PrevNext

Μια εικόνα σοκ έρχεται από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από την Εθνική Αντιστάσεως, καθώς ένα λεωφορείο έπεσε σε τρύπα πέντε μέτρων, μετά την υποχώρηση του οδοστρώματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το λεωφορείο, που είναι μισθωμένο από εταιρεία για τη μετακίνηση των υπαλλήλων της, σταμάτησε για να παραλάβει δύο άτομα, όταν υποχώρησε ο δρόμος.

Ο οδηγός μίλησε στην κρατική τηλεόραση και επεσήμανε πως όλοι οι επιβαίνοντες σοκαρίστηκαν, αλλά είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Σημειώνεται πως ήταν συνολικά 13 οι επιβαίνοντες.

Αυτόπτης μάρτυρας σημείωσε πως ο δρόμος είχε υποχωρήσει και στο παρελθόν, ενώ τόνισε πως η τρύπα είναι βάθους πέντε μέτρων.

Όπως είπε, εάν το λεωφορείο ήταν λίγο πιο μπροστά θα είχε πέσει ολόκληρο μέσα στην τρύπα, η οποία πια έχει γεμίσει με νερά, λόγω της βροχόπτωσης.

Ο ίδιος ενημέρωσε πως γίνονταν έργα στο σημείο πριν από λίγο διάστημα και κατήγγειλε πως έγιναν «μπαλώματα».

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, εξαιτίας των προγνώσεων για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (έντονες βροχοπτώσεις,, καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι) και δεδομένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων, λόγω της Covid-19, για λόγους ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας καθώς και στους Παιδικούς Σταθμούς. 

Τραγικό θάνατο βρήκε την Πέμπτη το απόγευμα μια νεαρή γυναίκα που επέβαινε σε αυτοκίνητο, το οποίο συγκρούσθηκε μετωπικά με φορτηγό στην Εθνική Οδό Πύργου – Πατρών. Ουσιαστικά χάθηκαν δύο ζωές γιατί η νεαρή ήταν έγκυος στον 6ο μήνα.

Στο ίδιο τροχαίο τραυματίσθηκαν τρία ακόμη άτομα και ειδικότερα ο οδηγός του αυτοκινήτου και ένα αγοράκι ηλικίας πέντε περίπου ετών, όπως και ο οδηγός του φορτηγού.

Στο σημείο του δυστυχήματος, στο ύψος της διασταύρωσης Βάρδας με Ψάρι, έσπευσαν τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς σήμανε μεγάλη κινητοποίηση.

Οι τραυματίες, με τον οδηγό του ΙΧ να είναι πιο σοβαρά από τους υπόλοιπους, διακομίστηκαν στο Κ.Υ Βάρδας, ενώ η γυναίκα δεν άντεξε στα τραύματά της και υπέκυψε πριν την μεταφορά της.

φωτο ertnews.gr

Απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2021 και ο σχεδιασμός της αντιπλημμυρικής θωράκισης

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας είχαμε χθες το απόγευμα. στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε Ηλείας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι, οι εκπρόσωποι των τακτικών μελών του Σ.Ο.Π.Π (φορέων, αρχών, υπηρεσιών, συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων), θα συζητήσουν για τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού, περιόδου 2021-2022.

«Χωρίς εσάς δεν ξέρω τι θα γινόταν…»

Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος έκανε έναν σύντομο απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου του 2021, όπου κυριάρχησαν φυσικά οι αναφορές στις μεγάλες πυρκαγιές του Αυγούστου. Ο κ. Γιαννόπουλος σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ευχαρίστησε τη Διοίκηση της Π.Υ. και τους ηρωικούς πυροσβέστες, ενώ έκανε ειδική αναφορά στους Προέδρους των Κοινοτήτων και των κατοίκων των χωριών που ήρθαν αντιμέτωποι με τις πυρκαγιές. «Χωρίς εσάς δεν ξέρω τι θα γινόταν…», είπε χαρακτηριστικά.

Ετοιμότητα για την κακοκαιρία στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση προβλημάτων που πιθανόν να προκύψουν από την αναμενόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών μέσα στο επόμενο 48ωρο βρίσκεται ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Για το θέμα αυτό έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στις 6 μ.μ. της Τετάρτης 13 Οκτωβρίου. Όπως τόνισε σχετικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Βασίλης Αρβανίτης οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών αλλά και των σημείων που είναι περισσότερο ευάλωτα σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων, παρακαλούνται να επιδείξουν περισσότερη προσοχή στις 14 και 15 Οκτωβρίου. 

Μεταξύ των μέτρων που πρέπει να τηρούν, είναι ο περιορισμός κάθε άσκοπης μετακίνησης, ιδίως η αποφυγή διέλευσης με οχήματα από σημεία ύπαρξης χειμάρρων, η ασφάλιση πορτών και παραθύρων για προστασία από τους ισχυρούς ανέμους, η αυξημένη προσοχή για πιθανή πτώση δέντρων ή κλαδιών, η μετακίνηση σε υψηλότερα σημεία της κατοικίας σε περίπτωση πλημμυρών και η ενημέρωση από ραδιοτηλεοπτικά μέσα για την εξέλιξη της κακοκαιρίας. 

Επίσης πρέπει να έχουν διαθέσιμα τα τηλέφωνα των αρμόδιων αρχών (Αστυνομία 26240 22100, Πυροσβεστική Υπηρεσία 26240 22300, Πολιτική Προστασία Δήμου 26240 29081, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας 6978584111) σε περίπτωση που πιθανόν χρειαστεί η συνδρομή τους.

ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ: ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πηνειού για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων που ενδέχεται να προκαλέσει η κακοκαιρία «Μπάλλος».

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ συνεδρίασε την Τετάρτη το μεσημέρι το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πηνειού με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων».

Παρόντες ο Διοικητής της ΠΥ Αμαλιάδας αντιπύραρχος κ. Κων. Χριπάτσιος, ο Διοικητής της ΠΥ Λεχαινών αντιπύραρχος κ Ευστράτιος Πετράκης , αστυνομικός εκπρόσωπος του Διοικητή του ΑΤ Πηνειού, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προτασίας του Δήμου κ. Γιάννης Καραμπίνης, ο δημ. Σύμβουλος κ. Π. Θανόπουλος και η προισταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Δ. Τσάφα. 

Η κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα μας από το βράδυ της Τετάρτης 13 προς Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς όπως διαπιστώθηκε στη συνεδρίαση θα βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και εγρήγορσης, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα ενδεχόμενα προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Προσοχή στις οδηγίες!

Ενόψει της κακοκαιρίας, καλούμε όλους τους πολίτες στις παραπάνω περιοχές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σας σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

Αν βρίσκεστε σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν, αποφεύγετε την παραμονή σας σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.

Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα. Για κανένα λόγο.

Παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης και ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των Αρχών.

Μένουμε σε εγρήγορση! Μένουμε σε επιφυλακή! Ακολουθούμε τις οδηγίες!

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Δήμος Πύργου

Νέα έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. ενόψει αυξημένου κινδύνου πλημμυρών

- Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας στην Αγ. Βαρβάρα 

Συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη (13/10) το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Πύργου, υπό την προεδρία του Δημάρχου Πύργου και επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, με βασικό θέμα τον συντονισμό και σχεδιασμό δράσεων για την αντιμετώπιση πιθανών πλημμυρικών φαινομένων, κι ειδικά αυτές τις μέρες μετά τις προβλέψεις για αυξημένες βροχοπτώσεις.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, που διεξήχθη στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο και με μετέχοντες τα μέλη του οργάνου (δημοτικών αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, όπως της Πολιτικής Προστασίας, Τεχνικών Υπηρεσιών, τμήματος Καθαριότητας, Γραφείου Κίνησης, καθώς επίσης των εκπροσώπων λοιπών αρμοδίων υπηρεσιακών και πολιτειακών φορέων όπως, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Δασαρχείου-με παρόντα τον δασάρχη Πύργου Παν. Λάττα, Ερυθρού Σταυρού, κ.α.), ο Δήμαρχος επεσήμανε την ανάγκη διατήρησης του ήδη υπάρχοντα άμεσου συντονισμού, συνεργασίας και επικοινωνίας των θεσμικών οργάνων μεταξύ τους, για την πληρέστερη κι αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν αλλά και που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον.

