Πολύ θερμή η υποδοχή που επεφύλαξε ο Δήμος Ήλιδας

Η διήμερη Μηχανοκίνητη περιήγηση στις ομορφιές της Ηλείας που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας με τον Σύλλογο «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» ΙΣΟΔΟΡΟ είχε ως ενδιάμεσο σταθμό την Αμαλιάδα. Γνωστοί Ολυμπιονίκες με επικεφαλής την Όλγα Βασδέκη είχαν την ευκαιρία στην περιήγηση αυτή να γνωρίσουν την περιοχή της Ηλείας, ακολουθώντας μια διαδρομή μέσα από το μύθο του Ηρακλή , τον ιδρυτή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην πλατεία Αγίου Αθανασίου έγινε η υποδοχή από τον Δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, τους αντιδημάρχους Βασίλη Παπαδόπουλο, Βαγγέλη Χριστοφόρου Ευγένιο Αστερή, Παναγιώτη Παναγιωτάρα, Θανάση Γεωργιόπουλο , τον πρόεδρο της της Κοινότητας Αμαλιάδας , το σύλλογο μοτοσικλετιστών «Μοτολεα», και παράγοντες με αθλητές από τα τμήματα στίβου και ενόργανης του ΚΟΡΟΙΒΟΥ. Μαζί με την Όλγα Βασδέκη ήταν και οι Ολυμπιονίκες γ. Τζελίλης, Συρανίδη, Βαρσαμιδου, Κ. Λούδης, Κ.Χριστοφοριδης, Ν. Γκαβέρα, Μ. Καρπαθάκη, Γ. Κουμνάκη κ.α

Ο Δήμαρχος Ήλιδας στην σύντομη ομιλία του ανέδειξε τη σημασία της Ήλιδας στη γέννηση των Ολυμπιακών Αγώνων και στην εξέλιξη των Ολυμπιακών αξιών και θεσμών, ενώ δεν έκρυψε τη χαρά και τη συγκίνηση του στο να βλέπει σήμερα καταξιωμένους Ολυμπιονίκες τιου χθες για να γίνονται μιαν αγκαλιά με τους αθλητές της πόλης μας , τους αυριανούς μας πρωταθλητές και γιατί όχι και Ολυμπιονίκες. Και η κυρία Βασδέκη, εμφανώς χαρούμενη και συγκινημένη για την υποδοχή, μίλησε για τους στόχους αυτής της διήμερης περιήγησης,, οι οποίοι πέρα από την ανακάλυψη των Ολυμπιακών αξιών , είχαν και την προώθηση του μηνύματος της οδικής ασφάλειας. Οι μικροί αθλητές του Κοροίβου μαζί με τους σπουδαστές του τμήματος ζωγραφικής Αμαλιάδας του Kristo Hasa, ζωγράφισαν μαζί με τους ολυμπιονίκες ένα μεγάλο πανό με θέμα τους Ολυμπιακούς αγώνες. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμος Ήλιδας απένειμε αναμνηστικά δώρα σε όλους τους Ολυμπιονίκες , στο σύλλογο Harley Davidson, Pourangers και της ΜΟΤΟΛΕΑ.

Εντυπωσίασε όλη την Ηλεία διήμερη Ολυμπιακή Ιστορική Μηχανοκίνητη Περιήγηση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και ο Σύλλογος Ι.ΔΟ.ΡΟ με την συμμετοχή Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Μια εντυπωσιακή και μεγάλη από άποψη συμμετοχών Ολυμπιακή Ιστορική Μηχανοκίνητη Περιήγηση που έκλεψε τα βλέμματα στην πορεία της από όποια περιοχή κι αν πέρασε, με αφετηρία τη γέφυρα του Ρίου, ενδιάμεσους σταθμούς με κατά τόπους εκδηλώσεις υποδοχής στην Βάρδα, τα Λεχαινά, την Γαστούνη, την Αμαλιάδα, τον Πύργο και τελικό προορισμό την Αρχαία Ολυμπία, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο. Την διοργάνωση της μηχανοκίνητης αυτής περιήγησης, είχε ο σύλλογος “Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» Ι.Δ.Ο.ΡΟ με επικεφαλής την Ολυμπιονίκη Όλγα Βασδέκη με την συμμετοχή αντιπροσωπείας Ελλήνων Ολυμπιονικών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ ενεργή ήταν και η συμμετοχή των δήμων του νομού που τους υποδέχθηκαν.

 

Τροχοφόρες καλλονές, ιστορικά αυτοκίνητα αντίκες και μοτοσικλέτες Harley, στην κεφαλή της πορείας, ενώθηκαν στην συνέχεια με τους Συλλόγους Μοτοσικλετιστών Σαλαμίνας, Αμαλιάδας Motolea και Ολυμπίας, με επικεφαλής την Όλγα Βασδέκη και, με διπλό στόχο. Όπως ανέφερε η κ. Βασδέκη, “ Ταξιδεύουμε στο χρόνο για να βρούμε την σύνδεση μας, πέρα από τον μύθο, με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στους τόπους που γέννησαν το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο Αθλητικό γεγονός, τους Ολυμπιακούς αγώνες, με πρώτο ιδρυτή τον Ηρακλή. Παράλληλα μεταφέρουμε το μήνυμα της οδικής ασφάλειας , της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς, καθώς αυτοκίνητα και μηχανές προσέχουν και δίνουν προτεραιότητα σε ποδηλάτες και πεζούς. Η εκδήλωση αυτή έχει σκοπό να επισημάνει πως στους δρόμους της πόλης και όχι μόνο, ο " αδύναμος κρίκος" στη "ζούγκλα της ασφάλτου " είναι οι ποδηλάτες και οι πεζοί .”

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Νίκος Κοροβέσης που υποδέχθηκε στη γέφυρα του Ρίου την μηχανοκίνητη πορεία που είχε ενωθεί με ποδηλάτες της Πάτρας, τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ ξεχωριστό και σύνθετο γεγονός που συνδυάζει τον αθλητικό χαρακτήρα, τα κοινωνικά μηνύματα, μαζί με την τουριστική ανάδειξη ιστορικών τόπων της Ηλείας με κοινό παρανομαστή τους Ολυμπιακούς αγώνες. « Παράλληλα οι κάτοικοι της Ηλείας, μικροί και μεγάλοι που υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό  τους Έλληνες Ολυμπιονίκες, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους και να θαυμάσουν από κοντά τα μοναδικά αυτά ιστορικά οχήματα περασμένων δεκαετιών, μια πολύ ωραία εμπειρία κυρίως για τα παιδιά που μυήθηκαν στο πνεύμα της Ολυπμιακής ιδέας αλλά και ταυτόχρονα της οδηγικής ασφάλειας.”

