Banner 728x90px

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η αγορά του Πύργου τις τελευταίες ημέρες με τα καταστήματα τροφίμων, αλλά και ενδυμάτων  να έχουν την τιμητική τους, αφού όλοι, ντόπιοι, ετεροδημότες και επισκέπτες σπεύδουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την προετοιμασία του γιορτινού τραπεζιού.

Παρότι σύμφωνα με τους επαγγελματίες η αγοραστική κίνηση δεν κυμαίνεται στα επίπεδα περασμένων ετών, παρόλα αυτά οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου στην τοπική οικονομία αποτελεί «τονωτική ένεση» για την αγορά.

Αυξημένη κίνηση, όπως λένε οι ίδιοι οι καταστηματάρχες , ωστόσο  οι καταναλωτές ζητούν ολοένα και μικρότερες ποσότητες από τα είδη που επιλέγουν.

Ο Αύγουστος έφερε στην περιοχή τους επισκέπτες που συνηθίζουν να περνούν τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου στα πάτρια εδάφη.

Κορύφωση της κίνησης αναμένεται σήμερα το απόγευμα, αφού η αγορά θα παραμένει ανοιχτή μέχρι και τις 9:00 το βράδυ.

Την τιμητική τους φυσικά είχαν και  έχουν τα καφέ,  στα οποία μετά από κάποια ώρα λίγο δύσκολα βρίσκεις κάποιο άδειο τραπέζι.

Φυσικά πολλοί ήταν και αυτοί που αναζήτησαν δροσιά στις κοντινές  παραλίες .

Tέλος, η κάθοδος των ετεροδημοτών ολοκληρώνεται σήμερα, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, χωρίς προβλήματα.

Της Κατερίνας Πολυδώρου

Τι είπαν οι καταστηματάρχες

Το γιορτινό τραπέζι έχει την τιμητική του κι έτσι στο  κρεοπωλείο «Διαμαντόπουλος» με κεφαλή τον κ. Διαμαντόπουλο Δημήτρη, τα μαχαίρια πήραν φωτιά και ετοιμάζουν για εσάς μοναδικές συνταγές για το οικογενειακό τραπέζι σε πολύ καλές τιμές φυσικά και προσφορές.

«Η αγοραστική κίνηση έχει ξεκινήσει και με αποκορύφωμα τις παραμονές με πολύ καλές τιμές, οικονομικότερα από πέρσι και μόνιμες προσφορές . Το κρεοπωλείο μας εν όψει των ημερών προσφέρει όλα όσα χρειάζεται ένα γιορτινό τραπέζι  με το χοιρινό κρέας, το αρνί, το μοσχάρι τα κοκόρια, τις κότες, τα κοτόπουλα και τα λουκάνικα και τα ρολά να έχουν την τιμητική τους. Το κατάστημα διαθέτει τα κλασσικά κρεατοσκευάσματα, εκλεκτής ποιότητας, ντόπια κρέατα εποχής, δίνοντας έμφαση κυρίως στην ποιότητά τους. Χρόνια πολλά με υγεία σε όλο τον κόσμο!»

Το κρεοπωλείο Καψιμάλης και συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης του Πολυζώης Καψιμάλης ανέφερε: «Το τελευταίο διήμερο είχαμε αυξημένη κίνηση και συνεχίζουμε δυναμικότερα, οι Αθηναίοι μας ήρθαν, οι ντόπιοι ψώνισαν και ψωνίζουν, ξεκινώντας  την προετοιμασία για το 15αυγουστιάτικο τραπέζι, το οποίο για μια ακόμα φορά θα συγκεντρώσει οικογένειες, συγγενείς και φίλους.