Εστίασε και στην ανάγκη της απαραίτητης - σε τέτοιες συγκυρίες - επαγρύπνησης, με σκοπό την αποφυγή κινδύνων, επισημαίνοντας πως η έννοια της Πολιτικής Προστασίας έχει σε μεγάλο βαθμό και τη διάσταση της πρόληψης κι όχι μόνο την επέμβαση μετά από συμβάντα. «Εμείς καλούμαστε να κάνουμε κάθε εφικτή προσπάθεια ώστε και πάλι να ανταπεξέλθουμε επιτυχημένα στη διαχείριση έκτακτων γεγονότων, στο πλαίσιο πάντοτε των όποιων αρμοδιοτήτων μας», επεσήμανε.

Επίσης, ενημέρωσε πως οι εργολάβοι που έχουν υπογράψει αυτό το διάστημα συμβάσεις μνημονίου για την εκτέλεση εργασιών, ήδη βρίσκονται στις περιοχές που τους έχουν ανατεθεί και πραγματοποιούν καθαρισμούς.

Ακολούθως, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου, Αγγελική Διονυσοπούλου, συνείσφερε ευρύτερα στη συζήτηση που έγινε μεταξύ των εκπροσώπων υπηρεσιών και συμμετεχόντων φορέων, κι η οποία αφορούσε τόσο στην εκτίμηση των σημερινών δεδομένων πολιτικής προστασίας, όσο και στην όποια ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων, ειδικά δε σε περιοχές που καταγράφονται ιδιαιτερότητες και επιπλέον προβλήματα. Με εκτενή αναφορά και σε αστικές περιοχές εντός πόλης Πύργου, καθώς και περιφερειακά. 

Ενώ με τη σειρά τους οι εκπρόσωποι φορέων κι υπηρεσιών που μετείχαν στη συνεδρίαση, έκαναν αναφορά συγκεκριμένων δεδομένων στο πλαίσιο αποτροπής ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων σε επίφοβες περιοχές, τόσο στην πόλη του Πύργου όσο και σε δημοτικά διαμερίσματα.

Γενικότερα, κατά τις προβλέψεις του σχετικού σχεδίου «Δάρδανος», γίνονται όλες οι αναφερόμενες προπαρασκευαστικές δράσεις. Μεταξύ αυτών, κι η επικοινωνία με τους προέδρους του Τοπικών Κοινοτήτων για να ενημερώσουν γύρω από τα διαθέσιμα μέσα (μηχανήματα, κ.τ.λ.) και έμψυχου δυναμικού, σε περίπτωση που χρειαστεί παρέμβαση.  

Κέντρο στην Αγία Βαρβάρα και τηλέφωνο επικοινωνίας

Από το απόγευμα της Τετάρτης στις 19.00 και μέχρι νεοτέρας, για το προσεχές διάστημα, από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Πύργου θα λειτουργεί το συντονιστικό – επιχειρησιακό κέντρο στην Αγία Βαρβάρα (αίθουσα πρώην ΚΑΠΗ).  

Ο τηλεφωνικός αριθμός εκεί είναι ο 26210 34007 κι είναι κι αυτό στη διάθεση των δημοτών (μαζί με τα ήδη γνωστά τηλέφωνα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας). Με το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, μετά την εντολή του Δημάρχου, να βρίσκεται ήδη σε κατάσταση ετοιμότητας. 

Ενημέρωση αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων

Καλούνται οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι για περιορισμό των μετακινήσεων τους, λόγω των επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Επίσης καλούνται να απομακρύνουν από τις κοίτες των ποταμών, ζώα, μελίσσια, κ.τ.λ. (σχετική ενημέρωση και κάλεσμα γίνονται και από την Αστυνομία).

Έφτασε η στιγμή για την αλλαγή ώρας 2021 σε χειμερινή. Μάλιστα υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Μεταφορών για το πότε αλλάζει η ώρα.

Κανονικά θα αλλάξει και φέτος τον Οκτώβριο η ώρα, από θερινή σε χειμερινή.

