Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, για την Πρωτοχρονιά

Στο μήνυμά του ενόψει του νέου έτους, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρει τα εξής:

«Ένας δύσκολος χρόνος τελειώνει.

Ένας χρόνος, που αφήνει πάνω σε όλους μας το βαρύ αποτύπωμα της πανδημίας, με την κοινωνία μας σε κατάσταση διαρκούς άμυνας και συναγερμού.

Ιδιαίτερα στη Δυτική Ελλάδα όμως, όλο αυτόν τον χρόνο κληθήκαμε να δώσουμε σκληρές μάχες με πολλαπλές κρίσεις – και πέραν της πανδημίας.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δώσαμε όλες αυτές τις μάχες, στο πλευρό των συμπολιτών μας, στην πρώτη γραμμή κάθε ανάγκης. Και βέβαια, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, όπου και όποτε απαιτηθεί. 

Παράλληλα όμως, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακούραστα, για μία Δυτική Ελλάδα που θα ξεπεράσει οριστικά και αμετάκλητα τα «πέτρινα χρόνια» και που θα έχει τη δύναμη να μετατρέπει τις κρίσεις σε ευκαιρίες και τις αγωνίες σε προσδοκίες.

Σήμερα, ωστόσο, που βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας χρονιάς και με τις ελπίδες που κάθε τι «νέο» δημιουργεί, νομίζω ότι αυτό που πάνω απ’ όλα πρέπει να επιβεβαιώσουμε, είναι ότι η μεγαλύτερη περιουσία της κοινωνίας μας είναι οι άυλες, διαχρονικές αρχές και αξίες. 

Το 2022 ας φέρει λοιπόν σε όλες και όλους, χαμόγελο, υγεία, αγάπη και ανθρωπιά. 

Αυτά είναι τα μόνα «εφόδια» που χρειαζόμαστε.

Όλα τα υπόλοιπα, είναι στο χέρι μας.

Καλή Χρονιά!»

Μήνυμα Πρωτοχρονιάς Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β.Γιαννόπουλου

«Αφήνουμε πίσω μια δύσκολη χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας η ανθρωπότητα δοκιμάστηκε, και εξακολουθεί να δοκιμάζεται σκληρά, λόγω της πανδημίας. Μια χρονιά που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της σε κάθε έκφανση της ζωής και της καθημερινότητας μας. Μια χρονιά με περιορισμούς, με ψυχολογική πίεση, με οικονομικές δυσκολίες και κυρίως με απώλειες συνανθρώπων μας.

Ήταν όμως μια δύσκολη χρονιά και για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου αλλά και με τις πλημμύρες των δυο τελευταίων μηνών. 

Το 2021 μας πήρε πολλά, αλλά μας δίδαξε ακόμα περισσότερα, γιατί απέναντι στις αντιξοότητες, καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, με πείσμα, υπομονή και σκληρή προσπάθεια. Μια προσπάθεια την οποία συνεχίζουμε για το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας.

Αποχαιρετούμε λοιπόν τη χρονιά αυτή, και κοιτάζουμε με ελπίδα, αισιοδοξία και πίστη το 2022 που σε λίγο ανατέλλει. Είναι η στιγμή να θέσουμε υψηλότερους στόχους, να εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά - προσωπικά και συλλογικά - για να δώσουμε στον τόπο μας την αναπτυξιακή ώθηση που χρειάζεται.

Μ’ αυτές τις σκέψεις και με την ελπίδα ότι το νέο έτος η ζωή μας θα επιστρέψει στην κανονικότητα, εύχομαι σε όλους, το 2022 να είναι μια καλύτερη χρονιά με υγεία, δύναμη, αγάπη, ευτυχία και ευημερία.

 

Βασίλειος Κων. Γιαννόπουλος

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας

Ευχετήριο Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νίκου Κοροβέση για νέο έτος

"Ένα έτος γεμάτο δοκιμασίες για όλους μας, φτάνει στο τέλος του. 

Ευχή όλων, το νέο έτος να δώσει ένα τέλος στον αόρατο εχθρό που μας ταλαιπωρεί.

Παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο, για εμάς και τα παιδιά μας, για τη Δυτική Ελλάδα και την Ηλεία μας. 

Ένα νέο έτος με υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και προγραμμάτων είναι προ των πυλών.

Για το 2022, εύχομαι να έχουμε περισσότερη υγεία, αγάπη και ομοψυχία. Η προσπάθεια όλων μας ας αποδώσει καρπούς, ας μας δώσει ότι αξίζουμε και δικαιούμαστε"

Χρόνια Πολλά!

Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού

Νίκος Κοροβέσης

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Να ξεπεράσουμε την δοκιμασία σε δρόμο

θετικής σκέψης, ασφάλειας και δημιουργίας !

Η χρονιά που περάσαμε ήταν δύσκολη και με πολλές δοκιμασίες για τις ανθρώπινες αντοχές και τις φυσικές μας δυνάμεις σε πολλές περιπτώσεις ειδικά μέσα από την σκληρή πραγματικότητα και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Βιώσαμε πραγματικά πρωτόγνωρες καταστάσεις από μια υγειονομική κρίση που είχε ως συνέπεια ακόμη και περιπέτειες τραγικής εξέλιξης σε οικογένειες φίλων συγγενών γνωστών συμπατριωτών και δικών μας ανθρώπων.

Οι ζωές μας άλλαξαν και προσαρμόστηκαν σε δεδομένα που αναπάντεχα «συνάντησαν» την καθημερινότητά μας και περιόρισαν μοιραία τη δραστηριότητά μας. Σε αυτά τα δεδομένα κληθήκαμε ως απλά μέλη της κοινωνίας αλλά και ορισμένοι από εμάς ως θεσμικοί εκπρόσωποί της, να ανταποκριθούμε με ευθύνη με ψυχραιμία και λογική και να προσπαθήσουμε για ότι καλύτερο μπορούσαμε κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες.

Ωστόσο η χρονιά υπήρξε δύσκολη και έναν ακόμη λόγο : Ήταν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον τόπο και μας έθεσαν ακόμη περισσότερο σε κατάσταση συναγερμού αφού πολλοί συνάνθρωποί μας είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και να χάνονται είτε από τις οδυνηρές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου είτε από πλημμύρες και διαβρώσεις εδαφών ή ακόμη από καύσωνες και παγετούς…

Στην αλλαγή του έτους η δοκιμασία του Covid -19 μας κρατά σε ετοιμότητα, μας «υποδηλώνει» την προσοχή και την αυτοπειθαρχία μας και μας επιβάλλει έναν ιδιαίτερο τρόπο ζωής και συμπεριφοράς που με την στάση μας θα δείξουμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε γρήγορα και με ασφάλεια γνωρίζοντας ότι το πιο πολύτιμο αγαθό μας είναι η υγεία μας.

Έτσι θα μπορέσουμε να αναπτερώσουμε τις ελπίδες μας, να επαναφέρουμε την αισιοδοξία μας, για να δούμε το 2022, το χαρμόσυνο μήνυμα μιας νέας αρχής να γίνεται πράξη!   

Συναισθήματα αβεβαιότητας και ανασφάλειας να αποτελέσουν έναν «εφιάλτη» του παρελθόντος μπροστά σε δρόμο θετικής σκέψης δημιουργίας και παραγωγής για το μέλλον που θέλουμε στην Ηλεία και την Περιφέρειά μας!!

Σας εύχομαι από καρδιάς

εκπλήρωση των προσδοκιών σας

 

 

ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Δ. Αυγερινοπούλου: Θερμές Ευχές για ένα ευτυχισμένο 2022!

«Αγαπημένες φίλες και φίλοι,

Η χρονιά που έφυγε έφερε μεν δυσκολίες, όπως η πανδημία της COVID-19, αλλά και σημαντικές επιτυχίες, όπως η επανέναρξη της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού ως προς το Τμήμα Πάτρα – Πύργος. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας και ενίσχυσε το εθνικό σύστημα υγείας, ενώ παρείχε μέτρα προστασίας για όλους. 

