Banner 728x90px camera

Τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής μπορεί να είναι κλειστά, αλλά κομμώτριες και αισθητικοί οργώνουν τις γύρω περιοχές με τα βαλιτσάκια στα χέρια παρέχοντας κανονικά τις υπηρεσίες τους, παρά το lockdown και την απαγόρευση κυκλοφορίας και κάνουν επισκέψεις κατ’ οίκον σα να μην συμβαίνει τίποτα.

Της Κατερίνας Πολυδώρου 

Μάλιστα, οι δουλειές στα σπίτια πάνε καλά, αφού όπως λέει η κομμώτρια και η αισθητικός, πρέπει να κλείσουμε άμεσα ραντεβού γιατί διαφορετικά δεν θα βρούμε.

Ας δούμε λοιπόν τι ισχύει στα κέντα αισθητικής, καθώς οι χώροι έκλεισαν και οι μανικιουρίστες και οι αισθητικοί πάνε στα σπίτια. Για την ιδιαίτερη κατάσταση,αλλά και τις παρανομίες στο χώρο της μίλησε στο OlympiaNews η Make Up Artist Αθηνά Καλογεροπούλου με το δικό της τρόπο. Η ιδιοκτήτρια του  spa ομορφιάς «CHIC» επισήμανε:

«Έχοντας την εμπειρία της πρώτης καραντίνας, νιώθω ότι ο κόσμος είναι πιο έτοιμος και καλός γνώστης της απαγόρευσης. Η αλήθεια είναι πως κι εμένα αυτή τη φορά δεν με έριξε τόσο ψυχολογικά όσο η πρώτη που τοτε ήταν κάτι κάτι πρωτόγνωρο και από την οπτική γωνία του πολίτη και του επαγγελματία, έχοντας ένα κέντρο αισθητικής κλειστό. Αυτή τη φορά έχουμε σύμμαχο τον καιρό, αφού είναι μία περίοδος που ο πελάτης δεν αναζητά σαν τρελός την παροχή υπηρεσιών στο χώρο της αισθητικής, γιατί περιμένει την επαναλειτουργία του μήνα Δεκεμβρίου, του μήνα των γιορτών τα Χριστούγεννα!

Εάν με το καλό ανοίξουμε τότε πιστεύω πως θα υπάρξουν υπερωρίες για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τον πελάτη που μας εμπιστεύεται και με ευγένεια.
Φυσικά αυτή την περίοδο της καραντίνας υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν περισσότερο θάρρος να δουλέψουν κάτω από τη "μύτη"του νόμου να ρισκάρουν πολλά... Το παν δεν είναι το κέρδος, είναι η αγάπη του να προσφέρεις σωστά αυτό υπηρετείς με αποτέλεσμα χαράς και των δύο, πάντα νόμιμα!» 

 Από την άλλη ένα άλλο παράδειγμα αισθητικού η οποία δουλεύει μόνο με ραντεβού κατ’οίκον  (δεν θέλει να γίνει γνωστό το όνομά της) κοστολογεί το ρίσκο που παίρνει, χρεώνοντας 5 ευρώ παραπάνω την κάθε υπηρεσία, γιατί, όπως λέει, υπάρχει και ο κίνδυνος να τη πιάσει η αστυνομία. 

«Κοιτάξτε να δείτε, εγώ το έχω βάλει 15 ευρώ. Καταλάβατε γιατί το έχω βάλει παραπάνω; Εγώ σήμερα την ανανέωσα με άλλη τιμή γιατί δεν μπορώ να διακινδυνεύω. Εγώ παίρνω 10 μανικιούρ, 10 πεντικιούρ. Τώρα το έχω βάλει 15 και 15 γιατί εντάξει, φοβάμαι τώρα. Να βγω έξω πώς θα βγω έξω, δηλαδή ωραία, φτιάχνω ένα χαρτί για βοήθεια στο σπίτι, οκ, κανένα πρόβλημα, δεν ξέρω τώρα αν θα έρθει ο αστυνομικός, πόσο θα το χωνέψει αυτό. Καταλαβαίνετε τι εννοώ. Δεν είναι και χαζοί».

Την ίδια ώρα ιδιοκτήτες κομμωτηρίων αγωνιούν για το αν θα καταφέρουν να επιβιώσουν οικονομικά από το δεύτερο lockdown.

Σοβαρές καταγγελίες, για κομμωτές και κομμώτριες που πάνε σε σπίτια πελατών και εργάζονται, αλλά και για κομμωτήρια που ενώ είναι κλειστά δουλεύουν από μέσα, έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου κομμωτών Ηλείας και ταμίας της ομοσπονδίας κομμωτών Ελλάδας.

Μιλώντας στο OlympiaNews λοιπόν, ο κ. Ιωάννης Διονυσόπουλος, σημείωσε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, καθώς το δεύτερο lockdown είναι πιο δύσκολο από το πρώτο, αφού τα καταστήματα σταμάτησαν να λειτουργούν και τα βαλιτσάκια πάνε κι έρχονται από σπίτι σε σπίτι και τα πράγματα είναι τραγικότερα, ενώ όπου κοιτάξεις βλέπεις κόσμο κουρεμένο και χτενισμένο..


«Πλήττεται πάρα πολύ ο χώρος μας, με το μελανό σημείο αυτούς που πάνε με το 4 στα σπίτια και φυσικά τι να τους κάνεις; Κάθε μέρα βλέπω κουρεμένους παντού. Δεν μπορώ να βλέπω γύρω μου κούρεμα μιας ημέρας και χτενισμένες τις κυρίες και φυσικά φαίνεται αυτής που είναι φτιαγμένο το μαλλί από χέρι κομμωτή.  Κομμωτήρια έχουν κατεβάσει τα ρολά από έξω και δουλεύουν από μέσα. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Στον δρόμο τα βαλιτσάκια πάνε και έρχονται. Σε όλα τα σπίτια που πάνε μπορούν να απολυμαίνουν τα εργαλεία που έχουν; Αυτό είναι πρακτικά αδύνατον. Πως κρατάμε τα προβλεπόμενα μέτρα μπαίνοντας στα σπίτια κι αν είναι κάποιος κρούσμα η ιχνηλάτηση πάει περίπατο… Όλοι θέλουμε δουλειά, οι λογαριασμοί τρέχουν, την ώρα που τα έσοδα είναι μηδενικά. Είναι πάρα πολύ δύσκολα, αφού για τα καταστήματα το κράτος δεν έχει μεριμνήσει».

Ο πρόεδρος του συλλόγου κομμωτών Ηλείας τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν γίνεται αλλιώς, θα βγούμε όλοι οι κομμωτές με τα βαλιτσάκια, αφού κάποιοι το έκαναν σύστημα» .