Για τις "αόρατες", τις παρασκηνιακές συνθήκες, αλλά και για τα "αν... της ιστορίας"που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη μάχη στο Πούσι, μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο και στον αέρα του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού ΛΕΤΡΙΝΑ FM ο λαογράφος και ιστορικός ερευνητής Ηλίας Τουτούνης.

Ο καλός γνώστης της ιστορίας αναλύει γεγονότα που δεν έχουν άμεση σχέση με τη Μάχη, όπως προδοσίες κτλ, εννοώ αναλύει τι επακολούθησε της νίκης των Ελλήνων και για ποιο λόγο έκαψαν το Λάλα.

Ο κ. Τουτούνης εμβαθύνει στα γεγονότα, καταθέτοντας απόψεις στο τι θα είχε επακολουθήσει "αν δεν γινόταν αυτό και γινόταν το αντίθετο".

Τέλος, αναφέρεται στην ξεχωριστή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το απόγευμα στον Άγιο Κωνσταντίνο στο Λάλα, όπου θα είναι κεντρικός ομιλητής.

Επιστολή προς τον δήμαρχο Πύργου απέστειλε ο σύλλογος εργαζομένων στο δήμο όπου αναφέρεται σε "καταγγελίες πολλών συναδέλφων και μελών του σχετικά με πάρα πολλές μετακινήσεις προσωπικού ".

Για το θέμα αυτό μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον αέρα του διαδικτυακού ραδιοφώνου ΛΕΤΡΙΝΑ FM, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων δήμων Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας- Ζαχάρως, Χρήστος Γαρύφαλλος, ο οποίος αναφέρεται "σε 37- 40 μετακινήσεις με απόφαση δημάρχου", ενώ τονίζει "τις δυσλειτουργίες που επιφέρουν αυτές".

Τέλος, ο κ. Γαρύφαλλος κάνει λόγο για "την υποστελέχωση των υπηρεσιών" και για μία ακόμα φορά επισημαίνει ότι "ζητάμε να "διαφυλαχθεί" η νομιμότητα και το ήρεμο κλίμα, που έχουν "διαταραχθεί" τα τελευταία τρία χρόνια"."

Ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος μιλάει στον αέρα του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού ΛΕΤΡΙΝΑ FM και καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Μαρκόπουλου , λέγοντας: 

Για το Αρχαίο Αίπυ, την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου μετά από στενή συνεργασία του Δήμου με την Ζ' ΕΠΚΑ, το "διάζωμα" το Σταύρου Μπένου και την ΑΝ.ΟΛ.

Για τον δρόμο "Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα", που έχει μείνει στα αζήτητα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ο κ. Μπαλιούκος τονίζει ότι "άλλο πράγμα είχε διεκδικήσει Ηλεία", ενώ σαν εναλλακτική λύση, λόγω των γνωστών προβλημάτων στην ευρύτερης περιοχή της Ζαχάρως αντιπροτείνει το "Πύργος -Αρχαία Ολυμπία- Νέα Γέφυρα" (κάπου στο Φλόκα) και σύνδεση με Αρκαδία, αξιοποιώντας έτσι και τον Επικούρειο Απόλλωνα.

Δεν παραλείπει να μιλήσει για τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν γίνει και έχουν αποδώσει στα παρόχθια του Αλφειού, κυρίως στο "κάτω τμήμα* από Φλόκα- Καλυβάκια, αλλά και για τις αναγκαίες παρεμβάσεις που υπολείπονται σε άλλα σημεία.

Τέλος, εστιάζει "στην επιστροφή της γιορτής της σταφίδας, στον γνώριμο χώρο στην Κρέστενα, ενώ γίνεται λόγος και για αντίστοιχες εκδηλώσεις σε Καλλιθέα και Ανδρίτσαινα".

Πανελλαδική συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 24/6 οι συνταξιούχοι της χώρας στην Αθήνα.