Το 2021 χαρακτηρίστηκε και από έντονα καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές που έπληξαν όλη τη χώρα και δη την Ηλεία, λόγω της προϊούσας κλιματικής κρίσης. Η κλιματική κρίση φαίνεται ότι είναι εδώ και η Κυβέρνηση έλαβε άμεσα μέτρα για να ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες, αλλά και να «θωρακίσει» τη χώρα μας έναντι των επερχόμενων φυσικών καταστροφών και των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης. Δημιουργήθηκε ο μηχανισμός της κρατικής αρωγής για την ουσιαστική και γρήγορη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από θεομηνίες, συστήθηκε, για πρώτη φορά στη χώρα μας, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενώ ελήφθη και μια ειδικότερη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία των υποδομών μας και του αγροτικού εισοδήματος.

Το έτος κλείνει με δύο σημαντικά έργα για το Νομό Ηλείας, τη λειτουργία του εργοστασίου της Τριανταφυλλιάς, κλείνοντας ένα μείζον θέμα του Νομού ως προς την επεξεργασία των στερεών αποβλήτων, και φυσικά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την επανέναρξη της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού ως προς το Τμήμα Πάτρα – Πύργος, ενώ ήδη αναβαθμίζεται και το υπάρχον οδικό δίκτυο. Στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουν ήδη προγραμματιστεί νέα οδικά έργα και υποδομές που θα μας οδηγήσουν σε ένα αναπτυξιακό 2022 με ασφάλεια.

Ας μην ξεχνούμε, άλλωστε, ότι το 2022 διαφαίνεται ότι θα είναι μια χρονιά νέων αναπτυξιακών ευκαιριών για την Ηλεία, καθώς σε πανελλαδικό επίπεδο, οι οικονομικοί δείκτες έχουν διαμορφωθεί ευνοϊκότεροι ακόμα και από τις αρχικές προβλέψεις και έχουν τεθεί οι βάσεις για την ανάκαμψης της οικονομίας εντός του 2022. Με τις κατάλληλες χρηματορροές από το νέο Ευρωπαϊκό Πολυετές Χρηματοδοτικό Πλαίσιο, οι πόροι του Ταμείου Ανθετικότητας και Ανάκαμψης και του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, θα υλοποιήσουμε τόσο κοινωνικές όσο και αναπτυξιακές πολιτικές και θα οδηγήσουμε τη χώρα με ευημερία στο μέλλον.

Δέσμευση για τη νέα χρονιά είναι η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, αλλά και η προώθηση της βιώσιμης επιχειρηματικότητας για τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων στο Νομό μας.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλες και όλους «Καλή Πρωτοχρονιά και Ευτυχισμένο το 2022!» Η νέα χρονιά ας φέρει σε όλους αγάπη, υγεία και ευημερία!

Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά!»

 

Ευχές βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλου για την Πρωτοχρονιά

Το 2022 να σηματοδοτήσει την αναγέννησή μας!

Η έλευση κάθε νέας χρονιάς γεννά την ελπίδα και σηματοδοτεί για όλους μία νέα αρχή. Η χρονιά που αφήνουμε πίσω μας ήταν μια χρονιά δύσκολη, στην διάρκεια της οποίας δοκιμάστηκαν οι αντοχές μας, η υπομονή μας, αναθεωρήσαμε σε πολλές περιπτώσεις την οπτική μας απέναντι στα πράγματα, επαναπροσδιορίσαμε, συνάμα όμως αντιληφθήκαμε ότι οι αρχές μας, τα πιστεύω, οι αξίες μας, η συνεργασία και η πιστή στο κοινό καλό, μπορούν να μας κάνουν πιο δυνατούς, πιο σοφούς και να μας κρατήσουν όρθιους. 

