας Φώτης Χρήστου, με θέμα: «Πάλλεσθαι δι’ αρετήν και ελευθερίαν». Τόνισε ότι η Ελλάδα αγωνίζεται να συλλάβει το πνεύμα της, να βρει ποια είναι και αγωνίζεται ιστορικά μέχρι σήμερα να βρει την αθλητική της ταυτότητα και η οποία είναι αυτή που μας παραδίδεται με την εθνική παράδοση όλη η πολιτική και η παραδοσιακή ζωή του κλέφτη και του αρματωλού που ασκείται. Αναφέρθηκε στο παλληκάρι του 1821 και τους αγώνες του για αρετή και ελευθερία και τόνισε ότι η άθληση είναι στη φυσικότητα του Έλληνα και ότι ο Έλληνας αγωνίζεται για να γίνει καλύτερος. Και αυτό το πνεύμα διατηρείται διαχρονικά και σε κάθε ιστορική φάση του Έλληνα.

Ο Δημοσιογράφος, Ιστορικός και Συγγραφέας κ. Τίτος Αθανασιάδης, με θέμα: «Η Ολυμπιακή Ιδέα και ο Ελληνικός Ευεργετισμός» έκανε εκτενή αναφορά στη συμβολή των μεγάλων Ελλήνων Ευεργετών στην ανασυγκρότηση του Ελληνικού Κράτους αλλά και στην επαναφορά των Ολυμπιακών ιδεωδών και την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος, τιμώντας τον μέγα εθνικό ευεργέτη Γεώργιο Αβέρωφ, παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στην κα Ναταλία Αβέρωφ – Τοσίτσα.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός τιμώντας τον μέγα εθνικό ευεργέτη Ευάγγελο Ζάππα, παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στην κα Χρυσάνθη Βαγενά Εμπειρογνώμωνα πρεσβευτή σύμβουλο Α΄ του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβη επί τιμή, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων.

Στο πλαίσιο της Εκδήλωσης για την Ολυμπιακή Ημέρα απενεμήθη το βραβείο «Ευ Αγωνίζεσθαι» του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας από τον Διευθυντή του Κέντρου δρ. Κωνσταντίνο Φίλη προς τον πρωταθλητή στο τένις με αμαξίδιο κ. Στέφανο Διαμαντή.

Ο πρωταθλητής του τένις με αμαξίδιο κ. Διαμαντής, αν και θα μπορούσε να κατακτήσει το 8ο πρωτάθλημα στην καριέρα του, επειδή δεν μπορούσαν να συμμετέχουν κάποιοι από τους συναθλητές του λόγω τεχνικών προβλημάτων, προχώρησε σε μία πράξη ευγενούς άμιλλας και Ευ Αγωνίζεσθαι. Έτσι μετά από ενέργειές του, αναβλήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης με Αμαξίδιο ώστε να μπορούν να συμμετέχουν αργότερα και οι υπόλοιποι συναθλητές του. 

Στη συνέχεια οι τιμητικές βραβεύσεις ξεκίνησαν από τους αθλητές της Ξιφασκίας με τους κ.κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κα Σοφία Βούλτεψη, το μέλος του Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου υποστράτηγο ε.α. Αριστομένη Κράγκαρη, να βραβεύουν τους αθλητές: 

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΥΡΓΟΣ, 1896 Αθήνα - Χρυσός Ολυμπιονίκης Ξιφασκίας (την αναμνηστική πλακέτα παρέλαβε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξιφασκίας κ. Ιωάννης Λιγνός).

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΓΚΑΝΟΥΔΑΚΗ, 2004 Αθήνα - Ολυμπιονίκης Ξιφασκίας, για τη συνεχή αρωγή και προσφορά στις Ολυμπιακές Αξίες

ΝΙΚΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, 2004 Αθήνα - Ολυμπιονίκης Ξιφασκίας

ΙΩΑΝΝΑ ΧΡΗΣΤΟΥ, 2004 Αθήνα - Ολυμπιονίκης Ξιφασκίας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, 2016 Ρίο Ντε Τζανέιρο - Ασημένιος Παραολυμπιονίκης Ξιφασκίας

ΙΣΜΗΝΗ ΠΕΤΡΙΔΟΥ, Πρώτη καταγεγραμμένη στην Ομοσπονδία Ξιφασκίας γυναίκα ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ

ΙΡΙΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥΤΣΙΚΟΥ, διακεκριμένη Αθλήτρια Ξιφασκίας, για τη συνεχή αρωγή και προσφορά της στις Ολυμπιακές Αξίες

