Στον αέρα του ΛΕΤΡΙΝΑ FM και της πρωινής εκπομπής του ΛΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ  βρέθηκε καλεσμένος ο καθηγητής του πλέον καταργημένου τμήματος Μουσειολογίας και Δημοτικός Σύμβουλος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος  μίλησε για τα Τμήματα που μας πήραν & τον "ανένδοτο" των αιρετών της Ηλείας...

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη εδώ: 

Καλεσμένος στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού ΛΕΤΡΙΝΑ και της εκπομπής ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ο Νίκος Λύμουρας, αντιπρόεδρος του Φυσιολατρικού Συλλόγου φίλων πρώην Λίμνης Μουριάς , όπου αναφέρθηκε στα «περίεργα» της πρώην λίμνης Μουριάς και όχι μόνο...

Παρακολουθήστε τι είπε εδώ: 

Καλεσμένος στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού ΛΕΤΡΙΝΑ και της εκπομπής ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ο Σπύρος Λαμπρινός  περιέγραψε την δική του εμπειρία στα γεγονότα της 23ης Ιουλίου 1974 , με αφορμή 46η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην χώρα,μετά τον τερματισμό της επτάχρονης δικτατορίας.

Καλεσμένος με αφορμή την 47η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας  μίλησε στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού ΛΕΤΡΙΝΑ ο Παύλος Αθανασόπουλος και της εκπομπής ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ , εξιστορώντας στιγμές από το δικό του βίωμα αυτή της 23ης Ιουλίου 1974.


Καλεσμένος  με αφορμή την 47η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού ΛΕΤΡΙΝΑ και της εκπομπής ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ο πρώην δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στην δική του εμπειρία για τα γεγονότα της 23ης Ιουλίου 1974.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη εδώ: 

Μπερδεμένοι είναι επιβάτες των ΚΤΕΛ για τα έγγραφα της μετακίνησης εκτός νομού. Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο.

Δεν ισχύει για ΚΤΕΛ και ΙΧ ό,τι ισχύει για τη μετακίνηση εκτός νομού από τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Σε αυτοψία στον σταθμό του ΚΤΕΛ, οι επιβάτες απάντησαν ότι δεν ξέρουν εάν χρειάζονται συγκεκριμένα χαρτιά που πρέπει να έχουν μαζί τους. «Δεν ξέρω», «λογικά» ήταν μερικές από τις απαντήσεις τους.

Πώς μετακινούμαστε με ΚΤΕΛ από νομό σε νομό

Οι ταξιδιώτες που θέλουν να μεταβούν για διακοπές στην ηπειρωτική χώρα με ΚΤΕΛ πρέπει να γνωρίζουν ότι χρειάζεται μόνο η χρήση της μάσκας και φυσικά το εισιτήριό τους και τίποτα άλλο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έχει μόνο κάνει ισχυρή σύσταση για self test.

Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο

Μέχρι τέσσερα άτομα επιτρέπονται να ταξιδεύουν στο ίδιο αυτοκίνητο - ο οδηγός και ακόμα τρία. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική, εκτός αν στο ίδιο ΙΧ είναι γονείς με τα παιδιά τους, συμβιούντες και συγγενείς α’ και β’ βαθμού.

Περισσότερα άτομα επιτρέπονται επίσης για γονείς με παιδιά (εάν είναι άνω των 18 τα παιδιά, είναι απαραίτητη η ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο), καθώς και αν πρόκειται για άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. παρευρέθη στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, για την υπογραφή του καταστατικού που αφορά, την ίδρυση, και λειτουργία ενεργειακής κοινότητας. Με τον τρόπο αυτό διαμορφώνεται μια μεγάλη «ενεργειακή συμμαχία» που αποσκοπεί να απεγκλωβίσει  την αυτοδιοίκηση, και τους αγρότες μας, από το δυσβάστακτο ενεργειακό βάρος που καλούνται να καταβάλλουν σήμερα. 

Μετά την υπογραφή του καταστατικού ο Δήμαρχος δήλωσε: «Με την ίδρυση της ενεργειακής κοινότητας δίνουμε «πνοή» στους αγρότες μας και πράσινη ανάπτυξη στον Δήμο μας». 

