Ποια νέα μέτρα έχει στο συρτάρι η κυβέρνηση και τι θα ισχύει τελικά με τα σούπερ μάρκετ και την είσοδο ανεμβολίαστων με rapid test.

Ξανά νέα μέτρα, νωρίτερα από το αναμενόμενο, φαίνεται να φέρνει η απειλή της μετάλλαξης Ο και στην Ελλάδα. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, επανέλαβε την πρόταση που είχε κάνει την προηγούμενη εβδομάδα για είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ με rapid test.

Η κ. Παγώνη δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ χαρακτηριστικά πως «πολλοί μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί και να μην το καταλαβαίνουμε» και εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν μεγάλο λάθος της κυβέρνησης το lockdown με την εμβολιαστική κάλυψη στο 67%.

Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι δεν είναι αυτή τη στιγμή στο συρτάρι της κυβέρνησης ένα τέτοιο μέτρο. Δεν ισχύει, ωστόσο, το ίδιο για την εστίαση, αφού μπαίνοντας στον χειμώνα και ενόψει Χριστουγέννων, είναι πιθανό να έρθει απαγόρευση και αποκλεισμούς και για τους ανοιχτούς χώρους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε λόγο για πολύ υψηλό κίνδυνο εξάπλωσης σε όλο τον κόσμο και ζήτησε νέα μέτρα από τις κυβερνήσεις και ενίσχυση των εμβολιασμών.

Στην Ελλάδα, αύριο συνεδριάζει άτυπα η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων και την Τετάρτη θα προχωρήσει σε εισήγηση.

Τα μέτρα που σύμφωνα με πληροφορ