Κανονικά όπως κάθε χρόνο θα γίνει η αλλαγή ώρας από θερινή σε χειμερινή, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, οπότε και θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω.

Μπορεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ψήφισε το 2019 υπέρ της κατάργησης της αλλαγής ώρας, ωστόσο οι διαδικασίες εντός της ΕΕ προχωρούν με αργούς ρυθμούς. Βασικά δεν κινούνται καθόλου στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Την οριστική κατάργηση της αλλαγής ώρας θα αποφασίσει το Συμβούλιο της ΕΕ, όπου συμμετέχουν οι αρμόδιοι υπουργοί και των «27», οι οποίοι είναι επιφυλακτικοί σχετικά με τη δυνατότητα προσαρμογής στα νέα δεδομένα το 2021.

Αυτό σημαίνει πως η οριστική κατάργηση αλλαγής θα καθυστερήσει παραπάνω.

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείο Μεταφορών αναφέρει: «Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ..»

Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, στον Πύργο, από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνος κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να έχει επιτρέψει σε εργαζόμενο να παρέχει υπηρεσίες με φυσική παρουσία εντός της εγκατάστασης δίχως να είναι  πλήρως εμβολιασμένος  η  νοσήσας  και χωρίς να έχει  υποβληθεί ως προβλέπεται  στην  διενέργεια  διαγνωστικού ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα  με την μέθοδο του μοριακού ελέγχου ( PCR ) ή με την χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοιού  (RAPID TEST).

Στον ιδιοκτήτη του καταστήματος επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ και 7ήμερη αναστολή λειτουργίας του καταστήματός του και στον εργαζόμενο διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνεχίστηκε και χθες, για 6η μέρα, το πέρασμα της «Αθηνάς» από τη χώρα, το είδαμε στην Ηλεία, αλλά το βίωσαν εντονότερα κυρίως σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (Μακεδονία και Θράκη), ενώ λιγότερο σε Αιτωλοακαρνανία, Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά, Αιγαίο και Κρήτη. Τις ύστερες απογευματινές ώρες ισχυρή βροχόπτωση έπληξε αρκετές περιοχές της Αθήνας, ενώ καταρρακτώδης βροχή έπεσε στο Γκάζι, στο Χαλάνδρι, στο Μαρούσι και στον Κορυδαλλό.

Χθες και μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες οι πιο ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν καταγραφεί –σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Αστεροσκοπείου/meteo.gr–στο Βατοπέδι στον Αθω με 74 χιλιοστά βροχής, στη Θάσο 67 χιλ., στον Κορινό Πιερίας 62 χιλ., στο Λάκκωμα Θεσσαλονίκης 57 χιλ., στη Νέα Μηχανιώνα 56 χιλ., στο Βαρθολομιό Ηλείας 54 χιλ., στο Αγρίνιο 51 χιλ. και στην Πηνεία Ηλείας 50 χιλιοστά βροχής. Οσον αφορά τις μέγιστες ριπές ανέμου χθες αυτές καταγράφηκαν στην Παξιμάδα Καρύστου με 87 χλμ./ώρα, στη Μεγίστη Λαύρα με 77 χλμ./ώρα, στην Απείρανθο Νάξου με 74 χλμ./ώρα, στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης με 72 χλμ./ώρα και στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας με 71 χλμ./ώρα.

Σήμερα και αύριο θα υπάρχει ύφεση, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα σημειωθεί νέα επιδείνωση.

Τις προηγούμενες ημέρες ιδιαίτερα έντονη ήταν η βροχόπτωση στην περιοχή του Πηλίου. Στην περιοχή της Ζαγοράς, που έχει συχνά υψηλά επίπεδα βροχής, εντός 72 ωρών, από το απόγευμα της Πέμπτης 7 Οκτωβρίου έως το απόγευμα της Κυριακής 10 Οκτωβρίου έπεσαν 700 χιλιοστά βροχής. Μέσα σε ένα τριήμερο έπεσε σχεδόν διπλάσια βροχή απ όση πέφτει συνολικά στην Αθήνα σε ένα έτος!

