Banner 728x90px

Η Banda Morena έχει εισβάλλει στις νύχτες μας και τους βάζει φωτιά, χαρίζοντάς τους  διασκέδαση και πολύ χορό!

Συνέντευξη στην Κατερίνα Πολυδώρου

Νεανικό, κεφάτο και λαμπερό είναι το  μουσικό σχήμα ή ακόμα καλύτερα η  πολυδιάστατη μπάντα...  που σε κάθε live της προκαλεί πανικό στην Ηλεία.  Έχει καταφέρει να κινείται σε ποικίλα μουσικά είδη, ενώ δίνει το δικό της μοναδικό ηχόχρωμα στα βράδια μας.

Μια ιδιαίτερη συνέντευξη που στιγματίζεται από το χιούμορ στις απαντήσεις τους, αλλά και τη θετική τους αύρα. Ποιοι είναι όμως οι Banda Morena;

Ο Νικόχρηστος, η  Εύη, ο Νίκος και ο Νίκος, ο Φώτης, ο Θοδωρής, και ο Λεωνίδας; Μοιράζονται μαζί μας τα πρώτα τους βήματα, συζητούν για την φιλοσοφία της μπάντας αλλά και το τι παίρνουν από κάθε live, τη σχέση που έχουν εκτός σκηνής, ενώ μιλάνε και για το πολυσυζητημένο “Στην Ταράτσα” και για τις προγραμματισμένες εμφανίσεις τους και φυσικά  η συνέντευξη ολοκληρώνεται στέλνοντας και αυτοί με τη σειρά τους το δικό τους μήνυμα προς τη νεολαία, που τους ακολουθεί πιστά.

 

Παρουσιάστε μας τους Banda Morena!

Οι Banda Morena  αποτελούνται από τους:  Νικόχρηστο Λαμπαούνα, έμπειρο στα μουσικά δρώμενα της Ηλείας, αλλά και προερχόμενος από μια πολύ καλή πορεία στο “The Voice of Greece”, πλαισιώνεται στα φωνητικά από το Νίκο Βαμβακά .Την τριάδα των τραγουδιστών συμπληρώνει η λαμπερή Morena Εύη Αναστοπούλου. Στα πλήκτρα ένας μουσικός- πολυεργαλείο, με μεγάλη πορεία στις μεγαλύτερες μπάντες του νομού, ο Φώτης Αθανασόπουλος. Στα μετόπισθεν, αξιοσημείωτη είναι η χημεία των Νίκου Χαραλαμπάκη στα τύμπανα και Θοδωρή Βένδρα στο μπάσο, ενώ τέλος ο κιθαρίστας και φετινή αποκάλυψη της μπάντας ο  Λεωνίδας Βασιλόπουλος.

 

Από πού προέκυψε το όνομα σας;

Banda Morena σημαίνει "η μελαχρινή μπάντα" - ή η μπάντα της μελαχρινής. Προέκυψε μετά από συζήτηση εβδομάδων! Προτάθηκαν πολλά, καταλήξαμε σε αυτό γιατί βγάζει καλοκαίρι, διασκέδαση, καλή διάθεση, νιώσαμε ότι μας ταιριάζει.

 

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς! Πως δημιουργηθήκατε σαν συγκρότημα και πως είναι οι σχέσεις μεταξύ σας; 

Το σχήμα δημιουργήθηκε το 2019  από την Plano grouppo, η οποία αποφάσισε να φτιάξει μια μπάντα με διασκεδαστικό, ανεβαστικό πρόγραμμα. Είχε την πρώτη ύλη, το Νικόχρηστο και το Φώτη, ενώ  στην πορεία "κόλλησαν " και οι υπόλοιποι… οι περισσότεροι ασχολούνταν με το χώρο, όλοι  είχαν περάσει από ομάδες- συγκροτήματα.

Φέτος προστέθηκαν και άλλα δυο μέλη…ο Νίκος και ο Λεωνίδας.

Όσο για τις  σχέσεις μεταξύ μας είναι άριστες! Δεν είμαστε μόνο ομάδα στη σκηνή, αλλά και φίλοι. Είναι αυτό που λέμε "περνάμε καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω"...

