Μια άκρως επιτυχημένη βραδιά διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε  της Κυριακής, λίγο μετά τις 21:30 στην κεντρική πλατεία Πύργου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι Πολιτισμού 2022».

Κείμενο: Κατερίνα Πολυδώρου

Φωτο: Κώστας Θεοδώρου

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον σημαντικότερο δημιουργό της ελληνικής λαϊκής μουσικής, τον Βασίλη Τσιτσάνη, που γέμισε χρώματα και μελωδίες την όμορφη καλοκαιρινή νύχτα Κυριακής.

Με τα τραγούδια του βάρδου του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού Βασίλη Τσιτσάνη, η εκπληκτική ερμηνεύτρια Μάρθα Φριτζήλα, ξεσήκωσε το κοινό το βράδυ της Κυριακής, στην μουσική βραδιά που μας χάρισε η Ορχήστρα Τσιτσάνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, πραγματοποιήθηκε με ελεύθερη είσοδο.

 Η Μάρθα Φριντζήλα, μία ολοκληρωμένη και πολύπλευρη καλλιτέχνιδα, με τη δική της ξεχωριστή φωνή, μας ταξίδεψε στην παρουσίαση των αριστουργημάτων του Βασίλη Τσιτσάνη, πάντα με σεβασμό, γνώση και αγάπη! Ο κόσμος του Πύργου, απόλαυσε τα τραγούδια σε μια συναυλία υψηλών προδιαγραφών, που είχε κατακτήσει το κοινό της Αθήνας καθώς παιζόταν πέρυσι στον Σταυρό του Νότου σε sold out παραστάσεις.

Με την Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης, που ιδρύθηκε το 2018 από την οικογένεια του κορυφαίου καλλιτέχνη, με την καθοδήγηση του Μανώλη Πάππου, δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και ουσιαστικού γνώστη του έργου του μεγάλου δημιουργού, μαζί με εξαίρετους μουσικούς και ερμηνευτές τους που ακόμα και σήμερα μένουν ανεξίτηλα για να τα τραγουδούμε.

«Διαμάντια» που κύλησαν  μέσω της μουσικής στον ουρανό της πόλης σε μια βραδιά για μικρούς και μεγάλους που θέλησαν να κινήσουν ρυθμικά πνεύμα και σώμα στα ακούσματα που μας πρόσφερε κληρονομιά ο μεγάλος δημιουργός. Σαν κορνίζες παλιές που αναδύθηκαν στο χώρο και το χρόνο.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτ. Ελλάδας,Νίκος Κοροβέσης δήλωσε «Η ΠΔΕ τιμά το έργο του μεγάλου μουσικανθρώπου που με το σπουδαίο έργο του επηρέασε την ελληνική μουσική. Το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα της ΠΔΕ περιλαμβάνει αφιερώματα και σε πολλούς μεγάλους δημιουργούς όπως ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, αναγνωρίζοντας έτσι την μεγάλη τους αξία, την διαχρονικότητά τους και την επιρροή στο ελληνικό κοινό και ιδιαίτερα στη νέα γενιά».

Την συναυλία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος και βεβαίως ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης που φέτος βάζει τη σφραγίδα του σε ένα πλούσιο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Περιφέρειας Όπως ο ίδιος ανέφερε “ Η ΠΔΕ τιμά το έργο του μεγάλου συνθέτη που με το σπουδαίο έργο του επηρέασε την ελληνική μουσική. Το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα της ΠΔΕ περιλαμβάνει αφιερώματα και σε πολλούς μεγάλους δημιουργούς όπως ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, αναγνωρίζοντας έτσι την μεγάλη τους αξία, την διαχρονικότητά τους και την επιρροή στο ελληνικό κοινό και ιδιαίτερα στη νέα γενιά».