Οι τιμητικές βραβεύσεις συνεχίστηκαν με τους αθλητές της Σκοποβολής να τους βραβεύουν οι κ.κ. Πρόεδρος Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός και ο διευθυντής του ΑΣΑΕΔ πλοίαρχος Σπύρος Ανδριόπουλος:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΞΑΝΘΑΚΟΣ, 1986 Μεξικό - Ολυμπιονίκης Σκοποβολής

ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ – ΠΑΝΤΕΛΕΑΚΗΣ, 1986 Μεξικό - Ολυμπιονίκης Σκοποβολής

ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΨΥΛΛΑΚΗΣ, 1984 Los Angeles - Ολυμπιονίκης Σκοποβολής

ΑΓΗ ΚΑΣΟΥΜΗ, Ολυμπιονίκη Σκοποβολής και για τη συνεχή προσφορά και παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η κα Κασούμη έχει συμμετάσχει σε 6 συνεχόμενες Ολυμπιάδες.

ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ, 2016 Ρίο Ντε Τζανέιρο - Χρυσή Ολυμπιονίκης Σκοποβολής και η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Λόγω των υποχρεώσεών της έλειπε στο εξωτερικό και την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο διευθυντής του ΑΣΑΕΔ πλοίαρχος Σπύρος Ανδριόπουλος).

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΑΣΕΒΔΑΣ, 1896 Αθήνα - Πρώτος Χρυσός Ολυμπιονίκης στο Πολεμικό Τουφέκι. Για την παραλαβή της τιμητικής πλακέτας ήταν παρόντες οι κ.κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης δήμαρχος Ξηρομέρου (με έδρα τον Αστακό, τόπο καταγωγής του) και ο εγγονός του Καρασεβδά Πέτρος Τριανταφυλλίδης.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιος Λιβανός παραδίδοντας την τιμητική πλακέτα στους κ.κ. κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη και Πέτρο Τριανταφυλλίδη τόνισε όχι μόνο την αθλητική και πολιτική ιστορία του Καρασεβδά, καθώς ήταν για χρόνια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και την πολεμική του δράση σε όλες τις μεγάλες μάχες της εποχής.

Ο δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης χαρακτήρισε τον Καρασεβδά ως: Τον Αθλητή, τον Απαράμιλλο Στρατιώτη της Ελευθερίας και των ενδόξων πολέμων μας, τον Κήρυκα της Δημοκρατίας, τον Έντιμο Οδοιπόρο του Ελληνισμού.

Καθώς οι αθλητές της Τοξοβολίας ήταν στο εξωτερικό για αγώνες, τις τιμητικές πλακέτες παρέλαβε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τοξοβολίας κα Έλση Σκαφίδα από την εντεταλμένη Σύμβουλο Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής κα Μαργαρίτα Βάρσου.

Οι αθλητές που τιμήθηκαν είναι: 

Ευαγγελία Ψάρρα 2004 Αθήνα - Ολυμπιονίκης Τοξοβολίας, για τη συνεχή προσφορά και παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η κα Ψάρρα βρισκόμενη στο εξωτερικό προκρίθηκε για να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Είναι η πρώτη Ελληνίδα τοξοβόλος που συμμετείχε στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες συνεχώς από το 2000 μέχρι και τους φετινούς. Η φετινή θα είναι η 6η συμμετοχή της σε Ο.Α. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο –χαιρετισμός της μεγάλης Ελληνίδας αθλήτριας.

ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΑΒΑΤΣΗ, 2004 Αθήνα - Ολυμπιονίκης Τοξοβολίας

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΕΡΙΚΟΣ, διακεκριμένος Αθλητής Τοξοβολίας με χρυσά και αργυρά μετάλλια στο ενεργητικό του σε ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα. 

ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ, 2010 Σιγκαπούρη - Ολυμπιάδα Νέων, Μικτή Ομάδα, Ασημένια Ολυμπιονίκης Τοξοβολίας (Η βράβευσή της θα γίνει στην Αρχαία Ήλιδα καθώς η κα Παρασκευοπούλου κατάγεται και διαμένει στα Λεχαινά).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο – χαιρετισμός του Προέδρου του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM) πλοιάρχου Ερβέ Πιτσιρίλο.