 

 Η πορεία εντός Ηλείας και η υποδοχή από τους δήμους

Η εκκίνηση έγινε από την γέφυρα του Ρίου και στην συνέχεια στην  Πλατεία Γεωργίου Α΄, τους έλληνες Ολυμπιονίκης υποδέθχηκαν  ο Αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού και τουρισμού κ. Νικ. Κοροβέσης, ο Αντιπεριφερειάρχης διοικησης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κ. Τάκης Παπαδόπουλος, ο εντεταλμενος σύμβουλος κ Παν. Σακελλαρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος παιδείας και αθλητισμού δήμου Πατρέων κ. Πετρόπουλος. Έγινε ομιλία- ενημέρωση για την ορθή οδική συμπεριφορά και ασφάλεια κυρίως για τους ποδηλάτες ενώ βραβεύτηκαν από τους  Αντιπεριφερειάρχες και τον αντιδήμαρχο οι συμμετέχοντες ποδηλάτες.

Υποδοχή το βράδυ στον Πύργο

 

Στις 9.30 το βράδυ, οι έλληνες Ολυμπιονίκες και όλοι οι συμμετέχοντες στην μηχανοκίνητη πορεία, έφτασαν στον Πύργο όπου τους επιφύλαξαν θερμή υποδοχή ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κοροβέσης, ο Δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος και η πρόεδρος του ΔΟΠΠ Μαριάνα Σταθοπούλου, ενώ πολύς κόσμος είχε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τις σπάνιες μηχανές Harley και να συνομιλήσει με τους Ολυμπιονίκες. Στην συνέχεια ο Δήμαρχος δεξιώθηκε όλους τους συμμετέχοντες στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός στο Επαρχείο ολοκληρώνοντας την φιλοξενία του δήμου Πύργου. Φυσικά ο τελικός προορισμός της Μηχανοκίνητης πορείας ήταν η Αρχαία Ολυμπία, όπου χθες, δεύτερη μέρα ακολούθησε και εκεί πρόγραμμα δράσεων και ξεναγήσεων.

Τέλος να σημειώσουμε ότι σε όλη την διάρκεια της πορείας ήταν αξιοσημείωτη η βοήθεια της Τροχαίας Αχαΐας και Ηλείας που συνόδευσαν όλους τους συμμετέχοντες με ασφάλεια ρυθμίζοντας διαρκώς την κυκλοφορία.

 

Ο Εμμανουήλ Καραλής του Ολυμπιακού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2022 των Ανδρών κι έκανε δύο τις διαδοχικές του νίκες στη διοργάνωση.

Το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2022 των Ανδρών που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη κατέκτησε ο Εμμανουήλ Καραλής.

Ο αθλητής του Ολυμπιακού εξασφάλισε την πρώτη θέση στο επί κοντώ με άλμα στα 5,55 μ., ενώ στη συνέχεια δοκίμασε δίχως επιτυχία στα 5,65 μ., προκειμένου να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ. Δεύτερος ήταν ο Πέτρος Χατζίου (ΟΣΦΠ) με 5,35μ. και τρίτος ο Γιάννης Ρίζος (ΑΣ Άρης) με 5,25 μέτρα.

«Πρώτη φορά αγωνίστηκα μπροστά στο κοινό της Θεσσαλονίκης και μου έδωσε μεγάλη ενέργεια. Χάνω στις λεπτομέρειες στα μεγάλα ύψη αλλά ξέρω ότι είμαι καλά και δουλεύουμε με τον προπονητή μου Παναγιώτη Συμεωνίδη να βελτιώσουμε κάποιες λεπτομέρειες. Είμαι έτοιμος για ρεκόρ, δεν θέλω να βάλω όρια», είπε ο Καραλής με το τέλος του αγώνα.

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Την τελευταία εβδομάδα, από
τις 14 έως τις 20 Ιουνίου 2022, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 12 εκατομμύρια ευρώ.


Ο μεγάλος νικητής, σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στο Αγίασμα Καβάλας, λόγω της προωθητικής ενέργειας «Boost Νίκης»
για την οποία ισχύουν όροι και προϋποθέσεις, κέρδισε επιπλέον 4.087,28 ευρώ και συνολικά 21.217,60 ευρώ.
Επέλεξε τα στοιχήματα «Τελικό Αποτέλεσμα», «Τελικό Αποτέλεσμα & Over 2,5», «Τελικό Αποτέλεσμα & Over 1,5»
«Οver 2,5», «Διπλή Ευκαιρία & Goal» και «Συνολικά 2 ή 3 Γκολ» σε επτά αγώνες από την πρώτη και δεύτερη
κατηγορία Νορβηγίας και φιλικά συλλόγων.
Στο Πάμε Στοίχημα-Ιπποδρομίες, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, στο Markopoulo Park, στο ΣΚΟΡ 3 (σωστή πρόβλεψη του
νικητή σε τρεις συνεχόμενες κούρσες) της πρώτης ιπποδρομίας του ελληνικού προγράμματος, ένας νικητής κέρδισε
3.139,87 ευρώ.

Εταιρικό προφίλ
Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού
στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην
Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη
δραστηριότητα του.
Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta
Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της
εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.
Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ,
ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς
διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα
για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης
στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

Σε δηλώσεις σχετικά με την Ολυμπιακή ημέρα προέβη ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Εθελοντισμού και Ολυμπισμού κ. Νικολακόπουλος Δημήτρης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηρριστικά:

«Η πρώτη Ολυμπιακή Ημέρα ,όπως δήλωσε, γιορτάστηκε πρώτη φορά στις 23 Ιουνίου 1948 και 30 χρόνια αργότερα, στην «έκδοση» του Ολυμπιακού Χάρτη του 1978, η ΔΟΕ συνέστησε σε όλες τις εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές να οργανώσουν μια Ολυμπιακή Ημέρα για την προώθηση του Ολυμπιακού Κινήματος. Τα τελευταία 20 χρόνια, η Ολυμπιακή Ημέρα έχει συσχετιστεί συχνά με εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο , που θυμίζουν κατά πολύ την γιορτινή αλλά και ειρηνική παγκόσμια διάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όμως η Ολυμπιακή Ημέρα είναι και μια ημέρα γιορτής  για τον τόπο μας, την γενέτειρα του Αθλητισμού, την βάση του Ολυμπισμού, την Αρχαία Ολυμπία.

Με το φετινό στοίχημα ακόμα μεγαλύτερο καθότι για δεύτερη συναπτή χρονιά η Παγκόσμια  Ολυμπιακή Ημέρα σηματοδοτεί και την επιστροφή στην κανονικότητα του αθλητισμού που τόσο δοκιμάστηκε από την πανδημία και τις συνέπειες της. Γεγονός που φάνηκε και από την περσινή συμμέτοχη όπου  παρά τις προκλήσεις της πανδημίας COVID-19, περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι σε 116 χώρες γιόρτασαν την Ολυμπιακή Ημέρα το 2021.

