Banner 728x90px camera

Στην οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων που συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ομαδικών ολυμπιακών αθλημάτων προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε  σήμερα Τρίτη 20 Απριλίου 2021.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τον αθλητισμό και θα συνεχίσει να τον στηρίζει, αναγνωρίζοντας την σημασία του. Για πρώτη φορά, προχωράμε στην οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας που συμμετέχουν σε εθνικού επιπέδου πρωταθλήματα και υπηρετούν ολυμπιακά αθλήματα. Με την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που μας δίνει ο σχετικός νόμος έχει εξασφαλιστεί κονδύλι 100.000 ευρώ το οποίο θα διατεθεί στα επιλέξιμα σωματεία»,  ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε συνολικά στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη στήριξη των νοσηλευτικών μονάδων, των κοινωνικών δομών και της επιχειρηματικότητας από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας και πρόσθεσε: «Σήμερα ανακοινώνουμε την οικονομική στήριξη του αθλητισμού που συνεχίζει να καταπονείται από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Πρωταθλήματα σταμάτησαν, διεθνείς οργανώσεις ανεστάλησαν, αθλητικές εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές. Στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό των ερασιτεχνικών σωματείων, αναγνωρίζοντας ότι αποτελούν τον βασικό πυρήνα ανάπτυξης του αθλητισμού. Τα αθλητικά σωματεία και των τριών Περιφερειακών μας Ενοτήτων θα επιχορηγηθούν για τις δαπάνες που επωμίζονται για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Θα προτιμούσαμε τα Πρωταθλήματα να είναι σε πλήρη εξέλιξη και η οικονομική ενίσχυση να κατευθυνόταν στις μετακινήσεις των αθλητικών σωματείων για τη διεξαγωγή αγώνων. Προέχει όμως η δημόσια υγεία και η ασφάλεια στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Προβαίνουμε σε αυτήν την κίνηση την δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς στο επόμενο διάστημα θα έχουμε την επανεκκίνηση του αθλητισμού και θέλουμε οι αθλητές της Δυτικής Ελλάδας να επιστρέψουν στους χώρους άθλησης με ασφάλεια».

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης, η οικονομική ενίσχυση δίνεται σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ομαδικών Ολυμπιακών αθλημάτων σύμφωνα με τις αποφάσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων της Γ.Γ.Α., (επιτρεπόμενων ομαδικών αθλημάτων για αγώνες και προπονήσεις) κατά την αγωνιστική περίοδο 2020 -2021.

Τα ενδιαφερόμενα σωματεία θα πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση από την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 έως και την Παρασκευή 5 Μαΐου 2021 συνοδευόμενη από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Καταστατικό θεωρημένο και τυχόν τροποποιήσεις
  2. Αποδεικτικό φωτοαντίγραφο του Σωματείου, του αποτελέσματος έλεγχου από την πλατφόρμα εγγραφής αθλητικών σωματείων στο Μητρώο της Γ.Γ.Α. (Ειδική Αθλητική Αναγνώριση)
  3. Πρακτικό εκλογής του Διοικητικού Συμβουλίου και απόφασης Δ.Σ. περί συγκρότησης σε σώμα
  4. Απολογισμός 2020 και Προϋπολογισμός 2021
  5. Βεβαίωση οικείας ομοσπονδίας αγωνιστικής δράσης του σωματείου για το αγωνιστικό έτος 2020 -2021, συμμετοχής σε εθνικά πρωταθλήματα Ολυμπιακών αθλημάτων.
  6. Πρακτικό απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, το οποίο θα αποτελείται από: α) οικονομικό προϋπολογισμό εξόδων υγειον/κων δαπανών πρόληψης και προστασίας Covid-19 (π.χ. τεστ Covid-19, μάσκες προστασίας, αντισηπτικά υλικά, υλικά απολύμανσης, ιατρική  κάλυψη παροχή υπηρεσιών),  β) πλήθος Αγωνιστικών τμημάτων 2020-2021 σε Εθνικά Πρωταθλήματα,  γ) πλήθος αθλητών και προσωπικού του Σωματείου, για το αγωνιστικό έτος 2020-2021. Σύμφωνα με το επισυναπτόμενο Υπόδειγμα «Αναλυτική περιγραφή της δράσης και δαπανών της αγωνιστικής περιόδου 2020 – 2021»
  7. Υπεύθυνη Δήλωση Νόμιμου εκπροσώπου του Σωματείου. Σύμφωνα με το επισυναπτόμενο Υπόδειγμα.
  8. Τα αθλητικά Σωματεία που θα επιχορηγηθούν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα πρέπει να προσκομίσουν τα εξής επιπλέον απαραίτητα δικαιολογητικά: Φορολογική ενημερότητα του Σωματείου για ποσό επιχορήγησης 1.500,00 ευρώ και άνω και επιπλέον ασφαλιστική ενημερότητα για επιχορήγηση 3.000,00 ευρώ και άνω.

Η κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών θα γίνεται στα κατά τόπους Τμήματα Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, είτε αυτοπροσώπως στα αντίστοιχα Διοικητήρια των Περιφερειακών Ενοτήτων, είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η αίτηση, η υπεύθυνη δήλωση και το υπόδειγμα «Αναλυτική περιγραφή της δράσης και δαπανών της αγωνιστικής περιόδου 2020–2021» είναι αναρτημένα στον ιστότοπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ( www.pde.gov.gr/gr/enimerosi/prosklisi-pros-ta-athlitika-erasitexnika-somateia.html ).

Τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή «στρώνει» το χαλί για το Ράλλυ Ακρόπολις

Το δρόμο για την ομαλή διεξαγωγή  του θρυλικού Ράλλυ Ακρόπολις τον προσεχή Σεπτέμβριο μετά την επαναφορά του στο καλεντάρι της WRC,  ανοίγει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο Τετάρτη. 

Πιο αναλυτικά, με την τροπολογία προβλέπεται ότι δικαιούχος εμπορικού σήματος για τη διενέργεια αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού με παγκόσμια ή πανευρωπαϊκή εμβέλεια ή γενικά μεγάλη σημασία, εκπίπτει αυτοδικαίως από το δικαίωμά του να το χρησιμοποιεί ολικά, εφόσον δεν κάνει ουσιαστική χρήση του μέσα σε μια πενταετία ή διακόψει τη χρήση του σήματος για 5 συνεχή χρόνια. Το δικαίωμα μεταβιβάζεται στο Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο έχει τη δυνατότητα παραχώρησης της χρήσης του σήματος προς τρίτους έναντι ανάλογου ανταλλάγματος.

Δείτε την τροπολογία εδώ: https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/11624708.pdf

Με την ίδια τροπολογία και λόγω των μέτρων προσωρινής αναστολής για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, επιτρέπεται ειδικά για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, η κατά παρέκκλιση και με άμεση ισχύ τροποποίηση των προκηρύξεων διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων (ομαδικών, ατομικών) ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, προκειμένου να ολοκληρωθούν ομαλά οι αθλητικές διοργανώσεις που διακόπηκαν.

Ματαιώ شاگرد όλα τα πρωταθλήματα των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, προσευχή εικόνων κι επίσημα η ΕΠΟ.