Με την σκέψη ότι το καλό είναι αυτό που θα επικρατήσει τελικά, εύχομαι το 2022 να είναι πράγματι μία καλύτερη χρονιά, μία χρονιά αναγέννησης, που θα μας απαλλάξει από όλα τα δεινά συνεπακόλουθα της πανδημίας και χωρίς άλλες απώλειες και χαμένο χρόνο, θα ξανακερδίσουμε την καθημερινότητά μας, το χαμόγελο θα επιστρέψει σε όλα τα πρόσωπα και οι Έλληνες θα αποδείξουν για ακόμη μία φορά ότι μπορούν να γίνουν πιο δυνατοί μέσα από τις δυσκολίες. 

Καλή χρονιά σε όλους! 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΡΙΝΗ-Επικεφαλή Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κινήματος Αλλαγής 

Βουλευτής Ηλείας                                                                                          

Το 2022 ας κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα!

Η ευχή που μας ενώνει όλους είναι η νέα χρονιά να φέρει το τέλος του εφιάλτη που ζούμε από τις αρχές του 2020 με την πανδημία.

Γιατί το πιο ακριβό και πολύτιμο αγαθό είναι η υγεία.

Η δημιουργία, η χαρά, το χαμόγελο, η αισιοδοξία έχουν ως προϋπόθεση την υγεία.

Αυτή η δοκιμασία που ζούμε προϋποθέτει πίστη στην επιστήμη, εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα.

Προϋποθέτει όμως και σοβαρότητα και αποφασιστικότητα από αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις, χωρίς παλινωδίες και καθυστερήσεις.

Δεν είναι ώρα όμως να διχαστούμε, γιατί το πρόβλημα μας αφορά όλους.

Είναι ώρα για να λειτουργήσουμε με ενότητα και κοινωνική ευθύνη.

Μια νέα αρχή μπορεί να γίνει με τον καινούριο χρόνο.

Το νέο, άλλωστε, συνδέεται με την ελπίδα και την πίστη σε κάτι καλύτερο.

Ας κρατήσουμε ζωντανή αυτή την ελπίδα.

Υγεία, Πίστη και Αγάπη είναι το δικό μου μήνυμα.

Οι τρεις αυτές λέξεις έχουν τεράστια δύναμη.

Καλή Χρονιά σε όλους, σε κάθε πολίτη της Ηλείας, σε κάθε οικογένεια.

Οι ευχές για το 2022 του βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύση Καλαματιανού

«Η προοπτική της νέας χρονιάς ας γίνει δύναμη δημιουργίας ενός καλύτερου μέλλοντος»

Αποχαιρετούμε ένα δύσκολο χρόνο. Μια χρονιά, κατά την οποία βιώσαμε απώλειες σε κοινωνικό, προσωπικό, ανθρωπιστικό, οικονομικό επίπεδο. Ο τόπος μας, η Ηλεία, δοκιμάστηκε σκληρά για μια φορά ακόμη. 

Το 2022 ανατέλλει και μαζί μ’ αυτό αναγεννώνται οι ελπίδες μας για καλύτερες μέρες. Μας κάνει να αισιοδοξούμε για ένα νέο ξεκίνημα, για μια καινούργια αρχή, για αλλαγή σελίδας, που τόσο έχουμε ανάγκη.

Εύχομαι το νέο έτος, να μας βρει ενωμένους, δυνατούς και αλληλέγγυους. Να διδαχθούμε από τις δυσκολίες και τις παραλείψεις και να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά, προσβλέποντας και επιδιώκοντας με συλλογική δράση ένα μέλλον φωτεινό για όλους!

Καλή χρονιά σε όλες και όλους με υγεία, αγάπη, ευτυχία, δημιουργία και προκοπή.

Μήνυμα του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνου Νικολούτσου, για το νέο έτος

Αγαπητές Συντοπίτισσες, Αγαπητοί Συντοπίτες,

Τα τελευταία δύο χρόνια, εν μέσω πανδημίας και συνθηκών κοινωνικού απομονωτισμού υπήρξαν το δίχως άλλο επίπονα, κουραστικά και μας σημάδεψαν όλους ανεξαιρέτως, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Παρόλα αυτά επιδείξαμε όλοι τεράστια αποθέματα αυτοσυγκράτησης, αντοχής και προσαρμοστικότητας σε μια πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία, γεγονός που με γεμίζει αισιοδοξία και ελπίδα για το νέο έτος, αφού πλέον είμαστε πιο καλά προετοιμασμένοι, περισσότερο αποφασισμένοι, με πιο οξυμένα αντανακλαστικά και με συσσωρευμένη γνώση κι εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων. 