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για την Αυτοδιοίκηση, που πρωτοστατεί σε μια αναπτυξιακή πρωτοβουλία. Περισσότεροι από 60 φορείς καταφέραμε να συνεργαστούμε, να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον, και σε σύντομο χρονικό διάστημα να δρομολογήσουμε τις διαδικασίες που μας οδηγούν σε μια ενεργειακή συμμαχία, από την οποία θα προκύψουν οφέλη απευθείας για την κοινωνία» ανέφερε κατά την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης Ν. 

Στην υπογραφή των καταστατικών, συμμετείχε ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Κωνσταντάρας Σπ., ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Κατσούλας Γ. και ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων, και Χωροταξίας, κ. Δημητρογιάννης Λ. 

Τα ιδρυτικά της μέλη της Ενεργειακής Κοινότητας Δ3 είναι: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, Δήμος Ανδραβίδας-Κυλληνης, Δήμος Αμφιλοχίας, και Δήμος Θέρμου. Η Διοικούσα Επιτροπή αποτελείται από τους κ. Φαρμακη Ν., κ. Λέντζα Ι., κ. Κωνσταντάρα Σπ., κ. Κατσούλα Γ.,  και κ. Δημητρογιάννη Λ.

Επιτροπή κατοίκων του Αγίου Ιωάννη για το πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν περίμενε τον δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη έξω από το Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας, όπου λίγο αργότερα θα ξεκινούσε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας.

Οι κάτοικοι συνομίλησαν τόσο με τον κ. Λυμπέρη όσο και με τους επικεφαλής των παρατάξεων, ενώ τις προηγούμενες μέρες είχαν στείλει και σχετική επιστολή, στην οποία αναλυτικά ανέφεραν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την έλλειψη νερού από βλάβη σε μια αντλία, ζητώντας απαντήσεις και λύση.

Ο δήμαρχος Ήλιδας γνωστοποίησε τις κινήσεις που έχει κάνει ο ίδιος και ο δήμος για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο αφορά και άλλες κοινότητες και οικισμούς, όπως τη Δαφνιώτισσα, το Κέντρο κ.α..

Στόχος της δημοτικής αρχής, επεσήμανε ο δήμαρχος Ήλιδας, είναι να συνδεθούν αν όχι από φέτος, σίγουρα από τον ερχόμενο χρόνο, όλες οι δεξαμενές και τα υδραγωγεία των κοινοτήτων με το διυλιστήριο του φράγματος Πηνειού, ώστε να εξασφαλίζεται η απαιτούμενη επάρκεια και να μην παρουσιάζονται αυτά τα προβλήματα λειψυδρίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου οι κάτοικοι είναι «όμηροι», όπως είπε, ιδιωτών γεωτρήσεων που κατά το δοκούν παρέχουν ή δεν παρέχουν νερό και ο δήμος και ο ίδιος προσωπικά αναγκάζονται να κάνουν τον «αστυφύλακα» και να βρίσκουν λύσεις, που ουσιαστικά δεν αποδίδουν στον βαθμό που πρέπει.

Το ταξίδι με πλοίο χρειάζεται συγκεκριμένα έγγραφα και ταυτότητα. Πού δηλώνω self test για επιστροφή.

Με τα έγγραφα στο χέρι, την ταυτότητα, το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το τεστ πρέπει να προσέρχονται στα λιμάνια της χώρας, μιάμιση ώρα πριν την επιβίβασή τους οι ταξιδιώτες.

Το ταξίδι με πλοίο έχει αλλάξει σε σχέση με όσα ξέραμε...

Σημειώνεται πως στα λιμάνια της χώρας τον έλεγχο των ταξιδιωτών έχει αναλάβει το Λιμενικό και όπως προβλέπει η νέα ΚΥΑ, όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης οφείλουν να έχον αρνητικό διαγνωστικό τεστ.

Παράλληλα, με πιστοποιητικό Covid, μοριακό ή rapid test ή και αρνητικό self test έως και 24 ωρών θα μπορούν να επιβιβάζονται οι επιβάτες σε πλοία, θαλάσσια ταξί και λάντζες από τα νησιά προς τα λιμάνια της ηπειρωτικής χώρας.