Αναλυτικά:

Συνεδρίασε εμφάνιση η Εκτελεστική χρήση της Ελληνικής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας και έλαβε οποιεσδήποτε εμφανίσεις:

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. θα εμφανιστεί στην Παρασκευή 25/06/2021 και ώρα 10:00, στο ξενοδοχείο Grand Hayat, Συγγρού 115.

Ενέκρινε τη δημιουργίααγωγή φιλία της Εθνικής Ομάδας Ανδρών με τη Νορβηγία στο Όσλο, στις 6/6.

Ματαίλιες όλα τα πρωταθλήματα των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) της σεζόν 2020-21.
Επικύρωσε τη δυνατότητα παραγωγή των πρωτοταθλημάτων Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και Α΄ Κατηγορίας Γυναικών με το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ

Με την προσευχή αναλυτικά αναλύσεις παρατηρητές των αγώνων η αρμοδιότητα για τη διενέργεια του εξοπλισμού, που απαιτούνται για την υποβολή ερωτήσεων από τα άτομα που αποστολώνουν τις εφαρμογές σε δοκιμές Covid-19 και στην παραλαβή των εφαρμογών της διαφορετικής εφαρμογής εκάστου.

Όρισε κανείςδδδύρια και τα διαχωρίσματα διαρκών και ειδικών διακρίσεις της Ομοσπονδίας, κάθε φορά που εμφανίζομαι στο άρθρο 42 του καταστατικού της. Πρόεδροι από τις προσεγγίσεις ορίστες:

Οικονομική Επιτροπή: Κλέαρχος Τζαφέρης
Επιτροπή Διοργανώσεων: Άγγελος Δανιήλ
Τεχνική Επιτροπή: Τάκης Παπαχρήστος
Επιτροπή Γυναικείου Ποδοσφαίρου: Κυριάκος Φύτρας
Ιατρική Επιτροπή: Τάκης Καρράς
Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών: Παναγιώτης Διακοφώτης
Επιτροπή Ασφαλείας ΚΑΙ γηπέδων: Δημοσθένης Κουπτσίδης
Επιτροπή Επαγγελματικου Ποδοσφαίρου: Θόδωρος Ζαγοράκης
Επιτροπή Εθνικών Ομάδων: Τάκης Παπαχρήστος
μαθη Διαμεσολαβητών: Χρήστος Φαφούτης
Υπεύθυνος Διαφορά Ποιότητα (ISO): Άγγελος Δανιήλ
Εκπρόσωπος ΕΠΟ στη SL1: Αστέριος Αντωνίου
Εκπρόσωπος ΕΠΟ στη SL2: Λεωνίδας Θωμαΐδης

     Για μια ακόμη φορά ο Κος Κουλούρης και το σημερινό καθεστώς της Ε.Π.Σ. Ηλείας ακολουθεί τον δρόμο της αλαζονικής τακτικής, της έλλειψης νομιμότητας και της αυθαιρεσίας. Η ιστορία για τον ίδιο και το πολύπαθο Ηλειακό ποδόσφαιρο επαναλαμβάνεται ως κακόγουστο αστείο που δεν έχει ούτε όρια ούτε κόκκινες γραμμές.

Η Π.Α.Κ. Ηλείας καταθέτοντας τις υποψηφιότητες της έχοντας ήδη γνωστοποιήσει τις θέσεις της και το πρόγραμμα της δεν μπορεί να παρακολουθήσει την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά και πρακτική του. 

Οφείλουμε με συναίσθηση ευθύνης να καταγγείλουμε την επιχείριση χειραγώγησης Σωματείων και τον τρόπο που επιδιώκει και πάλι να διατηρηθεί στην καρέκλα της Ε.Π.Σ.Η. μέσα από ευτράπελες καταστάσεις και εμμονικές κινήσεις.

Είμαστε υποχρεωμένοι να προασπίσουμε τι συνθήκες νομιμότητας και την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ βλέποντας τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Η. που αν και γιατρός επιλέγει να θέτει σε κίνδυνο την ζωή των συνανθρώπων μας καλώντας τους σε ΔΙΑ ΖΩΣΕΙΣ γενική συνέλευση για αρχαιρεσίες. Θυμίζουμε ότι σε καμία άλλη Ε.Π.Σ. δεν συμβαίνει αυτό το παράλογο και κωμικοτραγικό γεγονός, που έχει ως αιτία του, τις ιδιοτελείς επιδιώξεις του ιδίου και των συνεργατών του.

Τον καλούμε να σεβαστεί όλα τα απαιτούμενα πρωτόκολλα που απαιτούν οι σημερινές συνθήκες, να δείξει αυτοσυγκράτηση μπροστά στις ανόητες και επικίνδυνες επιδιώξεις του και να συμμορφωθεί με τις παρατάσεις που η Πολιτεία δίνει. 

Τέλος θα περιμέναμε αντί όλο αυτό το διάστημα να δρα παρασκηνιακά απέναντι σε μόλις 16 Σωματεία να αποδεχθεί μια διαδικασία ευρύτερη και ορθολογική, στην οποία θα μπορεί να ψηφίσει μεγάλη πλειοψηφία ομάδων αφού είναι θέμα χρόνου η αθλητική αναγνώριση και εγγραφή στο αθλητικό μητρώο από την Γ.Γ. Αθλητισμού, σεβόμενος έτσι όλα τα Μέλη της Ένωσης, κάτι που και ο Υφυπουργός Αθλητισμού έκανε δίνοντας τρίμηνη παράταση ώστε να υπάρχει δυνατότητα εκλογικού δικαιώματος.   

                                        Πέτρος Μπηλιώνης

                                            ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Διεξήχθη σήμερα (16/3) η κλήρωση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο νταμπλούχος Ολυμπιακός κληρώθηκε με τον ΠΑΣ Γιάννινα και η ΑΕΚ, έφτασε στον τελικό πέρσι όπου και ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό, με τον ΠΑΟΚ.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

 

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Οι πρώτοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 6-8 Απριλίου, ενώ οι ρεβάνς τρεις εβδομάδες αργότερα και συγκεκριμένα στις 27, 28 ή 29 Απριλίου.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 22 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο Aντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος προανήγγειλε στήριξη αθλητικών σωματείων σε εθνικές κατηγορίες

Τη στήριξη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, των σωματείων που αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες ολυμπιακών αθλημάτων, προανήγγειλε ο Aντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος, στη διάρκεια της επιτυχημένης διαδικτυακής ημερίδας με θέμα «Αθλητισμός και covid-19».

