Τελευταία ημέρα για τη φιλοξενία του προσωρινού Τμήματος Αιμοδοσίας στον προθάλαμο του Συνεδριακού Κέντρου.

Της Κατερίνας Πολυδώρου

Την προσπάθεια του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας που στήριξε η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών σε αίμα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα, καθώς η μείωση των αποθεμάτων αίματος σε όλη τη χώρα είναι μεγάλη, όπως μας είπε η Διευθύντρια ΕΣΥ Έλσα Ζαχαριαδάκη, λόγω του κορονοϊού και του φόβου αυτού, αποκλείεται μεγάλο μέρος του αιμοδοτικού πληθυσμού, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις ελλείψεις σε αίμα, αφού οι ανάγκες των συνανθρώπων μας που νοσούν, δεν σταματούν.

Όλοι οι εθελοντές αιμοδότες υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από την ιατρό του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου Έλσα Ζαχαριαδάκη και αιμοδότησαν με την φροντίδα των νοσηλευτριών Παρασκευής Μπαρλαμπά και Ράνιας Μπαρλαμά.

«Η ανταπόκριση των κατοίκων της πόλης και ιδιαίτερα των νέων ήταν μεγάλη αρχικά», όπως δηλώνει η κα Ζαχαριαδάκη , στέλνοντας μήνυμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης , αφού μέχρι σήμερα συγκεντρώθηκαν πολλές πολύτιμες μονάδες αίματος. «Βέβαια με το πέρας των ημερών οι περισσότεροι επαναπαύτηκαν και η απήχηση δεν ήταν το ίδιο ικανοποιητική» .

            

«Η εθελοντική αιμοδοσία πλέον είναι ανάγκη να γίνει θεσμός για τους κατοίκους και ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους, που το ποσοστό των μικρότερων ηλικιών φαίνεται πως δεν αιμοδοτεί. Η αιμοδοσία είναι προσφορά ζωής, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Όσοι δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν για παροδικούς λόγους υγείας, μπορούν να το κάνουν τις επόμενες ημέρες, απευθυνόμενοι στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, στο χώρο του Νοσοκομείου, καθώς επιστρέφουμε στη βάση μας πια. 

                 

Όλοι οι υγιείς πολίτες, ηλικίας 18 έως 65 ετών, που επιθυμούν να βοηθήσουν για την κάλυψη των αναγκών, θα μπορούν να απευθύνονται στο χώρο αυτό, κι αφού ελεγχθούν από το ιατρικό προσωπικό, να αιμοδοτήσουν για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και να αφιερώσουν λίγο από το χρόνο τους για να χαρίσουν λίγο από το αίμα τους στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας στην Ηλεία, με τη συμμετοχή τους, να στείλουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης, που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι μας, ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

Να σημειώσουμε πως η Κινητή Μονάδα του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου βρίσκεται στην Ηλεία για την οργάνωση εξωτερικών αιμοληψιών και σε άλλες περιοχές του νομού. Οι ημερομηνίες θα καθοριστούν σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο και τους κατά τόπους φορείς.

 H κα Ζαχαριαδάκη ευχαρίστησε τέλος τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, που ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση για αίμα της 6ης ΥΠΕ και του Γ.Ν. Ηλείας - Ν.Μ. Πύργου, παραχωρώντας προς χρήση το χώρο του Συνεδριακού για τη δημιουργία ενός προσωρινού Τμήματος Αιμοδοσίας, που θα στηθεί και θα επανδρωθεί από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας της Ν.Μ. Πύργου του Γ.Ν. Ηλείας.