«Στη βόρεια Εύβοια σημειώθηκαν ισχυρές βροχές, χωρίς όμως να έχουμε σαφή εικόνα για το ύψος της βροχόπτωσης στην περιοχή των καμένων, καθώς δεν υπάρχουν μετεωρολογικοί σταθμοί στη ζώνη που επλήγη από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές. Υπάρχουν τρεις σταθμοί στην ευρύτερη περιοχή της Β. Εύβοιας, που όμως δεν επηρεάστηκαν έντονα από το κύμα κακοκαιρίας» λέει στην «Κ» ο κ. Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου και υπεύθυνος του meteo.gr. «Είναι επιτακτική ανάγκη σε περιπτώσεις όπως της βόρειας Εύβοιας να υπάρχει ένα δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών, έτσι ώστε σε συνδυασμό με τα δεδομένα δορυφόρων να μπορούμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη ενός καιρικού φαινομένου, ιδιαίτερα των ισχυρών και επικίνδυνων, και να λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα» τονίζει ο κ. Λαγουβάρδος. Πάντως, για να έχουμε μια εικόνα, από σχετικά κοντινούς σταθμούς στο χρονικό διάστημα από 9 Οκτωβρίου έως τις 16.00 της 10ης Οκτωβρίου στην Ιστιαία καταγράφηκαν 10 χιλ. βροχής, στους Ωρεούς (βόρεια Εύβοια) 39 χιλ., στη Ζαγορά 473 χιλ., στη Μακρινίτσα 40 χιλ., στη Σκιάθο 119 χιλ., στη Γλώσσα Σκοπέλου 139 χιλ. και στη Σκόπελο 38 χιλ. βροχής.

Σήμερα και αύριο θα υπάρχει ύφεση στα καιρικά φαινόμενα, για να σημειωθεί νέα επιδείνωση, με βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη και την Παρασκευή από τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Για σήμερα η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναφέρει λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική Ελλάδα, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στα Δωδεκάνησα.

Συνελήφθησαν δυο άνδρες στην Ηλεία για διακίνηση ναρκωτικών -Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν περισσότερα από (100) γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (8-10-2021) το βράδυ, σε αγροτική περιοχή του Πύργου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο αλλοδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών και της παράνομης εισόδου στη Χώρα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, αξιοποιώντας πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα σε τροχόσπιτο που διέμεναν οι δυο άνδρες, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν (103,2) γραμμάρια κάνναβης, το χρηματικό ποσό των (185) ευρώ και δυο κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, από τον έλεγχο των εγγράφων του ενός συλληφθέντα προέκυψε ότι είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη Χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν από το πρωί στο Ιόνιο.

Το απαγορευτικό για τα πλοία των ακτοπλοϊκών γραμμών Ζάκυνθος – Kυλλήνη και Κεφαλονιά – Κυλλήνη ισχύει έως τις 18:00, οπότε αναμένεται νέα ενημέρωση.

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή Αστερέικα στο Περιστέρι Αμαλιάδας.

Η περιοχή είναι δασική ενώ σπεύδουν προς το σημείο δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Για την αντιμετώπιση της έχουν κληθεί και εναέρια μέσα.

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό σημειώθηκε  λίγο πριν τις 10 το πρωί της Τετάρτης στο Κατσικάρι Πύργου.

Στο ατύχημα ενεπλάκησαν ένα αυτοκίνητο του Δήμου Πύργου -που κατέληξε και εκτός δρόμου- και ένα ταξί και η αιτία του ατυχήματος ήταν η παραβίαση του STOP απ' το αμάξι του δήμου, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με σφοδρότητα με το εν λόγω ταξί.

Από την σύγκρουση αυτή, τραυματίστηκε θανάσιμα ο ένας επιβαίνων στο ταξί, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως είναι ιδιαιτέρως γνωστό άτομο στην τοπική κοινωνία του Πύργου, ενώ τραυματίστηκαν και άλλα πέντε άτομα- ο οδηγός του ταξί και οι 4 επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο του Δήμου- .

Οι τελευταίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο του Πύργου για τυχόν έλεγχο της κατάστασης  της υγείας τους και παροχή των πρώτων βοηθειών.