Η Ιστορικός της Τέχνης και Επιμελήτρια της Εικαστικής Έκθεσης «Άορ, κοπίς, σφάγανο, τόξον κι όπλον» κα Αννίτα Πατσουράκη, στην ομιλία της τόνισε ότι η Έκθεση τιμά τα αθλήματα των γενναίων, επιδέξιων και τολμηρών. Αποδίδει Φόρο Τιμής στην Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και στους Αγωνιστές του 1821 που με θυσία και αυταπάρνηση πολέμησαν μέχρις εσχάτων για την ελευθερία της πατρίδας. Έχοντας ενστερνιστεί το «Ευεργέτας τίμα» του Περίανδρου, αναγνωρίζει, εκτιμά και Βραβεύει τη γενναιοδωρία, στους Εθνικούς Ευεργέτες, Ευαγγέλη Ζάππα και Γεώργιο Αβέρωφ, που ενίσχυσαν την ανασύνταξη του Κράτους μετά την Επανάσταση και συντέλεσαν στην αναβίωση του Ολυμπιακού Ιδεώδους. 

Ευχαρίστησε θερμά τους επιστήθιους φίλους και συνεργάτες του αείμνηστου Δημήτρη Ταλαγάνη, που συνέβαλαν ηθικά και έμπρακτα στην παρουσίαση της παρούσας συλλογής έργων του, κ.κ. Άννα Κατσαούνη, Μαρία Φράγκου, Αγγελική Σκουμπουρδή, Γιάννη Μπάρδη, Παντελή Ξανθίδη, Βαλεντίνη Ποταμιάνου. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Γιάννη Κούρτο, που μας εντρύφησε και μετέφερε απόλυτα τη σκέψη και την εικαστική πρόθεση του δημιουργού.  

Στην Έκθεση συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Βουτσινάς Μάριος, Γκούμας Χαράλαμπος, Ζήβας Νίκος, Ζουμπουλάκης Πέτρος, Kelly, Κοροβέση Αγγέλικα, Λαγός Γρηγόρης, Λιντζέρης Γιώργος, Λυραράκη Έλλη, Μήτσου Βαγγέλης, Μπαράκου Νάντια, Μπάρδης Γιάννης, Παγκρατίδης Παγκράτης, Παλάσκα Αλεξάνδρα, Παπαγιάννης Θεόδωρος, Παπακωνσταντίνου Αλέξανδρος, Παπουτσίδης Νίκος – Γεώργιος, Πατσέλης Αλτίν, Πατσόγλου Αριστείδης, Ρούσσης Γεώργιος, Ρούσσης Εμμανουήλ, Ταζεδάκη Καίτη.

Στη συνέχεια η δρ. Φιλοσοφίας κα Ιωάννα Μάστορα απήγγειλε αρχαία αφιερωματικά κείμενα τα οποία είχε επιλέξει από την Ιλιάδα, αλλά και δημοτικά τραγούδια.

Η εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό του μέλους του Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου υποστρατήγου ε.α. Αριστομένη Κράγκαρη, ο οποίος αναφέρθηκε στη στενή σχέση του Πολεμικού Μουσείου με τις δράσεις της Συμπολιτείας Ολυμπίας αλλά και για τις δράσεις του Μουσείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν: ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιος Λιβανός, η Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κα Σοφία Βούλτεψη, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ηλείας, Δαμασκηνός Πετράκος αρχιμανδρίτης, αρχιερατικός επίτροπος Αμαλιάδας και Γενικός Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο πρώην βουλευτής Ηλείας κ. Γεώργιος Κοντογιάννης, από την Ομοσπονδία Τοξοβολίας η πρόεδρος κα Σκαφίδα Έλση, από την Ομοσπονδία Ξιφασκίας ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Λιγνός και ο κ. Διδασκάλου Ηλίας, ο εκπρόσωπος του ΑΓΕΕΘΑ, διευθυντής του ΑΣΑΕΔ και μέλος του CISM πλοίαρχος Σπύρος Ανδριόπουλος, η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη κα Μαργαρίτα Βάρσου, κ.α. Χαιρετισμό απέστειλαν ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεώργιος Γεωργιόπουλος, Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο Βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Κατρίνης.

Όλες οι δράσεις διοργανώνονται από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας, συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τους Δήμους Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας και το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, Συνεργαζόμενο Φορέα Υποστήριξης το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, είναι υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εσωτερικών, της Περιφέρειας Αττικής, του CISM, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, της Ένωσης Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, του ΕΟΤ, του ΠΣΑΤ, χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ, ΕΡΤ-3, ΑΘΗΝΑ 9,84, RunningNews.gr, OVImagazine, apopseis.gr, Greekteachers.

