Ένθερμη υποδοχή επεφύλασσε ο κόσμος της Ηλείας  στον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  κατα την άφιξή του λίγο μετά τις 11.30 στην πρωτεύουσά της, τον Πύργο. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε το νομό μας ως πρώτο σταθμό των περιοδειών του, μετά την άρση του lockdown.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στην Πλατεία Δικαστηρίων κάτω από χειροκροτήματα και καλωσορίσματα με επευφημίες.

Αιχμή του δόρατος για τον αρχηγό του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελούν η κατάργηση των πανεπιστημιακών σχολών στην Ηλεία, η μεγάλη καθυστέρηση στην κατασκευή του δρόμου Πάτρα-Πύργος και η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία του Νομού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατευθύνθηκε πεζός προς την πλατεία μέσω της 28ης Οκτωβρίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έκανε τουλάχιστον μισή ώρα να φτάσει στον προορισμό του, που δεν ήταν άλλος από το Δημαρχείο , αφού οι πολίτες τον σταματούσαν και έσπευδαν να τον χαιρετήσουν και να του τονίσουν ότι εναποθέτουν επάνω του τις ελπίδες τους, λόγω του ότι και ο ίδιος από την πλευρά της Αξιωματικής αντιπολίτευσης θα φέρει τα σοβαρά αυτά θέματα στη Βουλή.

Αυτή τη στιγμή ο κ. Τσίπρας πραγματοποιεί συναντήσεις με τους Δημάρχους του Νομού, αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη, η οποία λαμβάνει χώρα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου.

Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται συναντήσεις με εκπαιδευτικούς των "χαμένων" Πανεπιστημιακών Τμημάτων,  εργαζόμενους στα νοσοκομεία της περιοχής, όπου θα διεξαχθούν στο δημαρχείο αλλά και με νέους, φοιτητές, αγρότες και επαγγελματίες  το απόγευμα στην Κουρούτα.