Banner 728x90px camera

Τις τελευταίες ώρες όλο και περισσότεροι πολίτες ψάχνουν τρόπους για να κάνουν Πάσχα στο χωριό. Για τον λόγο αυτό, η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μπλοκάρει κάθε αναιτιολογική έξοδο από τα διόδια. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των τελευταίων ωρών, τα μπλόκα στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνα θα είναι πολλά ενώ η παρουσία αστυνομικών σε όλους τους οδικούς άξονες θα είναι κάτι παραπάνω από έντονη.

Η τροχαία δεν θα αφήσει «κουνούπι» να περάσει καθώς τα μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι παντού και σε όλη τη χώρα. Η κεντρική οδηγία είναι να ελέγχονται οι εικονικές μετακινήσεις. 

Για παράδειγμα μέχρι σήμερα ένας ελεύθερος επαγγελματίας με έδρα την Αττική μπορεί να εκδώσει σχετική βεβαίωση ότι μπορεί να μετακινηθεί για επαγγελματικούς λόγους για παράδειγμα στον νομό Αρκαδίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι δεν αρκούσε μόνο η βεβαίωση από τον ίδιο τον επαγγελματία αλλά θα έπρεπε βάσει των οδηγιών της πολιτικής προστασίας να έχει και απτές αποδείξεις και βεβαίωση απο τον πελάτη του ότι μεταβαίνει εκτός νομού έδρας για επαγγελματικούς λόγους.

Αυτές τις εικονικές μετακινήσεις για Πάσχα στο χωριό θέλει να μπλοκάρει η κυβέρνηση, με τον κίνδυνο διασποράς του ιού να είναι μεγάλος. Έτσι, από την Μεγάλη Εβδομάδα θα μπει μπλόκο στην ΕΡΓΑΝΗ για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες αλλά και για μέλη ΔΣ τα οποία είχαν free pass για όλα τα διόδια της χώρας.

Αυστηρά πρόστιμα για ψευδείς ή εικονικές μετακινήσεις

Η απόφαση για κλειστά διόδια είναι ειλημμένη και τα πρόστιμα για εικονικές ή ψευδείς δηλώσεις μετακίνησης εκτός νομού θα επιφέρουν ποινικές ευθύνες. Δεν θα είναι μόνο το πρόστιμο των 300 ευρώ που θα πρέπει να πληρώσει όποιος πιαστεί για παράνομη μετακίνηση αλλά θα έχει να αντιμετωπίσει και τη Δικαιοσύνη.

Για τον λόγο αυτό, όποιος μετακινηθεί για εργασία τις ημέρες του Πάσχα θα πρέπει η μετακίνησή του να έχει δηλωθεί και επίσημα από τον εργοδότη του καθώς από την Δευτέρα του Πάσχα θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται στοιχεία και να διεξάγονται διασταυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Μεγάλη Εβδομάδα, η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα ξεκινά στις 21:00 αλλά στις 22:00, ενώ οι λειτουργίες στις εκκλησίες θα μεταφερθούν νωρίτερα.

Περιοδεία στην Πελοπόννησο και ειδικότερα στους νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Μεσσηνίας θα πραγματοποιει ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκος Βελόπουλος , συνοδευόμενος από βουλευτές και κλιμάκιο του κόμματος από σήμερα Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 έως και το Σάββατο 24 Απριλίου.

Αναλυτικότερα, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ σήμερα βρίσκεται στην πόλη της Πάτρας , όπου στη μία το μεσημέρι (13:00) θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο ξενοδοχείο ( The Bold Type Hotel – Παλαιών Πατρών Γερμανού 10 – 12 στην πόλη της Πάτρας) , ενώ στις 15:00 μ. μ. έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με φορείς της πόλης. Την ίδια ημέρα θα υπάρξουν παρουσίες του σε δελτία ειδήσεων σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς .

Την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα βρεθεί στον Πύργο Ηλείας , όπου στις 11:30 π. μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τοπικούς φορείς.

Μετά τις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Βελόπουλος θα αφιχθεί στην πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας, την Καλαμάτα, όπου και θα παραμείνει μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου της 24ης Απριλίου 2021.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Καλαμάτα και ειδικότερα το βράδυ της Παρασκευής θα δώσει συνέντευξη στο κανάλι ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΤV κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων των 21:00, ενώ  το πρωί του Σαββάτου και ώρα 10:00 π. μ.  θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ ( ELYSIAN LUXURY HOTEL – συνοικία Κορδία Καλαμάτα), ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με στελέχη του κόμματος.

H κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, έβαλε «φρένο» στο «Πάσχα στο χωριό» καθώς τόνισε ότι η κυβέρνηση περιμένει μεν την εισήγηση της επιτροπής, αλλά η θέση της είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις καθώς υπάρχει ανησυχία για την μεταφορά ιικού φορτίου. Τι είπε για το τραπέζι της Ανάστασης.

Επιπλέον η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν οι ανακοινώσεις για το Πάσχα, το απόγευμα κατά την ενημέρωση της επιτροπής.

«Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί»

Σχετικά με τα όσα ακούγονται για διάγγελμα του πρωθυπουργού είπε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Μετακίνηση «Πάσχα στο χωριό»

Η κα Πελώνη για τις μετακινήσεις το Πάσχα είπε πώς, «θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας.»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως μια μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε άλλες περιοχές μπορεί να τις επιβάρυνε. Παράλληλα, είπε πως «προσβλέπουμε σε ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι.»

Έλεγχοι στις μετακινήσεις - Έως δύο οικογένειες μαζί στο τραπέζι

Επίσης, ανέφερε ότι θα υπάρχουν έλεγχοι για τις μετακινήσεις, ενώ άφησε ανοιχτό παράθυρο να αλλάξει και η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, δηλαδή από τις 9:00 το βράδυ που είναι τώρα να πάει ίσως στις 11:00.

Ενώ σε ό,τι αφορά το πασχαλινό τραπέζι, στα που θα ανακοινωθούν θα αναφέρεται πως στο ίδιο σπίτι θα μπορούν να βρεθούν έως και δύο οικογένειες.

Παράταση στην απαγόρευση κυκλοφορίας προανήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου Αθηναγόρας Δικαιάκος για το Μεγάλο Σάββατο όπου θα έχουμε την Ανάσταση.

«Θα δοθεί παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μέχρι τις 22:30. Εμείς από τον Αρχιεπίσκοπο το μάθαμε. Σε σύντομο χρόνο θα γίνει η θεία λειτουργία. Οι πιστοί μετά την Ανάσταση θα έχουν το χρόνο να μεταλάβουν» είπε στο OPEN.

Για τον ενδεχόμενο παράτασης της απαγόρευσης κυκλοφορίας μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος την ίδια ώρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Αναφερόμενη και η ίδια στην απαγόρευση κυκλοφορίας τόνισε ότι είναι ανοιχτό να παραταθεί μέχρι τις 11 το βράδυ.

Από την Κυριακή των Βαΐων έως την Μεγάλη Τετάρτη οι ακολουθίες θα ξεκινήσουν μισή ώρα νωρίτερα, στις 18:30.

