Χολέρα στο “Έλενα Βενιζέλου”

Ένας από τους χειρότερους εφιάλτες των ανθρώπων ξαναζωντανεύει και επιστρέφει από το υπόγειο του νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου. Το βακτήριο της χολέρας εντοπίστηκε στο νερό που τρέχει στην αποθήκη τροφίμων του μεγάλου νοσοκομείου και έθεσε σε συναγερμό τις υγειονομικές Αρχές της χώρας. 

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιφυλάχθηκε να προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις περιμένοντας το σύνολο των στοιχείων από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές και τα πιστοποιημένα εργαστήρια. 

Το θέμα έφεραν στη δημοσιότητα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία που εμπλέκονται τόσο στη διαδικασία του ελέγχου όσο και στην αντιμετώπιση του σοβαρού φαινομένου. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ, χωρίς να περιμένει την επαλήθευση των δειγμάτων που έχει στείλει η διοίκηση. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Στο υπόγειο της αποθήκης τροφίμων έξι μήνες τρέχουν νερά. Διαμαρτύρεται συνεχώς το σωματείο και οι εργαζόμενοι. Η διοίκηση δεν αποκατέστησε τη βλάβη. Το πρόβλημα συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Τα νερά τρέχουν. Έγινε καλλιέργεια δείγματος του νερού που τρέχει από την αποθήκη τροφίμων από την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου. Στα πρώτα δείγματα ανιχνεύθηκε το βακτήριο της χολέρας». 

Η χολέρα είναι μία βακτηριακή νόσος που μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω του μολυσμένου νερού και των κοπράνων. Η νόσος συναντάται σε χώρους κακής υγιεινής. Η νόσος μπορεί να αποβεί μοιραία για τον άνθρωπο μέσα σε λίγες ώρες από την εκδήλωση των συμπτωμάτων.

«Πόσες φορές έχουμε αναφερθεί στην κακή κτιριακή κατάσταση του Νοσοκομείου Έλενας Βενιζέλου. Για τα χαλασμένα κλιματιστικά που τρέχουν νερά. Για τους διαλυμένους τοίχους και τα μπάνια. Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Μιχ. Γιαννάκος: Η ασθένεια είχε να εμφανιστεί εδώ και δεκάδες χρόνια

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο zougla.gr, έκανε λόγο για μία πολύ σοβαρή ασθένεια που έχει να εμφανιστεί στην Ελλάδα εδώ και δεκάδες χρόνια. 

«Στις 5 Οκτωβρίου έλαβαν τα πρώτα δείγματα από το νερό που ανιχνεύθηκε το βακτήριο. Πρέπει να ληφθούν μέτρα. Πρόκειται για ξεχασμένες αρρώστιες που έχουν να εμφανιστούν στην Ελλάδα δεκάδες χρόνια. Περιμένουμε τα αποτελέσματα από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) όπου εστάλησαν τα σχετικά δείγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Related post

Αμαλιάδα: Αγοράκι 8 μηνών κινδύνευσε να πεθάνει από ένα μπαλάκι

Αμαλιάδα: Αγοράκι 8 μηνών κινδύνευσε να πεθάνει από ένα…

Eνώ έπαιζε, το έβαλε στο στόμα, με συνέπεια να μην μπορεί να ανασάνει Στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα…
Ένας ΧΑΔΑ ακόμα Εντός της πόλης, που ΚΑΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ

Ένας ΧΑΔΑ ακόμα Εντός της πόλης, που ΚΑΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΑ…

Όλος ο Δήμος είναι σε αυτήν την κατάσταση εδώ και πάρα πολύ καιρό..(δείτε τις φωτογραφίες στο κέντρο του Πύργου) Πρέπει να…
Λύση για εργάτες γης από Βιετνάμ και Ταϋλάνδη, προτεραιότητα θερμοκήπια και κτηνοτρόφοι

Λύση για εργάτες γης από Βιετνάμ και Ταϋλάνδη, προτεραιότητα…

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΘΕΑΣ κ. Χρήστος Γιαννακάκης και ο Γενικός Διευθυντής κ. Μόσχος Κορασίδης, συναντήθηκαν, την Τρίτη (27/9/2022), με αντιπροσωπεία στελεχών…