Με το 2022 προ των πυλών, το Επιμελητήριο Ηλείας θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά να προσαρμόζει τον στρατηγικό σχεδιασμό του στις συνεχώς μεταβαλλόμενες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, προκειμένου να βρίσκεται δίπλα και να στηρίζει με υπευθυνότητα, υψηλή τεχνογνωσία και μεθοδικότητα την μικρή και μικρομεσαία επιχείρηση, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον νέο επιχειρηματία, στο δρόμο για τη μετάβαση σε μια πιο «πράσινη», «έξυπνη» και βιώσιμη οικονομία.

Η ψηφιακή ετοιμότητα του φορέα μας, άλλωστε, κάλυψε σε πολύ μεγάλο βαθμό τις απαιτήσεις της νέας εποχής και έδωσε τη δυνατότητα της συνεχούς και ταχύτατης εξυπηρέτησης των μελών μας. Και για το νέο έτος, λοιπόν, προτεραιότητα του Επιμελητηρίου Ηλείας θα είναι να βοηθήσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προετοιμαστούν και να προσαρμοστούν στο νέο μοντέλο που απαιτεί η σύγχρονη οικονομία. 

Παράλληλα, το Επιμελητήριο Ηλείας θα συνεχίζει να στηρίζει, μέσω της υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σχετικών με την αγροδιατροφή, τον πολιτισμό και την καινοτομία, αλλά και μέσω της συνεργασίας με ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς, τις επιχειρήσεις, την κοινωνία και την οικονομία του τόπου μας, οργανώνοντας, μεταξύ άλλων και το νέο έτος δράσεις ενημέρωσης του κοινού και των μελών του, υλοποιώντας ενέργειες δικτύωσης των τοπικών επιχειρηματιών, αναζητώντας και οικοδομώντας συνέργειες, αλλά και προχωρώντας σε στοχευμένες παρεμβάσεις σε κυβερνητικούς και πολιτικούς φορείς καθώς και στα ΜΜΕ για την ανάδειξη των αιτημάτων και των αναγκών των επιχειρήσεων της περιοχής.

Ο φορέας μας έχει προετοιμαστεί μεθοδικά προκειμένου να ανταποκριθεί άμεσα στις εθνικές, αναπτυξιακές και κοινωνικές επιταγές της Προγραμματικής Περιόδου 2021 – 2027, πάντοτε με γνώμονα και πρωταρχικό μέλημα την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων της Ηλείας, αλλά και την μετάβασή τους προς τη «Γαλάζια Ανάπτυξη» και την «Πράσινη Οικονομία».

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση, το προσωπικό, οι συνεργάτες του Επιμελητηρίου Ηλείας κι εγώ προσωπικά σας ευχαριστούμε για την ακλόνητη και έμπρακτη εμπιστοσύνη στο έργο μας και σας ευχόμαστε υγεία, αγάπη και ευημερία για το Νέο έτος.

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνόπουλου

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να σας ευχαριστήσω γιατί όλοι μαζί αντιμετωπίσαμε με κάθε δυνατό τρόπο τις δυσκολίες που έχει επιφέρει σε όλους μας η πανδημία. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες προχωράμε με μοναδικό γνώμονα τον άνθρωπο, τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί, γιατί πολιτική μας είναι η καλυτέρευση της ποιότητας ζωής και η αλληλεγγύη.

Εύχομαι ολόψυχα, στον καθένα ξεχωριστά η έλευση του νέου χρόνου να είναι η αφετηρία μιας νέας δημιουργικής περιόδου, γεμάτη αισιοδοξία, χαρά και δημιουργία μα πάνω απ’ όλα υγεία.

Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το 2022

Ο Δήμαρχος Πύργου

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος

ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Εύχομαι σε όλους μακροημέρευση με ψυχική και σωματική υγεία, αρετή, ειρήνη, αλληλεγγύη και να μην ξεπουλήσουμε τα οράματα της νιότης μας.

Νώντας Κυριαζής

Ευχές από τον αντιδήμαρχο Πύργου Μαρίνο Αχτύπη για το νέο έτος

Το νέος έτος, 2022, ας είναι η απαρχή για την επιστροφή της κοινωνίας μας στην κανονικότητα. Ευχή όλων, σύντομα ο εφιάλτης της πανδημίας να αποτελέσει παρελθόν. Το χαμόγελο να επιστρέψει στα χείλη μικρών και μεγάλων.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους και στον καθένα προσωπικά, υγεία και ευτυχία!

Να έχουμε ένα καλό, δημιουργικό και παραγωγικό 2022, με το Δήμο Πύργου πρωταγωνιστή!

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά! 

Υγεία, αγάπη και αλληλεγγύη !

Μαρίνος Αχτύπης

Ευχές Δημάρχου ‘Ήλιδας- Χρόνια πολλά για το Νέο Έτος

Η πρώτη μέρα του Χρόνου σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας πορείας με νέους στόχους, όνειρα, φιλοδοξίες. Οι προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον αναπτερώνονται κάθε φορά που χαράζει η νέα χρονιά!

Περάσαμε ακόμα ένα έτος με τη σκιά της πανδημίας να ελλοχεύει σε κάθε σπιτικό, σε κάθε μας κοινωνική επαφή. Τα συναισθήματα ανάμεικτα , οι σκέψεις πολλές , παρόλα αυτά η δύναμη της ανθρώπινης ψυχής πάντα θα αναζητά τη διαδρομή προς το φως, προς την ευτυχία, όσες δυσκολίες κι αν της φράζουν το δρόμο.

Η ανθρωπότητα έχει μάθει να επιβιώνει στα δύσκολα, να μάχεται , να υπερνικά τα εμπόδια, με συνεργασία, με σύμπνοια κι επιμονή!

Κάθε Δύση είναι και μια Ανατολή. 

Ας ευχηθούμε ότι το νέο έτος θα κάνει τα όνειρα όλου του κόσμου πραγματικότητα και θα σκορπίσει ευτυχία και υγεία.

νέο χρόΥποδεχόμαστε το 2022 με περισσότερη αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνάμεις μας και με περισσότερο θάρρος, ελπίδα κι αισιοδοξία.

Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το Νέο Έτος!

 

Ο Δήμαρχος Ήλιδας

Γιάννης Λυμπέρης

 

Πρωτοχρονιάτικες ευχές Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γ. Γεωργιόπουλου

Ο χρόνος που φεύγει ήταν για τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ένας πολύ δύσκολος χρόνος. Η καταστροφική πυρκαγιά άνοιξε τεράστιες πληγές στον κοινωνικό, οικονομικό, και παραγωγικό ιστό του Δήμου μας. Ήταν ένα δυνατό χτύπημα σε μια ήδη δοκιμαζόμενη περιοχή από μια πανδημία που κλείνει δύο ολόκληρα χρόνια και ταλανίζει όλο τον κόσμο. 

Στο κατώφλι του καινούριου χρόνου, η σκέψη μου συντροφεύει όλους εκείνους που η νόσος τους «χτύπησε την πόρτα» και περνούν δύσκολα, τους επαγγελματίες του Δήμου μας που δοκιμάζονται σκληρά από τις συνέπειες της πανδημίας, αλλά και όσους βίωσαν τον πύρινο όλεθρο και μετρούν απώλειες. Θα είμαστε κοντά τους με όλες μας τις δυνάμεις, μέχρι να κλείσουν όλες οι πληγές και να βγούμε ξανά μαζί στο ξέφωτο.