Την Μεγάλη Πέμπτη η ακολουθία θα γίνει στις 17:30 και την Μεγάλη Παρασκευή με τον Επιτάφιο στις 18:00. Η περιφορά θα γίνει γύρω από το ναό και μετά οι πιστοί θα μπορούν να προσκυνούν έξω από τις εκκλησίες.

Για το ενδεχόμενο συνωστισμού από τους πιστούς ο κ. Δικαιάκος είπε ότι «μπορούμε να ελέγξουμε τον αύλειο χώρο. Οι πιστοί θα πρέπει να βοηθήσουν το έργο των εθελοντών που θα τους καθοδηγούν».


Η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών, συνεχίζει τις δράσεις, για την καθημερινή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται:

Την Τετάρτη 21 Απριλίου, στο Κοινοτικό Γραφείο Στρουσίου,
από τις 09:00 έως τις 14:00.

Οι Δημότες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, συστήνει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή συνωστισμού, χρήση μάσκας, τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων).

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!
ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!
ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΣΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ!
ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ!

«Βράζει» η Αττική από τον κορονοϊό όπως προκύπτει από τις ανακοίνωσεις του ΕΟΔΥ. Αυξημένο κατά 171% το ιικό φορτίο στα λύματα της! Στα 512 τα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη. 

Συνεχίζει στα «κόκκινα» η περιοχή της πρωτεύουσας όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις της κατανομής των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, του ΕΟΔΥ.

Με την Θεσσαλονίκη να μην υπολείπεται καταγράφοντας 512 καινούργια περιστατικά.

Εν τω μεταξύ κατά 171% αυξήθηκε το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής

Την εβδομάδα 12-18 Απριλίου 2021 παρατηρήθηκαν σταθεροποιητικές ή οριακές μεταβολές σε σχέση με την εβδομάδα 5 – 11 Απριλίου 2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των 8 από τις 11 περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Οι οριακές μεταβολές σημειώνονται στην Πάτρα (-30%), στην Θεσσαλονίκη (-21%) και στα Χανιά (+16%), ενώ σταθερό παραμένει ουσιαστικά το φορτίο στις πόλεις της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης, όπου η μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα κυμαίνεται από -10% έως +7%.

Αντίθετα, σημαντικά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε 3 από τις 11 περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας του ΕΟΔΥ, και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο (+120%), στην Περιφέρεια Αττικής (+171%) και στον Άγιο Νικόλαο (+360%), με το ιικό φορτίο των λυμάτων στην Περιφέρεια Αττικής και στο Ρέθυμνο να επανέρχεται σε πρότερα υψηλά επίπεδα.

Η γεωγραφική κατανομή των 3.789 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

234 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

214 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

158 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

249 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

549 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

168 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

211 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

16 κρούσματα στην Π.Ε.Νήσων

512 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

20 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

21 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

4 κρούσματα στην Π.Ε Αρτας

92 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

53 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

3 κρούσματα στην Π.Ε Γρεβενών

18 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας

28 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

62 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

5 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου

25 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

23 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

71 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

2 κρούσματα στην Π.Ε.Θήρας

29 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

59 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

31 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου

20 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

18 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς

4 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

3 κρούσματα στην Π.Ε.Κεφαλληνίας

27 κρούσματα στην Π.Ε Κιλκίς

62 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

32 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

6 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

101 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

5 κρούσματα στην Π.Ε.Λασιθίου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

68 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

2 κρούσματα στην Π.Ε Μυκόνου

37 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

49 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

24 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

2 κρούσματα στην Π.Ε Πρέβεζας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

28 κρούσματα στην Π.Ε Ροδόπης

14 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

61 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

16 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

28 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

30 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

7 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

189 κρούσματα υπό διερεύνηση

Το άνοιγμα της εστίασης και των διαπεριφερειακών μετακινήσεων έθεσε ως ορόσημο για το τέλος των SMS, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

"Άμα ανοίξει η εστίαση, άμα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις θεωρώ ότι πλέον θα λείπουν και οι λόγοι (για  τα SMS). Νομίζω ότι ο καθοριστικός μήνας για όλα αυτά θα είναι ο Μάης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

"Μακάρι να τελείωναν και από αύριο τα SMS", ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς, τονίζοντας ωστόσο ότι χρειάζεται για έναν μήνα ακόμη λίγη αυτοσυγκράτηση και αυτοπεριορισμός από όλους.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί σήμερα στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας στην Ηλεία για να παρακολουθήσει μέρος της πολυεθνικής άσκησης «Ηνίοχος 2021». 

Συγκεκριμένα, στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας στην 117 ΠΜ, όπου και  συνεχίζεται η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2021», θα βρεθεί σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, με ελάχιστους επίσημους προσκεκλημένους και με μοναδικό εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη..  Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας στις 12:30 το μεσημέρι και θα αναχωρήσει δύο ώρες μετά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα στείλει με αυτόν τον τρόπο μήνυμα προς τη γείτονα Τουρκία.

Η άσκηση, στην οποία συμμετέχουν 100 μαχητικά αεροπλάνα από έξι χώρες, διεξάγεται σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών.

Από τη Γαλλία θα συμμετάσχουν αεροσκάφη τύπου Rafale και M-2000D, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) F-16, ενώ οι ΗΠΑ μετέχουν με μαχητικά F-16, ιπτάμενα τάνκερ KC-135 και UAV τύπου MQ-9.

Η φετινή ισραηλινή συμμετοχή περιλαμβάνει F-15 και F-16, ενώ οι Ισπανοί με F/A-18.

Ο Καναδάς στέλνει οκτώ στελέχη που θα συμμετάσχουν στην άσκηση ως διαχειριστές αεράμυνας (GCI) και η Κύπρος με ελικόπτερο τύπου AW-139.

Η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία αποστέλλουν παρατηρητές.

Η άσκηση που σχεδίασε το ΓΕΑ θα συνδυαστεί με την άσκηση «Λαίλαψ 21» του Π.Ν., ενώ θα συμμετάσχουν και μονάδες της διακλαδικής διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και του Στρατού Ξηράς.

Μέσω του «Ηνίοχου 2021» εκπέμπεται ένα ισχυρό διπλωματικό και στρατιωτικό μήνυμα.

Η άσκηση έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην Άγκυρα, με τον κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν, τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, να κάνει λόγο για προκλητικότητα από μέρους της Ελλάδας.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΤΆ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΗΤΑΝ:

Σύνολο Ενεργών Κρουσμάτων: 22

Νοσηλεία : 5

Απομόνωση κατ' οίκον: 17

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣΗ

ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ!

Κλειστές θα μείνουν οι περισσότερες δραστηριότητες της χώρας μέχρι τουλάχιστον το Πάσχα, ενώ όλες οι πιθανές ημερομηνίες ανοίγματος πλησιάζουν την μέρα επίσημης έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Κλειστά Δημοτικά, νηπιαγωγεία, Γυμνάσια, μετακίνηση εκτός νομού και εστίαση μέχρι το Πάσχα. Αυτό αποφασίστηκε στην καθιερωμένη σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά στο Μαξίμου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποκλείστηκε ένα στοχευμένο άνοιγμα της εστίασης λόγω των εικόνων στις πλατείες διότι τονίστηκε πως «η πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα ωστόσο, πρέπει να υπάρχει υπομονή για να μην υπάρξει πισογύρισμα».