Για την επιστροφή από τα νησιά είναι απαραίτητο το self test. oι ταξιδιώτες με πλοίο κατά την επιστροφή τους πρέπει να υποβληθούν σε self test και να δηλώσουν το αποτέλεσμά του στη σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα gov.gr και έτσι σε περίπτωση που εκείνο είναι αρνητικό, να εκδοθεί η ανάλογη βεβαίωση.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 3117/Β/16-7-21, οι μετακινήσεις προς τα νησιά και μεταξύ των νησιών, θα επιτρέπονται εφόσον οι επιβάτες:

Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή

Έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου. Η αρνητική διάγνωση του εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR και του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύονται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης, ή

Επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, ή

Επιδεικνύουν βεβαίωση εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ψηφιακό πιστοποιητικό COVID) καθώς και τρίτων χωρών.

Από την ανωτέρω υποχρέωση εξαιρούνται:

Οι ανήλικοι έως δώδεκα (12) ετών.

Οι ανήλικοι από δώδεκα (12) έως δεκαεπτά (17) ετών, δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου.

Οι επιβάτες που μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση, δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Οι επιβάτες που μετακινούνται σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ νήσων της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας, δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), είτε σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με τα γενικώς ισχύοντα, είτε εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου.

Σε κάθε περίπτωση, για την επιβίβαση των επιβατών ισχύουν τα ακόλουθα:

Από τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας (Πειραιάς, Ραφήνα, Λαύριο, Καβάλα, Βόλος και Θεσσαλονίκη) προς τα νησιά, το έντυπο «Προ-Επιβίβασης Εντοπισμού Επιβάτη» (Ερωτηματολόγιο Δήλωσης Υγείας πριν την Επιβίβαση), πρέπει απαραιτήτως να το συμπληρώνουν οι επιβάτες και να το παραδίδουν μαζί με το εισιτήριό τους, επιδεικνύοντας τα απαραίτητα έγγραφα (είτε σε ηλεκτρονική μορφή μέσω της ιστοσελίδας είτε σε έντυπη μορφή) με τα οποία πιστοποιούν τα αποτελέσματα ελέγχων και εμβολιασμού στον αρμόδιο της Οικονομικής Υπηρεσίας κατά την επιβίβασή τους, πριν από την αναχώρηση του πλοίου.

Από τα νησιά προς τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας (Πειραιάς, Ραφήνα, Λαύριο, Καβάλα, Βόλος), το έντυπο «Προ-Επιβίβασης Εντοπισμού Επιβάτη» (Ερωτηματολόγιο Δήλωσης Υγείας πριν την Επιβίβαση), πρέπει απαραιτήτως να το συμπληρώνουν οι επιβάτες, καθώς επίσης να δηλώνουν και να επιδεικνύουν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) 24 ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου και να τα παραδίδουν μαζί με το εισιτήριό τους, στον αρμόδιο της Οικονομικής Υπηρεσίας κατά την επιβίβασή τους, πριν από την αναχώρηση του πλοίου.

Μεταξύ ενδιάμεσων νήσων της ίδιας Περιφέρειας (π.χ, Ρόδος-Σύμη, Ρόδος-Κως, Σύρος-Πάρος κ.λ.π.), δεν απαιτείται οι επιβάτες να επιδεικνύουν το έντυπο «Προ-Επιβίβασης Εντοπισμού Επιβάτη» (Ερωτηματολόγιο Δήλωσης Υγείας πριν την Επιβίβαση) ωστόσο θα πρέπει να δηλώνουν και να επιδεικνύουν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) 24 ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου, με το εισιτήριό τους, στον αρμόδιο της Οικονομικής Υπηρεσίας κατά την επιβίβασή τους, πριν από την αναχώρηση του πλοίου.