 

Τι σημαίνει το γκρουπ για εσάς;

Το γκρουπ είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής όλων μας. Όλοι κάνουμε αλλά πράγματα επαγγελματικά και έτσι η μπάντα γίνεται το σημείο συνάντησης 8 ανθρώπων , που μοιράζονται την αγάπη τους για τη μουσική. Η έννοια της μπάντας είναι αυτή, το σύνολο, η ομάδα, που ενώνει τις δυνάμεις της για έναν κοινό σκοπό, ο οποίος δικαιώνει και το κάθε μέλος της ομάδας χωριστά

 

Πείτε μας δυο λόγια για την είσοδο των νέων μελών!

Η είσοδο των νέων μελών μας βρήκε στην καραντίνα και δεν προλάβαμε να κάνουμε όσες πρόβες θέλουμε , γιατί συνέπεσε με την απαγόρευση. Προβάραμε από τέλος Μαΐου προβάραμε για εναμιση μήνα και με τα παιδιά που προστέθηκαν νιώθουμε σαν να ήταν πάντα στη μπάντα, έχουμε εξαιρετική συνεργασία!

Σε ποιο είδος μουσικής κατατάσσατε την μπάντα;  Ερμηνεύετε τραγούδια από πολλά είδη μουσικής…   

Ο ήχος και οι μελωδίες της μπάντας ταλαντεύονται ανάμεσα στο ροκ, ποπ, έντεχνο, swing, rock n’ roll, reggae, latin, disco, κυρίως της ελληνικής, αλλά και της ξένης μουσικής σκηνής, με ρετρό αισθητική και ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις, με βασικό στόχο τον χορό! Πέρα από αυτό, ο καθένας μας έχει τα ακούσματα του, αλλά το δροσερό, ανεβαστικό και χορευτικό ύφος είναι που μας ενώνει, όχι μόνο σαν μπάντα, αλλά και ο κόσμος το ζητάει… Προσπαθούμε να βρούμε τη χρυσή τομή και να διασκεδάσουν όλοι οι επισκέπτες στα events μας  και είναι και αυτός ο τρόπος μας , για  να τον ευχαριστήσουμε κι εμείς που μας έχει αγκαλιάσει και σε κάθε live βλέπουμε και γνώριμες φυσιογνωμίες, αλλά και καινούρια πρόσωπα, που μάλλον τους αρέσουμε και έρχονται ξανά!

Ποια είναι η μέχρι τώρα ανταπόκριση του κόσμου;

Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί ο κόσμος μας αγκάλιασε αμέσως και με το παραπάνω , αφήνει σχόλια, μας στέλνει προσωπικά μηνύματα, ενδιαφέρεται. Στα live δε, φαίνεται η  αστείρευτη διάθεσή του για διασκέδαση, party και χορό μαζί μας. Μη ρωτήσετε πώς καταφέρνουμε να το περνάμε σε όλα τα τραγούδια στις εμφανίσεις μας, αρκεί να έρθετε και θα καταλάβετε τι εννοούμε (γέλια).

Από το live σας τι είναι αυτό που θυμάστε;

Τι θυμόμαστε: κάθε live είναι ξεχωριστό, με διαφορετική δυναμική, αφού το κοινό είναι συνδιαμορφωτής της συναυλίας. Κάθε live λοιπόν είναι μια διαφορετική ανάμνηση! Αυτό που κρατάμε πάντως είναι η αγάπη και ο ενθουσιασμός του κόσμου, η συμμετοχή του, η επικοινωνία μας!

 

Μια στιγμή απόλυτης ικανοποίησης που έχετε ζήσει με την μπάντα, αλλά και Μια στιγμή που το κοινό σας εξέπληξε με την αντίδρασή του; Θετικά ή αρνητικά...

 

Τέτοιες στιγμές ζούμε σε κάθε live. Απόλυτη ικανοποίηση είναι να νιώθουμε ότι γινόμαστε ένα με τον κόσμο, να νιώθουμε αποτελεσματική αυτή την επικοινωνία. Εμείς για αυτό παίζουμε μουσική, για να αλληλεπιδρούμε με το κοινό, αυτός είναι ο στόχος. Και από ο, τι φαίνεται ως τώρα, ο κόσμος ανταποκρίνεται , άρα νιώθουμε ότι κάτι γίνεται καλά.