Επίσημοι Υποστηρικτές: ΕΟΤ, Avance Car Rental, ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ, FarGeco Hellas, Προμηθευτές – Υποστηρικτές: Biolis, Αγροτικός Συνεταιρισμός Κορυφής Ηλείας, ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΗΛΙΒΙΓΑΛ, Ένωση Αγροτών Ηλείας ΙΚΕ. 

-Παρέμβαση του Δημάρχου Γιώργου Γεωργιόπουλου

Τις τελευταίες ημέρες όλοι οι Ηλείοι έχουμε μετατραπεί, εκόντες – άκοντες, σε θεατές ενός θεάτρου τόσο παράλογου που αν ζούσε ο Ευγένιος Ιονέσκο ή θα αυτοκτονούσε από ζήλεια ή το λιγότερο θα έσκιζε τα χειρόγραφα του έργου του «Ο Βασιλιάς πεθαίνει»!

Το έργο που έχει ως ήρωα ένα βασιλιά, τον Μπερανζέ, με εξασθενημένη δύναμη, το βασίλειο του οποίου καταρρέει και ο ίδιος μαθαίνει πως σε «λίγη ώρα» πεθαίνει… Ο Μπερανζέ πέθανε, έστω με λίγη αξιοπρέπεια, καθισμένος στο θρόνο του. Αντίθετα στην Ηλεία κάποιοι αποφάσισαν την οικτρά κατάστασή του Δήμου τους να την μετατρέψουν, χωρίς αξιοπρέπεια, σε παραπλανητικό επικοινωνιακό κρεσέντο. 

Αντιπαρέρχομαι και αφήνω στην κρίση του Ηλειακού λαού την κραυγαλέα και καταδικαστέα αντιθεσμική συμπεριφορά, την έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού και δεοντολογίας, την απρέπεια και ασέβεια προς την αυτονομία του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας, την προσπάθεια αντιποίησης των αρμοδιοτήτων του Δήμου μας, τον εισοδισμό και την εισπήδηση από ένα άτυπο νεοσύστατο «όργανο» αιρετών, που κατά το μεγαλύτερο μέρος του δεν έχει ουδεμία ιστορική και πολιτική σχέση με το εν λόγω Αθλητικό Κέντρο, του οποίου μάλιστα την οραματική του διάσταση προσπαθεί να οικειοποιηθεί. 

Για τον Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας τα έργα ενός Αθλητικού Κέντρου και του Κέντρου Πολιτισμού και Παιδείας (Ξένιος Ζευς) αποτελούν διαχρονικά τις ναυαρχίδες των διεκδικήσεών του. Σε μια έκταση 120 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του Δήμου, με αρχική αγορά από το υστέρημα των κατοίκων της Κοινότητας Πλατάνου, που συμπληρώθηκε μετέπειτα κατά μεγάλο μέρος επί θητείας Γιάννη Σκουλαρίκη και ολοκληρώθηκε με ένα επιπλέον τμήμα επί θητείας Γιώργου Αηδόνη, με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία Αθλητικού Κέντρου και με μια προμελέτη που πληρώθηκε από το Δήμο το 2014 επί θητείας Θύμιου Κοτζά, με περίπου 700.000 ευρώ, κάποιοι θέλουν να παίξουν τα ύποπτα παιχνίδια τους. Διότι, το οραματικό εγχείρημα, το οποίο ανενδοιάστως επικαλούνται οι όψιμοι «σφετεριστές», είναι όραμα διαχρονικό των δημοτών της Αρχαίας Ολυμπίας και των Δημοτικών Αρχών από τότε έως σήμερα. 

Να τονίσω δε πως όλες οι δημοτικές αρχές μέχρι σήμερα, παρά την εκκρεμούσα δικαστικά διεκδίκηση εκατομμυρίων ευρώ από τους μελετητές, την 10χρονη οικονομική κρίση που καθιστούσε ένα έργο 40 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, ως ένα δύσκολο εγχείρημα, είχαν ως πρώτη προτεραιότητα τη δημιουργία του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ και όχι του Νομού Ηλείας, όπως εκ του πονηρού αναφέρεται.

