Την πόλη του Πύργου επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρώην υφυπουργός Υποδομών και επικεφαλής του κοινωνικού δικτύου ανθρώπων «ΕΝΩΝΩ» Νίκος Μαυραγάνης .

Σε μια του επίσκεψη, με αφορμή την προεκλογική περιοδεία, ξεκινώντας μάλιστα από τον τόπο μας, έτσι πραγματοποίησε  γνωριμία με τον κόσμο και ομιλία στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, ενώ δεν πρέπει να παραλειφθεί πως τον κ. Μαυραγάνη συνόδευε και προλόγισε ο κ. Τάκης Τσίγκληρας, πολιτευτής του κόμματος στο νομό Ηλείας.

Δεκάδες φίλοι του παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση, μεταξύ αυτών και ο πρ. Υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλος Χαϊκάλης και η κα Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του «ΕΝΩΝΩ».

Στην ομιλία του ο κ. Μαυραγάνης ξεκίνησε με μια συναισθηματική έξαρση τονίζοντας ότι αισθάνεται, καθώς βρίσκεται εδώ, όπως και τότε, στην ίδρυση του κόμματος. Ακολούθως ο κ. Μαυραγάνης ανέπτυξε εκ νέου λόγο αντίρρησης, για τα μέτρα κατά της πανδημίας, που ελήφθησαν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, με μοναδική εξαίρεση την Σουηδία, που αντιμετώπισε την πανδημία, χωρίς να προβεί σε καμία καραντίνα. Τα περισσότερα κράτη, είπε, πήραν μία στρεβλή απόφαση. Και παλαιότερα, πριν από πολλά χρόνια, υπήρξαν πανδημίες, αλλά ποτέ δεν υπήρξαν φυλακές! Ο κ. Μαυραγάνης στάθηκε στο πλευρό των 7.000 Ελλήνων υγειονομικών, που πρώτα τους χειροκροτούσαμε και στη συνέχεια τους εγκαταλείψαμε!

Ο πρόεδρος επεσήμανε ότι από τον Δεκέμβριο του 2021 ήξεραν ότι η κιλοβατώρα θα φτάσει στα ύψη και δεν έκαναν τίποτα απολύτως, ενώ κάποιοι έχουν πάει στην αντίπερα όχθη και κάνουν σχέδια! Όπως είχα προβλέψει, συνέχισε ο κ. Μαυραγάνης, βαδίζουμε για εκλογές το φθινόπωρο, μαζί με το αναμενόμενο οικονομικό κραχ! Όσον αφορά το ελληνικό χρματιστήριο από τη μια και από την άλλη το διεθνές χρηματιστήριο, υπάρχει διαφορά. Η υπόλοιπη Ευρώπη, με το να σκεφτεί πριν από έξι μήνες, την προαγορά της αξίας του ρεύματος. Κατ΄αυτό τον τρόπο πληρώνει σήμερα 80% πιο κάτω φθηνότερη ενέργεια από την Ελλάδα! Όλα αυτά και ο δανεισμός που συνεχίζει η παρούσα Κυβέρνηση, έχουν αυξήσει το δημόσιο χρέος της χώρας κατά 60%!

Τέλος ο κ. Μαυραγάνης εστιάσας στην παγκόσμια κατάσταση και στον πόλεμο της Ουκρανίας είπε ότι μετά από 77 χρόνια –από την υπογραφή της Συνθήκης της Γιάλτας– ξαναμοιράζεται ο κόσμος! Ερχόμενος στα εσωτερικά θέματα άσκησε δριμεία κριτική κατά του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια, τον οποίον χαρακτήρισε ως χειρότερον του πρώην ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, αφού σταμάτησε την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Ιόνιο, στην περιοχή των Στροφάδων! Γι΄αυτό και απέφυγε να μεταβεί στη Λιβύη και να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Λιβυκού Κοινοβουλίου! Όταν ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών πήγε στη Σαουδική Αραβία, είχε πεί ότι η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για τους υδρογονάθρακες και τις εξορύξεις. Όμως όταν η Κυβέρνηση τα βρήκε σκούρα στη συνέχεια με την ενεργεική κρίση, είπε στη φιέστα Μητσοτάκη στην Κρήτη, ότι θα προγραμματίσουμε για εξορύξεις!

Αυτή η Κυβέρνηση,κατέληξε ο κ. Μαυραγάνης, φάνηκε επιζήμια και αυτό θα φανεί περισσότερο σε λίγους μήνες… Από τώρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και οργανωμένοι, διότι όταν επισυμβεί το μεγάλο χάσμα , ανάμεσα στους δύο πανίσχυρους πόλους που ήδη συγκρούονται, να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση! Το «ΕΝΩΝΩ» που ξεκίνησε από την Ολυμπία, ενστερνίστηκε την έννοια της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της Εκεχειρίας ανάμεσα στους ανθρώπους. Οι άνθρωποι πρέπει να παραμείνουν ελεύθεροι… Στην Ολυμπία πρέπει να δημιουργηθεί ένα Διεθνές Πολιτιστικό Κέντρο!