Στην ημερίδα που διοργάνωσε με επιτυχία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την εφημερίδα «Γνώμη», υπήρξαν σημαντικές παρεμβάσεις από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο, τον πρόεδρο του ΠΣΑΤ Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, τον αθλητικό συντάκτη Δήμο Μπουλούκο, την παγκόσμια πρωταθλήτρια τεχνικής κολύμβησης - ιατρό Σοφία Κτενά, τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας Άγγελο Δανιήλ κ.α.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Νικολακόπουλος ανακοίνωσε πως εξετάζεται ένα σχέδιο στήριξης σε αθλητικά σωματεία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι στις αρχές Απριλίου θα μπορούν να υπάρξουν πιο συγκεκριμένες και θετικές εξελίξεις. Επίσης, σημείωσε πως θα εξεταστεί η δυνατότητα διασφάλισης rapid τεστ για αθλητές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η πανδημία δημιούργησε πολύ σοβαρές αναταράξεις στον χώρο του αθλητισμού, αφενός γιατί είναι συνεχής και εύλογη η ανησυχία για τη δημόσια υγεία στους χώρους άθλησης και αφετέρου γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη απώλεια πόρων και εισοδημάτων για χιλιάδες ανθρώπους, λόγω της απουσίας αθλητικών διοργανώσεων. Επιπλέον, η μη ολοκλήρωση της τελικής αγωνιστικής κατάταξης των πρωταθλημάτων δημιουργεί πρόβλημα στον προγραμματισμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

«Χρειάζεται να ανοίξει ένας μεγάλος διάλογος για να δούμε τα προβλήματα και να προγραμματίσουμε την μετά COVID εποχή στον αθλητισμό» τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος, προσθέτοντας ότι «η Περιφέρεια στέκει στο πλευρό του τοπικού αθλητισμού όλων των βαθμίδων και με κάθε δυνατό τρόπο θα συμβάλλει ώστε η αναδιοργάνωση του αθλητικού χώρου να φέρει τα μέγιστα δυνατά οφέλη για το σύνολο των πολιτών και κυρίως για την αθλούμενη νεολαία». 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία και με τη σημαντική συμβολή της εφημερίδας ΓΝΩΜΗ, εξ ‘αποστάσεως ενημερωτική ημερίδα (webinar) με τίτλο «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Από το τέρμα … στην εκκίνηση» την Παρασκευή 26/2/21. 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναπτύχθηκε ένας σημαντικός διάλογος για τον αθλητισμό την περίοδο της πανδημίας και τα νέα δεδομένα που εισάγονται για την επανεκκίνηση των αθλημάτων. 

Στην ημερίδα χαιρετισμό απηύθυνε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος τόνισε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουν δρομολογηθεί διάφορα σημαντικά έργα για την περιοχή μας , όπως αυτό του κολυμβητηρίου της Αγυιάς, η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός» κ.ά. 

Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμμπος Μπονάνος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Δημήτριος Νικολακόπουλος, οι οποίοι τόνισαν την στήριξη της Περιφέρειας στην αθλητισμό και πως εξετάζεται σχέδιο στήριξης των ερασιτεχνικών σωματείων της Περιφέρειας.

Το κύμα της πανδημίας του Covid 19 που σαρώνει τη χώρα μας έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής των πολιτών. Ο κορωνοϊός αφήνει βαρύ «αποτύπωμα» και στον ελληνικό αθλητισμό, ο οποίος δεν ξέφυγε από την δίνη της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. 

Χιλιάδες μικρά παιδιά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που αθλούνταν καθημερινά, συμμετέχοντας σε Ακαδημίες, βρέθηκαν «εγκλωβισμένα» στο σπίτι τους, απομακρύνθηκαν από τα γήπεδα και έχασαν τα σημαντικά οφέλη του αθλητισμού και της άσκησης .

Είναι γνωστό ότι η ενεργή συμμετοχή των παιδιών στο εκάστοτε άθλημα ενισχύει τη φυσική τους κατάσταση και μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης παχυσαρκίας όχι μόνο τώρα αλλά και στην ενήλικη ζωή τους, αυξάνει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή τους, προασπίζει την σωματική αλλά και την ψυχική υγεία τους, αποτελεί μέσο εκτόνωσης και διασκέδασης και μακροπρόθεσμα συμβάλλει στην αποφυγή επικίνδυνων και επιβλαβών συνηθειών (π.χ. κάπνισμα, ναρκωτικές ουσίες).

Με βάση όλα τα παραπάνω η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Αθλητισμός και κορωνοϊός: Από το …τέρμα στην εκκίνηση» στην οποία θα επιδιωχθεί ν’ ανοίξει ένας διάλογος για την μετά COVID εποχή στον αθλητισμό και τα νέα δεδομένα που εισάγονται για την επανεκκίνηση των αθλημάτων. 

Στην εκδήλωση, η οποία θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6-9 μμ θα μιλήσουν μεταξύ άλλων Έλληνες πρωταθλητές, Ολυμπιονίκες, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών κ.α. καταθέτοντας την άποψή τους για το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα. 

Η ημερίδα θα μεταδοθεί:

youtube 

https://youtu.be/nheei-YhkKM

Με μια λιτή εκδήλωση, παρουσία λίγων εμπλεκομένων λόγω της τήρησης των μέτρων κατά του covid 19 και ευρισκόμενοι σε ανοιχτό χώρο, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Σταδίου και Κλειστού Γυμναστηρίου Πύργου. 

Ο εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Δήμου Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος, επεσήμανε πως: 

«Σε μια εξαιρετικά δύσκολη και επιβαρυμένη κατάσταση που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουμε ζωντανό το κομμάτι του Αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα (ερασιτεχνικό – επαγγελματικό και μαζικό αθλητισμό), εφαρμόζοντας πάντα τις οδηγίες της Γ.Γ.Α, για την ασφάλεια και υγεία των αθλητών και εργαζομένων.

Αυτό οφείλεται στα μέγιστα από το προσωπικό, την Διοίκηση του Σταδίου και φυσικά με την συμπαράσταση και κατεύθυνση του Δημάρχου κ. Αντωνακόπουλου, γνωστό για τα φίλαθλα αισθήματα που έχει.

Να υπενθυμίσουμε και πως ήδη έρχονται μια σειρά από μεγάλα έργα: 

-επισκευή και αντικατάσταση Κλειστό Γυμναστήριο (600.000 ευρώ από Φιλόδημος ΙΙ)

-κατασκευή κολυμβητηρίου (750.000 ευρώ από Δημόσιες επενδύσεις Περιφέρειας)

-μια σειρά αθλητικών έργων έτοιμα για δημοπράτηση, καθώς και το πρόγραμμα ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (Μαζικός Αθλητισμός), γιατί στο Δήμο μας είναι ψηλά και έχει σημαντική θέση ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.

Με αυτά να ευχηθώ να έχουμε όλοι μια ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία και προσωπική οικογενειακή ευτυχία σε όλους.

Από τη δική μας μεριά, καθώς και του Δημάρχου, θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε το Αθλητικό Κέντρο μας που είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα, να αποκτήσει ακόμα περισσότερη από τη χαμένη αίγλη του και να γίνει το κέντρο Άθλησης πραγματικά για όλους τους Αθλητές και τους Δημότες».   

Τυχερός του «φλουριού» της πίτας αναδείχτηκε ο εκ των εργαζομένων Κώστας Λιάγκουρας.                                                                    

Η έγκριση της χρηματοδότησης για το κολυμβητήριο έγινε από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, με προϋπ. 785.000 ευρώ.

Την ικανοποίησή του για τις σημαντικές εξελίξεις που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα  γύρω από το κλειστό  γυμναστήριο καθώς και το κολυμβητήριο Πύργου, εξέφρασε  ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δυτικής Ελλάδας  κ. Δημ. Νικολακόπουλος.