 

Ένα κομμάτι που έκανε θραύση ήταν το  “Στην Ταράτσα”, που μας έκανε παρέα την περίοδο που είχαμε κλειστεί λόγω της καραντίνας, το ζητάει ο κόσμος στα live σας;

Το “Στην Ταράτσα” ήταν  ένα κομμάτι που έπαιξε εν μέσω καραντίνας και έκανε συντροφιά σε όλους μας τις ώρες εκείνες που ήμασταν έγκλειστοι , αλλά αποζητούσαμε στιγμές διασκέδασης… Αρκετά χιουμοριστικό και το βιντεάκι του, αλλά δεν θέλουμε να το θυμόμαστε, γιατί δεν θέλουμε να βιώσουμε ξανά αντίστοιχες στιγμές… Μην ξυπνάμε μνήμες εγκλεισμού! Γι’ αυτό και είναι ένα κομμάτι που δεν παίζουμε στο πρόγραμμά μας.

 

Είδαμε να πραγματοποιείτε ενδιαφέροντα live, με εκλεκτούς καλεσμένους, όπως η  Μιρέλα Πάχου. Υπάρχει αντίστοιχη συνεργασία στα επόμενα live σας ή κάποιο κομμάτι που πρέπει να περιμένουμε; Κι αν ναι, ποια είναι τα άμεσα σχέδια της μπάντας;

 Πολλά μέλη της μπάντας γράφουν μουσική και πολύ ωραία τραγούδια, αλλά είναι ακόμα πρώιμο… Έχουμε για την ώρα αρκετές υποχρεώσεις και events  που τρέχουν και που έπονται…  Χρόνος για live και στούντιο παράλληλα δεν υπάρχει… Ωστόσο έχουμε κάποιες συνεργασίες στα σκαριά, η μια  ήταν με τη Μιρέλα, που πραγματοποιήθηκε, αλλά την επόμενη δεν μπορούμε να την αποκαλύψουμε… Είναι έκπληξη!

 

 Που θα σας βρει το επόμενο διάστημα κάποιος, αν θέλει να σας ακούσει;

Θα μας βρείτε την καθιερωμένη μας Παρασκευή για το υπόλοιπο του καλοκαιριού στο Agora Open Hall, στο Κατάκολο. Είμαστε και στο Ζορμπά στην Αρχαία Ολυμπία τις τελευταίες Τετάρτες, εκεί κι αν μας έδειξε πόσο μας αγαπάει ο κόσμος! Λόγω covid-19 δεν ξέρουμε τι θα υπάρξει σίγουρα, λόγω των μέτρων της Κυβέρνησης ανά πάσα στιγμή, γι’ αυτό και ενημερώνουμε το κενό συνεχώς με αναρτήσεις μας στα social media.
Να σημειώσουμε κάτι πολύ σημαντικό... Εμείς και τα μαγαζιά, στα οποία διαλέγουμε να παίξουμε, προσπαθούμε να τηρούμε τα μέτρα, ανοιχτοί χώροι, μάσκες , αποστάσεις ασφαλείας... 

Πργραμματισμένες εκδηλώσεις μέχρι τώρα, αν όλα πάνε καλά είναι αυτή της Κυριακής 2/8 στα εγκαίνια του Παιδόκοσμου Επιταλίου. Ένα φεστιβάλ του νεοσύστατου πολιτιστικού συλλόγου “Επί της Αλός” και της Τρίτης 4/8 στη Γαστούνη.

 

Μια ευχή που θα θέλατε να δώσετε στους αναγνώστες του olympianews και στους θαυμαστές της banda, αντίστοιχα;

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που μας δείχνει την αγάπη του όλον αυτό τον καιρό  και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως είναι συγκινητική και μας κάνει να προσπαθούμε για το καλύτερο! Ανανεωνόμαστε συνέχεια και φυσικά τον περιμένουμε στα επόμενα live μας να περάσουμε πολύ καλά!


Τους "πιάσαμε"  στις πρόβες!

 

Banda Morena σας ευχαριστούμε πολύ!

Πηγή: olympianews.gr