Από κυβερνητικής πλευράς, μία παρέμβαση στα φαινόμενα με τα κορονοπάρτι σε Κυψέλη και Περιστέρι το Σαββατοκύριακο τονίζεται ότι θα οδηγούσε σε επεισόδια. Μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη τονίζουν πως γι' αυτό τον λόγο προκρίνονται οι επιχειρήσεις αποκλεισμού συγκεκριμένων σημείων όπως στην πλατεία Βαρνάβα.

Χωρίς Πάσχα στο χωριό

Χωρίς Πάσχα στο χωριό για δεύτερη σερί χρονιά θα μείνουν οι πολίτες όλης της χώρας καθώς δεν θα επιτραπεί η έξοδος από τα διόδια. Μέλη της επιτροπής εμφανίζονται διστακτικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ αυτή την άποψη ενστερνίζεται και η κυβέρνηση που όπως φαίνεται δεν πρόκειται να ανάψει το πράσινο φως. Το πλάνο για την μετακίνηση εκτός νομού μετατίθεται πλέον για μετά τις 14 Μαΐου, όταν θα ανοίξει και επίσημα η τουριστική περίοδος.

Το σχέδιο που είχε καταρτισμένο η κυβέρνηση με υποχρεωτικό self test για όσους ήθελαν να ταξιδέψουν φαίνεται πως θα μείνει στο συρτάρι. Και αυτό γιατί οι ΜΕΘ σε όλη τη χώρα είναι πάνω από το κόκκινο και υπάρχει ορατός κίνδυνος, εφόσον επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού να διασπαρεί ο ιός από ασυμπτωματικούς σε πολίτες μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι για δικούς τους λόγους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ούτε η εστίαση

Το πλάνο για κλειστή εστίαση μέχρι τουλάχιστον τις 10 Μαΐου κλείδωσε στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με Τσιόδρα και Χαρδαλιά. Τα κορονοπάρτι σε πλατείες της Ελλάδας δεν επισπεύδουν το άνοιγμα της εστίασης το οποίο αναμένεται να γίνει μετά τις 10 Μαΐου με αυστηρούς κανόνες, ενδεχομένως συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας και «σφιχτό» πλάνο με καθήμενους ανά τραπέζι.

Συνεπώς, το πλάνο της κυβέρνησης είναι να... μείνουμε όπως είμαστε μέχρι τις 10 Μαΐου όπου σταδιακά θα επιτραπεί το άνοιγμα καφέ και εστιατορίων, Γυμνάσιων, Δημοτικών αλλά και μετακίνηση εκτός νομού.

Συνολικά 1.169 κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Αττική, ενώ στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 299 νέες μολύνσεις, σε σύνολο 2.411 κρουσμάτων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή:

148 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής  

149 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών  

74 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής 

165 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών 

319 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών 

175 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών  

129 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς 

10 κρούσματα στην Π.Ε.Νήσων  

299 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης 

14 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας  

8 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας 

1 κρούσμα στην Π.Ε Αρτας  

55 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας 

33 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας 

3 κρούσματα στην Π.Ε Γρεβενών  

12 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας 

16 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

40 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας 

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας 

2 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου  

11 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας 

17 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας 

42 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου  

13 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας  

16 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων 

53 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας 

6 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου 

9 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας 

11 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς  

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας  

5 κρούσματα στην Π.Ε Κεφαλληνίας

34 κρούσματα στην Π.Ε Κιλκίς 

32 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης  

16 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας 

4 κρούσματα στην Π.Ε. Κω 

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας  

73 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας  

6 κρούσματα στην Π.Ε.Λασιθίου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

3 κρούσματα στην Π.Ε Λευκάδας 

31 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας 

10 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

6 κρούσματα στην Π.Ε Μυκόνου

4 κρούσματα στην Π.Ε.Νάξου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

24 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

2 κρούσματα στην Π.Ε Πρέβεζας  

21 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

12 κρούσματα στην Π.Ε Ροδόπης 

6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου 

2 κρούσματα στην Π.Ε.Σάμου

55 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών 

1 κρούσμα στην Π.Ε Σύρου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

12 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας 

6 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας 

21 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής 

15 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων 

8 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου  

108 κρούσματα υπό διερεύνηση

Από ρεκόρ σε ρεκόρ οι διασωληνώνεις

Στενάζουν τα δημόσια νοσοκομεία που βρίσκονται στο «κόκκινο» εδώ και μήνες • Άλλοι 67 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο του κορονοϊού.

Δευτέρα 19 Απριλίου,  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

 

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου είναι τα ακόλουθα:

 

1.            Σταθμός Μετρό «Σύνταγμα», 10:00-15:00

2.            Δ. Αμαρουσίου, Πλατεία Ευτέρπης (ΗΣΑΠ), 10:00-15:00

3.            Δ. Πειραιά, Πλατεία Κανάρη, Πασαλιμάνι, 10:00-15:00

4.            Δ. Αλίμου,  Καλαμακίου και Ποσειδώνος (δημοτικό parking στο ύψος της πεζογέφυρας) , 10:00-15:00

5.            Δ. Διονύσου, Ηρωών Πολυτεχνείου και Κοιμήσεως Θεοτόκου, Άγιος Στέφανος, 10:00-15:00

6.            Δ. Φυλής, Πλατεία Ηρώων, Δημαρχείο 1, Άνω Λιόσια, 10:00-15:00

7.            Δ. Αγίας Βαρβάρας, Ελ. Βενιζέλου και Κουντουριώτη, 10:00-15:00

8.            Δ. Χαίδαρίου, Αναγεννήσεως 25 (2ο κλειστό γήπεδο), 10:00-15:00

9.            Δ. Ιλίου, Αίαντος και Χρυσηίδος, Ίλιον, 10:00-15:00

10.          Νότια Πύλη ΔΕΘ, 09:00 -19:00 

11.          Drive through στο δήμο Πυλαίας , μπροστά στο κοινοτικό κατάστημα Χορτιάτη, 10:00 - 15:00

12.          Δ. Θέρμης , μπροστά στην κοινότητα στα Βασιλικά, 10:00 - 15:00

13.          Δ. Ωραιοκάστρου, στο πάρκο απέναντι από το δημαρχείο, 10:00-15:00 

14.          Δ. Λαγκαδά, στην κεντρική πλατεία στα Λαγυνά, 10:00-15:00

15.          Ίδρυμα Τσώνη, Ναύπακτος

16.          Πλατεία Φαρμάκη, Ναύπακτος

17.          Κεντρική Πλατεία Μεσολογγίου

18.          Πλατεία Πετρινού, Τρίπολη

19.          ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης

20.          Κοινότητα Ψαθί, Αρκαδία

21.          Κοινότητα Σκορτσινού, Αρκαδία

22.          Δημαρχείο Άρτας

23.          Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αχαΐας, Πάτρα

24.          Σταθμός Κτελ Αχαΐας

25.          Λεοντάρι, Βοιωτίας

26.          Εργατικές Κατοικίες (γήπεδο μπάσκετ), Γρεβενών

27.          Πάρκο Μερά, Γρεβενά

28.          Γ.Ν. Γρεβενών

29.          Εξεταστήριο ΕΟΔΥ, Γρεβενά

30.          Κέντρο Ενημέρωσης Δήμου Δράμας

31.          Κτελ Δράμας

32.          Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Νικηφόρου, Δράμα