Καθένας, στα δικά του όρια, σε δική του έκταση, σε δικές του μελέτες μπορεί να σχεδιάζει οτιδήποτε φαντάζεται, οτιδήποτε οραματίζεται, οτιδήποτε επιθυμεί. Όμως, στα δικά μας όρια, τα όρια του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, με βάση τις δικές μας μελέτες τις οποίες αναθέσαμε, πληρώσαμε και κατέχουμε και πάνω στις προσπάθειες όλων των δημοτικών αρχών από το 1998 ως σήμερα κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παρουσιάζει και να εξαγγέλλει οτιδήποτε. Δεν θα το επιτρέψουμε. Όποιος, βεβαίως, θέλει να βοηθήσει τις προσπάθειες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου οραματικού στόχου και τόσο σύνθετου έργου, είναι ευπρόσδεκτες οι υπηρεσίες του και είμαστε στη διάθεσή του για να τον ενημερώσουμε, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, για όλες τις μέχρι σήμερα ενέργειές μας.

Θεωρώ επιβεβλημένο να τονίσω ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει το θέμα του Αθλητικού Κέντρου με τη δέουσα βαρύτητα και σοβαρότητά του, κινούμενοι για τη διεκδίκησή του χωρίς τυμπανοκρουσίες και φιέστες. Δεν πρόκειται για ένα μικρό έργο αλλά για έργο προεκτιμώμενης αξίας κάποιων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που πρέπει, εκτός της υλοποίησής του, να εξασφαλίσει και τη βιωσιμότητά του, χωρίς την οποία θα έχει την τύχη των μεγάλων έργων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 που έμειναν άχρηστα κουφάρια. Επί ένα και πλέον χρόνο, μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη προσωπικά, έχουμε απευθυνθεί, επισκεφθεί και συσκεφθεί με όλους τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, στο ανώτατο επίπεδο, προετοιμάζοντας με τον αρτιότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο, με τους καλύτερους συνεργάτες, τη μελετητική ωριμότητα του έργου (μελέτες βιωσιμότητας, master plan, επικαιροποίηση αρχιτεκτονικής προμελέτης, οριστική μελέτη) προκειμένου να τύχουμε του καλύτερου δυνατού συνδυασμού των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων (Ταμείο Ανάκαμψης, ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, ΠΔΕ). Επιπλέον αυτό το έργο δεν μπορεί να κινηθεί ερήμην των Ολυμπιακών θεσμών, οι οποίοι πρέπει να είναι ενήμεροι. 

Ένα τέτοιου κόστους έργο απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείρισή του, απαιτεί σοβαρότητα, μεθοδικότητα, εξειδικευμένη γνώση και σε καμία περίπτωση δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά τεχνάσματα. Η επικοινωνιακή διαχείριση των μεγάλων θεμάτων του Νομού μας ουδέποτε απέφερε καρπούς, προς όφελος των συμπολιτών μας, πέραν της εξασφάλισης πρόσκαιρης και ρηχής δημοσιότητας για τους εμπνευστές τέτοιων πυροτεχνημάτων, των οποίων η λάμψη συνήθως εντυπωσιάζει, αλλά πάντα διαρκεί ελάχιστα. Οι πρόθυμοι αφελείς, οι όψιμοι αγωνιστές και οι παλαιόθεν «πονηροί» δεν έχουν να μας επιδείξουν κάποια πρόσφατη ή παλαιότερη επιτυχία τους, οπότε θα ήταν καλό να οριοθετήσουν τη δράση τους, αφού πρώτα τιθασεύσουν την σκέψη τους.

Την άμεση τοποθέτηση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (ΑΕΑ) σε όλους τους αθλητικούς χώρους και στις σχολικές μονάδες, ετήσιο ιατρικό επανέλεγχο όλων των αθλούμενων με καρδιολογικές εξετάσεις, αλλά και την καθιέρωση μαθήματος Αγωγής Υγείας στα σχολεία, ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με επιστολή του στην υπουργό Παιδείας, κ. Ν. Κεραμέως και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Ε. Αυγενάκη.

Με αφορμή τα δύο πρόσφατα περιστατικά καρδιακής ανακοπής σε αθλητικούς χώρους, το ένα σε αγώνα ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και το άλλο στα Μουδανιά Χαλκιδικής, ο ΠΙΣ ζητά να αποφασισθεί άμεσα η λήψη μέτρων ώστε να θα σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Ειδικότερα ο ΠΙΣ στην επιστολή του ζητά:

1) Να τοποθετηθεί Αυτόματος Εξωτερικός Αηινιδωτής (ΑΕΑ) σε κάθε

αθλητικό χώρο ανοικτό ή κλειστό. 2) Να υπάρχει ΑΕΑ σε όλες τις σχολικές μονάδες και σχολικά συγκροτήματα

όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, 3) Σε κάθε διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων και αγώνων

οποιουδήποτε επιπέδου να υπάρχει ΑΕΑ, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό. 4) Να καθιερωθεί επιτέλους το μάθημα Αγωγής Υγείας ως αυτόνομο μάθημα-αντικείμενο στο ωρολόγιο σχολικό πρόγραμμα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με ιδιαίτερη ενότητα τις πρώτες βοήθειες, την

Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (KAPΓIA) και εκπαίδευση στους ΑΕΑ. 5) Εκπαίδευση και ετήσια επανεκπαίδευση όλων των αθλουμένων - μελών αθλητικών συλλόγων, όλων των αθλημάτων, σε βασική ΚΑΡΠΑ και χρήση ΑΕΑ.