Διαβάστε επίσης: 

Νεκρός σε τροχαίο ο οφθαλμίατρος Αλέξης Κόρδας – Πέντε οι τραυματίες (φωτο)

Το εκκλησάκι στο Αρκαλοχώρι το οποίο κατέρρευσε με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός εργάτη.

Ένας νεκρός και απροσδιόριστος αριθμός τραυματιών από τα φονικά ρίχτερ που χτύπησαν το πρωί το Αρκαλοχώρι Κρήτης. Στους δρόμους και τις πλατείες οι κάτοικοι. Διακόπηκαν τα μαθήματα στα σχολεία. Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, στο νησί.

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 9:15 το πρωί της Δευτέρας στην Κρήτη. Ένας εργάτης ανασύρθηκε νεκρός στο Αρκαλοχώρι καθώς την ώρα της σεισμικής δόνησης εκτελούσε εργασίες σε εκκλησία. Οι πρώτες πληροφορίες από το νησί αναφέρουν πως υπάρχουν και τραυματίες.

Ζημιές έχουν αναφερθεί κυρίως σε παλαιά κτίρια, στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου και στα χωριά Αγιές Παρασκιές, Πατσίδερο, Θραψανό ενώ κατολίσθηση έχει σημειωθεί στον Προφήτη Ηλία, κλείνοντας τον δρόμο προς το χωριό.

11:02

Στους δρόμους και τις πλατείες

Λόγω και της ώρας που σημειώθηκε ο σεισμός, εκατοντάδες πολίτες έχουν βγει στους δρόμους και στις πλατείες, ενώ έχουν διακοπεί και τα μαθήματα στα σχολεία. Σύμφωνα με τελευταία δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου, τα σχολεία έχουν εκκενωθεί ενώ οι γονείς έχουν κληθεί να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

Ανακοινώνεται εκ της ΔΕΥΑ Πύργου ότι στο πλαίσιο κατασκευής του έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΖΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ» θα υπάρχει γενική διακοπή νερού στην πόλη του Πύργου την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 από ώρα 8.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ.

Και ενώ όλοι γνώριζαν ότι το self test πρέπει να γίνει Τετάρτη έτσι ώστε η σχολική κάρτα να δοθεί με το αρνητικό self test Πέμπτη πρωί, η χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας έφερε τα πάνω κάτω στο παρά πέντε και έμπλεξε περισσότερο την κατάσταση.

Η χτεσινή απόφαση του υπουργείου Παιδείας ανέφερε πως αύριο τελικά θα πρέπει να προσκομίσουν οι μαθητές το αρνητικό τους self test και όχι σήμερα το πρωί αλλάζοντας τον προγραμματισμό τελευταία στιγμή.

Όσοι μαθητές έχουν ήδη πραγματοποιήσει το αρνητικό τους self test χτες και το πήγαν σήμερα στις σχολικές μονάδες, μπορούν να το δηλώσουν και αύριο χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας με χτεσινή του ανακοίνωση υπενθύμισε ότι:

  • έως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self)τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου της τρέχουσας και των επόμενων δύο εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών,
  • για την τρέχουσα εβδομάδα οι μαθητές θα πρέπει να διενεργήσουν το δεύτερο self-test έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021,
  • το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο,
  • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,
  • βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),
  • οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος,
  • η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.
  • Επίσης, για την τρέχουσα εβδομάδα οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) των σχολικών μονάδων που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού έναντι του COVID-19 ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου, θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου [ταχείας δοκιμασίας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) ή μοριακού τεστ (RT-PCR)], στο οποίο θα έχουν υποβληθεί έως και 48 ώρες πριν από την προσέλευση την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021.

