Ο πρώτος της Ηλείας φαίνεται πως είναι ο Γεώργιος Κατσαλάς, ο μαθητής του 2ου ΓΕΛ Πύργου, που συγκέντρωσε 18.600 μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις φέτος.

Γράφει η Κατερίνα Πολυδώρου 

Το olympianews βρήκε τον Γιώργο Κατσαλά, ο οποίος εκτός από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου, πήγε και  στο σχολείο του  για να δει τη βαθμολογία του και να βεβαιωθεί πως το όνειρο του όντως φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα.  

«Πάντα μου άρεσε η Πανεπιστημική καριέρα, ήθελα να ασχοληθώ με το Πανεπιστήμιο. Αυτό μπορεί να μου το προσφέρει και η Ιατρική και το Βιολογικό , λογικά προς την Ιατρική συκλίνω. Είμαι πολύ χαρούμενος που ανταμοίβονται οι προσπάθειές μου. Δεν το περίμενα , ήμουν πολύ αγχωμένος και δεν ήξερα οτι θα πάω τόσο καλά. Πραγματκά δεν είχα τόσες υψηλές προσδοκίες» ,είπε μεταξύ άλλων, πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας ο 18χρονος επιτυχών.

 «Έκανα θυσίες, έκανα μάθημα με τον πατέρα μου και τη μητέρα μου φυσική και χημεία», ευχαρίστησε  έτσι τους γονείς του, που τον βοήθησαν με ιδιαίτερα μαθήματα, όντας και αυτοί καθηγητές φυσικής και χημείας, ακόμα και στην καραντίνα, ενώ συνέχισε τονίζοντας: 

«Το γεγονός οτι είχα δύο ανθρώπους δίπλα μου να με στηρίζουν κατά τη διάρκεια της καραντίνας ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Δεν αποπροσανατολίστηκα, ήμουν σε κανονικό πρόγραμμα σαν να ήμουν στο σχολείο. Θυσίες πάντα γίνονται. Δεν μπορείς να προοδεύσεις και να πετύχεις κάτι  δίχως θυσίες».

«Είμαι στεναχωρημένος για κάποιους συμμαθητές μου, οι οποίοι ενώ θυσιάστηκαν και αυτοί δεν είχαν το ανάλογο αποτέλεσμα. Κακά τα ψέμματα, αυτές οι εξετάσεις δεν αξιολογούν τους μαθητές με τον καλύτερο τρόπο. Και ειδικά φέτος» , δήλωσε ο πρώτος των πρώτων στην Ηλεία στη βαθμολογία των πανελληνίων εξετάσεων 2020.