Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκε χθες την Ηλεία για να δει από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και να ακούσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους φορείς υγείας της, ξεκαθαρίζοντας, ότι η Ηλεία δεν πρόκειται να χαρακτηριστεί «Άγονη Περιοχή Κατηγορίας Α’».

Παράλληλα η Αν. Υπουργός τόνισε, πως δεν πρόκειται να κλείσει καμία δομή υγείας και ότι θα υπάρχει ένα μεγάλο και πλήρες νοσοκομείο στην Ηλεία.

«Τα θέματα που έχουμε είναι η καλή Πρωτοβάθμια που θα πρέπει να υπάρχει σε όλο το Νομό αλλά και η στήριξη της Νοσηλευτικής Μονάδας στην Ηλεία που είναι επίσης πολύ σημαντικό. Έχουμε συνεχώς συζητήσεις με τους διοικητές, το προσωπικό των νοσηλευτικών μονάδων, τους βουλευτές περιοχές, τους ιατρικούς συλλόγους για να βρούμε την καλύτερη λύση. Νομίζω ότι η αίσθηση όλων είναι ότι πρέπει να ξεκινήσουμε υποστηρίζοντας το κεντρικό νοσοκομείο και συνεχίζοντας σε όλες τις άλλες μονάδες φροντίδας υγείας. Η εντύπωσή μου είναι πολύ καλή και η προθυμία, που βλέπω γύρω μου είναι εξαιρετική και θα έχουμε πολύ σύντομα καλές λύσεις για το νομό» δήλωσε η κ. Γκάγκα.