ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Θετικές εξελίξεις για τον αγώνα του σωματείου σχολικών καθαριστριών

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Θετικές εξελίξεις για τον αγώνα του σωματείου σχολικών καθαριστριών

 

Θετική εξέλιξη υπήρξε στον αγώνα του σωματείου σχολικών καθαριστριών που εργάζονται με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο Δήμο Ήλιδας.

Στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα που είχε αποφασιστεί στη σύσκεψη φορέων που είχε καλέσει το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας και το σωματείο σχολικών καθαριστριών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έτσι αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων για καθιέρωση πλήρους ωραρίου (6,5 ώρες) και δέσμευσε τη Δημοτική Αρχή να το κάνει πράξη είτε μέσα από χρηματοδότηση από το κράτος είτε με ίδια έσοδα.

Όλη αυτή η εξέλιξη ήταν αποτέλεσμα ενός πολύμηνου αγώνα των καθαριστριών με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η ίδρυση σωματείου που ανήκει στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου. Φάνηκε ότι ο οργανωμένος, σωστά προσανατολισμένος, μαζικός, συνεχής αγώνας του λαού φέρνει κατακτήσεις. Φάνηκε ότι έχουμε δύναμη στα χέρια μας, ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε μία καλύτερη ζωή για εμάς και τις οικογένειές μας.

Σημαντική σε όλη αυτή την πορεία ήταν και η συμβολή της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια, ανέδειξε το πρόβλημα που είχαν οι εργαζόμενες αλλά και τα σχολεία (μαθητές, εκπαιδευτικοί) ιδιαίτερα με την εμφάνιση του κορονοϊού. Συμμετείχε και στήριξε με τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους τις κινητοποιήσεις που έγιναν, πήρε πρωτοβουλία και μαζί με άλλους Δημοτικούς Συμβούλους (σύνολο 12) έβαλαν το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η απόφαση που πάρθηκε είναι ένα πρώτο βήμα. Μένει να υλοποιηθεί από τη Δημοτική Αρχή. Είναι κάτι που η Λαϊκή Συσπείρωση θα το παρακολουθεί.

Το σωματείο θα πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα του, ενώνοντας τις δυνάμεις του και με άλλα αντίστοιχα διεκδικώντας από την κυβέρνηση τη μονιμοποίηση όλων των σχολικών καθαριστριών με πλήρες ωράριο και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Να αντιταχθεί στην πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης που θρέφει την ακρίβεια, να διεκδικήσει μαζί με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα αυξήσεις στους μισθούς, ρεύμα φθηνό, κατάργηση των φόρων.

Related post

ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας-Δακοκτονία 2022: Σε ποιες ΤΚ πραγματοποιούν δολωματικούς ψεκασμούς

ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας-Δακοκτονία 2022: Σε ποιες ΤΚ πραγματοποιούν δολωματικούς…

  Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στα πλαίσια εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2022, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς…
Νίκος Παναγιωτόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Σταφίδα, σταφύλι, “ιερές” περιουσίες… “θηλιά” στο λαιμό μας”

Νίκος Παναγιωτόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Σταφίδα, σταφύλι, “ιερές” περιουσίες……

Την Τετάρτη στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο και συγκεκριμένα στις 10:00 το πρωί, δίνουν το αγωνιστικό τους “παρών” οι…
Διονύσης Καπλάνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Ενωμένοι για την επόμενη μέρα στην Περιφέρεια”

Διονύσης Καπλάνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Ενωμένοι για την επόμενη…

“Η απόφαση του Απόστολου Κατσιφάρα μας ξάφνιασε όλους”, ανέφερε σε συνέντευξή του ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας,  Διονύσης Καπλάνης, στον αέρα…