Μέσα σ’ αυτό το γκρίζο περιβάλλον, εκφράζω τις πιο εγκάρδιες ευχές μου για υγεία, προσωπική ευτυχία και ανάταση στις ψυχές των συνδημοτών μου. Θέλω να πιστεύω ότι οι άσχημες στιγμές έμειναν πίσω και είμαι αισιόδοξος ότι το 2022 θα είναι μια καλύτερη χρονιά που θα μας φέρει πιο κοντά στις προσδοκίες μας. Αρκεί να προσέχουμε, φροντίζοντας τον εαυτό μας και τους δικούς μας ανθρώπους.

Καλή χρονιά, με υγεία και αισιοδοξία! 

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Αγαπητές Συνδημότισσες, Αγαπητοί Συνδημότες,

Αφήνουμε πίσω μας ακόμα μία χρονιά που σημαδεύτηκε από την παρατεταμένη υγειονομική κρίση, η οποία συνεχίζει να δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας. Η κοινωνία έχει πληγεί βαθύτατα, έχουμε απολέσει όσα θεωρούσαμε δεδομένα, όπως η καθημερινότητά μας, μια ελεύθερη βόλτα, μια εγκάρδια χειραψία, μια αγκαλιά χωρίς φόβο. 

Αυτό όμως που δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να πληγεί είναι η πίστη μας στη ζωή! Η πίστη μας στον συνάνθρωπο! Η βαθιά μας πεποίθηση ότι τελικά, νικητές θα είμαστε όλοι! Τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, κάνοντας το εμβόλιο, και παράλληλα, κρατώντας την ανθρωπιά μας. Με σεβασμό στον συνάνθρωπο και χωρίς ανούσιες «κραυγές» εκατέρωθεν. 

Από τη χρονιά που φεύγει ας κρατήσουμε ένα μάθημα ζωής: Ως άνθρωποι και ως κοινωνία συνειδητοποιήσαμε με τον πιο σκληρό τρόπο πόσο ευάλωτοι είμαστε, ιεραρχήσαμε ξανά τις προτεραιότητες και τις ανάγκες μας, φωτίζοντας ευαίσθητες πτυχές και αξίες που είχαν ατονήσει.

Παρά, λοιπόν, τις δυσκολίες, το 2022 ανατέλλει με ελπίδα. Ελπίδα για ημέρες που θα μας εμπνεύσουν και θα μας εμφυσήσουν το αίσθημα της αλληλεγγύης και της αγάπης για τον συνάνθρωπο, θα μας υπενθυμίσουν την ανάγκη για συμφιλίωση και κοινωνική ειρήνη.

Εύχομαι η νέα χρονιά να μας επιτρέψει να αφήσουμε στην λήθη του χρόνου που πέρασε, όλες τις δύσκολες στιγμές μας και όσα μας στεναχώρησαν.

Εύχομαι, επίσης, τη νέα χρονιά μέσα από την δουλειά της Δημοτικής Αρχής, να πάμε τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης ακόμα ένα βήμα πιο πέρα, αντάξιο των δυνατοτήτων του και των προσδοκιών σας!

Καλή και Ευτυχισμένη Νέα Χρονιά, με Υγεία και Αγάπη για όλους!

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ιωάννης Λέντζας

 

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΡΙΝΟΥ

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί συνδημότες, αγαπητές συνδημότισσες,

Αποχαιρετούμε μια ακόμη ιδιαίτερα δύσκολη λόγω υγειονομικής κρίσης χρονιά, η οποία επέβαλλε νέους τρόπους στην καθημερινότητά μας και στη ζωή μας. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με προκλήσεις τις οποίες καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε δρώντας με σύνεση και υπευθυνότητα. 

Έχοντας στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας τον άνθρωπο και με απόλυτη ενσυναίσθηση της κατάστασης ,αναλάβαμε πρωτοβουλίες για την στήριξη κάθε αδύναμου συμπολίτη μας.

Στον ορίζοντα ανατέλλει μια καινούργια χρονιά και μαζί της ξεπροβάλλει η ελπίδα και η αισιοδοξία. Με μεθοδικές κινήσεις και αξιοποιώντας συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Πηνειού, υλοποιούμε σημαντικά έργα, προχωρούμε σε διεκδικήσεις με στόχο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη και να δώσουμε αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο μας. 