Αρχικά όσον αφορά  το κλειστό γυμναστήριο Πύργου, για το οποίο όπως είναι γνωστό πρόσφατα εγκρίθηκε χρηματοδότηση της επισκευής του συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, ο κ. Νικολακόπουλος  τόνισε πως «χαιρόμαστε  πολύ για αυτή  την εξέλιξη, που  θα σημάνει την αναβάθμιση του πολύ σημαντικού για την περιοχή αθλητικού έργου, το οποίο για αρκετό διάστημα παρέμενε ανενεργό, αδυνατώντας να εξυπηρετήσει τους πολιτες και τη νέα γενιά ». 

Συγχρόνως  έκανε ιδιαίτερη μνεία  στη συμβολή του βουλευτή Ηλείας  κ. Κώστα Τζαβάρα, για την  υπογραφή  της  απόφασης χρηματοδότησης από το υπουργείο Εσωτερικών,  προκειμένου  να μπορέσει να προχωρήσει το  έργο της αποκατάστασης του κλειστού γυμναστηρίου. 

Ιδιαίτερη ικανοποίηση εξέφρασε εξάλλου ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και για  την έγκριση της χρηματοδότησης για το κολυμβητήριο Πύργου, μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, με προϋπολογισμό 785.000 ευρώ .

«Η Περιφέρεια εξαρχής είναι  αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθεια όλων των δήμων,  για να αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών  και πιο συγκεκριμένα του Δήμου Πύργου για τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου, στις οποίες αναφερόμαστε. Τα χρήματα αυτά  για το έργο εγκρίθηκαν από πρόγραμμα το οποίο διαχειρίζεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Επίσης αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες που έχουν κάνει οι τεχνικές υπηρεσίες τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου, για να ενταχτεί το έργο και δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ παρών σε οποιαδήποτε προσπάθεια αποσκοπεί  στην ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών και όχι μόνο,  του  Νομού Ηλείας. Θα είμαστε δίπλα στις δημοτικές αρχές ώστε να μπορέσουμε ν αφήσουμε το αποτύπωμά μας στις αθλητικές υποδομές της Ηλείας, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα στους πολίτες του Νομού να έχουν καλύτερη ποιότητα στις συνθήκες άθλησης. Περιμένουμε με ανυπομονησία  την εξέλιξη του έργου του κολυμβητηρίου στον Πύργο, προκειμένου  να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στους δημότες και κυρίως τη νεολαία της περιοχής και δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα  στη Δ.Α. την οποία θα βοηθήσουμε όπου και όπως μας ζητηθεί» ανέφερε ο κ. Δ. Νικολακόπουλος.


Με ανταλλαγή απόψεων, σύμπνοια και περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών παρά τους γνωστούς αυστηρούς περιορισμούς, πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συνάντηση ενημέρωσης (η πρώτη του τρέχοντος νέου έτους) με τα αθλητικά σωματεία του Στίβου. 

Παρευρέθηκαν οι προπονητές των σωματείων, που συνεχίζουν - όσο το δυνατόν πιο ομαλά με την τήρηση όλων των προϋποθέσεων που τίθενται - τις προπονήσεις τους, δημιουργώντας σωστές βάσεις για τους αθλητές τους. Μετά από τις αρχικές εγκάρδιες ευχές, από τον κ. Γιάννη Αργυρόπουλο (δημοτικό σύμβουλο, Εντεταλμένο για θέματα Αθλητισμού Δήμου Πύργου), την κ. Μαρία Μοσχοπούλου (άμισθη σύμβουλο Δημάρχου επί θεμάτων Αθλητισμού) και τον κ. Κωνσταντίνο Σκαρτσιάρη (αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα), η συζήτηση στη συνάντηση αυτή εστιάστηκε στην ενημέρωση των Αθλητικών συλλόγων του Στίβου καθώς και του υπαλληλικού προσωπικού του Αθλητικού Κέντρου.  

Ο κ. Αργυρόπουλος μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Σε μία εξαιρετικά δύσκολη κι επιβαρυμένη περίοδο, λόγω της πανδημίας και της κατάστασης από αυτήν, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουμε ζωντανό τον αθλητισμό σε όλες τις εκφάνσεις του, ερασιτεχνικό, επαγγελματικό, μαζικό. Εφαρμόζοντας κάθε φορά τις οδηγίες που εκδίδει η Γ.Γ.Α. για την διασφάλιση της υγείας των αθλητών, των εργαζομένων στους αθλητικούς χώρους και των αθλούμενων πολιτών».

Τα σωματεία εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, αναφέροντας: «Ο Δήμος καταβάλλει ό,τι είναι δυνατόν μέσα στο στενό πλαίσιο κινήσεων που κι αυτός έχει, για να κρατά το Στάδιο ανοιχτό για προπονήσεις των Σωματείων. Σε αυτό βοηθά τα μέγιστα το προσωπικό του γηπέδου».

Οι νέες προβλεπόμενες διαδικασίες

Μετά τις τελευταίες οδηγίες της Γ.Γ.Α. περί ασφαλούς άσκησης, την 25/1/2021, το Δημοτικό Στάδιο θα ανοίξει τις πύλες του και για τους αθλούμενους πολίτες με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, που είναι οι κάτωθι:

 1. Πριν από την έναρξη της αθλητικής δραστηριότητας, οι αθλούμενοι πολίτες συμπληρώνουν και εν συνεχεία υπογράφουν το Δελτίο καταγραφής αθλουμένου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα (το έντυπο υπάρχει στην είσοδο του Σταδίου).

 2. Προκειμένου να εισέλθουν για προπόνηση σε οργανωμένο αθλητικό χώρο, οι αθλούμενοι επιδεικνύουν κάθε φορά κατά την είσοδο το υπογεγραμμένο Δελτίο καταγραφής αθλουμένου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα.

3. Κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση, οι αθλούμενοι υποβάλλουν τα στοιχεία στους στον Κατάλογο Εισερχομένων – Εξερχομένων στην αθλητική εγκατάσταση για το ενδεχόμενο ιχνηλάτησης επαφών λόγω COVID-19, τον οποίο φυλάσσει στα αρχεία της η αθλητική εγκατάσταση.

 4. Διευκρινίζεται ότι στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αποστασιοποίησης στις αθλητικές εγκαταστάσεις, επιτρέπεται έως ένα ανώτατο όριο αθλητών και αθλουμένων, με βάση το είδος και το μέγεθος της εγκατάστασης. Κατά συνέπεια, σε πρώτη φάση, θα υπάρχει ενδεχομένως χρονικό όριο περίπου 1 ώρας προπόνησης για κάθε αθλητή ή αθλούμενο.

 5. Κάθε αθλητική εγκατάσταση θα διαμορφώνει τον μέγιστο χρόνο άσκησης των αθλουμένων ώστε να καλύπτεται η ζήτηση και παράλληλα να ικανοποιείται ο περιορισμός χωρητικότητας, χωρίς να δημιουργείται συνωστισμός κατά την είσοδο και έξοδο από τον αθλητικό χώρο.

ΟΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ:

• Δευτέρα έως Παρασκευή: 07:00 – 15:00

• Σάββατο: 08:00 - 09:00 και 12:00 - 13:30

            ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΧΩΡΟΥ!

Γ. Αργυρόπουλος: «Τα αθλητικά έργα έχουν σημαντική θέση στον προγραμματισμό μας»

Στο μεταξύ, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος αναφερόμενος στην εξασφάλιση σημαντικών χρηματοδοτήσεων για το Κλειστό γυμναστήριο και το Κολυμβητήριο, τόνισε:

«Όπως περιμέναμε ήδη να γίνει από μέρα σε μέρα, πλέον κοινοποιήθηκε στον Δήμο Πύργου από το Υπουργείο Εσωτερικών η ένταξη πράξης στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για χρηματοδότηση με ποσό ύψους 600.000 ευρώ του έργου επισκευής και αποκατάστασης στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου «Γ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ».

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την οποία σε ότι αφορά το Δήμο Πύργου είχε προηγηθεί κατά τον καλύτερο τρόπο οτιδήποτε χρειαζόταν και του αναλογούσε, όπως οι ώριμες και πλήρεις σχετικές μελέτες που είχαν καταρτιστεί έγκαιρα, κ.τ.λ. 

Ενώ ακόμα, οριστικοποιείται άμεσα μια ακόμα πολύ σημαντική εξέλιξη, και συγκεκριμένα η χρηματοδότηση του Κολυμβητηρίου Πύργου, που όπως έχουμε τη δέσμευση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκη, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Π.Δ.Ε, με χρηματοδότηση ύψους 700.000. Έτσι ώστε να γίνουν κατά τον καλύτερο τρόπο όλες οι απαιτούμενες εργασίες που εκκρεμούν για την πλήρη αποκατάσταση του και επαναλειτουργία του. 

Με την ευκαιρία να τονιστεί ότι, όπως αποτελεί βασική κατεύθυνση του Δημάρχου μας Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, στο χώρο του αθλητισμού επενδύουμε σημαντικά, γιατί πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος μια υγιούς κοινωνικής ζωής. Και όπως συνολικά πολλά έργα είναι έτοιμα προς δημοπράτηση τόσο για το προσεχές διάστημα, όσο και γενικότερα για τη χρονιά που διανύουμε, έτσι και τα αθλητικά έργα έχουν σημαντική θέση σε αυτό τον προγραμματισμό».

Στον αέρα του ΛΕΤΡΙΝΑ 92.7 και της εκπομπής "Πρωινές Διαδρομές" βρέθηκε καλεσμένος ο Πρόεδρος του Αίαντα Γαστούνης Γιώργος Μπίρμπας και μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα ποδοσφαιρικά σωματεία εν μέσω καραντίνας .

Η «είδηση» που βγήκε από την ραδιοφωνική συνέντευξη του νεαρότερου προέδρου της Γ΄ εθνικής είναι η συμμετοχή του στις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΣ Ηλείας με την Παράταξη Μπιλιώνη.

Παρακολουθήστε την συνέντευξη εδώ:

Σχετικά με τις εισαγωγές φυτών, φυτικών προϊόντων και άλλων αντικειμένων από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ε.Ε καθώς και τις εξαγωγές φυτών, φυτικών προϊόντων και άλλων αντικειμένων από την Ε.Ε προς το Ηνωμένο Βασίλειο και επί θεμάτων φυτοϋγειονομικού ελέγχου, σας ενημερώνουμε ως εξής: 

Tο Ηνωμένο Βασίλειο από 01/01/2021 αντιμετωπίζεται ως Τρίτη χώρα.

Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΥΤΩΝ –ΦΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Ή ΑΛΛΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε.Ε.

Τα προϊόντα τα οποία εισάγονται στην Ε.Ε. από το Ηνωμένο Βασίλειο συνοδεύονται από Πιστοποιητικό Φυτοϋγείας και υποβάλλονται σε λεπτομερή έλεγχο εγγράφων, ταυτότητας και φυσικό έλεγχο, σύμφωνα με τις διατάξεις του κανονισμού (ΕΕ) 2016/2031 και των εκτελεστικών του κανονισμών. 

ΙΙ. ΕΞΑΓΩΓΗ ΦΥΤΩΝ –ΦΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Ή ΑΛΛΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΠΡΟΣ ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Κατά την εισαγωγή φυτών, φυτικών προϊόντων ή άλλων αντικειμένων (π.χ. Ξύλινων Μέσων Συσκευασίας) από τα Κράτη Μέλη της Ε.Ε στο Ηνωμένο Βασίλειο, από την 01/01/2021, τίθενται σε εφαρμογή οι εξής τρεις φάσεις:

ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ (Από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως και 31 Μαρτίου 2021):

Όλα τα φυτά, φυτικά προϊόντα και άλλα αντικείμενα που χαρακτηρίζονται από το Ηνωμένο Βασίλειο ως υψηλού φυτοϋγειονομικού κινδύνου συνοδεύονται από πιστοποιητικό φυτοϋγείας και αναφέρονται παρακάτω:

Όλα τα φυτά προς φύτευση

Η πατάτα φαγητού 

Ορισμένοι σπόροι και άλλα φυτά /δασικό πολλαπλασιαστικό υλικό 

Ορισμένα είδη ξύλου και προϊόντα ξύλου 

Μεταχειρισμένα γεωργικά μηχανήματα 

Τα Ξύλινα Μέσα Συσκευασίας - Wood Packaging Material (παλέτες, κλπ) που συνοδεύουν αγαθά ανεξαρτήτως αν τα αγαθά αυτά υπόκεινται σε φυτοϋγειονομικό έλεγχο πρέπει απαραιτήτως να φέρουν ειδική σήμανση σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο φυτοϋγειονομικών μέτρων (ISPM) No 15.

Όλα τα υπόλοιπα φυτά, φυτικά προϊόντα και άλλα αντικείμενα που δεν ανήκουν στα προαναφερόμενα δεν απαιτούν Πιστοποιητικό Φυτοϋγείας για την εξαγωγή τους από την Ε.Ε. στο Ηνωμένο βασίλειο.

 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ (Από την 1η Απριλίου 2021 έως και 30 Ιουνίου 2021):

Από την 1η Απριλίου 2021 όλα τα φυτά φυτικά προϊόντα και άλλα αντικείμενα τα οποία υπόκεινται σε φυτοϋγειονομικό έλεγχο πρέπει κατά την εισαγωγή τους να συνοδεύονται από πιστοποιητικό φυτοϋγείας και να γίνεται προαναγγελία του φορτίου.

Ο κατάλογος των φυτών, φυτικών προϊόντων που υπόκεινται σε φυτοϋγειονομικό έλεγχο και χρειάζονται πιστοποιητικό φυτοϋγείας είναι αναρτημένος στον σύνδεσμο: https://planthealthportal.defra.gov.uk/eu-exit-guidance/. 

Δεν απαιτείται πιστοποιητικό φυτοϋγείας για φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν υποστεί μεταποίηση (π.χ σαλάτες, σάντουιτς, κατεψυγμένα) καθώς και για ξηρούς καρπούς. 

Επιπλέον, δεν απαιτείται πιστοποιητικό φυτοϋγείας για συγκεκριμένα φυτικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων είναι και τα φρούτα και τα φύλλα του φυτού με τη βοτανική ονομασία Citrus spp. L. (κοινώς γνωστά ως εσπεριδοειδή).

