Αφιερωμένη σε τρεις στυλοβάτες του Ιππικού Συλλόγου Κένταυροι Ανδραβίδας, τον Βαγγέλη Καλαρύτη από την Γαστούνη, τον Νίκο Γεωργίου από τον Πύργο (φωτο) και τον Ιωάννη Μπακάλη από την Καλαμάτα που έφυγαν από τη ζωή, είναι η 19η Ιππική παρέλαση που θα λάβει χώρα το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου στην Ανδραβίδα.

Ο Ιππικός σύλλογος Κένταυροι χρονολογείται από το 2004, δημιουργήθηκε από ανθρώπους με κοινό στόχο την αγάπη τους για τα άλογα και την Ιστορία του αλόγου στην πόλη της Ανδραβίδας. Είναι ένας ενεργός σύλλογος με συμμετοχές σε εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως δέχεται προτάσεις συμμετοχής ακόμα και από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας. Η δράση του πλέον ξακουστή και όπως επίσης και τα άλογα του που περιδιαβαίνουν ανά την Ελλάδα και αφήνουν σε κάθε πόλη που επισκέπτονται τις γρατζουνιές από τα πέταλα τους ως σημάδι για τους επόμενους καβαλάρηδες.

Η αλογόπολη Ανδραβίδα μέσα από την μεγαλειώδη εκδήλωση της Ιππικής παρέλασης που θα γίνει το Σάββατο 21 Μαΐου και ώρα 7.30 το απόγευμα υπό την αιγίδα του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα φιλοξενήσει άλογα από όλη την Ελλάδα σχεδόν.