Κάποιοι, φρόντισαν να κάνουν από νωρίς τις παραγγελίες τους, γνωρίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη αφθονία και ποικιλία, προκειμένου να διαλέξουν ότι καλύτερο μπορούν για το εορταστικό τραπέζι. Αρνιά, κατσίκια, χοιρινό, στην πρώτη προτίμηση, πολλά από αυτά τα είδη σε προσφορά, ώστε να υπάρχει ποικιλία καθώς και άλλα συνοδευτικά, έστω κι αν όλα επιλέγονται σε μικρότερες ποσότητες. Ωστόσο, οι τιμές, παραμένουν σταθερά χαμηλές τα τελευταία χρόνια. Να ευχηθούμε τέλος υγεία σε όλο τον κόσμο και να περάσει όμορφα με την οικογένειά του!».

 

«Σήμερα η κορύφωση της αγοραστικής κίνησης »,  τονίζει ο Γιάννης Τοπιντζής, ιδιοκτήτης του καταστήματος  κατεψυγμένων προϊόντων «Τοπιντζής»

«Από την αρχή της εβδομάδας βλέπουμε κόσμο στην αγορά με δώρα και ψώνια στα χέρια του, πάντα τηρώντας τα μέτρα. Στο χώρο τον δικό μας, στα είδη τροφίμων, έχουν αρχίσει και προμηθεύονται νηστίσιμα αρκετές μέρες πριν,  ενώ γίνονται παραγγελίες και προπαραγγελίες. Οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Ο κόσμος και φέτος θα βγει μέχρι και την τελευταία στιγμή να ψωνίσει για τη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, έστω και την τελευταία στιγμή. Φαντάζομαι πως θα βοηθήσει και την αγορά η όποια ενίσχυση  πήρε ο κόσμος αυτές τις μέρες. Ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο» .

Ο ερχομός του Δεκαπενταύγουστου έφερε χαμόγελα σε κάποιους ιδιοκτήτες στην αγορά και την ελπίδα για ακόμα περισσότερα κατά τη διάρκεια της εκπτωτικής περιόδου. Πρώτος εξ’ αυτών και πάντα με το χαμόγελο, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος «Αθανασόπουλος Cosmetics»  Αλέξανδρος Αθανασόπουλος, που όπως μας είπε τα καλλυντικά δεν πτοούνται απ’ την κρίση, αντιθέτως είναι καλοκαίρι και η γυναίκα περιποιείται τον εαυτό της, αλλά και προμηθεύεται και τα κατάλληλα σκευάσματα για την παραλία σε οικονομικές πάντα τιμές. 

Οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα βρίσκονται στην τελική ευθεία, καθώς ολοκληρώνονται στο τέλος του μήνα. Υπάρχουν και τα καταστήματα βέβαια που  κατάφεραν να δουν αύξηση στον τζίρο και δεν τους πτόησε ο κορονοϊός. Συγκεκριμένα, το κατάστημα εσωρούχων Intimissimi μας δείχνει πως η επίτευξη αυτή είναι κατόρθωμα της ποιότητας, της τιμής και της όμορφης ομάδας του.

Για τα είδη ρουχισμού μας ενημέρωσε η κα Αλεξάνδρα Σπηλιοπούλου, ιδιοκτήτρια  του ομώνυμου καταστήματος ΑLEXANDRAS FASHION, για τις πολύ συμφέρουσες εκπτώσεις που έχει το κατάστημά της σε όλα τα είδη που παρέχουν, ενώ τόνισε πως ο Αύγουστος είναι ο μήνας τους και πως όλη αυτή την εβδομάδα επικρατεί το αδιαχώρητο.

Κλείνοντας, υπήρξαν και οι περιπτώσεις των καταστηματαρχών που δήλωσαν πως  είναι συγκρατημένες οι αγορές των καταναλωτών την περίοδο των εκπτώσεων παρά τις «γενναίες» εκπτώσεις των εμπόρων. Οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα βρίσκονται στην τελική ευθεία, καθώς ολοκληρώνονται στο τέλος του μήνα, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως άλλες χρονιές... όπως ο ο ιδιοκτήτης του ΒΟΝΕΥ κ. Γιώργος Δούνιας, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων δηλώνει: «Δεν είχαμε την αναμενόμενη κίνηση, οι τιμές μας ούτως ή άλλως είναι αρκετά χαμηλές κ λόγω της ημέρας τις «κατεβάσαμε» ακόμα περισσότερο».