Αυτό σημαίνει οτι δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα καταβολής των δόσεων, με την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου να ολοκληρώνεται η περίοδος πληρωμής των πρώτων δύο δόσεων του φόρου εισοδήματος, ενώ αμέσως μετά και εως τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η τρίτη δόση. Οι υπόλοιπες αποπληρωμές ακολουθούν κανονικά το δοσολόγιο του φόρου εισοδήματος μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 που είναι η τελευταία δόση, ενώ η έκπτωση του 3% για την περίπτωση της εφάπαξ εξόφλησης δεν ισχύει πια.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι δηλώσεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα ξεπερνούν τις 200.000 σε σχέση με το σύνολο των δηλώσεων που υποβλήθηκαν πέρυσι και περίπου 80.000 σε σχέση με τις εμπρόθεσμες περσινές δηλώσεις. Οι δηλώσεις που έχουν ανέβει στο Taxis ανέρχονται σε 6.225.416 ενώ πέρυσι μέχρι και την τελευταία ημέρα (31 Αυγούστου) είχαν υποβληθεί 6.372.415. Συνολικά, μέσα στο 2020 υποβλήθηκαν 6.444.479 φορολογικές δηλώσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι που δεν έχουν ακόμα υποβάλει φορολογική δήλωση θα πρέπει να σπεύσουν προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ μέχρι χθες το βράδυ τα Ε1 που είχαν υποβληθεί έφταναν τα 6.225.416 που αντιστοιχούν σε 8.536.608 εκκαθαριστικά σημειώματα τα οποία είναι ξεχωριστά για τον/την σύζυγο. Από την εκκαθάριση αυτών προκύπτουν τα εξής:

• Τρία στα δέκα εκκαθαριστικά ή το 32,7% των φορολογουμένων καλείται να πληρώσουν επιπλέον φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησε το προηγούμενο έτος. Συγκεκριμένα, για 2.791.362 φορολογουμένους το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό, με το συνολικό ποσό του φόρου να ανέρχεται σε 2,617 δισ. ευρώ.

• Το 51,01% των φορολογουμένων δεν πληρώνει φέτος επιπλέον φόρο στο ελληνικό δημόσιο. Σε σύνολο 8.536.608 εκκαθαριστικών σημειωμάτων τα 4.354.854 είναι μηδενικά, γεγονός που αφενός οφείλεται στην σημαντική μείωση που υπέστησαν τα εισοδήματα των πολιτών από την πανδημία, αφετέρου στην θετική επιρροή που άσκησαν τα μέτρα όπως η εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας με τους μειωμένους συντελεστές, η αναστολή των τεκμηρίων διαβίωσης, κ. ά.

• Ένας στους έξι φορολογούμενους ή το 16,29% των δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί και αντιστοιχεί σε 1.390.392 φυσικά πρόσωπα προέκυψε επιστροφή φόρου. Το συνολικό ύψος των επιστροφών ανέρχεται σε 376,9 εκατ. ευρώ.

Συναγερμός για εκτροπή αυτοκινήτου με εγκλωβισμό

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 6.00 το απόγευμα της Δευτέρας , όταν ένα αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του κάτω από αδιευκρίνιστες ως στιγμής συνθήκες με αποτέλεσμα στην περιοχή της -ανηφόρας της- Βαρβάσαινας του Δήμου Πύργου ο οδηγός να εγκλωβιστεί στο όχημά του.

Έχουν ήδη σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ και οι πρώτες πληροφορίες λένε πως ο εγκλωβισμένος οδηγός είναι καλά στην υγεία του.

Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...

Δεν φαίνεται πως αλλάζει ο σχεδιασμός για την μετακίνηση εκτός νομού και εστίαση σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κατά την διάρκεια της ενημερώσης των πολιτικών συντακτών.

Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης όσον αφορά τις μετακινήσεις εκτός νομού αλλά και την εστίαση για τους ανεμβολίαστους εφήβους ηλικίας 12-18. 

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, η επιλογή rapid test για τους ανήλικους 12-17 έγινε για να μην τρώνε χωριστά οι γονείς με τα παιδιά στα εστιατόρια. Επίσης όπως τόνισε, παρέχεται η δυνατότητα στα ανήλικα παιδιά rapid test και self test στο σχολείο για μη διασπορά του κορονοϊού.

Το ίδιο όπως είπε θα ισχύει και για τις μετακινήσεις εκτός νομού, ένα μέτρο που δεν πρόκειται να χαλαρώσει για πολύ καιρό καθώς θα πρέπει να γνωρίζει η κυβέρνηση ότι οι μεταφορές είναι ασφαλείς και δεν υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού. 

Τι ισχύει για μετακινήσεις εκτός νομού

Πιο συγκεκριμένα, η επιβίβαση ανεμβολίαστων επιβατών ηλικίας 12 ετών και άνω στα αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ, επιτρέπεται εφόσον οι επιβάτες έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον προορισμό τους, είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον προορισμό τους.

Οι διαγνωστικοί έλεγχοι με την μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, ιδιώτες ιατρούς και φαρμακεία με δαπάνη του ταξιδιώτη έναντι 10 ευρώ το τεστ, και αποδεικνύεται με υποχρεωτική επίδειξη βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης η οποία εκδίδεται μέσω της ιστοσελίδας gov.gr στο check-in κάθε μεταφορικού μέσου. Ο έλεγχος γνησιότητας τους πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής «covid free app» σε συνδυασμό με έλεγχο ταυτοπροσωπίας από τον ιδιώτη.

Οι ανήλικοι από 4 έως και 11 ετών δύνανται να μετακινούνται και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) που παρέχεται δωρεάν από το κράτος ή αγοράζεται από φαρμακεία και πραγματοποιείται έως 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον προορισμό τους.

Τι δήλωσε για την τρίτη δόση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου Με βάση τις αποφάσεις της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Η φιλοσοφία των μέτρων είναι ότι όποιος δεν είναι εμβολιασμένος πρέπει να φροντίζει για την δική του προστασία και των γύρω τους. Για τα παιδιά θα πρέπει να έχουν τα rapid test μαζί τους ή να εμβολιαστούν αφού υπάρχει η δυνατότητα. Θα υπάρχει εξαίρεση για τα παιδιά 12 με 18 ετών για να μην τρώνε χώρια από τους γονείς τους στα εστιατόρια.

Ο σεισμός σημειώθηκε 32 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά των Βολιμών

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, ώρα 13:40, στις Βολίμες Ζακύνθου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων και σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή, 32 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά των Βολιμών. 

Είναι το πιο σημαντικό χωριό του δήμου Ελατίων, επαρχίας στο βόρειο τμήμα του νησιού, και πολύ γνωστό για τα προϊόντα της τοπικής βιοτεχνίας.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κατέγραψε τη σεισμική δόνηση των 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 44 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι, με εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων. 

Δείτε πώς κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τη σεισμική δόνηση
SEISMOTORA-ZAKINTHOAVOLIMES

Πηγή: Protothema.gr

Τις ευχές του σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς έδωσε ο Δήμαρχος ήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας συμμετείχε στους αγιασμούς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 1ο Νηπιαγωγείο, 3ο Δημοτικό Σχολείο και 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας. Ο κ. Λυμπέρης αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής χρονιάς, όπως αυτές διαμορφώνονται από την πανδημία του κορονοϊού, εκφράζοντας την αισιοδοξία παράλληλα πως η φετινή θα είναι η τελευταία χρονιά που όλοι ζούμε κάτω από ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες .

Η παρουσία του Δημάρχου Ήλιδας, στον αγιασμό του 1ου Γυμνασίου, έκρυβε και μια ευχάριστη είδηση σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς αφού υποσχέθηκε πως θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο του γυμναστηρίου το οποίος, όπως επεσήμανε, «έχει αργήσει αλλά θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και θα τα καταφέρουμε». 

Στην τελετή του αγιασμού στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας, ο κ Λυμπέρης δέχθηκε αίτημα από τον διευθυντή του σχολείου κ Αλέξη Γεωργόπουλου για την επέκταση του αύλειου χώρου με την αγορά ενός οικοπέδου που εφάπτεται με το σχολείο. Ένα αίτημα που όπως είπε ο Δήμαρχος θα εξεταστεί και «μαζί με τον κ Γεωργόπουλο θα ψάξουμε τις λύσεις για να υλοποιηθεί».

Κλείνοντας ο κ Λυμπέρης, απευθυνόμενους στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου νηπιαγωγείου, 3ου Δημοτικού Σχολείου και 1ου Γυμνασίου, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, τονίζοντας πως ο Δήμος Ήλιδας θα είναι πάντα δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα.