Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μελή της Ιεράς Συνοδού της Ιεραρχίας της Εκκλησιάς της Ελλάδος

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μελή της Ιεράς Συνοδού της Ιεραρχίας της Εκκλησιάς της Ελλάδος

Με λύπη, αλλά και μεγάλο σεβασμό στην Ποιμαντορική του Σοφία, ενημερωθήκαμε για την απόφασή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, να υποβάλλει στον Πρόεδρο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την παραίτησή του, η οποία και έγινε αποδεκτή.

Επί 41 έτη, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερμανός, με το τεράστιο εκκλησιαστικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο, άφησε παρακαταθήκη καρποφόρα στην τοπική μας κοινωνία. Μια παρακαταθήκη που πρέπει να διατηρηθεί.

Ο Σοφός μας Ποιμενάρχης υπέδειξε ευγενικά προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως άξιο συνεχιστή του έργου του, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο.

Επί έτη πολλά συνεργάτης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιος, ένα γνήσιο τέκνο της ηλειακής γης, διακονεί, προσφέρει στην κοινωνία, γνωρίζει πολύ καλά τους συμπολίτες μας, τα προβλήματα τους, αλλά και την λειτουργία των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Αγαπητός από όλους, πράος, ευγενής, με άριστη πνευματική μόρφωση, μια φωτισμένη προσωπικότητα.

 

Εκφράζοντας τους Δημότες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, αλλά και όλον τον ηλειακό λαό, σας παρακαλούμε θερμώς και ευχόμαστε, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος να αφουγκραστεί την θέληση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Γερμανού που αντηχεί το πάγιο αίτημα της Ηλείας.

Θα είμαστε εσαεί ευγνώμονες με την εκλογή και ενθρόνιση ως νέου Μητροπολίτη Ηλείας του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανάσιου.

 

 

Μετά του προσήκοντος σεβασμού,

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ιωάννης Λέντζας

 

 

Related post

Τέλος από αύριο η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης: Η σκυτάλη στο… πετρέλαιο θέρμανσης, πώς αλλάζουν οι τιμές

Τέλος από αύριο η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης: Η…

Τέλος από αύριο η επιδότηση των 15 λεπτών στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης, αναμένεται η τιμή του να φθάσει πάνω και από τη βενζίνη.…
Βυζαντινή και Παραδοσιακή μουσική στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου

Βυζαντινή και Παραδοσιακή μουσική στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου

  Συνεχίζεται η επιτυχημένη λειτουργία της  ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ η οποία ανήκει στις αναγνωρισμένες από το κράτος σχολές. Το μάθημα της Βυζαντινής…
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ… ΚΑΙ ΒΑΛΕ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ… ΚΑΙ ΒΑΛΕ

Όταν μπαίνει ο χαρακτηρισμός πολιτικός μπροστά από μια λέξη το νόημα της μεταλλάσσεται προς το ανώδυνο. Θες πχ να πεις κάποιον…