Μόνο με rapid test ή PCR θα μπορούν να πηγαίνουν στα κομμωτήρια από το ερχόμενο Σάββατο οι ανεμβολίαστοι.

Της Κατερίνας Πολυδώρου

Ως «ταφόπλακα» χαρακτηρίζoυν το νέο μέτρο οι Σύλλογοι Κομμωτών και Κουρείων σε όλη τη χώρα. Την ίδια ώρα, οι ανεμβολίαστοι… τρέχουν και δεν φτάνουν για ένα ραντεβού πριν από το Σάββατο.

Στα «κάγκελα» βρίσκονται εκ νέου και έπειτα από μερικούς μήνες πλήρους λειτουργίας οι επιχειρηματίες στον κλάδο της κόμμωσης και στην Ηλεία.

Ο Γιάννης Διονυσόπουλος, πρόεδρος του σωματείου κομμωτών Ηλείας και ταμίας στο διοικητικό συμβούλιο της κλαδικής ομοσπονδίας καταστηματαρχών κουρέων – κομμωτών Ελλάδας (Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε), μιλώντας στο olympianews.gr, χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτο» το μέτρο για την είσοδο στα κομμωτήρια με την επίδειξη rapid test, υπογραμμίζοντας παράλληλα , ότι θα αναβιώσει το φαινόμενο με το… βαλιτσάκι και την παράνομη παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον.

«Το μέτρο αυτό είναι ό,τι χειρότερο για τον κλάδο μας. Είναι ένα μέτρο το οποίο ουσιαστικά μας κλείνει και εξωθεί όλους τους πελάτες να πάνε στα σπίτια των πλανόδιων κομμωτών. Ποιος θα πληρώσει rapid test για να έρθει να κουρευτεί;», διερωτήθηκε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για «ταφόπλακα των επιχειρήσεών μας».

«Yπάρχει μεγάλος κίνδυνος! Σε όλα τα σπίτια που πάνε μπορούν να απολυμαίνουν τα εργαλεία που έχουν; Προσοχή! Αυτό είναι πρακτικά αδύνατον. Πως κρατάμε τα προβλεπόμενα μέτρα μπαίνοντας στα σπίτια;» τονίζει ο ίδιος, ενώ σημειώνει το άξιο λόγου που είναι ο αριθμός των νόμιμων καταστημάτων στο νομό και μιλά για 280 κομμωτήρια-κουρεία , και τους πειρατές με τα βαλιτσάκια που αγγίζουν τους 2.000  .

«Πυρετός» για ραντεβού στα κομμωτήρια πριν από την εφαρμογή του μέτρου

Μεγάλες λίστες αναμονής έχουν δημιουργηθεί σε κομμωτήρια από ανεμβολίαστους που επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού πριν από το Σάββατο, ώστε να… γλιτώσουν -έστω προσωρινά- το έξοδο του rapid test.

«Δεν έχει σταματήσει να χτυπά από χθες το απόγευμα το τηλέφωνο. Πήραν τουλάχιστον 30 άτομα για να κλείσουν ραντεβού, οι περισσότεροι επειδή θέλουν να “προλάβουν” την εφαρμογή του μέτρου», τόνισε ιδιοκτήτης επιχείρησης, εξηγώντας παράλληλα ότι μερικοί ανησύχησαν μήπως κλείσουν καθολικά τα κομμωτήρια – κουρεία.

Ίδια εικόνα παρουσιάζεται σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου όπου , όπως λένε οι ιδιοκτήτες κάνουν εκτροπή το τηλέφωνο του μαγαζιού στο κινητό τους, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα ραντεβού που ζητούν οι πελάτες για αυτές τις ημέρες.

«Από χθες το απόγευμα έως το βράδυ το τηλέφωνο χτυπά ασταμάτητα από πελάτες που θέλουν να κλείσουν ραντεβού πριν το Σάββατο. Εκτός από τους σταθερούς μας πελάτες τηλεφωνούν και άτομα που ήταν εκτός του πελατολογίου μας, που πιθανότατα ψάχνουν να κλείσουν ραντεβού όσο το δυνατό πιο άμεσα γίνεται», αναφέρουν χαρακτηριστικά.