Μεταξύ ενδιάμεσων νήσων διαφορετικής Περιφέρειας (π.χ, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Σύρος προς Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Χίος κ.λ.π.), δεν απαιτείται οι επιβάτες να επιδεικνύουν το έντυπο «Προ-Επιβίβασης Εντοπισμού Επιβάτη» (Ερωτηματολόγιο Δήλωσης Υγείας πριν την Επιβίβαση) ωστόσο θα πρέπει να επιδεικνύουν τα απαραίτητα έγγραφα εμβολιασμού ή ελέγχων με τη μέθοδο PCR 72 ωρών ή Rapid Test 48 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου (είτε σε ηλεκτρονική μορφή μέσω της ιστοσελίδας είτε σε έντυπη μορφή), στον αρμόδιο της Οικονομικής Υπηρεσίας κατά την επιβίβασή τους, πριν από την αναχώρηση του πλοίου.

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, κατά την τακτική συνεδρίαση του την Πέμπτη (22/7) Ψήφισμα συμπαράστασης προς τον κυπριακό λαό που επλήγη πρόσφατα από φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές.

Αξίζει να σημειωθεί κι ότι, ήδη το τελευταίο διάστημα ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος βρίσκεται σε επικοινωνία με αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών της Κύπρου (το οποίο έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου όλα τα θέματα βοήθειας και αποκατάστασης) προκειμένου να εξεταστεί ο καταλληλότερος τρόπος συνεργασίας στην κατεύθυνση της παροχής βοήθειας ή και τεχνογνωσίας. Μάλιστα ο κ. Αντωνακόπουλος είχε για το θέμα αυτό συνάντηση και με το Δασάρχη Πύργου κ. Παναγιώτη Λάττα, ο οποίος κι αυτός το ίδιο διάστημα συνομιλεί με τις ανάλογες υπηρεσίες της Κύπρου, όπου συζήτησαν εκτενώς πλαίσιο συνεργασίας προς αυτή την κατεύθυνση.  

Το Ψήφισμα 

«Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον κυπριακό λαό για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Μεγαλόνησο με πολύ δυσμενείς συνέπειες. 

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές οι σκέψεις μας είναι με εκείνους που έχασαν τη ζωή τους, τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους. Μπροστά σε μια τέτοια, κοινωνική, οικονομική και οικολογική καταστροφή, στεκόμαστε με δέος, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλους τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας στην Κύπρο. Καθώς και τον απεριόριστο σεβασμό μας σε όλους τους αφανείς ήρωες που είτε εθελοντικά είτε λόγω επαγγέλματος, έδωσαν τιτάνιες μάχες και πρόσφεραν την βοήθειά τους σε εκείνες τις τόσο δύσκολες στιγμές. Η Κύπρος δεν είναι μόνη. Όπως δεν ήμασταν και εμείς μόνοι στις φονικές πυρκαγιές του 2007. Όλος ο λαός της Κύπρου ήταν κοντά μας. Μας βοήθησε να ορθοποδήσουμε και να επουλώσουμε τις πληγές μας. Μια ανθρώπινη σχέση αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αλληλοβοήθειας που μετρά τουλάχιστον από το ‘74 και φτάνει μέχρι σήμερα, κι αποδεικνύει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν σύνορα και τα χιλιόμετρα μηδενίζονται.

Η Κύπρος έζησε την μεγαλύτερη τραγωδία της μετά το 1974 και ελπίζουμε να είναι η τελευταία. 

Είμαστε πάντα δίπλα στους αδελφούς Κυπρίους, έτοιμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και την τεχνογνωσία μας». 

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου 

   Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, με την ολοκλήρωση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους εργαζόμενους, οι οποίοι προσέφεραν πολύτιμη βοήθεια στις Υπηρεσίες της Π.Ε Ηλείας.

   Το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας των 36.500 ατόμων ολοκληρώνεται και επίσημα εντός των επόμενων ημερών. Μολονότι επρόκειτο για πρόγραμμα 8μηνης απασχόλησης, ωστόσο, η πανδημία και οι αυξημένες ανάγκες σε όλους τους φορείς που απασχόλησαν προσωπικό μέσω του εν λόγω προγράμματος, αποτέλεσαν αφορμή για την δίμηνη παράταση του. 

