Ο προγνώστης καιρού Θοδωρής Κονδύλης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook μας ενημερώνει για τον καιρό και τη θερμοκρασία των ημερών που διανύουμε και αυτών που "έρχονται", ενώ εξηγεί που οφείλονται κάποια φαινόμενα, αλλά καταλήγει και στη σύγκριση με προηγούμενες χρονιές και φαίνεται αισιόδοξος, όπως αναφέρεις όσον αφορά τον κίνδυνο των δασικών πυρκαγιών.

Η ανάρτησή του:

Τυπική καλοκαιρινή ζέστη, πιο έντονη κλασικά στα ηπειρωτικά κατά βάση έως 35-37C και μπόρες/ σποραδικές καταιγίδες στα Δυτικά την Τρίτη και στα Βόρεια κυρίως το δεύτερο μισό περιμένουμε τη νέα εβδομάδα (27/6-2/7). 

Στην Ηλεία, η αυξημένη υγρασία θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού, δημιουργώντας αίσθηση αρκετής ζέστης, την Τρίτη & την Τετάρτη υπάρχει πιθανότητα για απογευματινές μπόρες κυρίως στα ηπειρωτικά/ορεινά. 

Σας ετοίμασα μια εικόνα σύγκρισης από την μετεωρολογική μας κάμερα στην Καλλιθέα (~600μ) παρατηρούμε έντονα την διαφορά με την περσινή κατάσταση στην βιομάζα μας που ήταν ιδιαίτερα ξηρή. Οι τελευταίες βροχές, όπως έχουμε αναφέρει, αλλά και η καθημερινή αυξημένη υγρασία, ιδίως στις κοιλάδες, δημιουργεί δρόσο και τις επόμενες ημέρες θα διατηρηθεί το φαινόμενο, οπότε και εξακολουθώ για την ώρα να παραμένω αισιόδοξος όσον αφορά τον κίνδυνο των δασικών πυρκαγιών.