Ως Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού , Εθελοντισμού και Ολυμπισμού η τιμή και η χαρά μου είναι μεγάλη διότι ο θεσμικός μου ρόλος μου επιτρέπει να αισθάνομαι μέρος αυτής της Παγκόσμιας Γιορτής του Αθλητισμού και με την σειρά μου θα ήθελα να ευχηθώ την  γρήγορη ανάκαμψη του αθλητισμού στο μέγιστο δυνατό βαθμό , αφήνοντας στο ζοφερό παρελθόν το προηγούμενο δύσκολο χρονικό διάστημα. Ειρήνη σε όλον τον κόσμο που δυστυχώς εν έτη 2022 δεν είναι δεδομένη και φυσικά να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές εκεί έξω αλλά και στους αθλητές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  που συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους με τις κατακτήσεις τους και παλεύουν για τα ιδανικά τους παρά τα όποια εμπόδια.

Τέλος θα ήθελα να προσθέσω  πως η Ολυμπιακή Ημέρα είναι επίσης μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τις Ολυμπιακές αξίες της αριστείας, της φιλίας και του σεβασμού μέσα από τέσσερις πυλώνες που καθοδηγούν την οργάνωση των δραστηριοτήτων της Ολυμπιακής Ημέρας: κινηθείτε, μάθετε, ανακαλύψτε και να είστε μαζί για έναν καλύτερο κόσμο»

Τα τουρνουά 3Χ3GR National Tour της Ε.Ο.Κ. πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή ομάδων σε Ελευσίνα και Ηράκλειο, με τα Ιωάννινα και τη Λάρισα να παίρνουν σειρά και να κλείνουν τη δράση του Ιουνίου.

Στο καλεντάρι των τουρνουά που ανάρτησε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης είναι μέσα και η  πρωτεύουσα της Ηλείας, ο Πύργος, στην κατηγορία των Τουρνουά 3Χ3 APPROVED.

Αξίζει να σημειωθεί πως το τουρνουά θα διεξαχθεί το τριήμερο 22-24 Ιουλίου  στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα  και αφορά όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

3x3GR NATIONAL TOUR – 3×3 GR ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

 1. Θεσσαλονίκη, 13-15/05/2022
 2. Κομοτηνή, 21-22/05/2022
 3. Καβάλα, 24-25/05/2022
 4. Φυλή, 10-12/06/2022
 5. Χανιά, 10-11/06/2022
 6. Ρέθυμνο, 12-13/06/2022
 7. Ελευσίνα, 17-18/06/2022
 8. Ηράκλειο, 17-19/06/2022
 9. Ιωάννινα, 23-25/06/2022
 10. Λάρισα, 28-29/06/2022
 11. Ραφήνα, 01-03/07/2022
 12. Άρτα, 01-02/07/2022
 13. Πάτρα, 08-10/07/2022
 14. Πειραιάς 09-10/07/2022
 15. Κάλυμνος, 22-24/07/2022
 16. Κως, 28-31/07/2022
 17. Καλαμάτα, 29-31/07/2022
 18. Ικαρία, 06-07/08/2022
 19. Σέρβια Κοζάνης, 13-14/08/2022
 20. Αθήνα, 27-28/08/2022
 21. Αθήνα, 09-11/09/2022
 22. Ρόδος, 16-19/09/2022
 23. Κηφισιά, 17-18/09/2022

Τελικοί: Αθήνα 23-25/9

3x3GR EOK ENDORSED – 3x3GR ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΟΚ

 1. Αθήνα, 21-22/05/2022
 2. Δάφνη-Υμηττός, 3-4/6/2022

3x3GR EOK APPROVED – 3x3GR ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΕΟΚ

 1. Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, 07-08/05/2022
 2. Θεσσαλονίκη, 28-29/05/2022
 3. Μαρούσι, 04-05/06/2022
 4. Σκιάθος, 11-13/06/2022
 5. Ιωάννινα, 18-19/06/2022
 6. Κοζάνη 18-19/06/2022
 7. Αγ. Νικόλαος, 24-25/06/2022
 8. Αιγάλεω, 25-26/06/2022
 9. Σάμος 25-26/06/2022
 10. Ρέθυμνο, 28-30/06/2022
 11. Κρυοπηγή Χαλκιδικής, 29/06-04/07/2022
 12. Χανιά, 02-03/07/2022
 13. Σύρος, 9-10/7/2022
 14. Αγρίνιο, 11-13/07/2022
 15. Αλιβέρι 14-17/07/2022
 16. Πύργος 22-24/07/2022
 17. Νάξος 22-24/07/2022
 18. Ζάκυνθος, 22-24/07/2022
 19. Μυτιλήνη, 23-24/07/2022
 20. Δωδώνη Ιωαννίνων 01-03/08/2022
 21. Κύμη 06-07/08/2022
 22. Λευκίμμη Κέρκυρας, 06-07/08/2022
 23. Χίος 08-10/08/2022
 24. Άπερι Καρπάθου, 16-22/08/2022
 25. Καρπενήσι 19-21/08/2022
 26. Λευκάδα, 19-21/08/2022
 27. Ελευσίνα, 10-11/09/2022

Σε κλίμα χαράς , αλλά και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η βράβευση του Έλληνα πρωταθλητή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17 Ελληνορωμαϊκής Πάλης, Αρίωνα Κολιτσόπουλο από τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρη Νικολακόπουλο, μετά από την επιστροφή του στην Ελλάδα από το Βουκουρέστι, όπου και διεξήχθη το Πρωτάθλημα, στο οποίο ο Αντιπεριφερειάρχης συνόδευσε την αποστολή της Ελληνικής ομάδας ως επίσημος προσκεκλημένος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο κ. Νικολακόπουλος υποδέχθηκε τον Πρωταθλητή, μαζί με τον προπονητή και πατέρα του Αλέξιο Κολιτσόπουλο, τον τίμησε με μια αναμνηστική πλακέτα,  ενώ τον συνεχάρη για ακόμα μια φορά για τον ζήλο και την προσπάθεια που κατέβαλε για να φέρει στην χώρα μας αλλά και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το χρυσό μετάλλιο που τον έφερε στην υψηλότερη θέση του βάθρου και μας σύστησε σε όλη την Ευρώπη. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στην Ελληνική αποστολή η οποία είχε μια πολύ καλή  παρουσία φέρνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα , καθότι αξίζει να σημειωθεί πως εκτός του χρυσού η ελληνική αποστολή κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο. Ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε και το ήθος των συμμετεχόντων τόσο σαν προσωπικότητες όσο και σαν αθλητές και αγγελιαφόροι των Ολυμπιακών ιδεώδη και της αθλητικής ιδέας. 