   Ειδικότερα, για το προαναφερθέν διάστημα των 10 συνολικά μηνών, στην Π.Ε Ηλείας εργάστηκαν 59 άτομα, τα οποία κάλυψαν λειτουργικές - και αυξημένες λόγω της πανδημίας - ανάγκες σε όλες τις Διευθύνσεις, προσφέροντας σημαντική βοήθεια στους τομείς και στις εργασίες που τους ανατέθηκαν. Ο κ. Γιαννόπουλος, με την ολοκλήρωση του Προγράμματος, θέλησε να ευχαριστήσει όλους τους εργαζόμενους οι οποίοι, όπως σημείωσε κατά την συνάντησή του με αντιπροσωπία των εργαζομένων, «…με τη φιλοτιμία, τη συνέπεια και την εργατικότητά σας, βοηθήσατε σημαντικά στην κάλυψη των αυξημένων λειτουργικών αναγκών των Υπηρεσιών που τοποθετηθήκατε, στις οποίες υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις μόνιμου προσωπικού, λόγω συνταξιοδοτήσεων και μη προσλήψεων τα τελευταία χρόνια. Η βοήθειά σας, ήταν διπλά σημαντική, καθώς οι ανάγκες αυτές αυξήθηκαν λόγω της πανδημίας, και η παρουσία και προσφορά σας ήταν καθοριστικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των πολιτών». Αφού τους ευχαρίστησε θερμά, ο κ. Γιαννόπουλος ζήτησε να μεταφέρουν τις ευχαριστίες του προς όλους τους συναδέλφους τους, ευχόμενος να συνεχίσουν να επιδεικνύουν τον ίδιο ζήλο και εργατικότητα και στον υπόλοιπο εργασιακό τους βίο.  

Σε μία ενδιαφέρουσα κουβέντα προχώρησε το πρωί της Πέμπτης ο οικονομολόγος και καλός γνώστης των πολιτικών και τοπικών θεμάτων Αργύρης Σαλπέας στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού ΛΕΤΡΙΝΑ FM και της εκπομπής ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ , προκαλώντας με δηλώσεις όπως: «Το Ποτόκι περιέχει πχ 20.000 τόνους πλαστικό και αν πουληθούν ο δήμος έχει έσοδα», «Η έννοια της συλλογικής δράσης στο μυαλό πάει στο τι θα οικονομίσουμε», αλλά και «Το 2014 -2018 αυξήθηκαν κατά 50% οι θάνατοι στον Πύργο , από τα σκουπίδια , βάση στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη εδώ: 

Καλεσμένος στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού ΛΕΤΡΙΝΑ και της εκπομπής ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ μίλησε ο Βασίλης Βασιλειάδης, πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας και εκπαιδευτικός για το πολύκροτο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, την αξιολόγηση εκπαιδευτικών, τις χαμένες ώρες, την αστυνομία σχολείων,τον "εκπαιδευτικό "βαλίτσα" , ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει όχι αξιοκρατία και η Νέα Δημοκρατία είναι λέξεις και έννοιες αντίθετες, όπως και «το κράτος δεν έδωσε τίποτα για να καλυφθούν οι συνέπειες από την πανδημίας στην εκπαίδευση».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη εδώ: 

Ο Γιώργος Δούνιας καλεσμένος στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού ΛΕΤΡΙΝΑ μίλησε για τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Πύργου κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και του διαχωρισμού εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, αλλά και για τη λάσπη που δέχτηκε η διαδήλωση αυτή της ομάδας ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΥΡΓΟΥ.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη εδώ: 

 

Συγκεκριμένα:

Για τη δράση της εστίασης θα δοθεί παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, μόνο για όσους έχουν ήδη υποβάλει αίτηση η οποία έχει απορριφθεί και χρειάζεται να υποβάλλουν εκ νέου.

Μετά τις 31 Ιουλίου (οπότε λήγει η τρέχουσα προθεσμία) δεν θα γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις.

Διευκρινίζεται ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν νέα αίτηση χρηματοδότησης μόνο στην περίπτωση που η προηγούμενη αίτησή τους έχει απορριφθεί και δεν έχουν προχωρήσει σε υποβολή ένστασης.

Η δράση αποσκοπεί στην στήριξη των μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης μετά την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους, με την προμήθεια απαραίτητων πρώτων υλών.

