Και επίσημα σταματούν τα έργα στην κεντρική πλατεία του Πύργου μετά από απόφαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων της ΠΔΕ.

Συγκεκριμένα, ύστερα από αίτημα της εταιρείας που ανέλαβε την εργολαβία, η οποία ζήτησε τη διάλυσή της στο έργο "Αστική Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Πύργου" και έγινε αποδεκτή.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αποδοχή της ένστασης που είχε κάνει η ανάδοχος εταιρία και ζητούσε την διάλυσή της.

Φορέας Υλοποίησης δεν  είναι άλλος από τον  Δήμο Πύργου, ενώ χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020”.

Τέλος, δεδομένης αυτής της κατάστασης και όπως όλα δείχνουν θα  περάσουμε αρκετό ακόμα καιρό με μια άθλια "βιτρίνα", μιλώντας για την εικόνα της πρωτεύουσας της Ηλείας με τα μπάζα, τα σπασμένα μάρμαρα στο άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη, που είναι ορατά κατά της είσοδο και την έξοδο των πολιτών, των επισκεπτών και των τουριστών στην κεντρική πλατεία, εκεί δηλαδή που φωτογραφίζονται  καθημερινά και οι τελευταίοι, όπως παρουσιάζεται και από αναρτήσεις του Δήμου