H 3η μέρα που ήταν και η μεγαλύτερη, 400 χορταστικά χιλιόμετρα, είχε πολλά να προσφέρει στους αναβάτες! Η βροχή έπαιξε ριζικά το ρόλο της, διαμορφώνοντας ένα φανταστικό τερέν με γρήγορους χωματόδρομους που είχαν φανταστικό κράτημα!

Η 3η αυτή διαδρομή οδήγησε τους αγωνιζόμενους από διαφορετικούς δρόμους στην περιοχή των Καλαβρύτων. Η ειδική διαδρομή ξεκίνησε από το Λουσικό, και περνώντας από Κάτω Λουσούς, Σπήλαιο Λιμνών, Καστριά, τα Ζαρέλια, κατέβηκε στη Λίμνη Δόξα, στο Φενεό και τη Ζαρούχλα, για να ξανανέβει στο Χελμό και στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, και να κατέβει από μονοπάτια στην πόλη των Καλαβρύτων.

Μετά από ένα διάλλειμα για ανεφοδιασμό 10 λεπτών, οι αναβάτες συνέχισαν για την κορυφογραμμή των Καραφλών, τους Πετσάκους, το Μοναστήρι της Μακελλαριάς το Μάνεσι, την Κούτελη για να καταλήξει η ειδική στο Λαγοβούνι.

Η μεγάλη απλή διαδρομή της επιστροφής, οδήγησε τους αθλητές πίσω στα Ολύμπια ακολουθώντας για ένα μεγάλο κομμάτι τον Λάδωνα ποταμό. Μετά από 10 ώρες οδήγησης!

1ος την 3η μέρα, ήταν ο Ολλανδός #28 Rick van VEEN, 2ος ο Γερμανός #303 Timo HEINEN και 3ος ο Ολλανδός #42 Ad JANSEN. 6ος τερμάτισε ο #46 Κωνσταντίνος ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ!

*Top 10 Overall*

#28 Rick van VEEN

#303 Timo HEINEN

#42 Ad JANSEN

#320 Mortiz HENNEFELD

#24 Ard VERMEULEN

#46 Kostantinos CHATZIMICHALIS

#31 Wolfgang PAYR

#23 Lejon FOKKEMA

#26 Peter JANSEN

#37 Onno ELLENS

Επόμενη μέρα: SS4 Μεσσηνία - Γορτυνία

Μπορείτε να δείτε εδώ τα αποτελέσματα: ΕΔΩ.

Φωτογραφίες από τον αγώνα: ΕΔΩ

Εντυπωσιακό το ξεκίνημα του Olympia Rally την Τρίτη στις 8/6, όπου οι 50 αναβάτες είχαν μπροστά τους μια δύσκολη Ειδική διαδρομή 56 χιλιομέτρων, από τα 90 συνολικά, να ανταπεξέρθουν!

Απαιτητική πλοήγηση, σκόνη, δύσκολο τερέν, από τον Αλφειό στο Σαμικό, και από τον Καϊάφα στη Σμέρνα για να κατέβουν στη Βρίνα και τα τερματίσουν στην Κρέσταινα, έξω από το Εστιατόριο «Θυμάρι» για μια σκιερή ξεκούραση και πρόχειρο φαγητό πριν επιτρέψουν στα Ολύμπια.

Όλα πήγαν καλά, χωρίς απρόοπτα ή ατυχήματα, δίνοντας δυνατές στιγμές στους φωτογράφους!

Αγωνιστικά, ο Ολλανδός Ad JANSEN #42 κέρδισε την μέρα, με τον επίσης Ολλανδό Ard VERMEULEN #24 2ο και τον Αυστριακό Wolfgang PAYR #31 3ο. Στην ελληνική μάχη ο Κωνσταντίνος Χατζημιχάλης #46 τερμάτισε στην 9η θέση, με τον Χρήστο Πελούση #51 να έχει μια ευτυχώς ανώδυνη πτώση.