Τέλος συνεχάρη τους διοργανωτές ( Παγκόσμια Ευρωπαϊκή – Ρομανική Ομοσπονδίες Πάλης), ευχαρίστησε για την προσωπική πρόκληση και ανέφερε πως οι συζητήσεις που έλαβαν χώρα με τους αρμόδιους φορείς έγιναν με τις καλύτερες προϋποθέσεις και μέσω αυτών πρόεκυψαν σημαντικά συμπεράσματα και αποτελέσματα τα οποία θα φανούν σε προσεχές χρονικό διάστημα. 

«Στόχος  μας να προσελκύουμε στην γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπιακή γη αντίστοιχες διοργανώσεις οι οποίες θα είναι αντάξιες του τόπου και της παγκόσμιας ακτινοβολίας του» δήλωσε ο κ. Νικολακόπουλος.

-Έρχονται να συμμετάσχουν καταξιωμένοι αθλητές
Κορυφώνεται το ενδιαφέρον για το Olympic Day Run που θα πραγματοποιηθεί
την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 στην Αρχαία Ολυμπία και αποτελεί
συνδιοργάνωση του Δήμου με το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Το σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός έχει την υποστήριξη και τη συμμετοχή της
Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της
Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μαζί με τους πολίτες και τους
αθλητές της Ηλείας που θα πάρουν μέρος στους αγώνες, θα συμμετέχουν και
καταξιωμένοι Έλληνες Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και πρωταθλητές, ανάμεσα
στους οποίους και ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο σκιφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες
του Τόκιο, Στέφανος Ντούσκος.
Το Olympic Day Run περιλαμβάνει δύο διαφορετικούς αγώνες, που είναι:
 Αγώνας Δρόμου 4.000 m. (ώρα εκκίνησης: 11:00π.μ.). Αφετηρία έμπροσθεν
του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας, επί της οδού Πραξιτέλη Κονδύλη, με
κατεύθυνση νοτιοδυτικά και παράλληλα του Συνεδριακού και Εκθεσιακού
Κέντρου Ολυμπίας, στροφή αριστερά προς την κοίτη του Αλφειού ποταμού,
διαδρομή περιμετρικά του Αρχαιολογικού Χώρου και του Σταδίου, με έξοδο
στο ύψος των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, πορεία
αριστερά στην επαρχιακή οδό με κατεύθυνση προς την Αρχαία Ολυμπία και
τερματισμός στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας.
 Αγώνας Δρόμου Κοινωνικής Προσφοράς και Δυναμικού Βαδίσματος
1.500 m. Ώρα Εκκίνησης: 12:15 π.μ. Αφετηρία έμπροσθεν του Δημαρχείου
Αρχαίας Ολυμπίας επί της οδού Πραξιτέλη Κονδύλη με κατεύθυνση
νοτιοανατολικά προς τον Αρχαιολογικό Χώρο, αναστροφή στο ύψος του
Αρχαίου Σταδίου επί της επαρχιακής οδού και με αντίστροφη κατεύθυνση
προς την Αρχαία Ολυμπία και τερματισμός στο Δημαρχείο Αρχαίας
Ολυμπίας. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τον αγώνα αυτό θα
αποδοθεί από την Οργανωτική Επιτροπή σε επίσημο Φορέα
Προστασίας Παιδιών.

Για να συμμετάσχει κάποιος στον Αγώνα Δρόμου 4χλμ, θα πρέπει να έχει
συμπληρώσει το 12o έτος της ηλικίας του. Στον αγώνα 1.5χλμ, μπορούν να
συμμετέχουν δρομείς όλων των ηλικιών.
«Ο αγώνας διοργανώνεται με την ευκαιρία εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής
Ημέρας», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Δημήτρης Κωσταριάς,
προσθέτοντας: «Στόχος της Δημοτικής μας Αρχής είναι η διοργάνωση και άλλων
αθλητικών εκδηλώσεων πανελλήνιας ή και διεθνούς εμβέλειας στην Αρχαία
Ολυμπία, γιατί πρόκειται για πρωτοβουλίες που προσθέτουν στον τόπο μας,
αναδεικνύουν τις ολυμπιακές αξίες και συμβάλλουν στην αύξηση της
επισκεψιμότητας στην περιοχή».
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΕΓΓΡΑΦΕΣ: olympicdayrun.gr

Στο Βουκουρέστι βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και
Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος, δίνοντας το παρόν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
της Ελληνορωμαϊκής Πάλης U17.
Ο Αντιπεριφερειάρχης συνόδευσε την Ελληνική αποστολή, η οποία κατέλαβε την κορυφή
της Ευρώπης, με τον Αρίωνα Κολιτσόπουλο, τον 16χρονο πρωταθλητή από τον Πύργο να
κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στα 65 κιλά της ελληνορωμαϊκής πάλης.
Ο κ. Νικολακόπουλος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την επιτυχία του 16χρονου
αθλητή και συνεχάρη τον ίδιο και τον προπονητή του, δηλώνοντας περήφανος για την
επάξια εκπροσώπηση της Ελλάδας από έναν αθλητή που προέρχεται από τη Δυτική Ελλάδα,
ενώ υπογράμμισε τη σημασία που έχει, ιδιαίτερα για τους νέους, να έχουν στόχους και
οράματα. «Όλοι εμείς που αγαπάμε και στηρίζουμε τον αθλητισμό, οφείλουμε να
στεκόμαστε στο πλευρό των νέων παιδιών και να τα βοηθάμε να κατακτούν τους στόχους
τους, αλλά και να αναδεικνύουν το ταλέντο τους. Μόνο έτσι θα διατηρήσουμε και θα
διευρύνουμε την αξία του αθλητισμού και θα συνεχίσουμε να μεταλαμπαδεύουμε τις
αθλητικές αξίες στις επόμενες γενιές» τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος.
Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη και τον 3ο νικητή, Δημήτρη Θάνο, καθώς επίσης
και όλη την Ελληνική αποστολή, η οποία είχε μια εξαιρετική παρουσία, και ευχήθηκε σε
όλους ένα λαμπρό μέλλον.
Σημειώνεται ότι στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ο Αντιπεριφερειάρχης είχε
συναντήσεις με τα μέλη της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πάλης όπου
συζητήθηκε ενδεχόμενη συνεργασία καθώς και φιλοξενία αντίστοιχων διοργανώσεων στην
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στην κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, για πρώτη φορά θα βρεθούν στην ίδια αφετηρία διακεκριμένοι αθλητές και ενεργοί πολίτες για να τρέξουν ή να περπατήσουν παρέα, προωθώντας το μήνυμα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας και τις Ολυμπιακές αξίες.

