Ανδρέας Νικολακόπουλος: Ανοίγει ο δρόμος και για άλλα Μεταπτυχιακά Προγράμματα στην Ηλεία

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Ανοίγει ο δρόμος και για άλλα Μεταπτυχιακά Προγράμματα στην Ηλεία

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Είναι μια σημαντική ημέρα για την Ηλεία και την Αρχαία Ολυμπία για αυτό και θέλω να συγχαρώ τόσο τον Δήμο όσο και τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα που συμμετέχουν σήμερα σε αυτή την διαδικασία.

Αυτό τόνισε κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του στο πλαίσιο της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και των πανεπιστημίων Πατρών και Λευκωσίας που έγινε στην Ιερή Πόλη ο βουλευτής του Νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Η συγκεκριμένη συνεργασία – όπως είπε ο κ. Νικολακόπουλος δίνει την δυνατότητα για επιστημονική έρευνα και δράσεις ανάπτυξης στον εκπαιδευτικό τομέα και στον Πολιτισμό και αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί οι φορείς υλοποίησης είναι ο τόπος που ανέδειξε και διέδωσε τις αξίες και τα ιδεώδη μας  και βεβαίως είναι ακόμη δύο από τα καλύτερα Πανεπιστήμιά μας.

Όλοι αντιλαμβάνονται το τεράστιο ιστορικό, πολιτιστικό αποτύπωμα της Αρχαίας Ολυμπίας,  ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ηλείος κοινοβουλευτικός εκφράζοντας την επιθυμία να είναι και το οικονομικό και εκπαιδευτικό αποτύπωμα ανάλογο.

ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΝΩΤΕΡΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Παράλληλα το Μνημόνιο ανοίγει το δρόμο και για άλλες συνεργασίες πάνω σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών εντάσσοντας την περιοχή μας στον Ακαδημαϊκό Χάρτη ίσως όχι με τον τρόπο που είχαμε συνηθίσει κατά το παρελθόν αλλά με το βλέμμα στο μέλλον και με μια διαφορετικού εξελικτικού τύπου επιστημονική επιμόρφωση και κατάρτιση που  έχουν ανάγκη οι νέες συνθήκες στην αγορά εργασίας  αλλά και η ίδια επιστημονική και με πολλές καινοτομίες έρευνα.

Επικεντρώθηκε ακόμη στα σημαντικά αναπτυξιακά έργα που λαμβάνουν χώρα στο νομό και δημιουργούν ένα πλέγμα που διαμορφώνει καλύτερες αναπτυξιακές συνθήκες στον τόπο μας επισημαίνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου και την πρόσφατη δήλωση του Πρωθυπουργού  που αποτελεί πλέον και τον επόμενο στόχο για σύνδεση με το έργο αυτό και της Αρχαίας Ολυμπία,  την παρουσίαση του προγράμματος  της Microsoft  για την ανάδειξη  του αρχαιολογικού χώρου, και βεβαίως το Σχέδιο Ανασυγκρότησης της περιοχής που επεξεργάζεται επιστημονικά η ΔιαΝΕΟσις σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Related post

ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας-Δακοκτονία 2022: Σε ποιες ΤΚ πραγματοποιούν δολωματικούς ψεκασμούς

ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας-Δακοκτονία 2022: Σε ποιες ΤΚ πραγματοποιούν δολωματικούς…

  Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στα πλαίσια εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2022, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς…
Νίκος Παναγιωτόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Σταφίδα, σταφύλι, “ιερές” περιουσίες… “θηλιά” στο λαιμό μας”

Νίκος Παναγιωτόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Σταφίδα, σταφύλι, “ιερές” περιουσίες……

Την Τετάρτη στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο και συγκεκριμένα στις 10:00 το πρωί, δίνουν το αγωνιστικό τους “παρών” οι…
Διονύσης Καπλάνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Ενωμένοι για την επόμενη μέρα στην Περιφέρεια”

Διονύσης Καπλάνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Ενωμένοι για την επόμενη…

“Η απόφαση του Απόστολου Κατσιφάρα μας ξάφνιασε όλους”, ανέφερε σε συνέντευξή του ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας,  Διονύσης Καπλάνης, στον αέρα…