PrevNext

Τη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση στη Δημόσια Υγεία εξέφρασαν το απόγευμα της Τρίτης με συγκέντρωση στον Πύργο δεκαοχτώ Συνδικάτα Σωματεία και Σύλλογοι Εργαζομένων της Ηλείας σε συνέχεια των κινητοποιήσεών τους για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Παρόμοια κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε πριν μια βδομάδα στην Αμαλιάδα, με στόχο, όχι μόνο να αναδειχθούν τα προβλήματα, αλλά και να διεκδικηθούν λύσεις, άμεσα.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Ηλείας εξακολουθεί και παραμένει απαράδεκτη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες επικίνδυνες για ασθενείς και προσωπικό» τόνισε στην κεντρική ομιλία του ο Νίκος Λοχοβίτης, πρόεδρος του Σωματείου ΕΔΟΠ-ΔΕΗ, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων πως «στο νοσοκομείο Πύργου δεν έχει καλυφθεί κανένα κενό μετά τις 20 περίπου αποχωρήσεις γιατρών και οι εφημερίες γίνονται με μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ, ενώ το νοσοκομείο Αμαλιάδας λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο με χαρακτηριστικά αγροτικού ιατρείου και δεν υπάρχει κανείς μας που να πιστεύει,ότι με την σύμβαση εργασίας και αυτή προσωρινού χαρακτήρα ενός καρδιολόγου λύθηκαν όλα τα προβλήματα».

Η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Πύργου Μαλβίνα Κερερέ επισήμανε με το λόγο της: «Η κατάσταση, δεν πάει άλλο!!! Φυσικά, η κατάσταση αυτή, δεν δημιουργήθηκε από την μια στιγμή στην άλλη , οι ευθύνες είναι διαχρονικές!!! Από το 2012 με την διασύνδεση των νοσηλευτικών δομών της περιοχής μας άρχισαν μετακινήσεις προσωπικού, κλείσιμο τμημάτων και φτάσαμε τα τελευταία  χρόνια στο φαινόμενο των εντέλλεσθε, στις συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού με την αποψίλωση των νοσηλευτικών δομών,βέβαια , έχουμε να προσθέσουμε και ένα νέο επίτευγμα στην σημερινή κυβέρνηση που δεν έχει προηγούμενο! Έδιωξε από τις δομές υγείας 7.000 υγειονομικούς, μάχιμους και ικανότατους  το ισχυρότερο όπλο της επιστήμης τα εμβόλια το χρησιμοποίησαν ως μέσο εξαναγκασμού , εκβιασμού και διαθεσιμότητας υπαλλήλων. Οδήγησε στην οικονομική ανέχεια και φτώχεια χιλιάδες οικογένειες που  όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στον εκβιασμό , στον εξαναγκασμό και στις αναστολές εργασίας. Υπάλληλοι που διαπράττουν κακουργηματικές πράξεις βγαίνουν σε διαθεσιμότητα παίρνοντας το 50% του μισθού τους. Οι υγειονομικοί μας διώχθηκαν χωρίς να τους δίνουν ένα ευρω εδώ και 43 μέρες!! Σε ένα πόλεμο όλους τους στρατιώτες τους χρειαζόμαστε , αυτοί φροντίζουν για εμάς , έτσι και σε μια πανδημία πως μπορούμε να βγάζουμε εκτός συστήματος υγείας τους υγειονομικούς μας στρατιώτες;  αυτοί ήταν και θα είναι εκεί για την δική μας ασφάλεια.

Το νοσοκομείο Πύργου έδιωξε με αναστολή εργασίας ιατρούς , ένα νοσοκομείο ήδη επιβαρυμένο και υποστελεχωμένο καθώς το προηγούμενο χρονικό διάστημα μετρούσαμε συνεχείς παραιτήσεις ιατρών, 15 έως τώρα. Η κυβέρνηση λοιπόν , στοχοποίησε τους εργαζόμενους που για 18 μήνες μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες  Έδωσαν μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και συνολικά για την υγεία των πολιτών. Έχει διχάσει ολόκληρη την κοινωνία η κυβέρνηση αντί να στελεχώσει και να επαναλειτουργήσει τα νοσοκομεία που είχαν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσο, σχεδιάζει συγχωνεύσεις δημόσιων δομών υγείας και ιδιωτικοποιήσεις».

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων Αλέξης Τσαουσάκης, ο Δημήτρης Χρέπας από τη Συντονιστική Επιτροπή των πυρόπληκτων, η αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Ευρυδίκη Πουλοπούλου,  και ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στους Δήμους Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως Χρήστος Γαρύφαλος.