Οι αγώνες θα γίνουν στην Αρχαία Ολυμπία, την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σε συνδιοργάνωση με το “Olympic Day Run” Greece και με την υποστήριξη και τη συμμετοχή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες προκηρύσσουν και διοργανώνουν το 1ο “Olympic Day Run” Ancient Olympia. 

Οι αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας 2022, είναι:

Αγώνας Δρόμου 4.000μ., ώρα Εκκίνησης: 11:00π.μ.

Αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος 1.500μ., ώρα Εκκίνησης: 12:15 π.μ.

ΑΦΕΤΗΡΙΑ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας.

Για να συμμετάσχει κάποιος στον Αγώνα Δρόμου 4χλμ, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12o έτος της ηλικίας του. Στον αγώνα 1.5χλμ, μπορούν να συμμετέχουν δρομείς όλων των ηλικιών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΕΓΓΡΑΦΕΣ: olympicdayrun.gr  

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε στη Ρουμανία ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος, ο οποίος σε μια τεράστια στιγμή για την ελληνική πάλη, αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης Παίδων στην κατηγορία των 65κ. της ελληνορωμαϊκής!

Ο νεαρός αθλητής έκανε σπουδαία εμφάνιση στον τελικό της διοργάνωσης, όπου επικράτησε 5-2 του Γκασίμοβ από το Αζερμπαϊτζάν και κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Παράλληλα, τα «γαλανόλευκα» χρώματα είχαν ακόμα μια σπουδαία επιτυχία, μιας και ο Δημήτρης Θάνος... εξαφάνισε τον επίσης Αζέρο Μαρντανοφ, νίκησε με πτώση στον μιρκό τελικό και πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 110κ!

Η Ελληνική Πάλη ζει για μια ακόμη φορά μεγάλες στιγμές. Ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος πραγματοποιώντας πολύ μεγάλες εμφανίσεις έφτασε έως τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U17 που διεξάγεται στην Ρουμανία. Παράλληλα ο Δημήτρης Θάνος θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο μέσω των ρεπεσάζ.

 
Ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος αγωνίστηκε στα 65κ. ελληνορωμαϊκής και με πολύ καλή ψυχολογία δεν άφησε σε κανέναν αντίπαλο περιθώριο να πιστέψει ότι μπορεί να τον νικήσουν. Ο Ελληνας πρωταθλητής επιβλήθηκε με 3-0 του Σουηδού Σάκα. Στα προημιτελικά αντιμετωπίσε τον Φινλανδό Χρίστουκ και με νέα μεγάλη εμφάνιση  επικράτησε με 3-1. Στον ημιτελικό ο Κολιτσόπουλος αντιμετώπισε τον Αρμένιο Χοβχανισιάν. Ο Ελληνας πρωταθλητής με τακτική για σεμινάριο ήρθε 1-1, αλλά υπερτερούσε στην ισοπαλία, μιας και είχε πάρει τελευταίος σημείο και προκρίθηκε στον τελικό. Εκεί θα αντιμετωπίσει αύριο το απόγευμα τον Αζέρο Γκασίμοβ με στόχο το χρυσό.
 
Στα 100κ. ο Δημήτρης Θάνος θα παλέψει αύριο στα ρεπεσάζ και θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο. Στο πρώτο παιχνίδι ο Ελληνας πρωταθλητής νίκησε με 3-1 τον Κροάτη Ραντίσεβιτς. Ο Θάνος στη συνέχεια ηττήθηκε σε ένα οριακό παιχνίδι από τον Μπακίρ με 4-2. Ο Τούρκος πρωταθλητής έφτασε έως τον τελικό κι έδωσε νέα ευκαιρία στον Ελληνα πρωταθλητή.
 
Αύριο το πρωί ο Θάνος θα αντιμετωπίσει τον Μολδαβό Γιέκοφ κι αν νικήσει θα παλέψει με τον Αζέρο Μαρντάνοφ για το χάλκινο μετάλλιο.

Με διπλάσιες, από άλλες χρονιές, συμμετοχές και από πολλούς Νομούς της χώρας, διεξάγονται οι αγώνες στίβου «ΒΙΛΑΕΤΕΙΑ 2022» το Σάββατο 11 Ιουνίου στο στάδιο Πύργου. Το σημαντικό αθλητικό γεγονός που έλειψε για δύο χρόνια από την πόλη λόγω πανδημίας, πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση, του Δήμου Πύργου, του Γραφείου Εθελοντισμού, του Γυμναστικού Συλλόγου “Αναγέννηση Πύργου” και της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων Βόρειας Πελοποννήσου του ΣΕΓΑΣ. 

Συγκεκριμένα, 412 αθλητές από τους νομούς Ηλείας, Αχαίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ιόνιων Νήσων, Αττικής και Θεσσαλονίκης δίνουν ραντεβού στον Πύργο για το μεγάλο αθλητικό γεγονός! 

Για τη διοργάνωση μίλησαν το πρωί της Παρασκευής (10/6/2022) ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Αργυρόπουλος σε κοινή Συνέντευξη Τύπου. Παρόντες ήταν, ο υπεύθυνος της Ακαδημίας «Αναγέννηση Πύργου» και προπονητής Μάκης Κόκκαλης, ο επίσης προπονητής της Ακαδημίας Δημήτρης Ζαφειρόπουλος κι η άμισθη σύμβουλος του Δήμου σε θέματα αθλητισμού Μαρία Μοσχοπούλου. 

«Η αξία αυτή της αθλητικής συνάντησης αποδεικνύεται από τις πολλές συμμετοχές. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές αλλά κυρίως στους αθλητές που έρχονται από τόσους Νομούς» τόνισε ο δήμαρχος Πύργου. «Στόχος μας είναι να ανεβάσουμε κι άλλο την παρουσία της πόλης μας στα αθλητικά δρώμενα. Ο Πύργος έχει αναδείξει κορυφαίους αθλητές και έχει προσφέρει πολλά στον αθλητισμό. Οι αθλητικές μας εγκαταστάσεις πληρούν όλες τις προδιαγραφές γι’ αυτή την αθλητική συνάντηση, και έχουμε κι άλλες προτάσεις για άλλες αθλητικές συναντήσεις». 

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Αργυρόπουλος, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, τόνισε ότι τη σπουδαιότητα του αθλητικού γεγονότος αναφέροντας πως «Τα αποτέλεσμα και οι επιδόσεις των αθλητών προσμετρούνται καθώς τα «ΒΙΛΑΕΤΕΙΑ» συμπεριλαμβάνονται στο επίσημο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ».