33.          Κ.Υ. Ορεστιάδας

34.          Κοινότητα Πετράδες, Ορεστιάδα

35.          Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

36.          Κοινότητα Φέρρες, Έβρος

37.          Νομαρχία Αλεξανδρούπολης

38.          Πνευματικό Κέντρο Σαμοθράκης

39.          Πάρκο Αβάντων, Χαλκίδα

40.          ΟΑΕΔ Καρπενησίου

41.          Κεντρική Πλατεία Πύργου

42.          Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας, Ηλεία

43.          Πολιτιστικό Κέντρο Βαρθολομιό, Ηλεία

44.          Πλατεία Ελευθερίας, Ηράκλειο

45.          Αγία Βαρβάρα, Δ. Γορτυνας, Ηράκλειο

46.          Κ.Υ. Πρίνου, Θάσος

47.          Πλατεία Δημαρχείου, Ηγουμενίτσα

48.          Κ.Υ. Ευδήλου, Ικαρία

49.          Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα

50.          Αρχοντικό Πυρσινέλλα, Ιωάννινα

51.          Κεντρικός Λιμένας Καλύμνου

52.          Άγιος Νικόλαος, Λακκί, Λέρος

53.          Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας

54.          Καλλιφώνι Καρδίτσας

55.          Drive through στη Λ. Κύκνων, Καστοριά

56.          Drive through στο Άργος Ορεστικό, Καστοριά

57.          Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας

58.          Ερισσός, Κεφαλονιά

59.          Πλατανιά, Κιλκίς

60.          Ποντοηράκλεια, Κιλκίς

61.          Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας

62.          Κ.Υ. Κοζάνης

63.          Σερβια, Κοζάνη

64.          Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου

65.          Πλατεία Κοινότητας, Αθίκια, Κόρινθος

66.          Κοινοτικό Κατάστημα Περαχώρας, Κόρινθος

67.          Επαρχείο, Κως

68.          Μαστιχάρι, Κως

69.          ΚΑΠΗ Σπάρτης

70.          Κεντρική Πλατεία Λάρισας

71.          Ροδιά Τυρνάβου

72.          Πλατεία Χαραυγής, Λάρισα

73.          Νέα Σμύρνη, Λάρισα

74.          Πλατεία ΑΤΑ, Λάρισα

75.          ΚΑΠΗ Λευκάδας

76.          Κοινότητα Δραγανου, Λευκάδα

77.          Ιατρείο Ατσίκης, Λήμνος

78.          Παραλία Βόλου (έμπροσθεν Πανεπιστημίου)

79.          Drive through στο Βελεστίνο, Βόλος

80.          Drive through στα Κανάλια, Βόλος

81.          Μέγαρο Χορού, Καλαμάτας, 08:30-15:00

82.          Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας, 08:30-14:00

83.          Κλειστό Γυμναστήριο Πύλου, 09:00-14:00

84.          Πλατεία Νάουσας, Πάρος

85.          Δημαρχείο Γιαννιτσών

86.          Δάφνη, Πέλλα

87.          Πλατεία Ελευθερίας, Κατερίνη

88.          Drive through στην Ανδρομάχη, Πιερία

89.          Γ.Ν. Πρέβεζας

90.          Περιοχή Τσεσμέ, Ρέθυμνο

91.          Πλατεία Ειρήνης, Κομοτηνή

92.          Πλατεία Αγίου Νικολάου, Ρόδος

93.          Παλαιό Νοσοκομείο, Ρόδος

94.          Στρατόπεδο Παπαλουκά, Σέρρες

95.          Αθλητικό Κέντρο Δ. Βικέλας, Σύρος

96.          Πλατεία Δεσποτικού, Τρίκαλα

97.          Drive through στα Τρίκαλα

98.          Πλατεία ΔΕΗ, Τρίκαλα

99.          Πλατεία Μικρού Κεφαλόβρυσου, Τρίκαλα

100.        Κεντρική Πλατεία Τρικάλων

101.        Πλατεία Ελευθερίας, Λαμία

102.        Λαϊκή Αγορά Παγκρατίου Λαμίας

103.        Drive through στον Άγιο Κωνσταντίνο, Φθιώτιδα

104.        Αμύνταιο, Φλώρινα

105.        Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας

106.        Γαλαξίδι, Φωκίδα

107.        Drive through Νέα Μουδανιά, Χαλκιδική

108.        Drive through στον Πολύγυρο, Χαλκιδική

109.        Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, Χανιά

110.        Πλατεία Βουνακίου, Χίος

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων άναψε χτες κόκκινο για το άνοιγμα φροντιστηρίων, κέντρων αισθητικής και εμπορικών κέντρων. Τις προηγούμενες μέρες το άνοιγμα τους έμοιαζε σχεδόν βέβαιο ωστόσο, οι ειδικοί δεν άναψαν το πράσινο φως συνεπώς το άνοιγμά τους μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι εάν οι ειδικοί αποφασίσουν να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα την Μεγάλη Εβδομάδα με τον κίνδυνο συνωστισμού ενόψει αγορών για το Πάσχα να είναι μεγάλος.

Μετά την χτεσινή άρνηση της επιτροπής ορατό πλέον είναι το ενδεχόμενο να ανοίξουν μετά το Πάσχα χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η πιθανότητα ανατροπής. Πολλά μέλη της επιτροπής θεωρούν πως το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων ενόψει εορτών θα φέρει συνωστισμό σε αυτά, ενώ, άλλα μέλη θεωρούν ότι ανοίγοντάς τα ο κόσμος θα μοιραστεί.

Ανοίγουν όλα μετά το Πάσχα

Όπως έχουν ενημερώσει εδώ και μέρες το Dnews υπάρχει σχέδιο για Πάσχα στο χωριό ωστόσο, με τις υπάρχουσες συνθήκες αυτό φαντάζει μακρινό όνειρο. Σε περίπτωση που τα πράγματα δεν καλυτερεύσουν το επόμενο διάστημα και συνεπώς κριθεί σκόπιμο να μην επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού, η κυβέρνηση αναμένεται μετά το Πάσχα να ανακοινώσει μαζικό άνοιγμα δραστηριοτήτων όπως την μετακίνηση εκτός νομού, το άνοιγμα της εστίασης, το οποίο αναμένεται την Τρίτη 4 Μαΐου, άνοιγμα τουρισμού στις 14 Μαΐου, το άνοιγμα δημοτικών, νηπιαγωγείων και γυμνασίων.

Πλέον μετά το κόκκινο που άναψαν χτες λοιμωξιολόγοι δεν αποκλείεται στις δραστηριότητες που θα ανοίξουν μετά το Πάσχα να ενταχθούν και τα εμπορικά κέντρα και τα φροντιστήρια με τις πανελλήνιες 2021 να πλησιάζουν και τους υποψηφίους να αγωνιούν.

Το άνοιγμα των σχολών οδηγών από τη Δευτέρα, 19 Απριλίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Το άνοιγμα των σχολών οδηγών από τη Δευτέρα, 19 Απριλίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, το άνοιγμα θα γίνει με μέτρα.

