Επιτροπή κατοίκων του Αγίου Ιωάννη για το πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν περίμενε τον δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη έξω από το Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας, όπου λίγο αργότερα θα ξεκινούσε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας.

Οι κάτοικοι συνομίλησαν τόσο με τον κ. Λυμπέρη όσο και με τους επικεφαλής των παρατάξεων, ενώ τις προηγούμενες μέρες είχαν στείλει και σχετική επιστολή, στην οποία αναλυτικά ανέφεραν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την έλλειψη νερού από βλάβη σε μια αντλία, ζητώντας απαντήσεις και λύση.

Ο δήμαρχος Ήλιδας γνωστοποίησε τις κινήσεις που έχει κάνει ο ίδιος και ο δήμος για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο αφορά και άλλες κοινότητες και οικισμούς, όπως τη Δαφνιώτισσα, το Κέντρο κ.α..

Στόχος της δημοτικής αρχής, επεσήμανε ο δήμαρχος Ήλιδας, είναι να συνδεθούν αν όχι από φέτος, σίγουρα από τον ερχόμενο χρόνο, όλες οι δεξαμενές και τα υδραγωγεία των κοινοτήτων με το διυλιστήριο του φράγματος Πηνειού, ώστε να εξασφαλίζεται η απαιτούμενη επάρκεια και να μην παρουσιάζονται αυτά τα προβλήματα λειψυδρίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου οι κάτοικοι είναι «όμηροι», όπως είπε, ιδιωτών γεωτρήσεων που κατά το δοκούν παρέχουν ή δεν παρέχουν νερό και ο δήμος και ο ίδιος προσωπικά αναγκάζονται να κάνουν τον «αστυφύλακα» και να βρίσκουν λύσεις, που ουσιαστικά δεν αποδίδουν στον βαθμό που πρέπει.