Εκδήλωση για τον Λάμπη Αλεξανδρόπουλο: Αφιέρωμα στη τέχνη του και στους αγώνες του.

 Για  τον αγωνιστή και εικαστικό Λάμπη Αλεξανδρόπουλο, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ  εκδήλωση αφιερωμένη στην πολυτάραχη ζωή του.  Η εκδήλωση διεξήχθη στο συνεδριακό κέντρο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης με την παρουσία μελών του κόμματος αλλά και άλλων δημοτών της πόλης όπου γεννήθηκε , μεγάλωσε και αγωνίστηκε ο Λάμπης Αλεξανδρόπουλος.

            Μίλησαν για την προσφορά του.

Η σεμνή εκδήλωση , όπως άλλωστε ταιριάζει σε μια προσωπικότητα σαν τον Λ. Αλεξανδρόπουλο,    ξεκίνησε και έκλεισε  με οπτικόακουστικό υλικό από συνέντευξή του  σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι όπου ο ίδιος παρουσίαζε τα αριστουργήματά του στην εικαστική τέχνη. Ως εικαστικός αντλούσε  τα θέματα από τους αγώνες του ανθρώπου για κοινωνική και ατομική απελευθέρωση, την αρχαία ελληνική μυθολογία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το παγκόσμιο κίνημα της Ειρήνης  κτλ.

Η κόρη του Αρχοντούλα αναφέρθηκε στην ζωή του πατέρας της όπως αυτή τον έζησε  μέσα από την σχέση γονιού και  Κόρης αλλά και όπως τον έζησε μέσα από την τέχνη του εικαστικού και από τους πολύχρονους αγώνες για Εθνική Ανεξαρτησία, για κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα και για  Ελευθερία. Η ομιλήτρια ανέφερε μεταξύ άλλων, «την αγάπη του για την μουσική, κυρίως την κλασική» , « την ενασχόλησή του με όλες τις δουλείες του σπιτιού» , «την αεικίνητη δράση του γύρω από τις χειροτεχνίες , την ζωγραφική , το διάβασμα , το γράψιμο ποιημάτων κτλ.». Η ίδια παρουσίασε και μια σειρά  από τους «σταθμούς» που πέρασε διωκόμενος από τις ξενόδουλες κυβερνήσεις εκτοπισμένος σε νησιά εξορίας εξ αιτίας των αγώνων του. Αλλά και την «πανεπιστημιακή γνώση» που απέκτησε έρχόμενος εκεί σε επαφή με ανθρώπους του πνεύματος όπως ο Γιάννης Ρίτσος, ο Μενέλαος Λουντέμης, ο Μάνος Κατράκης , ο Ιάκωβος Καμπανέλης κτλ.

Αλύγιστος αγωνιστής

Ο Χρήστος Γιάνναρος εκ μέρους του ΚΚΕ αναφέρθηκε « στον αλύγιστο αγωνιστή καθ΄όλη την διάρκεια της ζωής του» και «στην επικαιρότητα των ιδανικών που με απαράμιλλο πάθος υπερασπίστηκε ο Λ. Αλεξανδρόπουλος  είτε ως έφιππος του ΕΛΑΣ, είτε ως εξόριστος , είτε ως πολίτης μέσα από κοινωνικούς αγώνες.».

Η εκδήλωση από πλευράς ομιλητών έκλεισε με την απαγγελία ποιήματος του Γιάννη Ρίτσου από τον γεωπόνο Σπύρο Γιακουμέλο.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στο φουαγέ της αίθουσας λειτουργούσε έκθεση με έργα του Λ. Αλεξανδρόπουλου.      

                                                                        Γ.Μ.

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…