Τέλος ο υπεύθυνος της Ακαδημίας «Αναγέννηση Πύργου» και προπονητής Μάκης Κόκκαλης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Αντωνακόπουλο και όλους τους φορείς του Δήμου που συνέβαλαν τα μέγιστα στη διοργάνωση, κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει με την παρουσία του τους αγώνες με την ευχή τα «ΒΙΛΑΕΤΕΙΑ» να γίνουν θεσμός και να λάβουν πανελλήνιες διαστάσεις. 

- Τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν στις αντίστοιχες ηλικιακές κατηγορίες και το ωρολόγιο πρόγραμμα διαμορφώνονται έως τώρα ως εξής:

ΩΡΑ ΔΡΟΜΟΙ ΑΛΜΑΤΑ ΡΙΨΕΙΣ

16.45΄ ΣΦΑΙΡΑ Κ14 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

17.00΄ 60m Κ14 ΑΓΟΡΙΩΝ TΡΙΠΛΟYΝ ΓYΝΑΙΚΩΝ 

17.20΄ 60m Κ14 ΚΟΡΙTΣΙΩΝ ΣΦΑΙΡΑ Κ14 ΑΓΟΡΙΩΝ

17.30΄ 

17.45΄ ΜΗΚΟΣ ΑΝΔΡΩΝ 

17.50 80m Εμπ Κ16 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΣΦΑΙΡΑ Κ18 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

18.00΄ 80m Κ16 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΥΨΟΣ ΑΝΔΡΩΝ 

18.15΄ 80m Κ16 ΑΓΟΡΙΩΝ ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ ΑΝΔΡΩΝ & Κ18

18.30΄ 100m ΓΥΝΑΙΚΩΝ 

18.45΄ 100m ΑΝΔΡΩΝ ΜΗΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 

19.00΄ 150m Κ16 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ 

19.15΄ 150m Κ16 ΑΓΟΡΙΩΝ ΥΨΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ & Κ16 ΣΦΑΙΡΑ Κ18 ΑΓΟΡΙΩΝ

19.30΄ 200m ΓΥΝΑΙΚΩΝ 

19.45΄ 200m ΑΝΔΡΩΝ ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ & Κ18

19.50΄ ΜΗΚΟΣ Κ16 ΑΓΟΡΙΩΝ 

20.00΄ 1500m ΓΥΝΑΙΚΩΝ 

20.10΄ 1500m ΑΝΔΡΩΝ 

20.20΄ 400m ΓΥΝΑΙΚΩΝ 

20.30΄ 400m ΑΝΔΡΩΝ ΜΗΚΟΣ Κ16 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ 

20.40΄ 5000m ΓΥΝΑΙΚΩΝ 

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Τον Μάιο του 2022 οι παίκτες
κέρδισαν περισσότερα από 75 εκατομμύρια ευρώ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 31 Μαΐου έως τις 6 Ιουνίου
2022, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 13 εκατομμύρια ευρώ.


Ο νικητής, σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στο Αίγιο, επέλεξε τα στοιχήματα «Ημίχρονο/Τελικό» και «Ακριβές Σκορ 1ου
Ημιχρόνου», σε 4 αγώνες από την πρώτη κατηγορία της Αργεντινής και της Κολομβίας, τη δεύτερη κατηγορία της
Βραζιλίας και τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα, έπαιξε το σύστημα 2-3-4 και κέρδισε 23.704,50 ευρώ.
Ο νικητής, σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στη Νίκαια, λόγω της προωθητικής ενέργειας «Boost Νίκης», για την οποία
ισχύουν όροι και προϋποθέσεις, κέρδισε επιπλέον 2.305,92 ευρώ και συνολικά 6.151,11 ευρώ. Επέλεξε τα
στοιχήματα «Τελικό Αποτέλεσμα», «2 ή 3 συνολικά γκολ», «Goal» & «Goal & Over 2,5» σε 11 αγώνες από το Uefa
Nations League, το CONCACAF Nations League, τα προκριματικά για το Κόπα Άφρικα, την πρώτη κατηγορία της
Αργεντινής και της Βραζιλίας, τη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας και της Βραζιλίας και την Πριμέρα Νασιονάλ της
Αργεντινής.
Στο Πάμε Στοίχημα-Ιπποδρομίες, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στις ελληνικές ιπποδρομίες στο Markopoulo Park, στο ΣΚΟΡ
6 (σωστή πρόβλεψη του νικητή σε έξι συνεχόμενες κούρσες) έξι νικητές κέρδισαν από 6.609,50 ευρώ.

Εταιρικό προφίλ
Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού
στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην
Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη
δραστηριότητα του.
Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta
Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της
εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.
Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ,
ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς
διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα
για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης
στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

Εν όψει της μεγάλης επερχόμενης αθλητικής διοργάνωσης που ετοιμάζεται να υποδεχτεί η Ηλεία, το «Fly Olympia Street Pole Vault» που διοργανώνει η Αθλητική Γυμναστική Ένωση Πύργου με την συμμέτοχη του 4ου Ολυμπιονίκη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 στο άλμα επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλή και άλλων σπουδαίων αθλητών του συγκεκριμένου αγωνίσματος και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος εκφράζει την χαρά και την ικανοποίησή του για ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός που θα διοργανωθεί στην Αρχαία Ολυμπία. Ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για μια αθλητική διοργάνωση που πρώτη φορά λαμβάνει χώρα στον τόπο μας και η αίγλη της οποίας ξεπερνά τα εγχώρια αθλητικά σύνορα. Επίσης ευχήθηκε το event αυτό να καθιερωθεί ως θεσμός και κάθε χρόνο από δω και το εξής να δίνεται αυτό το ραντεβού στον τόπο που γέννησε τα Ολυμπιακά Ιδεώδη ενισχύοντας την αξία του Ολυμπισμού στην γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Ο κ. Νικολακόπουλος συνεχάρη τους διοργανωτές καθώς και τον Ολυμπιονίκη Εμμανουήλ Καραλή για την πρωτοβουλία, την άψογη συνεργασία και την μέχρι τώρα οργάνωση και πρόσθεσε: «Το αθλητικό και πολιτιστικό αποτύπωμα που προσπαθούμε να προσδώσουμε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποδίδει καρπούς. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και κυρίως η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί πια πόλο έλξης για σπουδαία αθλητικά γεγονότα όπως το “Fly Olympia”. Συνεχίζουμε με σχέδιο και πλάνο για να αποκτήσει ξανά η Περιφέρεια μας την παγκόσμια ακτινοβολία που της αρμόζει. Συγχαίρουμε τους διοργανωτές την ΑΓΕ Πύργου καθώς και τον συντοπίτη μας Ολυμπιονίκη Εμμανουήλ Καραλή και υποσχόμαστε ότι η φιλοξενία μας θα είναι αντάξια της ιστορίας του το τόπου μας». 