Αυτά είναι:

Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα γίνονται μόνο διαδικτυακά.

Θα γίνονται υποχρεωτικά self tests ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους.

Υποχρεωτικά self tests για τους εξεταζόμενους 24 ώρες πριν την πρακτική εξέταση.

Εκπαιδευτές και εξεταστές θα κάνουν υποχρεωτικά self tests δυο φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.

Τα ραντεβού των εξετάσεων για γίνονται ανά μία ώρα και θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό (χρήση μάσκας, ανοιχτά παράθυρα κλπ).

Οι γερμανικές εταιρείες κρουαζιέρας TUI και Aida σχεδιάζουν να ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία της μεσογειακής κρουαζιέρας στην Ελλάδα από τα μέσα Μαΐου

Οι γερμανικές εταιρείες κρουαζιέρας TUI και Aida σχεδιάζουν να ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία της μεσογειακής κρουαζιέρας στην Ελλάδα από τα μέσα Μαΐου, όπως ανακοίνωσαν.

Η TUI Cruises θα ξεκινήσει τις κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά στις 13 Μαΐου από την Κρήτη, με σταθμούς είτε στη Ρόδο, τον Πειραιά και τα Χανιά, είτε στην Κέρκυρα, το Κατάκολο και τον Πειραιά. Υπάρχουν έξι ανοιχτές ημερομηνίες, για τις οποίες μπορούν να γίνουν ήδη κρατήσεις.

Η Aida Cruises θα αρχίσει να δέχεται κρατήσεις από τις 20 Απριλίου, ενώ από τις 23 Μαΐου θα πραγματοποιεί επταήμερες κρουαζιέρες από την Κέρκυρα, με προορισμούς την Κρήτη, τη Ρόδο, το Κατάκολο και τον Πειραιά. Έως τις 22 Οκτωβρίου θα δοθούν συνολικά 22 ημερομηνίες.

Οι δύο εταιρείες ζητούν προς το παρόν αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ για κοροναϊό πριν από την επιβίβαση στα κρουαζιερόπλοια, ενώ θα διενεργούν και τακτικά τεστ κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.

Πέμπτη 15 Απριλίου,  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε 115 κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου είναι τα ακόλουθα:

 

 1. Δ. Αχαρνών, Πλατεία Καράβου
 2. Δ. Πετρούπολης, Πλατεία Ηρώ
 3. Σταθμός Μετρό «Σύνταγμα»
 4. Δ. Αθηναίων, Πλατεία Μοναστηράκι
 5. Δ. Αμαρουσίου, Πλατεία Ευτέρπης (ΗΣΑΠ)
 6. Δ. Πειραιά, Πλατεία Κανάρη, Πασαλιμάνι
 7. Δ. Αλίμου, Καλαμακίου και Ποσειδώνος (δημοτικό parking στο ύψος της πεζογέφυρας)
 8. Δ. Διονύσου, Ηρωών Πολυτεχνείου και Κοιμήσεως Θεοτόκου, Άγιος Στέφανος
 9. Δήμος Χαϊδαρίου, Αναγεννήσεως 25 (2ο Κλειστό Γήπεδο)
 10. Δήμος Ιλίου, Αίαντος & Χρυσηίδος, Ίλιον
 11. Νότια Πύλη ΔΕΘ (09:00 -19:00)
 12. Δ.  Καλαμαριάς, πλατεία Δημαρχείου
 13. Drive through στο δήμο Θέρμης, άλσος Αγίου Τρύφωνος
 14. Δ.  Δέλτα, στο ΚΑΠΗ Καλοχωρίου
 15. Δ. Παύλου Μελά, πάρκο Τζένη Καρέζη, Πολίχνη
 16. Drive through στο δήμο Αμπελοκήπων, στάδιο Κ. Καραμανλής
 17. Drive through στην Ε.Ο. Ρίου-Αγρινίου, Μεσολόγγι
 18. Πλατεία Μεσολογγίου
 19. Κοινότητα Θύριου, Αιτωλοακαρνανίας
 20. Πλατεία Φαρμάκη, Ναύπακτος
 21. Ίδρυμα Τσώνη, Ναύπακτος
 22. Drive through στην 25η Μαρτίου, Άργος (1ο Λύκειο Άργους)
 23. Πλατεία Λεωνιδείου, Αρκαδία
 24. Πλατεία Τύρου, Αρκαδία
 25. Πλατεία Πετρινού, Τρίπολη
 26. Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άρτα
 27. Δημαρχείο Άρτας
 28. Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αχαΐας, Πάτρα
 29. Πλατεία Πυροσβεστίου, Πάτρα
 30. Μουρίκη, Βοιωτίας
 31. Κέντρο Ενημέρωσης Δήμου Δράμας
 32. Drive through στην Εθνικής Αμύνης, Δράμα
 33. Κ.Υ. Ορεστιάδας
 34. Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
 35. Λαϊκή Αγορά Αλεξανδρούπολης
 36. Κτελ Αλεξανδρούπολης
 37. Ροβιές, Εύβοια
 38. Κοινότητα Αυλωναρίου, Εύβοια
 39. Κοινότητα Γυμνό, Εύβοια
 40. Κοινότητα Αμαρύνθου, Εύβοια
 41. ΟΑΕΔ Καρπενησίου
 42. Κεντρική Πλατεία Πύργου, Ηλεία
 43. Αντρώνι Αρχαίας Ολυμπίας
 44. Πανόπουλο, Ηλεία
 45. Σιμόπουλο, Ηλεία
 46. Πλατεία Ωρολογίου, Νάουσα
 47. Πλατεία Ελευθερίας, Ηράκλειο
 48. Δ. Χερσονήσου, Επισκοπή, Ηράκλειο
 49. Πλατεία Δημαρχείου, Ηγουμενίτσα
 50. Καρκιναγρί, Ικαρία
 51. ΚΑΠΗ Περάματος, Ιωάννινα
 52. Πλατεία Ηπείρου, Ιωάννινα
 53. Αυλή Παγγαίου, Καβάλα
 54. Νικήσιανη Παγγαίου, Καβάλα
 55. Κεντρικός Λιμένας Καλύμνου
 56. Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας
 57. Πλατεία Σοφάδων, Καρδίτσα
 58. Κοινότητα Φύλλου, Καρδίτσα
 59. Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας
 60. Κοινοτικό Κατάστημα Αφιώνα, Βόρεια Κέρκυρα
 61. Πλατεία Βαλλιάνου, Αργοστόλι
 62. Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου
 63. Λουτράκι, Κορινθία
 64. Κιάτο, Κορινθία
 65. Επαρχείο Κω
 66. Κοινότητα Κεφάλου, Κω
 67. Κεντρική Πλατεία Λάρισας
 68. Πλατεία Ταχυδρομείου Λάρισας
 69. Πλατεία Ανθούπολη Λάρισας
 70. Κιλελέρ, Λάρισα
 71. Αμπελάκια, Λάρισα
 72. Καλλισθένους, Λάρισα
 73. Πλατεία ΟΣΕ Λάρισας
 74. Κοινότητα Ανάληψης, Λασίθι
 75. ΚΑΠΗ Σπάρτης
 76. Κοινότητα Δρυμωνα, Λευκάδα
 77. Κοινότητα Καλαμιτσιου, Λευκάδα
 78. Ιατρείο Καταλλακου, Λήμνος
 79. Ιατρείο Δάφνης, Λήμνος
 80. Ιατρείο Σαρδών, Λήμνος
 81. Περιφέρεια Μαγνησίας
 82. Κτελ Βόλου
 83. Πλατεία Ευαγγελίστριας, Βόλος
 84. Μέγαρο Χορού Καλαμάτας
 85. Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας
 86. Κοινοτική Αγορά Καλαμάτας
 87. Στάδιο Φ. Αμοιρίδης, Ξάνθη
 88. Πλατεία Νάουσας, Πάρος
 89. Δημαρχείο Γιαννιτσών
 90. Πλατεία Έδεσσας
 91. Drive through στην Ανδρομάχη, Πιερία
 92. Drive through στην Περίσταση, Πιερία
 93. Δημοτική Αγορά Πρέβεζας
 94. Κοινότητα Ανωγείων, Ρέθυμνο
 95. Πλατεία Ειρήνης, Κομοτηνή
 96. Drive through στη Δημοκρατίας, Κομοτηνή
 97. Κοινοτικό Κατάστημα Απολακκιάς, Ρόδος
 98. Κ.Υ. Καρλοβάσου, Σάμος
 99. Γ.Ν. Σάμου
 100. Δάφνη, Σέρρες
 101. Αχινός, Σέρρες
 102. Drive through στην Παπαδιαμάντη, Σκιάθος
 103. Αθλητικό Κέντρο Δ. Βικέλας, Σύρος
 104. Δημαρχείο Τρικάλων
 105. Drive through στα Τρίκαλα
 106. Πάρκο Κουρσούμ Τζαμί
 107. Drive through στην οδό Φιλίας 10, Λαμία
 108. Πλατεία Τραγανάς, Φθιώτιδα
 109. Πλατεία Αρκίτσας, Φθιώτιδα
 110. Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας
 111. Ερατεινή, Φωκίδα
 112. Ιερισσός Χαλκιδικής
 113. Νέα Μουδανιά, Χαλκιδική

