Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ηλείας

Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ηλείας

 

Η μακραίωνη εκκλησιαστική ιστορία της Ηλείας έχει να παρουσιάσει σημαντικές πνευματικές μορφές, οι οποίες κόσμησαν τον επισκοπικό θώκο της τοπικής μας Εκκλησίας και αδιαμφισβήτητα, ο καθένας απ’ αυτούς, με τον έναν ή το άλλο τρόπο, έγραψαν λαμπρές σελίδες στο βιβλίο της ιστορικής κατά πάντα αρχικά Επισκοπής Ωλένης, ύστερα Μητρόπολης Αχαϊο -Ήλιδος και κατόπιν Μητροπόλεως Ηλείας και Ωλένης.

Την Ιστορική αυτή Επισκοπική διαδοχή τίμησε επάξια ο απερχόμενος και πολιός Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ο οποίος για 40 και πλέον έτη με υποδειγματικό τρόπο ποίμανε σοφά και ορθά την Μητρόπολη Ηλείας.

Θεωρούμε ότι άξιος συνεχιστής του μακρόχρονου πνευματικού, κοινωνικού και εκκλησιαστικού αυτού έργου θα είναι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ο οποίος ως γνήσιο τέκνο της Ηλειακής γης ακαταπόνητα έχει αναλωθεί στην αυτοθυσιαστική διακονία των Ηλείων συνανθρώπων μας.

Άνθρωπος πράος, νουνεχής, αγαπητός, κοινωνικός, χαμογελαστός, άριστα πνευματικά καταρτισμένος, γνωρίζοντας όσο κανείς άλλος τα πνευματικά και εκκλησιαστικά θέματα της επαρχίας Ηλείας, πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα αποτελέσει την πιο σωστή λύση για την ανάληψη των υψηλών αυτών καθηκόντων, και ως φωτισμένη προσωπικότητα με όραμα και νέο πνεύμα θα φέρει τόνο αισιοδοξίας στην τοπική μας Εκκλησία.

Εκ της θέσεώς αυτής, ευχόμαστε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, να αφουγκραστεί την αγωνία, αλλά και το πάγιο αίτημα όλων των κατοίκων της Ηλείας, αλλά και των θεσμικών παραγόντων και να εκλέξει στις 7.10.22 ως νέο Μητροπολίτη Ηλείας τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ.

Το ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας.

 

 

Related post

ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας-Δακοκτονία 2022: Σε ποιες ΤΚ πραγματοποιούν δολωματικούς ψεκασμούς

ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας-Δακοκτονία 2022: Σε ποιες ΤΚ πραγματοποιούν δολωματικούς…

  Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στα πλαίσια εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2022, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς…
Νίκος Παναγιωτόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Σταφίδα, σταφύλι, “ιερές” περιουσίες… “θηλιά” στο λαιμό μας”

Νίκος Παναγιωτόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Σταφίδα, σταφύλι, “ιερές” περιουσίες……

Την Τετάρτη στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο και συγκεκριμένα στις 10:00 το πρωί, δίνουν το αγωνιστικό τους “παρών” οι…
Διονύσης Καπλάνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Ενωμένοι για την επόμενη μέρα στην Περιφέρεια”

Διονύσης Καπλάνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Ενωμένοι για την επόμενη…

“Η απόφαση του Απόστολου Κατσιφάρα μας ξάφνιασε όλους”, ανέφερε σε συνέντευξή του ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας,  Διονύσης Καπλάνης, στον αέρα…