Για το πλαίσιο των διεκδικήσεων, όπως το έχουν επεξεργαστεί 11 ομοσπονδίες του κλάδου, μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο και στον αέρα του διαδικτυακού ραδιοφώνου ΛΕΤΡΙΝΑ FM ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου Πέτρος Καπαρέλης, ο οποίος τονίζει "την δυσχερή θέση, στην οποία βρίσκονται οι συνταξιούχοι, λόγω περικοπών και ακριβείας" και καλεί τους συναδέλφους του να λάβουν μαζικά και ενωτικά μέρος στην συγκέντρωση, που θα καταλήξει έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Για τις "πληγές" που άφησε στο πέρασμα του το χαλάζι, που έπληξε όποια καλλιεργήσιμη έκταση βρήκε, μιλάει ο αγρότης Νίκος Μπακόπουλος από την Κουτσοχέρα του πρώην δήμου Ωλένης , του δήμου Πύργου στον Γιώργο Μαρκόπουλο και στον αέρα του διαδικτυακού ραδιοφώνου ΛΕΤΡΙΝΑ FM.

Ο κ. Μπακόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά "το μέγεθος που φτάνει στο 80-90% σε ελιές, σταφύλια, σταφίδα, σιτηρά και καλαμπόκι, ενώ στη συνέχεια τονίζει τις τεράστιες δυσκολίες και το επιπλέον κόστος για να σωθεί ό,τι σώζεται".

Τέλος, καλεί "τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ άμεσα να πραγματοποιήσουν καταγραφή της ζημιάς".

Μία ημέρα μετά την επίσκεψή του στην Ηλεία ο πρώην αναπληρωτής υπουργός οικονομικών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλάει στον δημοσιογράφο Γιώργο Μαρκόπουλο, στον αέρα του διαδικτυακού ραδιοφώνου ΛΕΤΡΙΝΑ FM για το "τι αποκόμισε από τον νόμο".

Ο κ. Αλεξιάδης χαρακτηριστικά τονίζει πως "ότι δεν θα επαναλάβουμε το λάθος του 2015 και θα κάνουμε πλήρη απογραφή με το τι θα παραλάβουμε", ενώ υποστηρίζει ότι "τα 37 δις που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ν.Δ. δεν είναι "ματωμένα" από περικοπές και φόρους.

Τέλος λέει ότι "μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο"και απευθύνει συγκεκριμένα πρόσκληση σε ΠΑΣΟΚ, ΜΕΡΑ25 και ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι "άμα βγαίνουν τα κουκιά και δεν πραγματοποιηθεί αυτό, ας αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες για την παραμονή του Μητσοτάκη στην εξουσία".

Η 30η Ιουνίου είναι καταλυτική ημερομηνία για τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ, τονίζει ο Άλκης Κωνσταντόπουλος, μιλώντας για το σχετικό θέμα στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον αέρα του διαδικτυακού ραδιοφώνου ΛΕΤΡΙΝΑ FM.

Ο υπεύθυνος του "Γαία Επιχειρείν " αναφέρεται στα "γνωστά προβλήματα", λόγω ηλεκτρονικού συστήματος, αλλά και τις φετινές αλλαγές στις δηλώσεις που πρέπει να προστεθούν από τους δικαιούχους επιδότησης.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντόπουλος επισημαίνει ότι "δεν έχει ανοίξει ακόμα το σύστημα μεταβιβάσεων δικαιωμάτων" και κάνει έκκληση στους παραγωγούς "να δείξουν κατανόηση και τον χρόνο που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση της διαδικασίας".

Η Ματίνα Παγώνη πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μιλώντας στο Γιώργο Μαρκόπουλο και στον αέρα του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού ΛΕΤΡΙΝΑ FM τονίζει ότι "ο covid-19 είναι εδώ", ενώ υποστηρίζει ότι η ίδια "δεν ήταν υπέρ της μη απελευθέρωσης της μάσκας από την 1η Ιουνίου".

Με κάθε τρόπο απαντά ότι "η επιστημονική κοινότητα έχει τοποθετηθεί για την ωφελιμότητα των εμβολίων", ενώ λέει ότι "από Σεπτέμβριο θα πρέπει να εξεταστούν επιστημονικά θέματα που αφορούν την συνέχιση των εμβολιασμών το άνοιγμα των σχολείων κ.τ.λ.".

Τέλος, γίνεται έκκληση προς όλους "για χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους και σε χώρους συγκέντρωσης για ολόκληρο το καλοκαίρι".

