Στην καρδιά της πόλης επέλεξε να στεγάσει τις βασικές του Υπηρεσίες το «Χαμόγελο του Παιδιού», σε έναν νέο, όμορφο, ζεστό, αλλά και συνάμα καλαίσθητο χώρο, ο οποίος θα φιλοξενήσει τα μέλη , τους εθελοντές και τους φίλους του. Πρόκειται για ένα χώρο που διαμορφώθηκε με τη στήριξη των πολυάριθμων φίλων του οργανισμού με σκοπό την στήριξη των παιδιών στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και την οικονομική ενίσχυση του "Χαμόγελου", καθώς σε αυτούς τους χώρους γίνονται εργασίες για όμορφες κατασκευές από χέρια εθελοντών, που σκοπό έχουν την οικονομική ενίσχυση των παιδιών του.

Κείμενο-Φωτο: Κατερίνα Πολυδώρου

Οι υπηρεσίες που στεγάζονται στο νέο αυτό χώρο, ο οποίος βρίσκεται στην οδό Κανάρη 3 και είναι εξοπλισμένος και στολισμένος με τα γιορτινά και Πασχαλινά στολίδια του-τα οποία είναι προς πώληση- είναι το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης, οι Διοικητικές Υπηρεσίες, το εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι, το τμήμα Εμπορικών Ειδών και το τμήμα Εθελοντών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο χώρος λειτουργεί καθημερινά και οι μικροί και μεγάλοι φίλοι του μπορούν να τον επισκεφθούν , ακόμα και να προμηθευτούν κατασκευές και λαμπάδες για το Πάσχα και ο,τιδήποτε άλλο χρειάζονται για το σπίτι και τη διακόσμηση του, αλλά και πολλά ακόμα όμορφα δωράκια.

Δευτέρα εώς Παρασκευή και ωράριο 9:00 έως 17:00, με τηλέφωνο  επικοινωνίας 26210 81040.

Σε δήλωσή του ο ταμίας του ΔΣ του «Χαμόγελου», Γιάννης Λαμπρόπουλος, τόνισε πως «Το Χαμόγελο στον Πύργο απέκτησε ένα πολύ όμορφο νέο χώρο. Πρόκειται για έναν χώρο που διαμορφώθηκε με την βοήθεια των ανθρώπων που είναι χρόνια δίπλα μας όπου οι υπηρεσίες προς τα παιδιά θα γίνουν πιο ευχάριστες και πιο ξεκούραστες. Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους αυτούς που βοήθησαν, ώστε τα προβλήματα των παιδιών να μπορέσουμε να τα διαχειριστούμε. Δεδομένου ότι η κοινωνία ζει κάτω από πρωτοφανείς και περίεργες συνθήκες, πιστεύουμε πως όλοι θα συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, ιδιαίτερα αυτές τις άγιες ημέρες του Πάσχα ο κόσμος θα βοηθήσει με είδη πρώτης ανάγκης, με τρόφιμα, με ό,τι ο καθένας μπορεί... Κάνοντας λοιπόν έκκληση, καθώς σε όλη αυτή την κατάσταση στην Ελλάδα τα προβλήματα έχουν διογκωθεί και η ανάγκη για βοήθεια είναι επιτακτική".

Αμέσως μετά, παίρνοντας τον λόγο η κοινωνική λειτουργός του "Χαμόγελου του παιδιού" Κατερίνα Λιακοπούλου, καλωσόρισε στον νέο και φιλόξενο χώρο του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης Νομού Ηλείας στο κέντρο του Πύργου, διευκρινίζοντας πως ο χώρος αυτός προϋπήρχε και μετακόμισαν όλες οι υπηρεσίες του οργανισμού εκεί, ενώ έκανε σαφές πως το Κέντρο Στήριξης  Παιδιού και Οικογένειας (στην οδό Αραχώβης 3, κάτω απ'το Επαρχείο) εξακολουθεί να υπάρχει και να λειτουργεί Τρίτη και Πέμπτη 9:00 με 17.00.

Η κα Λιακοπούλου δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως το χαμόγελο είκοσι τέσσερα χρόνια τώρα, στηρίζει όποια παιδιά και οικογένειες έχουν ανάγκη, τονίζοντας: " Είμαστε εδώ για όλο τον κόσμο, για όποιον πραγματικά μας χρειάζεται, με δωρεάν και άμεσες υπηρεσίες, με αξιοπρέπεια και εχεμύθεια. Ο χώρος μας είναι ανοιχτός, και αυτός με τα εμπορικά είδη, που τίθενται προς πώληση, για την οικονομική ενίσχυση του Χαμόγελου και φυσικά να γνωρίσουν από κοντά το "Χαμόγελο του Παιδιού", τι κάνει και τι προσφέρει".

Τέλος , η Χριστίνα Γκότση, η υπεύθυνη του εθελοντικού δημιουργικού εργαστηρίου, έκανε λόγο με τη σειρά της για το σκέλος των πωλήσεων ειδών που αποσκοπούν στην στήριξη του συλλόγου:

“Ο κόσμος μπορεί να έρθει να μας στηρίξει και να ενισχύσει και τα σπίτια εδώ του νόμου, αγοράζοντας διάφορα είδη που διατίθενται, είτε πασχαλινά είδη, λαμπάδες, αλλά και όλο τον χρόνο επιλέγοντας το χαμόγελο του Παιδιού για τις ιδιαίτερες στιγμές τους με είδη γάμου και βάφτισης, όπως μπομπονιέρες, θα βρισκόμαστε εδώ από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 17:00.

Επιπροσθέτως, Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ όλες τις εθελόντριες που έχουν στηρίξει τις δράσεις μας και ό,τι βλέπετε είναι δική τους δημιουργία”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.