Ακραία καιρικά φαινόμενα «χτύπησαν» ξανά την Ηλεία. Απίστευτες εικόνες από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου το απόγευμα της Κυριακής. Η σφοδρή κακοκαιρία έχει πλήξει όλη την περιοχή της δυτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα,  λίγο μετά τις έξι το απόγευμα ανεμοστρόβιλος πέρασε από την περιοχή του Πλατάνου της Αρχαίας Ολυμπίας, προξενώντας σοβαρές ζημιές σε  στάβλο, τον οποίο οι άνεμοι παρέσυραν και κατέστρεψαν, με τον ιδιοκτήτη να βλέπει τα ζώα του να  βρίσκονται στην κυριολεξία στον αέρα και να φεύγει σχεδόν όλη η στέγη.

Δείτε Περισσότερα: ΗΧΗΤΙΚΟ- Ο Γιώργος Παναγόπουλος από τον Πλάτανο Αρχ. Ολυμπίας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατέστρεψαν ολοσχερώς το στάβλο μου»

Η οικογένεια του κου Παναγιώτη Παναγόπουλου, πρώτη φορά είδε ένα τέτοιο φαινόμενο. Η ένταση του ανεμοστρόβιλου ήταν τόσο δυνατή που  «σήκωσε» στον αέρα τη στέγη- όπως μας μεταφέρει ο κ. Παναγόπουλος- του ποιμνιοστασίου του. 

«Ήταν θαύμα που δεν θρηνήσαμε θύματα , αν υπολογίσουμε τα σημεία που πέρασε ο ανεμοστρόβιλος. Ευτυχώς τα ζώα μου σώθηκαν», σημειώνει ο κτηνοτρόφος από τον Πλάτανο, μιλώντας στο olympianews.gr και συμπληρώνει:  «Όλο το κακό κράτησε μόλις πέντε λεπτά… Ήταν όμως αρκετά για την καταστροφή που ήταν μεγάλη και προκάλεσε ανάλογες ζημιές. Δέκα λεπτά νωρίτερα από το πέρασμά του, είχα φύγει από το στάβλο, αλλά από μακριά, μπροστά στα μάτια μου το βιος μου να καταστρεφόταν...  Δεν έμεινε γαλάρι,στάβλος, δεν έμεινε τίποτα. Όλα διαλύθηκαν και έχουν μείνει τα ζώα, πρόβατα και μοσχάρια εκτεθειμένα, να βρέχονται. Πρέπει κάποιος, η Πολιτεία ή ο ΕΛΓΑ να κάνει κάτι. Πρέπει να σπεύσουν γρήγορα να δούμε τι θα γίνει» , επισημαίνει ο κτηνοτρόφος που έζησε στιγμές τρόμου, την ώρα του ξεσπάσματος του καιρού το απόγευμα της περασμένης Κυριακής . 

Κείμενο-Φωτο: Κατερίνα Πολυδώρου


πηγήolympianews.gr

Δείτε Περισσότερα: ΗΧΗΤΙΚΟ-Ο Γιώργος Παναγόπουλος από τον Πλάτανο Αρχ. Ολυμπίας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατέστρεψαν ολοσχερώς το στάβλο μου»

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το olympianews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.