Το 2024 συμπληρώνονται 2.800 χρόνια από την έναρξη των πρώτων Ολυμπιακών αγώνων από το 776 π.Χ. και ο πρώην δήμαρχος αρχαίας Ολυμπίας "ξεδιπλώνει" τις σκέψεις του στον Γιώργο Μαρκόπουλο, στον αέρα του διαδικτυακού ραδιοφώνου ΛΕΤΡΙΝΑ FM, σχετικά με την ιστορία, την πορεία και την σύγχρονη κατάσταση του Ολυμπιακού κινήματος.

Ο κ. Δεββές τονίζει ότι "σήμερα η Ολυμπία πρέπει να "στεφανώνει" ανθρώπους του πολιτισμού, του αθλητισμού και της ειρήνης", ενώ κάνει εκτενή αναφορά στις προδιαγραφές και στις υποδομές που πρέπει να υπάρξουν ώστε να φτάσει στο παγκόσμιο επίπεδο που της αξίζει.

Τέλος, καλεί "να ενεργοποιηθούμε όλοι στην Ηλεία, με επίκεντρο την πόλη που γέννησε την εκεχειρία και την ευγενή άμιλλα, ώστε να "διεκδικήσουμε" ένα σύγχρονο παγκόσμιο πολιτιστικό κέντρο".

Στις 21 Ιουνίου και ώρα ο ήλιος φτάνει στο υψηλότερο σημείο. Στο βόρειο ημισφαίριο έχουμε το θερινό, ενώ στο νότιο το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Ο καθηγητής φυσικής Κώστας Γιαννόπουλος μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο και στον αέρα του διαδικτυακού ραδιοφώνου ΛΕΤΡΙΝΑ FM και την αέναη και μαγευτική δραστηριότητα του σύμπαντος.

Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρεται στους πλανήτες που μπορούμε να δούμε δια γυμνού οφθαλμού, προσανατολιζόμενοι από την Σελήνη, λίγο πριν την Ανατολή.

Τέλος, γίνεται λόγος και ιστορική αναδρομή σε μελέτες που χάραξαν την ανθρώπινη σκέψη για όσα θα γίνουν μετά από πολλά χρόνια...

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, το ερασιτεχνικό σχήμα "Τα χρώματα της Ήλιδας" θα ταξιδέψουν το κοινό με τραγούδια των Τσιτσάνη, Χατζηδάκη, Λοΐζου, Μαρκόπουλου, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου.

Απαρχή η συναυλία, σήμερα Τρίτη, στο χώρο δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου και όπως λέει ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείου Παύλος 

Αυγερινόπουλος: "Θα ακολουθήσουμε πορεία σε όλο τον νομό, κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού".

Ο κ. Αυγερινόπουλος μιλώντας στο δημοσιογράφο Γιώργο Μαρκόπουλο και στον αέρα του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού ΛΕΤΡΙΝΑ FM, αναφέρεται "στην 26χρονη από το 1996 ερασιτεχνική δημιουργία για τον πολιτισμό και τη μουσική, από ένα σχήμα ανθρώπων με καλλιτεχνικές ανησυχίες, διάθεση και προσφορά στο κοινό".

Ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο και στον αέρα του διαδικτυακού ραδιοφώνου ΛΕΤΡΙΝΑ FM για την πόλη του τα Τρίκαλα, την κουλτούρα της, τις μουσικές καταβολές της και την σύγχρονη παρέμβαση του Δήμου σε θέματα όπως το προσφυγικό, το κυκλοφοριακό, την τοπική οικονομία.

Ο κ. Παπαστεργίου τονίζει στην συνέχεια ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας "την δεινή οικονομική κατάσταση των ΟΤΑ, που μετά το 2010 και την εφαρμογή των μνημονίων έχουν μειωθεί κατά 65% οι αυτοτελείς οικονομικοί πόροι", ενώ καυτηριάζει "τις δυσλειτουργίες που έχει επιφέρει η εφαρμογή της απλής αναλογικής στις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων".

Τέλος, υποστηρίζει "την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης (α' και β' βαθμού), ώστε να πάψει να είναι ο "φτωχός συγγενής" της κεντρικής εξουσίας.

Το "φράγμα" των 30.000 θανάτων από τον covid-19 σε επίπεδο χώρας "έσπασε" και ενώ η πανδημία είναι παρούσα, "η κυβέρνηση ανακοίνωσε ανακωχή από κάθε του με αποτέλεσμα μέσω θέρους να έχουμε ένα νέο κύμα κοσμημάτων".

