Το εκκλησάκι στο Αρκαλοχώρι το οποίο κατέρρευσε με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός εργάτη.

Ένας νεκρός και απροσδιόριστος αριθμός τραυματιών από τα φονικά ρίχτερ που χτύπησαν το πρωί το Αρκαλοχώρι Κρήτης. Στους δρόμους και τις πλατείες οι κάτοικοι. Διακόπηκαν τα μαθήματα στα σχολεία. Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, στο νησί.

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 9:15 το πρωί της Δευτέρας στην Κρήτη. Ένας εργάτης ανασύρθηκε νεκρός στο Αρκαλοχώρι καθώς την ώρα της σεισμικής δόνησης εκτελούσε εργασίες σε εκκλησία. Οι πρώτες πληροφορίες από το νησί αναφέρουν πως υπάρχουν και τραυματίες.

Ζημιές έχουν αναφερθεί κυρίως σε παλαιά κτίρια, στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου και στα χωριά Αγιές Παρασκιές, Πατσίδερο, Θραψανό ενώ κατολίσθηση έχει σημειωθεί στον Προφήτη Ηλία, κλείνοντας τον δρόμο προς το χωριό.

11:02

Στους δρόμους και τις πλατείες

Λόγω και της ώρας που σημειώθηκε ο σεισμός, εκατοντάδες πολίτες έχουν βγει στους δρόμους και στις πλατείες, ενώ έχουν διακοπεί και τα μαθήματα στα σχολεία. Σύμφωνα με τελευταία δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου, τα σχολεία έχουν εκκενωθεί ενώ οι γονείς έχουν κληθεί να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο.