Πολλές και μεγάλες οι νέες αναζωπυρώσεις των τελευταίων ωρών στην Ηλεία, ενώ τα συγκεκριμένα μέτωπα φαίνεται να μαίνονται ανεξέλεγκτα, δείχνοντας πως είναι μεγαλύτερες οι φωτιές από αυτές του 2007. Κι ενώ η σημερινή παρουσία των πυροσβεστικών κυρίως δυνάμεων δεν είναι τόσο ενισχυμένη όσο χθες, αφού όλο το πρωί οι κάτοικοι των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας πάλευαν μόνοι , χωρίς καμμία υποστήριξη, όπως δήλωσαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και οι δήμαρχοι στο OlympiaNews.gr και στο letrinafm.gr

Αναλυτικότερα, μεγάλες αναζωπυρώσεις  έχουμε στην περιοχή, ανάμεσα στο Λαμπέτι και το Λάνθι.

Να σημειωθεί πως χθες την ίδια ώρα οι κάτοικοι και η πυροσβεστική πάλευαν σε δύο διαφορετικές περιοχές που  ξέσπασαν εστίες και η φωτιά κινήθηκε προς την Ιερά Μονή Κρεμαστής, ενώ τέλος σώθηκε πριν καταφέρει να αγκαλιάσει την περιοχή γύρω.

Σήμερα όμως, μετά το μεσημέρι με την μεγάλη αυτή αναζωπύρωση, η φωτιά δείχνει να απειλεί το μοναστήρι και το χωριό Λάνθι.

Από την άλλη δραματική είναι η κατάσταση στην περιοχή Βίλλια με τους κατοίκους να εγκλωβίζονται από τους ανέμους -συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης ενός κτήματος και άλλα τρία άτομα προσπαθούσαν με υδροφόρες να σβήσουν την φωτιά, έχουν εγκλωβιστεί- σε μια αγροικία και αδυνατούν να απομακρυνθούν από το σημείο αυτό καθώς οι φλόγες έχουν κυκλώσει την περιοχή. 

Το μέτωπο στη Νεμούτα  απλώνεται σε πολλά χιλιόμετρα, αφού βοηθάνε οι ισχυροί άνεμοι που έχουν οδηγήσει την φωτιά να επεκταθεί σε ένα τεράστιο μέτωπο, απειλώντας τα πάντα στο πέρασμά της.

Στα Λάσδικα σπίτι στο χωριό τυλίχτηκε στις φλόγες, ενώ τα πρώτα σπίτια είναι έτοιμη να αγκαλιάσει η φωτιά στο χωριό Λιναριά.

Στη Βαρβάσαινα από την άλλη, το νέο μέτωπο που προέκυψε σήμερα και προσπαθούν να περιορίσουν οι κάτοικοι μαζί με εθελοντές δασοπυροσβέστες , εφοδιασμένοι με υδροφόρες. Όλοι μαζί παλεύουν σκληρά απέναντι στις φλόγες και κάνοντας έκκληση από νωρίς για πυροσβεστικές δυνάμεις , αφού το μέτωπο ξεφεύγει προς την Παλαιοβαρβάσαινα.

Να σημειωθεί πως παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις με τη βοήθεια του άνεμου, γι'αυτό και οι αρμόδιοι έχουν δώσει εντολή για προληπτική εκκένωση των κατοίκων.

Εικόνες αυτή τη στιγμή από όλα τα μέτωπα: