Με αφορμή τις αυριανές συγκεντρώσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματίσει οι εμπορικοί σύλλογοι Ηλείας και η εστίαση, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Συνέντευξη Τύπου, παρουσία του προέδρου Ηλία Ξανθούλη, του προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστα Νικολούτσου, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Νίκου Σιαψάλη, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων και αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορίου κ.α.

Εκεί ο κ. Νικολούτσος στέλνοντας ένα μήνυμα ενότητας, τόνισε για ακόμα μια φορά ότι το Επιμελητήριο Ηλείας είναι στο πλευρό της εστίασης και του εμπορίου, στηρίζοντας τα αιτήματά τους, ενώ ο κ. Σιαψάλης καλεί τους πολίτες την ημέρα της κινητοποίησης να μην πραγματοποιήσουν καμία αγορά.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ξανθούλης, στον Πύργο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, αύριο στις 11 το πρωί, και αν είναι εφικτό θα ακολουθήσει πορεία προς την Π.Ε. Ηλείας όπου και θα παραδοθούν τα αιτήματα των εμπόρων προς τον αντιπεριφερειάρχη.

Αντίστοιχα, την ίδια ημέρα στην Αμαλιάδα, σύμφωνα με τον κ. Σιαψάλη, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 8:30 το πρωί στη Σκακιέρα.

«Δε μπορούμε να είμαστε αστυνομικοί στα ίδια μας τα μαγαζιά, μας έχουν οδηγήσει σε ένα άτυπο lockdown…με ανοιχτά καταστήματα»,λένε οι έμποροι του νομού.

Ζητώντας να μην εφαρμοστούν τα μέτρα από κανέναν και να κριθεί αντισυνταγματικό μέσω νομικής βοήθειας το σύστημα της ταυτοπροσωπίας με την επίδειξη της ταυτότητας.Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΤΡΙΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ O Εμπορικός Κόσμος λέει ΟΧΙ στην αστυνόμευση των πελατών!!! ΖΗΤΑΜΕ Μετάθεση υποχρεώσεων για σμήνες Ειδικό πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων Κατάργηση της αστυνόμευσης των πελατών από τους καταστηματάρχες ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΗΛΕΙΑΣ"

Επιμέλεια Κειμένου-Φωτο: Κατερίνα Πολυδώρου

ΠΗΓΉ: olympianews.gr