Την 2η μέρα θα αντιμετωπίσουν 240 πολύπλοκα χιλιόμετρα, με πάρα πολλές διασταυρώσεις, για να φτάσουν και να επιστρέψουν στην Λίμνη του Πηνειού.

Top 10:

#42 Ad JANSEN

#24 Ard VERMEULEN

#31 Wolfgang PAYR

#320 Mortiz HENNEFELD

#35 Stephan SAVELKOULS

#28 Rick van VEEN

#33 Robert PLARINA

#26 Peter JANSEN

#46 Konstantinos CHATZIMICHALIS

#304 Lionel MANSUY

Μπορείτε να δείτε εδώ τα αποτελέσματα: ΕΔΩ.

Φωτογραφίες από τον αγώνα: ΕΔΩ

Off Road Team

Logo dolympias 2020 ΠΔΕ ΑΟΛΜΟ

Ένας νέος αγώνας, μια νέα περιπέτεια, κάνει το ξεκίνημά της με κέντρο την Αρχαία Ολυμπία, όπου αναβάτες Rally από όλο τον κόσμο θα οργώσουν τα βουνά της Πελοποννήσου για 5 αγωνιστικές ημέρες.

Με την διοργανωτική εμπειρία της ομάδας του Off Road Team σε συνεργασία με την ΑΟΛΜΟ (Αθλητική Ολυμπιακή Λέσχη Μοτοσυκλέτας) και με την συνδιοργάνωση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το Olympia Rally έρχεται για να μείνει και να καθιερωθεί ως ένας θεσμός στην περιοχή που θα συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αυτή την δύσκολη περίοδο.

Στην πλειοψηφία τους Ολλανδοί, αλλά και Γερμανοί, Αυστριακοί, Γάλλοι, Ιταλοί, Τσέχοι, Σλοβάκοι αλλά και δύο Έλληνες αναβάτες, ο Κωνσταντίνος Χατζημιχάλης και ο Μιχάλης Πελούσης, θα απολαύσουν 1500 χωμάτινα χιλιόμετρα στον Νομό Ηλείας, αλλά και στην Αχαΐα, την Αρκαδία και στην Μεσσηνία.

Την Δευτέρα 7 Ιουνίου θα αρχίσει ο Γραμματειακός και ο Τεχνικός έλεγχος των μοτοσυκλετών στο χώρο του parking των λεωφορείων, ενώ την Τρίτη 8 Ιουνίου το μεσημέρι θα αρχίσει η 1η αγωνιστική ημέρα, μικρή σε χιλιόμετρα, μόλις 90km, από το Φράγμα του Αλφιού προς Σαμικό, Καϊάφα, Σμέρνα, Βρίνα, για να τερματίσουν στην Κρέσταινα, στο εστιατόριο Θυμάρι.

Την Τετάρτη 9 Ιουνίου, οι αγωνιζόμενοι θα κατευθυνθούν βορειοδυτικά, προς το Φράγμα του Πηνειού και στις ομορφιές του Πηνειαίου Λάδωνα και της Φολόης, για να καταλήξουν στα Ολύμπια μετά από 8 ώρες και 250 χιλιόμετρα δράσης.

Την Πέμπτη 10 του μηνός θα είναι η μεγαλύτερη αγωνιστική ημέρα, καθώς οι αγωνιζόμενοι εκδράμουν προς Καλάβρυτα για μια υπέροχη διαδρομή στο Παναχαϊκό και στο Χελμό, για να επιστρέψουν κατά μήκους του ποταμού Λάδωνα προς τις περιοχές της Ηλείας μετά από 420 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Την Παρασκευή στις 11, έχουμε άλλη μια μεγάλη μέρα αλλά αυτή τη φορά ανατολικά! Μετά την Κρέσταινα, κατευθυνόμαστε προς Ανδρίτσαινα και Ναό Επικούριου Απόλλωνα, για να ανέβουμε στις περιοχές της Μεσσηνίας και της Γορτυνίας, από την Καρύταινα μέχρι τα Γορτυνιακά όρη και την Τεχνητή Λίμνη του Λάδωνα και από τα Λαγκάδια στα Τρόπαια. 280 χορταστικά χιλιόμετρα, στην μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του πενταημέρου!

Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με μια ορεινή διάσχιση του Ερύμανθου, την 5η μέρα, σε υψόμετρο 1900 μέτρων για να καταλήξει στο δρυόδασος της Φολόης όπου και τερματίζει η αγωνιστική δράση για να επιστρέψουμε στην έδρα μας, την Αρχαία Ολυμπία.
Σεβόμενοι όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σχετικά με τον Covid 19, η οργάνωση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για μια ασφαλή διοργάνωση που θα τιμήσει την φιλόξενη περιοχή και θα προβάλει τον τόπο διεθνώς.

