Δήμος Πύργου: Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. – Ξεκινά η αντιπυρική περίοδος με έξτρα ενίσχυση
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
- 5 Μαΐου, 2022
- 98
- 1 minute read
Την πρόληψη ενόψει της αντιπυρικής περιόδου εξέτασαν στη δεύτερη ειδική συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη λίγο μετά τις 12:00 στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.
Την εν λόγω συνεδρίαση κατηύθυνε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ενώ παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου Γιάννης Αργυρόπουλος και Μαρίνος Αχτύπης αντίστοιχα, η προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας Κική Διονυσοπούλου, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου, η προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών Σοφία Γούργουρα, ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηλείας και της Αστυνομίας, καθώς και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων.



Ο δήμαρχος με τη σειρά του αναφέρθηκε στις προληπτικές εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί, όπως είναι ενδεικτικά η τοποθέτηση κρουνών και δεξαμενών, η τοποθέτηση πινακίδων και ενημέρωση για τον καθαρισμό οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες, καθώς και τις αντίστοιχες εργασίες, οι οποίες θα απασχολήσουν το επόμενο διάστημα.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν τα παρακάτω:
-η πορεία υλοποίησης των δράσεων που οι συμμετέχοντες φορείς είχαν αναλάβει κατά στην πρώτη ειδική συνεδρίαση

-θέματα που αφορούν την ενημέρωση του κοινού για την λήψη μέτρων πρόληψης από κινδύνους που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές
-θέματα που αφορούν την εγκατάσταση και συντήρηση πυροσβεστικών υδροστομίων για κατάσβεση πυρκαγιάς ή πλήρωση πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και επιπλέον δράσεις και λήψη προληπτικών μέτρων