Κορυφαίοι αθλητές του επί κοντώ, και καλοί φίλοι του Έλληνα πρωταθλητή Εμμανουήλ Καραλή, θα συγκεντρωθούν στην Αρχαία Ολυμπία στις 12 Ιουνίου για το Fly Olympia. Το διεθνές μίτινγκ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) με συνδιοργανωτές τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με την υποστήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Της Κατερίνας Πολυδώρου

Ο τέταρτος Ολυμπιονίκης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θα διοργανώσει για πρώτη φορά το δικό του street pole vault event, στο μέρος έχει τη μεγαλύτερη αθλητική ιστορία του κόσμου, την Αρχαία Ολυμπία.

Εκεί, μία σύγχρονη αρένα θα στηθεί έξω από το Δημαρχείο της πόλης, όπου κορυφαίοι άλτες θα αγωνιστούν με στόχο τις εντυπωσιακές πτήσεις και το πλούσιο θέαμα. Αξίζει να σημειωθεί πως το μίτινγκ ανήκει στην κατηγορία Continental tour challenger meeting της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής και θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ (LIVE). Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Ήδη, φίλοι και συναθλητές του Καραλή από το εξωτερικό έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους όπως οι δύο Γάλλοι πρωταθλητές Τιμπό Κολέ (ρεκόρ 5.81μ) και Ματιού Κολέ (ρεκόρ 5.63μ) αλλά και ο Νορβηγός κάτοχος του Εθνικού ρεκόρ (5.83μ), Πολ Χάγκεν Λίλεφος.

O Αυστραλός πρωταθλητής Κέρτις Μάρσαλ, φιναλίστ των Ολυμπιακών Αγώνων, με ατομικό ρεκόρ 5.87μ θα παραβρεθεί επίσης στο μίτινγκ του Μανόλο. Από τον αγώνα δε θα λείψει ούτε ο Πολωνός πρωταθλητής, παγκόσμιος πρωταθλητής αλλά και πρωταθλητής Ευρώπης με τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παβέλ Βοϊτσεχόφσκι (ρεκόρ 5.93μ).

Το ίδιο ισχύει και για το Βρετανό πρωταθλητή, φιναλίστ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 και κάτοχος του Εθνικού ρεκόρ (5.80μ), Χάρι Κόπελ ενώ το υπερατλαντικό ταξίδι από τις ΗΠΑ για την Αρχαία Ολυμπία θα κάνει ο Αμερικανός άλτης Άντριου Ίρβιν (5.88μ). Φυσικά, λόγος δεν γίνεται καν για τους Έλληνες αθλητές , που δεν νοείται να λείπουν από ένα μίτινγκ, το οποίο διεξάγεται στην Αρχαία Ολυμπία. Ο Γιάννης Ρίζος, που μόλις πριν λίγες μέρες βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ με άλμα στα 5.50μ, και ο Πέτρος Χατζίου με ρεκόρ 5.55μ θα αγωνιστούν στον διεθνή αγώνα.

Το μήνυμα του Manolo στο ΟlympiaNews.gr

«Είναι μεγάλη χαρά και ακόμα μεγαλύτερη τιμή για εμένα, όπως και για κάθε αθλητή που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο εξωτερικό να αγωνιστεί στα ιερά χώματα της Αρχαίας Ολυμπίας. Η ανταπόκριση που είχε η πρόσκληση μου σε όποιον αθλητή έκανα λόγο για συμμετοχή σε αυτό το μεγάλο αθλητικό event ήταν υπ'ερ του δέοντος θετική. Όλοι θέλουν να επισκεφθούν και να δουν από κοντά το μέρος που ξεκίνησαν οι ολυμπιακοί αγώνες, τον τόπο που γεννήθηκαν οι ολυμπιακές αξίες. Και έχει πολύ μεγάλη σημασία να τις θυμόμαστε, να τις αναδεικνύουμε...

Ραντεβού τη Κυριακή το απόγευμα στην Αρχαία Ολυμπία! »

 Μόλις λίγες μέρες απέμειναν για τη διεξαγωγή του street pole vault event του Εμμανουήλ Καραλή, στην Αρχαία Ολυμπία, Fly Olympia (Κυριακή 12/6).


Οι συμμετοχές και το ενδιαφέρον δεν έχουν προηγούμενο, Ένας ακόμη Αμερικανός θα τιμήσει με την παρουσία του το μίτινγκ του 4ου Ολυμπιονίκη του Τόκιο στο επί κοντώ αφού ο Νέιτ Ρίτσαρντ από τις ΗΠΑ θα αγωνιστεί στο Fly Olympia.

Ο άλτης του επί κοντώ έχει ατομικό ρεκόρ 5.75μ και θα αγωνιστή στην Αρχαία Ολυμπία, με στόχο να το βελτιώσει.

 Ξεχωρίζουν με την συμμετοχή τους, ο Γάλλος πρωταθλητής και αδερφός του επίσης πρωταθλητή Τιμπό Κολέ, Ματιού Κολέ. Ο ίδιος έχει ατομικό ρεκόρ 5.74μ και μαζί με τον αδερφό του θα προσπαθήσουν για νέα ατομικά ρεκορ.

Σημαντική αναμένεται η παρουσία του Ελληνα επικοντιστή Αντώνη Σάντα.  θα αγωνιστεί επίσης στις 12 Ιουνίου στην Αρχαία Ολυμπία. Ο Σάντας έχει ρεκόρ 5.35μ ένα ρεκόρ που είναι έτοιμος να το βελτιώσει.

Από τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών διεξήχθησαν οι αγώνες «αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» πετοσφαίρισης (βόλεϊ) των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στο κλειστό γυμναστήριο «Αέθλειον».

Οι αγώνες διοργανώθηκαν για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια, από τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και το Τμήμα Παιδείας, υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Φ. Αγωγής του ΥΠΑΙΘ και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ηλείας.

Σκοπός της σημαντικής αυτής προσπάθειας ήταν να βγουν τα παιδιά από τα σπίτια τους, δύο χρόνια μετά την εμφάνιση της πανδημίας του covid-19, κάτι που στην πράξη αποτέλεσε μια ευχάριστη εμπειρία για τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδεψαν.

Τους αγώνες παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Κωνσταντίνος Χαντζής και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Διονύσιος Κεκάτος.