Λόγω των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων Covid για την συγκέντρωση κόσμου οι τελετές έναρξης και λήξης θα είναι διακριτικές, αλλά θα σας ενημερώνουμε διαρκώς με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για τον αγώνα μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους παράγοντες που συμβάλουν σε μια επιτυχημένη διοργάνωση, στην Ένωση Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας, στον Εμπορικό Σύλλογο, στην Ολυμπιακή Ένωση και φυσικά σε όλους τους κατοίκους της περιοχής για την φιλοξενία και την συνεργασία.


Εκ μέρους της οργάνωσης
Off Road Team

Την ικανοποίησή τους για την διεξαγωγή του διεθνούς αγώνα μοτοσυκλέτας «1ο Olympia Rally 2021» εξέφρασαν σε δηλώσεις τους ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού – Ολυμπισμού - Εθελοντισμού κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού – Τουρισμού του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Χάρης Σπηλιόπουλος.

Πρόκειται για έναν νεοπαγή αγώνα μοτοσικλέτας με προοπτική, διάρκειας πέντε αγωνιστικών ημερών, που αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 120 αγωνιζόμενους - μέλη πληρωμάτων από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, με αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και quads (τετράτροχα) με τεράστια σημασία, τόσο από τουριστικής όσο και οικονομικής, πολιτιστικής πλευράς, όχι μόνο για το Δήμο και την περιοχή μας αλλά και τη χώρα μας. 

Το 1ο Olympia Rally ξεκινά από 7 έως 12 Ιουνίου, με την άδεια της Αθλητικής Μοτοσικλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΑΜΟΤΟΕ). Επίσημη εκκίνηση θα γίνει την Τρίτη 08 Ιουνίου 2021 και ώρα 13:00 μπροστά από το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, με καθημερινές εκκινήσεις από την πόλη με προορισμό διάφορες περιοχές του Δήμου και της Ηλείας.

Αθλητικά καινοτόμα δράση

Σε δηλώσεις του ο κ. Νικολακόπουλος ανέφερε τα εξής: «Υποδεχόμαστε στον τόπο που αποτελεί την κορωνίδα του πολιτισμού κ του αθλητισμού, την Αρχαία Ολυμπία, μια πραγματικά σπουδαία διοργάνωση μηχανοκίνητου Αθλητισμού, το Olympia Rally raid, μια διοργάνωση που φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός, καθώς πρόκειται πραγματικά για μια αθλητικά καινοτόμα δράση, έναν μηχανοκίνητο μαραθώνιο, που όμοιός του δεν έχει μέχρι τώρα λάβει χώρα στην περιοχή μας. 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι πάντοτε παρούσα σε κάθε τι που επιφέρει ανάπτυξη του τόπου, σε κάθε δράση που προσεγγίζει με σεβασμό και αναπτυξιακή προοπτική τον Ιερό τόπο της Ολυμπίας. Η συνεργασία Δήμου & Περιφέρειας είναι αρραγής & συνεχόμενη, με σκοπό, όπως έχει τονίσει και ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, η Αρχαία Ολυμπία να αποτελέσει σύντομα παγκόσμιο κέντρο ανάπτυξης,ό πως αρμόζει στο όνομα και την ιστορία της.

Ο κ. Σπηλιόπουλος από την πλευρά του, τόνισε: «Ο συγκεκριμένος αγώνας προωθεί εναλλακτικές μορφές τουρισμού και προάγει τον αθλητικό τουρισμό, προσφέροντας μεγάλη επισκεψιμότητα στο Δήμο μας, από όλη την Ελλάδα και τον διεθνή χώρο από πλευράς αγωνιζομένων, δημοσιογράφων, θεατών, κάτι που χρειάζεται ο τόπος μας στην δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, λόγω της πανδημίας. Αγκαλιάζουμε αυτή την προσπάθεια μαζί με τους φορείς της Αρχαίας Ολυμπίας (ΑΟΛΜΟ, Ένωση Ξενοδόχων, Εμπορικό Σύλλογο, Ολυμπιονίκη, Πάρκο Ολυμπιονικών κ.α.) τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα που βοηθούν στην επιτυχία αυτού του σημαντικού αθλητικού γεγονότος, το οποίο τονώνει σημαντικά την περιοχή μας».