Με αφορμή τα παραπάνω ο πρώην υπουργός υγείας των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλος το διαδικτυακό ραδιόφωνο ΛΕΤΡΙΝΑ, τονίζοντας ότι "θα έπρεπε να γίνει από πλευράς κυβερνήσεις σοβαρή αποτίμηση, γιατί φτάσαμε σε αυτό το μεγάλο νούμερο".

Στην συνέχεια επιρρίπτει "μεγάλες ευθύνες στην κυβέρνηση για την μη ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας, την μη παρακολούθηση των μετα-covid ασθενών, τον μη γρήγορο κατ'οίκον εμβολιασμό και των άνω των 80 ετών".

Τέλος, τονίζει ότι σήμερα πληρώνουμε το τίμημα της λάθος επιλογής από 1/6 να μείνουν "όλα χύμα και ελεύθερα", με την κυβέρνηση "να σφυρίζει τη λήξη της πανδημίας".

«Έχω πλήρη ταύτιση με την αλήθεια», τονίζει ο εργατολόγος και πρώην διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού συστήματος υποδομών και ποιότητας,Νίκος Καλάκος, μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιώργο Μαρκόπουλο και στο διαδικτυακό ραδιόφωνο ΛΕΤΡΙΝΑ, σχετικά με τα όσα έχει καταθέσει στο παρελθόν και πρέπει να γίνουν πράξη προς όφελος του νομού Ηλείας και των παραγωγικών δυνάμεών του.

O κ. Καλάκος:

*Θέτει το θέμα των εργατών γης και των κυβερνητικών πρωτοβουλιών που πρέπει να παρθούν.

*Αντίστοιχες ενέργειες ζητάει να γίνουν ώστε να "ξεμπλοκάρουν" τα δημόσια έργα που έχουν "κολλήσει" λόγω ανατιμήσεων.

*Αναφέρεται στην "Εθνική επιτυχία και την απεμπλοκή της ελληνικής οικονομίας από την ενισχυμένη εποπτεία".

*Μιλάει για τους μεγαλύτερους φόρους στα καύσιμα, τον υψηλό πληθωρισμό, τι ρητρα αναπροσαρμογης και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για εξισορρόπηση.

*Εστιάζει στο υψηλό κόστος παραγωγής για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, την νέα Κ.Α.Π. και την δυσλειτουργία των Τ.Ο.Ε.Β.

*Γίνεται λόγος για τον ΕΦΚΑ "που έχει κάνει βήματα" , αλλά "τελικά δεν ανταποκρίνεται...".

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη εδώ: 

\

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος μιλάει στον δημοσιογράφο Γιώργο Μαρκόπουλο και στο διαδικτυακό ραδιόφωνο ΛΕΤΡΙΝΑ για:

*Την συνάντησή του με την αναπληρώτρια υπουργό υγείας κα Μίνα Γκάγκα και τα θέματα μου έδωσε σχετικά με «την ποιότητα, την ασφάλεια και την επιχειρηματικότητα » της κρουαζιέρας.

*Το επίπεδο «προσβασιμότητας στους αρχαιολογικούς χώρους του νόμου, αλλά και τον ποιοτικό τουρισμό». Θέματα που τέθηκαν στη σχετική ημερίδα που συμμετείχε το Επιμελητήριο.

*Το ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας από τους «μικρούς πειραματιστές» του 1ου πειραματικού Δημοτικού σχολείου Πύργου.

Με αφορμή την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον 2ο παιδικό σταθμό του δήμου Πύργου με κύριο αίτημα «Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός» μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο και στο διαδικτυακό ραδιόφωνο ΛΕΤΡΙΝΑ ο πρόεδρος των εργαζομένων στους δήμους Πύργου-Αρχαίας Ολυμπία- Ζαχάρως Χρήστος Γαρύφαλλος.

Ο πρόεδρος τονίζει ότι από τους τρεις σταθμούς θα κλείσουν οι δύο στα όρια της πόλης του πύργου με κίνδυνο να χαθούν θέσεις εργασίας και να μείνουν παιδιά εκτός παιδικού σταθμού, ενώ επισημαίνει ότι το θέμα αυτό πρέπει να έρθει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να υπάρξουν οι κατάλληλες, για την υπόθεση, αποφάσεις.

