Σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση για τον δρόμο Πύργου-Πατρών επέρριψε ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, στην  διήμερη περιοδεία που πραγματοποιεί στην Ηλεία και συγκεκριμένα στη συνάντηση που είχε στο Επιμελητήριο Ηλείας, έχοντας στο πλάι του τον βουλευτή Ηλείας Διονύση Καλαματιανό , τον Συντονιστή ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Γιώργο Σαϊτά και αρκετά στελέχη του κόμματος. Ο κ. Παππάς συνομίλησε  με μέλη του Δ.Σ. και επιχειρηματικούς φορείς της Ηλείας.

«Εδώ και πολύ καιρό ζητάμε έγγραφα και συγκεκριμένα στοιχεία για αυτά που έχουν καταθέσει στην Ε.Ε για τον πολυπόθητο αυτοκινητόδρομο, αλλά δεν έχουν τίποτα, φαίνεται πως δεν υπήρξαν έγγραφα, αλλά μόνο σκέψεις και λόγια που εκεί έμειναν» , ενώ συνέχισε «Επισκεπτόμενος συγκεκριμένα σημεία, είδα πόσο κοντά κάποια κομμάτια του είχαν φτάσει στο να ολοκληρωθεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος  μίλησε στον τομεάρχη για  την εξαθλίωση της τοπικής οικονομίας που υφίσταται ο νομός και πως τους τελευταίους μήνες όλο και πιο πολλές επιχειρήσεις «σφραγίζουν» , λέγοντας πως ο μανάβης και ο κουρέας της γειτονιάς χάνουν τη δουλειά τους και έτσι ξεκινά ένας φαύλος κύκλος για την ανυπαρξία της τοπικής οικονομίας.

Ο κ. Παππάς  με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου, σχολίασε την πρόταση μομφής που κατέθεσε εχθές η αξιωματική αντιπολίτευση κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα : «Ο νέος πτωχευτικός καταργεί κάθε προστασία της α` κατοικίας, ταυτίζει το φυσικό πρόσωπο με τις εταιρείες, επιταχύνει την ύφεση καθώς πετά κόσμο από την οικονομική διαδικασία, θα αυξήσει την ανεργία. Το  «κατάπτυστο νομοσχέδιο» βρίσκει απέναντι όλους τους φορείς, πλην των τραπεζών, ενώ τα ΜΜΕ «έχουν απλώσει πέπλο σιωπής γύρω από το θέμα» και  τέλος, χαρακτήρισε τον νέο πτωχευτικό κώδικα «καταλύτη του σχεδίου Πισσαρίδη, που μιλά για επιχειρήσεις “ζόμπι”, όπως αυτές των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που βουλιάζουν».