 

 1. Κολυμβάρι, Χανίων
 2. Πλατεία Βουνακίου, Χίος

 

 

 

Στην Αττική και πάλι τα περισσότερα νέα κρούσματα κορονοϊού. Δείτε αναλυτικά την κατανομή στο Λεκανοπέδιο και σε ολόκληρη τη χώρα. Πόσα τεστ έγιναν. Τα κρούσματα σε Κεντρικό, Δυτικό Τομέα Αθηνών και Πειραιά.

Στην Αττική εντοπίστηκαν και πάλι τα περισσότερα νέα κρούσματα κορονοϊού σύμφωνα με την κατανομή που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Από τα συνολικά 3.089 κρούσματα κορονοϊού, στην Αττική καταγράφονται 1.383 νέα κρούσματα. Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 475, ενώ στην Αχαΐα καταγράφηκαν άλλα 80 κρούσματα.

Δείτε αναλυτικά την κατανομή στο Λεκανοπέδιο της Αττικής για το Σάββατο 10 Απριλίου:

Ανατολική Αττική 167

Βόρειος Τομέας Αθήνας 194

Δυτική Αττική 101

Δυτικός Τομέας Αθήνας 174

Κεντρικός Τομέας Αθήνας 390

Νήσων 9

Νότιος Τομέας Αθήνας 174

Πειραιάς 174

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων κορονοϊού έχει ως εξής:

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 14

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 167

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 22

ΑΡΚΑΔΙΑΣ 26

ΑΧΑΪΑΣ 80

ΒΟΙΩΤΙΑΣ 39

ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 194

ΓΡΕΒΕΝΩΝ 6

ΔΡΑΜΑΣ 16

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 101

ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 174

ΕΒΡΟΥ 18

ΕΥΒΟΙΑΣ 43

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 10

ΖΑΚΥΝΘΟΥ 16

ΗΛΕΙΑΣ 18

ΗΜΑΘΙΑΣ 12

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 59

ΘΑΣΟΥ 8

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 475

ΘΗΡΑΣ 2

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 31

ΚΑΒΑΛΑΣ 41

ΚΑΛΥΜΝΟΥ 6

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 9

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 14

ΚΕΑΣ – ΚΥΘΝΟΥ 2

ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 390

ΚΕΡΚΥΡΑΣ 8

ΚΙΛΚΙΣ 47

ΚΟΖΑΝΗΣ 67

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 54

ΚΩ 10

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

ΛΑΚΩΝΙΑΣ 6

ΛΑΡΙΣΑΣ 66

ΛΑΣΙΘΙΟΥ 4

ΛΕΣΒΟΥ 1

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 54

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 13

ΜΥΚΟΝΟΥ 1

ΝΑΞΟΥ 2

ΝΗΣΩΝ 9

ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 174

ΞΑΝΘΗΣ 21

ΠΑΡΟΥ 3

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 174

ΠΕΛΛΑΣ 44

ΠΙΕΡΙΑΣ 20

ΠΡΕΒΕΖΑΣ 1

ΡΕΘΥΜΝΟΥ 16

ΡΟΔΟΠΗΣ 13

ΡΟΔΟΥ 10

ΣΑΜΟΥ 2

ΣΕΡΡΩΝ 35

ΣΥΡΟΥ 1

ΤΡΙΚΑΛΩΝ 4

ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 20

ΦΛΩΡΙΝΑΣ 1

ΦΩΚΙΔΑΣ 2

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 29

ΧΑΝΙΩΝ 21

ΧΙΟΥ 3

ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 148

Η χώρα μας παραλαμβάνει σήμερα σχεδόν τις μισές δόσεις, από τις 70.000 που περιελάμβανε η συμφωνία για τον Απρίλιο - Δεν μπορεί να αποκλειστεί η επιβράδυνση της εμβολιαστικής εκστρατείας «Ελευθερία» - Έρευνα ξεκινά η ΕΕ

Με φόντο την προσωρινή παύση στη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), λόγω πιθανού συσχετισμού με έξι περιστατικά θρομβώσεων, εκ των οποίων το ένα θανατηφόρο, αλλά και της έρευνας για το ίδιο θέμα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), γίνονται πλέον οι παραδόσεις της πρώτης παρτίδας του συγκεκριμένου – και πολυαναμενόμενου μονοδοσικού- εμβολίου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Ελλάδα παραλαμβάνει σήμερα 33.600 δόσεις – από τις 70.000 που περιελάμβανε η συμφωνία για τον Απρίλιο. Ωστόσο η απάντηση στο ερώτημα που ανακύπτει πλέον, δηλαδή αν ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, από την ερχόμενη Δευτέρα στους πολίτες της χώρας μας, όπως ανέφερε προχθές κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο γενικός γραμματέας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, δεν είναι πια δεδομένη.

