Μια απόδειξη αγάπης, αλληλεγγύης και ομαδικού πνεύματος, ένας αγώνας για ιερό σκοπό!

Της Κατερίνας Πολυδώρου
 
Ένας αγώνας "καρδιάς" διεξήχθη  το απόγευμα της Τετάρτης  στο Στάδιο Πύργου, υπό την παρουσία εκατοντάδων φιλάθλων, προκειμένου να βοηθηθεί η 4χρονη Διονυσία Ροδοπούλου, που διαγνώστηκε με όγκο  εγκεφάλου  στις 10 Δεκεμβρίου  του  2020 στο Νοσοκομείο του Ρίου.
Τόσα αστέρια (Επίλεκτοι Ηλείας – Διεθνείς Επίλεκτοι) μαζεύτηκαν , λοιπόν, για να φωτίσουν το μεγαλύτερο που στα μάτια της Διονυσίας θα είναι η δύναμη για την συνέχεια που χρειάζεται!
Ειδικότερα, έναν αγώνα για φιλανθρωπικό σκοπό παρακολούθησαν όσοι παρευρέθησαν στο Στάδιο "Μαρακανά" με τους επίλεκτους της Ηλείας και τους Διεθνείς  Επίλεκτους να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, σε μια διοργάνωση που στόχο είχε, μέσω των εσόδων της, την οικονομική στήριξη της οικογένειας της μικρής πριγκίπισσας  και στον προσωπικό αγώνα της.
Η 4χρονη  έχει κάνει ήδη δύο χειρουργεία και πρέπει να συνεχίσει την θεραπεία της, με τα έξοδα να είναι δυσβάσταχτα.
 
Στο Στάδιο Πύργου για να στηρίξουν την μικρή Διονύσια αξίζει να σημειωθεί πως  βρέθηκαν σπουδαίοι έλληνες ποδοσφαιριστές, όπως ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο Άγγελος Μπασινάς, ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο Βασίλης Λάκης και ο Νίκος Νταμπίζας, αλλά και όλοι οι τοπικοί άρχοντες και φορείς του Ηλειακού ποδοσφαίρου.
Η εκδήλωση άνοιξε με  βραβεύσεις στους διεθνείς και στους ντόπιους αστέρες που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η όμορφη πράξη με τη δική τους καλή θέληση.
 
Με συντονιστή τον Παναγιώτη Παναγούτσο, Πρώην διοικητικό στέλεχος της ακαδημίας της πρώτης -ερυθρόλευκης- ομάδας της Ηλείας και νυν υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων, γραμματειακής υποστήριξης και επικοινωνίας του ΠΑΟ Βάρδας, οι κ.κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, δήμαρχος Πύργου, Γιάννης Πλεμμένος, αντιδήμαρχος Παιδείας και υπεύθυνος το γραφείου εθελοντισμού στον Δήμο Πύργου και ο Γιάννης Αργυρόπουλος, αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού του Δήμου Πύργου, παρέδωσαν τα βραβεία- αναμνηστικά στους εκπροσώπους των ομάδων και λαμπερούς ποδοσφαιριστές που τίμησαν το τοπικό στάδιο και έδωσαν λίγη από τη λάμψη τους για τη μικρή Διονυσία.
Ενώ μετά τις βραβεύσεις , τοποθέτηση-χαιρετισμό έκανε κι ο παρευρισκόμενος πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας Άρης Κουλούρης
Για την ιστορία οι επίλεκτοι διεθνείς με προπονητή τον Κώστα Μπακάλη επικράτησαν με σκορ 2-1 των επίλεκτων της Ηλείας των Α. Τρυφωνόπουλου-Ν. Αντωνόπουλου.
Το σκορ άνοιξε ο Νίκος Λυμπερόπουλος με κεφαλιά-ψαράκι στο 16΄ από σέντρα του Γιώργου Καραγκούνη και στις αρχές του β΄ ημιχρόνου ο Παναγιώτης Τσαγκάρης ισοφάρισε 1-1.
Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Νίκος Δαβουρλής στο 53΄ με σουτ από κοντά, ύστερα από σέντρα του «Τζόλε».

Επίλεκτοι διεθνείς (Κ. Μπακάλης):

Θεοδωρακόπουλος, Λάκης, Αρβανίτης, Νταμπίζας, Μιλοσέσκι, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Κεφαλας, Καραγκούνης, Τζόρτζεβιτς, Λυμπερόπουλος. Αγωνίστηκαν και οι Α.Αντωνόπουλος, Δαβουρλής, Λιόσης, Τζανέτος, Τσαντίλης, Μπρης.

Επίλεκτοι Ηλείας (Α. Τρυφωνόπουλος- Ν. Αντωνόπουλος):

Κουρλός, Κολόκας, Τσίτσος, Δαλαβούρας, Μπ. Χριστακόπουλος, Δημάκης, Δούλος, Κ. Παπαγεωργίου, Γεωργιόπουλος, Μάζης, Καράμπελας. Αγωνίστηκαν και οι Κουτρουμπής, Τσαγκάρης, Γιαννακόπουλος, Βασιλικόπουλος, Π. Κουτσογιαννάκης, Σ. Παπαγεωργίου, Μπαχούρος, Θ. Καλαντζής, Καρβουνιάρης.

Η  τετράχρονη Διονύσια Ροδοπούλου διαγνώστηκε με όγκο εγκεφάλου στις 10 Δεκεμβρίου του 2020 στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Στη συνέχεια με ασθενοφόρο μετέβη στο νοσοκομείο παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Στις 11 Δεκεμβρίου 2020 έγινε χειρουργείο για υδροκεφαλία  και τοποθέτηση βαλβίδας.

Στις 17 Δεκεμβρίου 2020 έγινε μεγάλο χειρουργείο 7 ωρών για αφαίρεση του όγκου. Από τις 7 Ιανουαρίου 2021 έως τις  έως και σήμερα η μικρή συνεχίζει τον αγώνα της μέσα σε ένα δύσκολο πρόγραμμα χημειοθεραπειών