Αντωνακόπουλος: Το Γ.Ν. Ηλείας εδώ και τώρα να χαρακτηριστεί ως “υπηρεσία Άγονης Ζώνης Τύπου Α” -«Ύστατη κίνηση η προσφυγή στον Άρειο Πάγο»

Αντωνακόπουλος: Το Γ.Ν. Ηλείας εδώ και τώρα να χαρακτηριστεί ως “υπηρεσία Άγονης Ζώνης Τύπου Α” -«Ύστατη κίνηση η προσφυγή στον Άρειο Πάγο»

Παν. Αντωνακόπουλος: «Ύστατη κίνηση η προσφυγή στον Άρειο Πάγο»

– Οι Βουλευτές να υπογράψουν άμεσα τροπολογία»

Αποστολή σε Πρωθυπουργό και Υπ. Υγείας του υπομνήματος για το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, συνυπογραμμένου από τους φορείς

 

Απαιτείται εδώ και τώρα ο χαρακτηρισμός του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας ως «υπηρεσία Άγονης Ζώνης Τύπου Α», τόνισε για μια ακόμα φορά ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με αφορμή την αποστολή από τον Δήμο Πύργου προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, καθώς και στους Βουλευτές Ηλείας, του υπομνήματος για το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, συνυπογραμμένου από φορείς. Μαζί με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όπως κι αυτές που προέκυψαν από συσκέψεις φορέων που έχουν γίνει.

Πρόκειται για τη συνέχεια της πιο πρόσφατης παρέμβασης του κ. Αντωνακόπουλου, ο οποίος ακόμα τόνισε πως ύστατη κίνηση του θα είναι η προσφυγή στον Άρειο Πάγο.

Ο δήμαρχος Πύργου σε νέα τοποθέτηση του για το θέμα, τόνισε:

«Μια είναι η πιθανή λύση για την κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας. Εδώ και τώρα να χαρακτηριστεί ως «υπηρεσία Άγονης Ζώνης Τύπου Α».

Τι σημαίνει αυτό; Αύξηση οικονομικών και επιστημονικών κινήτρων στους γιατρούς και νόμιμη δυνατότητα χορήγησης επιδόματος ενοικίου στους γιατρούς από το Δήμο. Πρόσφατο παράδειγμα η Κέρκυρα. Με τροπολογία όλων των Βουλευτών Κερκύρας που έγινε αποδεκτή. Στη «Ζώνη Τύπου Α» υπάρχουν Νοσοκομεία της Καλαμάτας, της Κεφαλονιάς, της Κοζάνης, της Ζακύνθου και άλλα.

Εμείς επιμείναμε όλα αυτά τα χρόνια σ’ αυτή την άποψη.

Στην προτελευταία επίσκεψη της κ. Γκάγκα έβαλα πολύ έντονα το θέμα και μάλιστα η υπουργός τότε απάντησε πως “δεν είμαστε Καστελόριζο”. Στο χώρο της υγείας όμως είμαστε χειρότεροι από το Καστελόριζο!

Όλοι οι διαγωνισμοί για γιατρούς Παθολόγους στο Γ.Ν. Ηλείας αποβαίνουν άγονοι. Η πολιτεία έχει τη λύση στα χέρια της. Γιατί αρνείται;

Έχω καταθέσει εδώ και δυο χρόνια στη Δικαιοσύνη ότι η Παθολογική Κλινική λειτουργεί άκρως επικίνδυνα για την ασφάλεια των ασθενών. Ένας γιατρός όλο το 24ωρο είναι επικίνδυνο και εξωπραγματικό να λειτουργεί τα Επείγοντα, την Παθολογική Κλινική και τη Μονάδα Covid. Δεν επαρκεί σίγουρα. Άρα θα υπάρχουν απώλειες.

Ποιος αποφασίζει γι’ αυτό; Έχουμε το δικαίωμα να είμαστε θεατές; Ύστατη κίνηση μου θα είναι η προσφυγή στον Άρειο Πάγο.

Το υπόμνημα μας συνυπογράφουν το Επιμελητήριο Ηλείας, το Εργατικό Κέντρο, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Τεχνικό Επιμελητήριο, καθώς και άλλοι φορείς».

– Παράλληλα, ο κ. Αντωνακόπουλος απευθύνει κάλεσμα προς τους Βουλευτές του Νομού να υπογράψουν να καταθέσουν από κοινού σχετικό κείμενο τροπολογίας όπως έγινε στην Κέρκυρα και αλλού, ώστε να δοθεί η απαιτούμενη λύση.

 

 

Related post

ΑΑΔΕ – Appodixi: Μπήκαν τα πρώτα «λουκέτα» για φοροδιαφυγή – Βροχή οι καταγγελίες για «μαϊμού» αποδείξεις

ΑΑΔΕ – Appodixi: Μπήκαν τα πρώτα «λουκέτα» για φοροδιαφυγή…

Σε καθημερινή βάση στην ΑΑΔΕ υποβάλλονται περίπου 1.600 καταγγελίες από το Appodixi από τις οποίες οι οκτώ στις δέκα αφορούν αποδείξεις που δεν έχουν διαβιβαστεί…
Σούπερ μάρκετ: Αδιανόητες αυξήσεις στο ράφι – Ποιο προϊόν αυξήθηκε 57%

Σούπερ μάρκετ: Αδιανόητες αυξήσεις στο ράφι – Ποιο προϊόν…

Ζαλίζουν οι αυξήσεις των τιμών στο σούπερ μάρκετ. Τα χαρτικά ξεφεύγουν, άνοδος σε προϊόντα μέχρι και 57,3%! Στόχο να συγκρατηθούν -όσο αυτό…
Αμαλιάδα: Οδηγούσε επικίνδυνα, αγνόησε το σήμα των αστυνομικών, συνελήφθη και του αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησης

Αμαλιάδα: Οδηγούσε επικίνδυνα, αγνόησε το σήμα των αστυνομικών, συνελήφθη…

  Σύλληψη ημεδαπού για επικίνδυνη οδήγηση Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην  Αμαλιάδα, από αστυνομικούς της ομάδας Ειδικών Ελέγχων Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων…