Συνεχίζει δυναμικά τις κινητοποιήσεις, δηλώνοντας την αντίθεσή του, ανεβάζοντας  για τα καλά τους τόνους, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας λόγω της επικείμενης ψήφισης του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη της χώρας, η υπερψήφιση του οποίου θα σημάνει τον «ξαφνικό θάνατο» του Πρωτοδικείου της Αμαλιάδας και θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις.

Αναλυτικότερα, ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης διοργανώνει εκ νέου εκδήλωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 28 Μαΐου στις 19.30, καλώντας όλους τους φορείς της Ηλείας,  στο συνεδριακό κέντρο της Αμαλιάδας στην πλατεία της Σοχιάς εκεί όπου  θα αναλυθούν οι λόγοι για τους οποίους η κατάργηση του Πρωτοδικείου θα επιφέρει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις.

Ο νέος Κώδικας Οργανισμού των Δικαστηρίων, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στους κόλπους του νομικού κόσμου σε όλη την επικράτεια. Από την ημέρα δημοσιοποίησης του νέου χάρτη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Θανάσης Θεοδόσης, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του ως προς τη διαδικασία ψήφιση ενός νομοσχεδίου το οποίο ουσιαστικά οδηγεί στη συρρίκνωση των Πρωτοδικείων, των Ειρηνοδικείων και των Διοικητικών Δικαστηρίων της χώρας.

Η προτεινόμενη αναμόρφωση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις του νομικού κόσμου καθώς, όπως επισημαίνει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, εισάγεται προς ψήφιση νομοσχέδιο που αφορά τον Νέο Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, δια του οποίου θα ρυθμίζονται μεταξύ άλλων θέματα όπως η αρμοδιότητα κατάργησης Ειρηνοδικείων, Πρωτοδικείων, Διοικητικών Πρωτοδικείων κ.λπ. προκειμένου να υλοποιηθεί το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ο σχεδιασμός του οποίου ανετέθη στην Παγκόσμια Τράπεζα.