 

 

Σε συνδιοργάνωση, του Δήμου Πύργου, του Γραφείου Εθελοντισμού, του Γυμναστικού Συλλόγου “Αναγέννηση Πύργου” και της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων Βόρειας Πελοποννήσου του ΣΕΓΑΣ, διεξάγονται οι αγώνες στίβου με την επωνυμία «ΒΙΛΑΕΤΕΙΑ 2022» το προσεχές Σάββατο 11 Ιουνίου στο Δημοτικό στάδιο Πύργου.

Τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν στις αντίστοιχες ηλικιακές κατηγορίες και το ωρολόγιο πρόγραμμα διαμορφώνονται έως τώρα ως εξής:

ΩΡΑ ΔΡΟΜΟΙ ΑΛΜΑΤΑ ΡΙΨΕΙΣ

16.45΄ ΣΦΑΙΡΑ Κ14 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

17.00΄ 60m Κ14 ΑΓΟΡΙΩΝ TΡΙΠΛΟYΝ ΓYΝΑΙΚΩΝ 

17.20΄ 60m Κ14 ΚΟΡΙTΣΙΩΝ ΣΦΑΙΡΑ Κ14 ΑΓΟΡΙΩΝ

17.30΄   

17.45΄ ΜΗΚΟΣ ΑΝΔΡΩΝ 

17.50 80m Εμπ Κ16 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΣΦΑΙΡΑ Κ18 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

18.00΄ 80m Κ16 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΥΨΟΣ ΑΝΔΡΩΝ 

18.15΄ 80m Κ16 ΑΓΟΡΙΩΝ ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ ΑΝΔΡΩΝ & Κ18

18.30΄ 100m ΓΥΝΑΙΚΩΝ  

18.45΄ 100m ΑΝΔΡΩΝ ΜΗΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 

19.00΄ 150m Κ16 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ  

19.15΄ 150m Κ16 ΑΓΟΡΙΩΝ ΥΨΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ & Κ16 ΣΦΑΙΡΑ Κ18 ΑΓΟΡΙΩΝ

19.30΄ 200m ΓΥΝΑΙΚΩΝ  

19.45΄ 200m ΑΝΔΡΩΝ ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ & Κ18

19.50΄ ΜΗΚΟΣ Κ16 ΑΓΟΡΙΩΝ 

20.00΄ 1500m ΓΥΝΑΙΚΩΝ  

20.10΄ 1500m ΑΝΔΡΩΝ  

20.20΄ 400m ΓΥΝΑΙΚΩΝ  

20.30΄ 400m ΑΝΔΡΩΝ ΜΗΚΟΣ Κ16 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ 

20.40΄ 5000m ΓΥΝΑΙΚΩΝ  

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι και την Τρίτη 7/6. 

Δείτε τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής των μπαράζ πρωταθλητών ΕΠΣ και τις ομάδες που ανεβαίνουν στη Γ’ Εθνική.

Με πολλά γκολ, ανατροπές και αγωνία ολοκληρώθηκαν σήμερα τα μπαράζ των πρωταθλητών ΕΠΣ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Μετά και τα σημερινά αποτελέσματα, προέκυψαν οι 24 ομάδες που παίρνουν το εισιτήριο για την εθνική ερασιτεχνική κατηγορία.

Οι 24 ομάδες που ανεβαίνουν στη Γ’ Εθνική:

Βύρων Καβάλας, Πανθρακικός, Καμπανιακός

Αστέρας Τριποτάμου, ΑΟ Χανιώτης, Σβορώνος

Αστέρας Πετριτή, Καστοριά, Απόλλων Πάργας

Μακεδονικός Φούφα, Δωτιάς Αγιάς, Διγενής Νεοχωρίου

ΑΠΣ Πάτραι, Πανθουριακός, Πανηλειακός

ΑΕ Μοσχάτου, Χαλκίδα, Παναργειακός

Αγία Παρασκευή, ΑΟ Τυμπακίου, Βύζας Μεγάρων

Άρης Πετρούπολης, Ιάλυσος, Μαρκό

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

1ος όμιλος

Άρης Πετεινού-Ηρακλής Αμμουδιάς 4-1

Πανθρακικός-Προσοτσάνη 6-0

Καμπανιακός-Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης 2-0

Ρεπό: Βύρων Καβάλας

2ος όμιλος

Μελιτέας Μελίτης-ΑΟ Χανιώτης 1-4

Αναγέννηση Επανομής-Αστέρας Τριποτάμου 1-4

Σβορώνος-ΠΑΟΚ Κρηστώνης 2-1

Ρεπό: Εθνικός Γιαννιτσών

3ος όμιλος

Αστέρας Πετριτή-Απόλλων Πάργας 3-0

Θύελλα Κατσικά-Αναγέννηση Στάνου 2-0

Καστοριά-ΑΕ Ξηροβουνίου 3-0 α.α.

Ρεπό: ΑΕ Νέας Σελεύκειας

4ος όμιλος

Διγενής Νεοχωρίου-ΑΟ Στυλίδας 2-0

Αστέρας Καρδίτσας-Πυρσός Γρεβενών 5-1

Δωτιέας Αγιάς-Πύρασος Νέας Αγχιάλου 2-1

Ρεπό: Μακεδονικός Φούφα

5ος όμιλος

Πανγυθεατικός-Πανθουριακός 2-1

Παλληξουριακός-ΑΠΣ Πάτραι 0-2

ΑΟ Τσιλιβί-Πανθυρεατικός 0-3 α.α.

Ρεπό: Πανηλειακός.

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

Πάτραι 14 (11-2)

Πανθουριακός 11 (12-2)

Πανηλειακός 11 (7-3) 

Παλληξουριακός 8 (7-5)

Πανγυθεατικός 9 (6-3) 

Πανθυρεατικός 4 (6-11) 

Τσιλιβή – (0-18) 

Υπολογίζονται και οι τρεις βαθμοί που πήραν ή θα πάρουν όλες οι ομάδες απέναντι στον Α.Ο. Τσιλιβή ο οποίος μηδενίζεται. 

6ος όμιλος

ΑΕ Μοσχάτου-Απόλλων Ευπαλίου 5-2

ΑΟ Χαλκίς-Παναργειακός 1-1

Τενεάτης Αθικίων-Κυπάρισσος Αντίκυρας 2-1

Ρεπό: Αίολος

7ος όμιλος

Αστέρας Περάματος-Απόλλων Αγ. Ιωάννη 4-1

ΑΟ Τυμπακίου-Αγία Παρασκευή 1-1

Ελλάς Ποντίων-Βύζας Μεγάρων 1-4

Ρεπό: Νίκη Σητείας

8ος όμιλος

ΑΕ Βαθύλλου-Ατρόμητος Αγ. Γεωργίου 0-3

Ιάλυσος-Άρης Πετρούπολης 1-2

Αετός Λουτρών-Μαρκό 1-0

Ρεπό: Ελλάς Σύρου.