Με εξωστρέφεια , διαφάνεια , στρατηγική και συνέπεια, δρομολογήσαμε σημαντικά έργα, αρκετά εκ των οποίων θα δούμε να υλοποιούνται με το ξεκίνημα του 2022.

Υποδεχόμαστε το νέο έτος που συμπίπτει με την 100ή Επέτειο Μνήμης από την Μικρασιατική Καταστροφή, με περισσότερη αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνάμεις μας και με μεγαλύτερη ενθάρρυνση. Έχοντας αφήσει πίσω μας τη μιζέρια , τις ιδεοληψίες και τον παραλογισμό των αποσπασματικών ανούσιων έργων, δουλεύουμε με επιμονή και υπομονή και με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και είναι ορατά τα πρώτα αποτελέσματα των προσπαθειών μας.

Εύχομαι σε όλους τους συνδημότες και τις συνδημότισσες, στους όπου γης συμπατριώτες μας, στη νεολαία μας, σε όλους τους συνεργάτες μου, σε όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο, στους εκπροσώπους των εντύπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, την πραγμάτωση κάθε προσωπικού στόχου, το 2022 να είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας και να μεταλλαχθεί σε έτος δημιουργίας, ανάπτυξης και προόδου για ολόκληρο τον κόσμο, τη χώρα μας και φυσικά τον Δήμο μας.

Προχωράμε όλοι μαζί, ενωμένοι, μπροστά. Έχουμε το σχέδιο, το όραμα και τη δύναμη να τα καταφέρουμε!

Καλή και Ευλογημένη Χρονιά σε όλους!»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΒΡΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΕΠ Ν. ΗΛΕΙΑΣ

Στην αφετηρία με τις επιλογές 

για την ανάκαμψη της Ηλείας μας !

 Ευχές από το Εργατικό Κέντρο Πύργου

 Η Νέα Χρονιά που σηματοδοτεί την αισιοδοξία της «επόμενης ημέρας» ας γίνει για τον καθένα και την καθεμιά μια νέα αφετηρία στο καλύτερο που προσδοκά!

Με δεδομένη την εικόνα της έξαρσης μιας ακόμη φοράς της κρίσης κορωνοϊού είναι και μια περίοδος που εν μέσω εορτών οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα των εμβολιασμών. Την διασφάλιση της ζωής μας μακριά από υγειονομικές περιπέτειες αλλά και την προστασία της ζωής των γύρω μας. Των συγγενών, των φίλων, των συναδέλφων και συνεργατών μας, των ανθρώπων που βρίσκονται στην διπλανή μας πόρτα…

Με σταθερή πορεία σε ένα δρόμο ανάταξης της οικονομίας, ανασυγκρότησης της κοινωνίας μας και ανάκαμψης της Ηλείας μας, στηρίζοντας τις κυβερνητικές επιλογές σοβαρής ευθύνης και προοπτικής στην μετά – covid -19 εποχή μας, μαζί πιο δυνατοί και αποφασισμένοι θα κάνουμε πράξη την ελπίδα στο αύριο που θέλουμε και θα επιδιώξουμε, με λιγότερα προβλήματα μακριά από τον εφιάλτη της κρίσης και τις δυσκολίες του στην καθημερινότητά μας…

Πάνω από όλα λοιπόν η υγεία μας, με συλλογική προκοπή και προσωπική ευτυχία!

Σε μία κρίσιμη εποχή που όλη η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από την πανδημία ,μία ευχή μικρή αλλά πολύτιμη είναι αρκετή και συνάμα επιθυμητή από όλους μας.

 Ας ευχηθούμε το 2021 να πάρει μαζί του την πανδημία και η νέα χρονιά να σταθεροποιήσει την αγορά και να την επαναφέρει σε ανοδική πορεία.

Ας ευχηθούμε το 2022 να φέρει υγεία σε όλο τον κόσμο και με αυτό το αγαθό να συνεχίσουμε τους αγώνες μας για να είμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται 

Το Δ.Σ