ΤΡΙΤΗ ΦΑΣΗ (Από την 1η Ιουλίου 2021και μετά):

Από την 1η Ιουλίου 2021, εκτός των παραπάνω θα αυξηθεί ο αριθμός των φυσικών ελέγχων και ελέγχων ταυτότητας κατά την εισαγωγή.

Αναλυτικές οδηγίες υπάρχουν αναρτημένες στον ακόλουθο σύνδεσμό NewImportsGuidance - UK Plant Health Information Portal (defra.gov.uk) και στο σχετικό εγχειρίδιο updated Border Operating Model το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στον ακόλουθο δικτυακό τόπο: BordersOpModel.pdf (publishing.service.gov.uk).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν και στο σύνδεσμο: https://planthealthportal.defra.gov.uk/assets/uploads/Decision-chart-for-plant-imports.pdf, προκειμένου να διαπιστώνουν εάν ένα φυτό, φυτικό προϊόν ή άλλο αντικείμενο υπόκειται σε φυτοϋγειονομικό έλεγχο κατά την εισαγωγή του στο Ηνωμένο Βασίλειο.  

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στα τηλέφωνα 2621360-140, 147.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ 

Σπυροπούλου Παναγιώτα

Κτηνίατρος

Στην παρέα του ΛΕΤΡΙΝΑ FM και της ραδιοφωνικής εκπομπής «πρωινές διαδρομές» βρέθηκε καλεσμένος ο προπονητής του Αστέρα Αμαλιάδας Γιώργος Λαγός σε μια συζήτηση για αθλητισμό και όχι μόνο...

Παρακολουθήστε την συνέντευξη εδώ:

«Άρωμα γυναίκας» έχει…η έκπληξη της ΠΑΚ Ηλείας στην περιοχή της Βουπρασίας,  καθώς η δυναμική και ιδιαίτερα αγαπητή στην περιοχή Πόλυ Μπιτούνη κατέρχεται ως υποψήφια στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΣ Ηλείας με την παράταξη του Πέτρου Μπηλιώνη.

Η Πόλυ Μπιτούνη είναι μια νέα γυναίκα με ιδιαίτερα κοινωνική δράση, αφού πέρα από την ενασχόληση της με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο, επί σειρά ετών δίπλα στην ομάδα της γενέτειρας της, την Προοδευτική Μανωλάδας, ενώ έχει διατελέσει και Πρόεδρος στην Τ.Κ Μανωλάδας, αλλά και δημοτική σύμβουλος και στέλεχος της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.
Η ίδια σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαιώνει ότι θα κατέλθει υποψήφια στις εκλογές της ΕΠΣ Ηλείας, με τον Πέτρο Μπηλιώνη και την ΠΑΚ Ηλείας.
Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση της έκανε γνωστό πως στις προσεχείς εκλογές της ΕΠΣ Ηλείας θα συμμετάσχει θέτοντας υποψηφιότητα με την παράταξη  της Πολιτιστικής Αθλητικής Κίνησης Ηλείας (ΠΑΚΗ) , αναφέροντας  στην επιστολή της:
 "Αποδέχθηκα την τιμητική πρόσκληση του επικεφαλής της Πολιτιστικής Αθλητικής Κίνησης Ηλείας (ΠΑΚΗ) κ. Πέτρου Μπηλιώνη να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο των επικείμενων εκλογών της ΕΠΣ Ηλείας, θέλοντας να συμβάλλω και εγώ από την πλευρά μου σε μια προσπάθεια βελτιωτικών αλλαγών στο Ηλειακό ποδόσφαιρο. Γνωρίζουν άλλωστε όσοι ασχολούνται με αυτή τη μεγάλη αγάπη της οικογένειάς μου για το συγκεκριμένο τομέα του αθλητισμού και τη συμμετοχή μας ενεργά στην ομάδα της γενέτειράς μου, Προοδευτική Μανωλάδας. Σήμερα οι επιπτώσεις της πανδημίας και αρκετές άστοχες αποφάσεις που δε βοήθησαν, αλλά αντιθέτως υποβάθμισαν και συρρίκνωσαν τη δυναμική της Ηλείας στο χώρο, δε θα μπορούσαν να με αφήσουν παθητικό δέκτη των εξελίξεων. Στην παράταξη της ΠΑΚ Ηλείας είδα με ενδιαφέρον τις απόψεις και προτάσεις που γίνονται, διακρίνω μια ιδιαίτερη διάθεση συλλογικής προσφοράς και δράσης, ενώ διαπίστωσα τη θέληση και τη δουλειά πάνω σε αυτό τον τομέα των συνεργατών του κ. Μπηλιώνη, με αρκετούς από τους οποίους έχω και εγώ συνεργασθεί άψογα στο πρόσφατο παρελθόν. Όπως έκανα κατά την παρουσία μου στα κοινά είτε μέσα από την ομάδα που εκπροσωπούσα, είτε μέσα από την αυτοδιοίκηση που υπηρετώ σήμερα ως δημοτική σύμβουλος και μέλος της δημοτικής πλειοψηφίας, είτε μέχρι πρότινος πρόεδρος της κοινότητας Μανωλάδας, θέλω να διαβεβαιώσω ότι με την ίδια συνέπεια και πάντα ακούραστα και μεθοδικά θα εργασθώ και μέσα από τα διοικητικά δρώμενα της ΕΠΣ για το ηλειακό ποδόσφαιρο, γενικότερα τον αθλητισμό και την πολιτιστική ανάπτυξη που η ΠΑΚ επιχειρεί μέσω αυτού στην περιοχή μας".

Συγχαρητήρια επιστολή για τη σπουδαία

νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Πάλης

 

Δημήτρης Νικολακόπουλος: ««Ο ιστορικός τόπος της Αρχ. Ολυμπίας και το παγκόσμιο αθλητικό ιδεώδες που πρεσβεύει αυτός, έδωσε το έναυσμα για μια μεγάλη επιτυχία»

 

Συγχαρητήρια επιστολή στην Μαρία Πρεβολαράκη, η οποία ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Πάλης στη Σερβία, απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος, με αφορμή και το γεγονός ότι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της έγινε στην Αρχ. Ολυμπία.

 

Ο κ. Νικολακόπουλος συνεχάρη την Κυρία της Ελληνικής Πάλης, για τη μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας  που σημείωσε  συμμετέχοντας στην Εθνική Ομάδα, η οποία είχε πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της  στην Ολυμπία, έπειτα  από δικές του ενέργειες και σε συνεργασία με το δήμο Αρχ. Ολυμπίας.

«Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία και στόχος μας είναι να είμαστε πάντα αρωγοί στην προσπάθεια όλων των αθλητών, στους οποίους βρισκόμαστε  δίπλα και θεσμικά, αξιοποιώντας  τις εγκαταστάσεις  και το παγκόσμιο αξιακό όνομα της Αρχαίας Ολυμπίας αλλάκαι την όποια άλλη δυνατότητα προσφοράς προς αυτούς» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στη  Μαρία Πρεβολαράκηγια τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι κι εκεί θα διαπρέψει αφού βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έχει όλα τα φόντα για να το πετύχει!