Για την Δράση που αφορά Γυμναστήρια και Παιδότοπους η προθεσμία υποβολής θα παραταθεί μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις που έγιναν πρόσφατα, στη δράση οι επιλέξιμοι ΚΑΔ, στους οποίους θα πρέπει να δραστηριοποιούνται οι δυνητικά ωφελούμενες επιχειρήσεις (κύριοι ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα σύμφωνα με το φορολογικό έντυπο Ε3 του έτους 2019) είναι οι:

 • 93.13.10 Υπηρεσίες γυμναστηρίων
 • 93.13.10.01 Υπηρεσίες γυμναστηρίου ειδικών γυμναστικών (αεροβικής, πιλάτες, γιόγκα κλπ)
 • 93.13.10.02 Υπηρεσίες γυμναστηρίου ενόργανης ή μη γυμναστικής
 • 93.11 Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων
 • 93.11.10 Υπηρεσίες λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων
 • 93.11.10.01 Υπηρεσίες γηπέδων (4Χ4, 5Χ5 κλπ) ποδόσφαιρου, καλαθοσφαίρισης, αντισφαίρισης κλπ
 • 93.11.10.02 Υπηρεσίες γηπέδων γκολφ ή μίνι γκολφ
 • 93.11.10.03 Υπηρεσίες κολυμβητηρίου (πισίνας)
 • 93.11.10.04 Υπηρεσίες πίστας καρτ
 • 93.11.10.05 Υπηρεσίες χώρου μπόουλινγκ
 • 93.29.19.05 Υπηρεσίες παιδότοπου.

Στόχος της Δράσης είναι να καλύψει με τη μορφή ενίσχυσης μελλοντικών λειτουργικών δαπανών (στις οποίες περιλαμβάνεται το κόστος απασχόλησης, αλλά και οι αποσβέσεις παγίου εξοπλισμού), μέρος της απαιτούμενης ρευστότητας για την εκ νέου εκκίνηση των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, καθώς και να δώσει ένα κίνητρο για τη διατήρηση των ενισχυόμενων δραστηριοτήτων στο εγγύς μέλλον, στηρίζοντας έτσι εμμέσως και τη διατήρηση θέσεων εργασίας.

Ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Πεύκης Πύργου μίλησε στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού ΛΕΤΡΙΝΑ και της εκπομπής ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ για γιατί η βιωματική εμπειρία από τα γεγονότα της Κύπρου.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη εδώ: 

Τη δική του μοναδική εμπειρία ανέλυσε από τα γεγονότα της Κύπρου στον ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ και στην ενημερωτική εκπομπή ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ο  πρώην δήμαρχος Γαστούνης Κώστας Λούρμπας.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη εδώ:

Στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού ΛΕΤΡΙΝΑ και της εκπομπής ΛΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ παραβρέθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ Χάρης Μιχαλακόπουλος κάνοντας πολλές αποκαλύψεις για τα πρόστιμα στο ΔΛΤ Πύργου και για τις προσλήψεις στον Δήμο Πύργου

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση άνοιξε τον τουρισμό χωρίς σχέδιο, με αποτέλεσμα να επιρρίπτει τώρα την ευθύνη στους πολίτες ή στους κατοίκους των νησιών, διατύπωσε, μιλώντας στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ.Μιχάλης Κατρίνης.

Όπως τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής :

-Δεν υπήρξε σχέδιο εμβολιασμού κατά προτεραιότητα σε τουριστικούς προορισμούς, στους εργαζόμενους στον τουρισμό και στις μεταφορές. Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία στιγμή έτρεχε η κυβέρνηση να ανοίξει εμβολιαστικό κέντρο στη Ρόδο.

-Δεν υπήρξαν αξιόπιστοι έλεγχοι. Η Μύκονος ήταν μία από τις ελάχιστες περιοχές με υψηλό δείκτη στους εμβολιασμούς, πάνω από το 80%. Άρα η έξαρση των κρουσμάτων οφείλεται σε πλημμελείς ελέγχους, τόσο κατά την είσοδο στο νησί όσο και στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων. 