«Ναι! Θα αντέξουμε στην οποία πίεση δεχτούμε, γιατί διακατεχόμαστε από τις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας», τονίζει η Εύη Βεργοπούλου, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στον δημοσιογράφο Γιώργο Μαρκόπουλο στο διαδικτυακό ραδιόφωνο ΛΕΤΡΙΝΑ, σχετικά με την πολιτική πίεση για συνεργασία που θα δεχθεί το κόμμα της από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Η κα Βεργοπούλου τονίζει ακόμα ότι «Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του έχει δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το θέμα αυτό», ενώ στη συνέχεια καυτηριάζει την στάση κάποιων πρώην συντρόφων, που έφυγαν ξαφνικά προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, κάνει εκτενή αναφορά στην πορεία του ΠΑΣΟΚ, στην αυτοκριτική που έχει γίνει για κάποια λάθη, στις προοπτικές που ανοίγονται από δω και πέρα , αλλά ιεραρχεί  και τα προβλήματα του νομού Ηλείας.

Ο τουρκολόγος Δημήτρης Σταθακόπουλος μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον LETRINA FM για την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τις αλλεπάλληλες και επαναλαμβανόμενες , μέχρι στιγμής τουλάχιστον, λεκτικές επιθέσεις της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας. 

Ο διεθνολόγος αναφέρεται στους συμμάχους και των δύο χωρών, το ρόλο τους κατά την διάρκεια κορυφαίων ιστορικών γεγονότων , ενώ τονίζει τα κατά καιρούς «αφηγήματα» που χρησιμοποίησαν άπαντες στην αντιπαράθεση τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.  

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος αξιολογεί την σημερινή κατάσταση με νομικά, αλλά και με γεωπολιτικά κριτήρια, λέγοντας ότι «υπάρχει ο κίνδυνος να διαμορφωθούν συνθήκες μιας απέραντης απειλής». Εστιάζει τον κίνδυνο στην στιγμή που «θα βγει το νεοαποκτηθέν γεωτρύπανο των τούρκων προς το Αιγαίο, προς τα τέλη του καλοκαιριού», ενώ πιστεύει ότι «τελικά η σύγκρουση των δύο πολιτισμών είναι αναπόφευκτη» .

* Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος είναι οθωμανολόγος-τουρκολόγος, συγγραφέας αρκετών σχετικών βιβλίων. Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου και συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Είναι παράλληλα δικηγόρος στον Αρειο Πάγο και διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής - μουσικολόγος

Για τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας αναφέρεται ο πρόεδρος Νίκος Μαρούντας μιλώντας στον Γιώργο Μαρκόπουλο στο διαδικτυακό ραδιόφωνο ΛΕΤΡΙΝΑ.

Αρχικά αναφέρεται στα προβλήματα που ακόμα καλείται να επιλύσει από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού, ενώ στην συνέχεια τονίζει το οικονομικό πρόβλημα που δημιουργείται εξ αιτίας του ακριβού ρεύματος. 

Ως προς την οφειλή των πολιτών προς την ΔΕΥΑ ο Νίκος Μαρούντας κάνει έκκληση για διακανονισμό μέχρι τέλη Ιουλίου, ενώ για μια ακόμα φορά καλεί τους χρήστες νερού να χρησιμοποιών το κοινωνικό αγαθό για ύδρευση και όχι άρδευση.       

Με αφορμή την διεξαγωγή του συνεδρίου στον Καϊάφα για τις καταστροφικές συνέπειες του προεδρικού διατάγματος του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ζαχάρως και όχι μόνο αυτής, μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο και στο διαδικτυακό ραδιόφωνο ΛΕΤΡΙΝΑ FM ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος.

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος τονίζει την επιτακτική ανάγκη της αλλαγής του εν λόγω προεδρικού διατάγματος και ζήτα ένα ειδικό περιβαλλοντικό σχέδιο, που θα αποτυπώνει την πραγματικότητα της συγκεκριμένης περιοχής.

Τέλος, καλεί σε ενιαίο μέτωπο τους δήμους της Ηλείας, τους βουλευτές, και την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώστε να αρθούν οι αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη του τόπου.