Υπενθυμίζεται ότι η προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Πάλης στην Αρχ. Ολυμπία έγινε τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη, λίγο πριν την επιβολή του lockdown και έδωσε το έναυσμα στην Μαρία Πρεβολαράκη για τη μεγάλη νίκη της.

Μάλιστα το τελικό 5-1 της έφερε το χρυσό μετάλλιο, αλλά μία παρατήρηση που δέχθηκε από τους διαιτητές της στέρησε το δικαίωμα να πετύχει ένα ασύλληπτο ρεκόρ: Να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, χωρίς να έχει χάσει σημείο στη διοργάνωση.

«Ο ιστορικός χώρος της Αρχ. Ολυμπίας αποδείχτηκε τελικά “Καλός Οιωνός” για την σπουδαία αθλήτρια και  αποτέλεσε την απαρχή  για μια μεγάλη επιτυχία» υπογράμμισε ο κ. Νικολακόπουλος.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Αθλητισμού Εθελοντισμού Ολυμπισμού

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

 

 

*Περιλαμβάνει μελέτη του «Προέδρου» για τη βελτίωση ποδοσφαίρου

*Η ιδέα και η πρωτοβουλία της έκδοσης ανήκει στον βουλευτή Κ. Τζαβάρα

Ο συμπολίτης δάσκαλος-ρεπόρτερ Θέμης Μαντάς, μέλος του ΠΣΑΤ και της AIPS σε ρόλο σκαπανέα, υπενθυμίζει με το πόνημα «Επί εποχής Σταυρόπουλου» ότι ο τόπος που δεν τιμά την ιστορία του, δεν πάει πουθενά. Η ιστορία Σταυρόπουλου-Πανηλειακού, δραπετεύει μέσα απ’ το ντουλάπι της, με την πρωτοβουλία της έκδοσης του βιβλίου απ’ τον Κώστα Τζαβάρα. Έτσι, οι ήρωες του έπους, θα μείνουν για πάντα ζωντανοί, όπως αναφέρει ο βουλευτής στο προοίμιο του πονήματος.

Στον πρόλογο του πονήματος, ο αθλητικός δημοσιογράφος και συγγραφέας Μένιος Σακελλαρόπουλος αναφέρεται στον άθλο του οραματιστή Σταυρόπουλου, που κάλπασε απ’ το τρύπιο λιθάρι Κουτσοχέρας, σ’ ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι άνθρωποι των ομοσπονδιών που θ’ ασχοληθούν με το επίτευγμα της εποχής εκείνης, θ’ αξιολογήσουν στο Γ’ επίμετρο του πονήματος και τη μελέτη βελτίωσης του ποδοσφαίρου που είναι καταγεγραμμένη απ’ τον ίδιο τον Σταυρόπουλο. Περιέχει τροποποίηση του κανονισμού για πολλά γκολ και πλούσιο θέαμα. Το παιχνίδι μπορεί να γίνει απολαυστικότερο.

Η αγάπη του πατριώτη για τους Ηλείους συμπατριώτες απέδειξε ότι με πάθος και όραμα, πίστη και τακτική, γίνονται θαύματα. Κι έγινε ο Πανηλειακός, που έγραψε «μοναδική ιστορία» με τον Αντώνη Γεωργιάδη, τον Νίκο Αργυρούλη, τον Κυράστα, τον Δανιήλ και τόσους άλλους προπονητές.

Ποιος να το φανταζόταν!

Κι έγινε ο Πανηλειακός του Τζόρτζεβιτς του Γιαννακόπουλου και του Στράντζαλη, του Ουζουνίδη, του Λάκη, του Βύντρα, του Κυζερίδη, του Σαπάνη, του Ίλιτς, του Γκώνια, του Κολοσκόπη, του Σωτηρόπουλου, του Ανδριόπουλου, του Γκρίλλα, του Μοσχογιάννη, του Νούσια, του Φερεκίδη και τόσων άλλων. Ο Πανηλειακός της ολικής επαναφοράς στην Α’ Εθνική του Τσιώλη, με αντιπρόεδρο τον 21χρονο Γιώργο Σταυρόπουλο, γιο του Προέδρου.

Ποιος να το φανταζόταν!

Ο Πανηλειακός “Eπί εποχής Σταυρόπουλου” έκανε τον Πύργο τουριστικό προορισμό. Χιλιάδες φίλαθλοι διασκέδαζαν, εκατοντάδες οπαδοί τρελαίνονταν, ο Πύργος υπερηφανευόταν για το καύχημά του το τρανό.

Το τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Προέδρου Σταυρόπουλου δεν καταγράφηκε ποτέ, μεταφέρεται ως θρύλος από στόμα σε στόμα. Ο ίδιος αρνήθηκε να γίνει βουλευτής καίτοι είχε επίσημη πρόταση από τον Καραμανλή. Ανέστειλε την απομάκρυνσή του, το 2004, λόγω του Μητροπολίτη Γερμανού, παραμένοντας για δύο ακόμη χρόνια ως οικονομικός υποστηρικτής της ομάδας

Στις 638 έγχρωμες σελίδες του πονήματος -με ISBN 978-618-00-2325-1 απ’ την Εθνική Βιβλιοθήκη- ο αναγνώστης πληροφορείται τις άγνωστες ιστορίες του θαύματος του Πανηλειακού, με ανέκδοτες φωτογραφίες, με ιστορίες μετεγγραφών και παιχνιδιών, αποδυτηρίων, ιστορίες θρίλερ, λύπης και χαράς, έντασης, οικονομικές ιστορίες, ιστορίες της ίδιας της ζωής. Απ’ την αυγή της μεγαλειώδους πορείας του Πανηλειακού μέχρι τη δύση της πορείας, το 2004. Τότε που «τα δικά του παιδιά» ο Στέλιος Γιαννακόπουλος και ο Βασίλης Λάκης- αργότερα ο Βύντρα- και το Πυργιωτόπουλο, ο Γιώργος Καραγκούνης, δημιουργούσαν τα «θαύματα των θαυμάτων».

Στα παραρτήματα των δεκαέξι κεφαλαίων, ο αναγνώστης θα μελετήσει με αριθμούς και ημερομηνίες όλη την αγωνιστική δράση, τ’ αποτελέσματα των παιχνιδιών, τις βαθμολογίες, τις συμμετοχές και τους σκόρερ, δουλειά επίσης ετών, του ερευνητή συμπολίτη, Πέτρου Πετρόπουλου.

Το βιβλίο, χρέος στην ιστορία του Πανηλειακού, του Πύργου και του τόπου, διατίθεται δωρεάν.

Λόγω των υγειονομικών μέτρων, η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου αναβάλλεται προς το παρόν.

Ο πρώην Πρόεδρος του Ολυμπιακού Ζαχάρως Γιώργος Μπάδας, μιλώντας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM και στην Ραδιοφωνική εκπομπή ΠΡΩΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ για την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο εν μέσω καραντίνας, αλλά και τις προθέσεις του γι' αυτό, δήλωσε παρών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το καλό του Ηλειακού ποδοσφαιρου, όσον αφορά τις βελτίωση των συνθηκών, τη διοίκηση, τα νέα πρόσωπα ...