Η ΕΕ έχει συμφωνήσει με την αμερικανική εταιρία να παραλάβει 55 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου ως τα τέλη Ιουνίου. Πλέον όμως ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει με τις επόμενες δόσεις που αναμένονται μετά την ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας ότι θα καθυστερήσει την παράδοση των εμβολίων στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα έχει συμφωνηθεί ότι θα λάβει 1.350.000 δόσεις για το διάστημα Απριλίου- Ιουνίου – ποσότητα εμβολίων πολύ μεγάλη που μεταφράζεται σε ισάριθμους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, αφού το εμβόλιο είναι το μοναδικό μέχρι στιγμής εγκεκριμένο μίας δόσης. Παρότι αρχικά η αμερικανική εταιρία είχε δεσμευτεί για παράδοση ισοκατανεμημένη μέσα στο τρίμηνο Απριλίου- Ιουνίου, ο σχεδιασμός της άλλαξε στο τέλος Μαρτίου. Με βάση τον νέο σχεδιασμό, η Ελλάδα αναμένει συνολικά 70.000 εμβόλια μέχρι τέλος Απριλίου, 320.000 εμβόλια τον Μάιο και άλλα 960.000 τον Ιούνιο.


Η τυχόν ανατροπή αυτού του προγραμματισμού είναι βέβαιον πως θα φέρει καθυστερήσεις και στην εμβολιαστική εκστρατεία «Ελευθερία» η οποία τις τελευταίες εβδομάδες έχει επιταχύνει σημαντικά την πορεία της. Έχουν εμβολιαστεί 2.225.878 πολίτες, εκ των οποίων οι 745.389 και με τις δύο δόσεις εμβολίου και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, ηλικιακές και επαγγελματικές, μπαίνουν με ταχύ ρυθμό στον προγραμματισμό για ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα με τα διαθέσιμα εγκεκριμένα εμβόλια. Από τις 16 έως τις 24 Απριλίου θα μπορούν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους σχεδόν 2,4 εκατ. πολίτες – οι ασθενείς της ομάδας Β, οι εκπαιδευτικοί, οι πολίτες ηλικίας 55-59 και 50-54 χρόνων.

Εμβολιαστική εκστρατεία: Στάση αναμονής για το μονοδοσικό εμβόλιο

Οι εξελίξεις στις ΗΠΑ αλλά και εντός ΕΕ, με τον ΕΜΑ να ερευνά το μονοδοσικό σκεύασμα της αμερικανικής εταιρίας και τα περιστατικά θρόμβωσης, ουσιαστικά βάζουν σε στάση αναμονής την επιχείρηση «Ελευθερία» όσον αφορά στον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Πλέον ανοίγει νέος κύκλος ανησυχίας στη χώρα μας ανάλογος με εκείνον που άνοιξε όταν ο ΕΜΑ έβαλε στο μικροσκόπιο το εμβόλιο της AstraZeneca – ένας κύκλος που θα κλείσει βεβαίως όταν οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη αποφανθούν σχετικά με τα επίμαχα περιστατικά και την όποια συσχέτισή τους με το εμβόλιο και προβούν σε σαφείς συστάσεις για τη συνέχιση ή μη του εμβολιασμού.

 
Η ελληνική επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις και περιμένει τυχόν αποφάσεις από τον ΕΜΑ. Εάν δεν ληφθεί κάποια απόφαση από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή όσον αφορά στη χορήγηση του εμβολίου, τότε θα ακολουθηθεί κανονικά το πρόγραμμα και οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό Johnson & Johnson θα ξεκινήσουν κανονικά την προσεχή Δευτέρα, όπως έχει προγραμματιστεί.

Αν καθυστερήσουν ή δεν παραδοθούν για οποιοδήποτε λόγο οι επόμενες δόσεις στην ΕΕ – συνεπώς και στην Ελλάδα- γίνεται προφανές πως θα καθυστερήσει και η οικοδόμηση του τείχους ανοσίας κατά του κορωνοϊού. Στην περίπτωση αυτή, είναι πιθανόν να καταγραφεί επιβράδυνση της «Ελευθερίας», δηλαδή να καθυστερήσει το άνοιγμα των ραντεβού στις επόμενες ηλικιακές ομάδες.
7 εκατ δόσεις εμβολίου έχουν χορηγηθεί στις ΗΠΑ

Περίπου 7 εκατ. πολίτες στις ΗΠΑ έχουν λάβει το εμβόλιο της Johnson & Johnson ενώ 9 εκατ. δόσεις έχουν παραδοθεί στις πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Δεν είναι ακόμη αποσαφηνισμένο τι περιστατικά θρομβώσεων θορύβησαν τις ΗΠΑ, ωστόσο φαίνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι μπορεί να είναι παρόμοια με τα εξαιρετικά σπάνια συμβάντα που έχουν συσχετιστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca (προθρομβωτική θρομβοπενία ανοσολογικής αιτιολογίας μετά τον εμβολιασμό). Καταγράφηκαν έξι περιστατικά θρομβώσεων σε γυναίκες ηλικίας 18 έως 48 ετών, μία εκ των οποίων κατέληξε και άλλη μία χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε κρίσιμη κατάσταση.

Σήμερα έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση της εξωτερικής συμβουλευτικής επιτροπής του CDC. Το επόμενο διάστημα, επιστήμονες του αμερικανικού οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και του CDC αναμένεται να εξετάζουν από κοινού την πιθανότητα σύνδεσης του εμβολίου και των θρομβώσεων, προκειμένου να αποφασιστεί εάν η χρήση του εμβολίου θα συνεχίσει να επιτρέπεται για όλους τους ενήλικες ή θα υπάρξουν περιορισμοί.

Σε κάθε περίπτωση όπως αναφέρουν Έλληνες ειδικοί, φαίνεται ότι η συχνότητα των παρενεργειών είναι 1 στο εκατομμύριο, ενώ είναι πλέον γνωστό στην ιατρική κοινότητα πώς να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν παρόμοια και πολύ σπάνια περιστατικά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson και εκείνο της AstraZeneca βασίζονται στην ίδια τεχνολογία, με ανενεργό ιό, τον αδενοϊό, ο οποίος μεταφέρει το γονιδίωμά του στο σώμα.

Τα καφέ και τα εστιατόρια σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αναμένεται να ανοίξουν στις 4 Μαϊου αλλά με αυστηρούς κανόνες. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες το άνοιγμα της εστίασης σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη του Πάσχα (4 Μαϊου) αλλά μόνο με τραπέζια έξω, με κανόνες και υποχρεωτικά self test σε εργαζόμενους.

Προκειμένου λοιπόν να λειτουργήσει αυτό το πλάνο, οι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε self test, ενω στο παιχνίδι θα μπουν και οι δήμοι προκειμένου να παραχωρηθούν έξτρα τετραγωνικά στους έξω χώρους, όπως άλλωστε είχε γίνει και μετά την άρση των περιορισμών στο προηγούμενο lockdown.

Αξίζει να σημειωθεί ότι o σχεδιασμός για τη χαλάρωση των μέτρων περιλαμβάνει επίσης τις εξής ημερομηνίες-κλειδιά:

19 Απριλίου: Ανοίγουν εμπορικά κέντρα, κέντρα αισθητικής και φροντιστήρια αλλά μόνο για μαθητές Λυκείου.

24 Απριλίου: Ελεύθερη πρόσβαση στα καταστήματα, χωρίς click inside/click in shop και click away.

Αύριο, Τετάρτη 14 Απριλίου,  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε 117 κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου είναι τα ακόλουθα (10:00-15:00):

 

1.            Δ. Ηλιούπολης, Κεντρική Πλατεία

2.            Δ. Αγ. Αναργύρων, Κάδμου και Κιλελέρ Καματερό (έξω από το Δημαρχείο)

3.            Σταθμός Μετρό «Σύνταγμα»

4.            Δ. Αθηναίων, Πλατεία Μοναστηράκι

5.            Δ. Αμαρουσίου, Πλατεία Ευτέρπης (ΗΣΑΠ)

6.            Δ. Πειραιά, Πλατεία Κανάρη, Πασαλιμάνι

7.            Δ. Αλίμου, Καλαμακίου και Ποσειδώνος (δημοτικό parking στο ύψος της πεζογέφυρας)

8.            Δ. Διονύσου, Ηρωών Πολυτεχνείου και Κοιμήσεως Θεοτόκου, Άγιος Στέφανος

9.            Δήμος Χαϊδαρίου, Αναγεννήσεως 25 (2ο Κλειστό Γήπεδο)

10.          Δήμος Ιλίου, Αίαντος & Χρυσηίδος, Ίλιον

11.          Νότια Πύλη ΔΕΘ (09:00 -19:00)

12.          Δ.Καλαμαριάς, πλατεία Δημαρχείου

13.          Drive through στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, στο Ελαιόρεμα

14.          Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης, πλατεία Τσιομπάνογλου

15.          Δ. Χαλκηδόνας , πλατεία Ν. Χαλκηδόνας

16.          Δ. Ευόσμου- Κορδελιού, πάρκο Μουσών, Μαρτίου με Ανδρομάχης

17.          Δ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης ,περιοχή Δενδροπόταμος , μπροστά στα ΚΑΠΗ

18.          Πλατεία Ναυπάκτου

19.          Ίδρυμα Τσώνη, Ναύπακτος

20.          Πλατεία Μεσολογγίου

21.          Λιμάνι Γαυρίου, Άνδρος

22.          Πλατεία Τριών Ναυάρχων, Ναύπλιο

23.          Πλατεία Πετρινού, Τρίπολη

24.          Πλατεία Μπασιάκου, Τρίπολη

25.          Δ.Δ. Αγίου Πέτρου, Αρκαδία

26.          Πλατεία Αγίου Παύλου, Αρκαδία

27.          Δ.Δ. Καψιά, Αρκαδία

28.          Δ.Δ. Λεβιδίου, Αρκαδία

29.          Δημαρχείο Άρτας

30.          Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άρτα

31.          Εμπορικό και Βιομηχανικό Αχαΐας, Πάτρα

32.          Κεντρική Πλατεία Θήβας

33.          Πλατεία Ελευθερίας, Γρεβενά

34.          Κέντρο Ενημέρωσης Δήμου Δράμας

35.          Κοινότητα Πλατανιά Δράμας

36.          Κοινότητα Πτελέα Δράμας

37.          Πλατεία Δασίου Ορεστιάδας

38.          Οικισμός Προφήτη Ηλεία, Έβρος

39.          Κ.Υ. Ορεστιάδας

40.          Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

41.          Πλατεία Τυχερού, Έβρος

42.          Νομαρχία Αλεξανδρούπολης

43.          Στάδιο Φώτης Κοσμάς, Αλεξανδρούπολη

44.          Λουτρά Αιδηψού, Εύβοια

45.          Κοινότητα Κοντοδεσπότι, Εύβοια

46.          Κοινότητα Πολιτικών, Εύβοια

47.          ΟΑΕΔ Καρπενησίου

48.          Λιμάνι Ζακύνθου

49.          Πλατεία Σολωμού, Ζάκυνθος

50.          Κεντρική Πλατεία Πύργου

51.          Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας

52.          Μαρίνα Νάουσας

53.          Πλατύ Ημαθίας

54.          Πλατεία Ελευθερίας, Ηράκλειο

55.          Πλατεία Δημαρχείου, Ηγουμενίτσα

56.          Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα

57.          Νομαρχία Καβάλας

58.          Κεντρικός Λιμένας Καλύμνου

59.          Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας

60.          Drive through στην Καρδίτσα, Περιφερειακός Καρδιτσομαγούλας

61.          Μεταμόρφωση Παλαμά, Καρδίτσας

62.          Ανθηρό Αργιθέας, Καρδίτσα

63.          Drive through στη Λ. Κύκνων, Καστοριά

64.          Drive through στο Άργος Ορεστικό

65.          Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας

66.          Πλατεία Βαλλιάνου, Αργοστόλι

67.          Χερσό, Κιλκίς

68.          Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας

69.          Κ.Υ. Κοζάνης

70.          Βαθύλακος Κοζάνης

71.          Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου

72.          Δημαρχείο Κω

73.          Επαρχείο Κω

74.          ΚΑΠΗ Σπάρτης

75.          Ελασσόνα, Λάρισα

76.          Κεντρική Πλατεία Λάρισας

77.          Γέφυρα Αλκαζάρ, Λάρισα

78.          ΚΑΠΗ Λευκάδας

79.          Κοινότητα Λαζαράτων, Λευκάδα

80.          Drive through στη Μύρινα, Λήμνος

81.          Drive through στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου

82.          Περιφέρεια Μαγνησίας

83.          Drive through στη Ζαγορά Πηλίου

84.          Drive through στο Μούρεσι Πηλίου

85.          Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

86.          Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

87.          Κοινοτική Αγορά Καλαμάτας

88.          Στάδιο Φίλιππος Αμοιρίδης Ξάνθης

89.          Πλατεία Νάουσας, Πάρος

90.          Δημαρχείο Γιαννιτσών, Πέλλα

91.          Λαϊκή Αγορά Κρύας Βρύσης, Πέλλα

92.          Drive through στο Αιγίνιο, Πιερία

93.          Πλατεία Νέου Παντελεήμονα, Πιερία

94.          Drive through στο Βροντό, Πιερία

95.          Drive through στην Ανδρομάχη, Πιερία

96.          Drive through στο Λούρο Πρέβεζας

97.          Drive through Ωροπός Πρέβεζα

98.          Πλατεία Ειρήνης, Κομοτηνή

99.          Παναγιά και Φρυ, Κάσος

100.        Κ.Υ. Καρλοβασίου, Σάμος

101.        Γ.Ν. Σάμου

102.        Drive through στο Εθνικό Στάδιο Σερρών

103.        Αθλητικό Κέντρο Δημήτριος Βικέλας, Σύρος

104.        Κ.Υ. Σκιάθου

105.        Πλατεία Τρικάλων

106.        Πλατεία Κλωτσοτήρα, Τρίκαλα

107.        Πλατεία Δεσποτικού, Τρίκαλα

108.        Πλατεία Βουβής, Τρίκαλα

109.        Πάρκο Μπαρας, Τρίκαλα

110.        Πλατεία Ελευθερίας, Λαμία

111.        Πλατεία Φλώρινας

112.        Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας

113.        Δελφοί, Φωκίδα

114.        Drive through στα Νέα Μουδανιά, Χαλκιδική

115.        Drive through στον Πολύγυρο, Χαλκιδική

116.        Άση Γωνιά (Δημοτικό Σχολείο), Χανιά

117.        Πλατεία Βουνακίου, Χίος