-Δεν ενισχύθηκαν οι δομές υγείας σε περιοχές που αποτελούν τουριστικό προορισμό. Σε νησιά όπως η Κέρκυρα, η Κως, η Ρόδος τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα σε βασικές ειδικότητες και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μια έξαρση των κρουσμάτων.

-Δεν υπάρχει υποδομή στους τουριστικούς προορισμούς για να διενεργούνται και να εκδίδονται γρήγορα τα αποτελέσματα τεστ μοριακού ελέγχου ή rapid test , που είναι απαραίτητα για να επιστρέψουν οι τουρίστες στη χώρα τους.

Ο Μιχάλης Κατρίνης εξέφρασε τους φόβους και τις ανησυχίες του για την πορεία του τουρισμού επισημαίνοντας ότι ‘’ με όλη αυτή την εικόνα που έχει δημιουργηθεί, ενδέχεται να υπάρξουν χώρες-τουριστικές αγορές για την Ελλάδα, που θα πάρουν μέτρα τα οποία θα είναι η χαριστική βολή για τον τουρισμό μας. Αν για παράδειγμα η Βρετανία, η Γερμανία ή και το Ισραήλ όπως ακούγεται επιβάλλουν καραντίνα στους τουρίστες που έρχονται από Ελλάδα, τότε οι απώλειες για τον τουρισμό μας θα είναι τεράστιες.’’

Συνεργασία με πολιτιστικό και κοινωνικό πρόσημο 

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και με έντονη διάθεση συνεργασίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (21/7) συνάντηση του Δημάρχου Πύργου με αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΕΡΤ Πύργου. Τον κ. Αντωνακόπουλο επισκέφτηκαν στο γραφείο του, ο διευθυντής της ΕΡΤ Πύργου Χρήστος Πλευριάς, συνοδευόμενος από τις δημοσιογράφους Μαρία Λάγιου και Αμαλία Δαμασκοπούλου, τον τεχνικό Γρηγόρη Κοτρέτσο και τον μουσικό παραγωγό Θοδωρή Τσεπενέκα. 

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ ΕΡΤ και Δήμου Πύργου σε πολιτιστικά και κοινωνικά κυρίως θέματα, ενώ τέθηκαν «επί τάπητος» εκατέρωθεν προτάσεις.

Αρχικά η αντιπροσωπεία των εργαζόμενων ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο Πύργου για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα καλλωπισμού και καθαρισμού του περιβάλλοντα χώρου του κτιρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα στο χώρο βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Πρασίνου Μαρίνος Αχτύπης με εργαζόμενους της Υπηρεσίας προκειμένου να καθαριστεί ο εξωτερικός χώρος της ΕΡΑ. Επιπλέον ο κ. Πλευριάς ζήτησε να συμπεριληφθεί ο χώρος σε μελλοντικό πρόγραμμα δεντροφύτευσης όπως και φύτευσης καλλωπιστικών φυτών του Δήμου. Επιπλέον συζητήθηκε η έκβαση μελλοντικών παρεμβάσεων τεχνικού χαρακτήρα για την περιοχή, ώστε να αποκτήσει «ζωή» η ανατολική πλευρά της πόλης.

Ένα πολύ ενδιαφέρον όμως κομμάτι της συζήτησης αποτέλεσε ο προγραμματισμός και σχεδιασμός κοινών δράσεων σε κοινωνικά θέματα καθώς και σε θέματα πολιτισμού και εθελοντισμού. Μάλιστα στο σημείο αυτό «έπεσε» στο τραπέζι από τον κ. Πλευριά η πρόταση για δημιουργία εβδομαδιαίας ραδιοφωνικής εκπομπής με το νέο πρόγραμμα της ΕΡΑ, όπου θα παρουσιάζονται οι πολιτιστικές, κοινωνικές και εθελοντικές δράσεις του Δήμου με τη συμμετοχή ανθρώπων και φορέων που «πρωταγωνιστούν» στους παραπάνω τομείς. Μια πρόταση που έγινε δεκτή από τον κ. Αντωνακόπουλο με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και στο προσεχές διάστημα θα μελετηθούν και θα δρομολογηθούν όλες οι σχετικές λεπτομέρειες.