Παρακολουθήστε την συνέντευξη εδώ:

Το μοναδικό κολυμβητήριο που υλοποιείται το πρόγραμμα κολύμβησης για μαθητές των Δημοτικών Σχολείων

Συνεχίζονται τα μαθήματα κολύμβησης για μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Ηλείας, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Αμαλιάδας. Για φέτος η έναρξη των μαθημάτων δόθηκε πολύ νωρίτερα από πέρσι και την αυλαία «άνοιξε» το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας και ήδη τη συγκεκριμένη δομή του Αθλητικού Κέντρου της πόλης, έχουν επισκεφτεί δεκάδες μαθητές που με την ουσιαστική συμβολή των καθηγητών κολύμβηση, αποκτούν την απαιτούμενη κολυμβητική παιδεία/επάρκεια.

Το πρωί της Πέμπτης, το Κολυμβητήριο Αμαλιάδας, όπου δεκάδες μαθητές σχολείων του νομού είχαν ήδη «πέσει» στα ζεστά νερά της πισίνας, επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» κ. Γιώργος Μπακέλας και ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας κ Νίκος Κλάδης, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα παιδιά και τους δασκάλους τους για το πρόγραμμα που εφαρμόζεται τα τελευταία 5 χρόνια. 

Στις δηλώσεις του ο κ. Μπακέλας τόνισε μεταξύ άλλων: «Ξεκίνησε και φέτος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κολυμβητικής εκμάθησης για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Ηλείας. Είμαι υπερήφανος γιατί το κολυμβητήριο της Αμαλιάδας είναι το μοναδικό σε όλη την Πελοπόννησο που είναι σε θέση να εξυπηρετήσει αυτή τη δράση ».

Το κολυμβητήριο, συνέχισε ο κ Μπακέλας «θα λειτουργήσει, με βάσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως αυτά τροποποιούνται καθημερινά. Υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για τα παιδιά μας και ευελπιστούμε πως και φέτος θα συνεχίσουμε, παρόλα τα προβλήματα που δημιουργεί ο κορονοϊός».

Παίρνοντας το λόγο ο κ Νίκος Κλάδης ανέφερε «η δική μου η παρουσία έχει στόχο να καταδείξει το ενδιαφέρον της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το μάθημα της κολύμβησης. Η χώρας μας διαθέτει μια πλούσια ακτογραμμή και είναι σημαντικό τα παιδιά να μάθουν από μικρά όχι μόνο να κολυμπούν σωστά αλλά να αγαπούν τη θάλασσα». Επιπροσθέτως ο κ Κλάδης είπε «θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Δημοτικό Αρχή Ήλιδας, για τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου , τον Υπεύθυνο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την μεθοδικότητά του στην υλοποίηση του προγράμματος, τους δασκάλους και γενικότερα όλους όσοι ασχολούνται ώστε το πρόγραμμα να υλοποιείται χωρίς προβλήματα». Τέλος στη σωστή συνεργασία που έχει τόσο με τον Δήμο Ήλιδας όσο και τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας στάθηκε ο υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής Νομού Ηλείας κ. Γιάννης Γεωργακόπουλος. 

Το μεσημέρι της Δευτέρας (2/11) ο πρόεδρος της ΑΟΛΑ Πύργου Μιχάλης Αποστολόπουλος επισκέφτηκε το Δημαρχείο και απένειμε εκ μέρους όλης της Λέσχης τιμητική πλακέτα καθώς και αναμνηστικά είδη του 41ου Ολυμπιακού Ραλλυ, στον Δήμαρχο Παναγιώτη Αντωνακόπουλο.

Όπως τόνισε: “Σας απονέμουμε πλακέτα ως ΑΟΛΑΠ για την τιμή που μας έκανε ο Δήμος Πύργου να είναι συνδιοργανώτρια αρχή και για τον συντονισμό των υπηρεσιών ώστε να υπάρξει το άψογο αποτέλεσμα, και μάλιστα μέσα σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση σαν αυτή του κορονοιού, στη διεξαγωγή του αγώνα (που ελάχιστοι μόνο καταφέρνουν να γίνουν πλέον σε όλη την Ελλάδα).

Τηρήθηκαν όλα απόλυτα, και τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, και βγήκε το επιτυχημένο αποτέλεσμα διαφημίζοντας για άλλη μια φορά την πόλη μας και το Νομό μας.

Δήμαρχε, ευχαριστούμε πολύ για ότι έκανες για το Ολυμπιακό Ράλλυ”.

Ο Δήμαρχος κ. Αντωνακόπουλος με τη σειρά του ανέφερε σχετικά: “Είναι χρέος μας ως Δήμος να στηρίζουμε τις μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει βρει μια μεγάλη αγκαλιά στην Ηλεία, την αγκαλιά του Μιχάλη Αποστολόπουλου, ο οποίος είναι η ψυχή αυτής της εκδήλωσης. Της μεγαλύτερης αθλητικής εκδήλωσης του Νομού μας διαχρονικά και με συνέπεια εδώ και δεκαετίες. Κι είναι η μόνη εκδήλωση που μόνο φέτος δεν κατάφερε να έχει και χιλιάδες κόσμο παρόντα, γιατί ήταν το θέμα της πανδημίας. Όπως ως γνωστόν τέτοιου μεγέθους πλήθος κατακλύζει σε φυσιολογικές συνθήκες όλες τις φάσεις του αγώνα, και την πανηγυρική εκκίνηση στον Πύργο, και τον τερματισμό, καθώς βέβαια και τις ειδικές διαδρομές. Είναι λοιπόν χρέος μας να στηρίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες προβάλεται η πόλη. Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε τον Μιχάλη Αποστολόπουλο, το Δ.Σ. της ΑΟΛΑΠ και τα μέλη της, που είναι για δεκαετίες συνεπείς σε αυτή τους την στράτευση”.

Ο κ. Αποστολόπουλος με αφορμή τη συνάντηση αυτή έκανε και μια αναφορά στο θέμα της δημιουργίας Αυτοκινητοδρομίου, κάτι για το οποίο ο Δήμαρχος Πύργου είναι ξεκάθαρα θετικός, έχοντας κάνει σαφή σχετική πρόβλεψη κινήσεων για το θέμα, από το δημόσιο προεκλογικό ήδη πρόγραμμα του. Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο πρόεδρος της ΑΟΛΑΠ σε συνδυασμό με το ότι κι οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις είναι σύμφωνες για το θέμα αυτό, προέτρεψε να τεθεί άμεσα η δημιουργία μιας διαπαραταξιακής δημοτικής επιτροπής, η οποία να βάλει μπροστά τις κινήσεις και πάλι (ουσιαστικά από εκεί που έμειναν μετέωρες το 2008).

“Τα οφέλη θα είναι τεράστια, σε πολλούς τομείς. Πλέον σε όλη τη χώρα αυτοκινητοδρόμια έχουν μείνει των Σερρών και των Μεγάρων. Αν φτιαχτεί κι εδώ, θα γεμίζει κάθε Σαββατοκύριακο η πόλη με κόσμο κι εκδηλώσεις”, επεσήμανε. 

Με τον Δήμαρχο Πύργου να απαντά: “Συμφωνώ απόλυτα και θα το προχωρήσουμε”.