Σε οικονομικό αδιέξοδο έχουν βρεθεί οι κυλικειάρχες των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, που βλέπουν το ημερήσιο τζίρο της επιχείρησής τους να μειώνεται, ενώ σαν ανάσα λειτούργησε το νέο ΦΕΚ, που προβλέπει τη μείωση ενοικίων και για κυλικεία ή αναψυκτήρια και λοιπές επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός κοινόχρηστων χώρων, τα οποία ανήκουν  πλέον στους ΟΤΑ.

Της Κατερίνας Πολυδώρου

Το μεγάλο πρόβλημα του κλάδου περιέγραψε στο ΟlympiaNews ο κ. Ανδρέας Γαλανόπουλος (Άνετος), ο οποίος διατηρεί κυλικείο στην Κρέστενα Ηλείας.

O ίδιος δήλωσε ότι πρωτίστως προέχει η υγεία όλων, γι’ αυτό και γίνονται συνεχώς απολυμάνσεις και τοπικοί καθαρισμοί των χώρων, έλεγχοι υγειονομικοί, ωστόσο τίθεται θέμα επιβίωσης για τα κυλικεία.

Όπως είπε: «Ήδη είχαμε μειωμένη δουλειά και το τελευταίο διάστημα με το άκουσμα των κρουσμάτων στην περιοχή μας τα πράγματα έχουν χειροτερέψει.  Δεν ξέρω ποια θα είναι τα αντισταθμιστικά μέτρα, αλλά χρειαζόμαστε το Κράτος δίπλα μας… χθες».

«Αβέβαιο το μέλλον» όπως τονίζει, ο κ. Γαλανόπουλος «Έχει πέσει στο πάνω από το 60% η δουλειά μας. Σαφώς έχω μιλήσει με τον ίδιο τον κ. Μπαλιούκο και έχει υποσχεθεί την πλήρη στήριξή του στα προβλήματα που πλήττουν τον κλάδο μας».

Ενώ τέλος, προτρέπει τους γονείς να μην φοβούνται,  καθώς τηρούνται όλα τα μέτρα  και υγειονομικά  πρωτόκολλα.