Διονύσης Καλαματιανός στη Βουλή: «Η Ηλεία απαιτεί σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο»

Διονύσης Καλαματιανός στη Βουλή: «Η Ηλεία απαιτεί σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο»

Για εμπαιγμό της Ηλείας και στην περίπτωση του σιδηροδρόμου έκανε λόγο, από το βήμα της Βουλής, ο  Διονύσης Καλαματιανός. Ο Ηλείος Βουλευτής και αναπληρωτής Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράμμισε πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η λειτουργία της παλιάς μετρικής γραμμής ως πραγματική αναβάθμιση και σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν, ο κ. Καλαματιανός ανέφερε πως  το 1890 ολοκληρώθηκε η σιδηροδρομική σύνδεση της Πάτρας με τον Πύργο. Το 2011 η τότε κυβέρνηση την κατήργησε και έως σήμερα δεν λειτουργεί. Σήμερα η κυβέρνηση εξαγγέλλει πως ουσιαστικά θα δώσει 79 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της παλιάς μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής στο Πάτρα – Πύργος.

«Δηλαδή, εξαιρείτε την Ηλεία από το σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο. Αυτή η επιλογή δεν είναι πραγματική αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου της Ηλείας.

Η Ηλεία δεν έχει ανάγκη μόνο από έναν προαστιακό σιδηρόδρομο, που θα εξυπηρετεί μόνο επιβάτες.

Η παραγωγική Ηλεία έχει ανάγκη από τη σύνδεση με το σύγχρονο σιδηρόδρομο για να μεταφέρονται τα πολλά και ποιοτικά προϊόντα της σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη. Αυτό δεν θα γίνει με δική σας επιλογή.

Με αυτά που υλοποιείτε, ο σύγχρονος σιδηρόδρομος θα σταματά στην Πάτρα και δεν θα είναι συμβατός με αυτόν του νομού μας.»

Όπως ανέφερε ο Βουλευτής, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για μια ακόμη φορά καταδικάζει την Ηλεία σε υπανάπτυξη, διότι αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη ο νομός είναι η σύνδεσή του με το σύγχρονο εθνικό δίκτυο.

«Υπάρχει η μελέτη από το 2016 για τη λειτουργία σύγχρονου σιδηροδρόμου στην Ηλεία. Την αγνοήσατε. Και μη μας πείτε για το κόστος. Διότι τα οφέλη που θα προκύψουν για το νομό και για ολόκληρη τη Χώρα θα είναι πολλά περισσότερα.

Δυστυχώς, όμως, εσείς τι κάνετε; Αδιαφορείτε και ακρωτηριάζετε για μια ακόμη φορά την Ηλεία από βασικές υποδομές.

Σε όλη την Ελλάδα θα υπάρχει σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο. Η παραγωγική Ηλεία με τις τεράστιες δυνατότητες θα μείνει ουσιαστικά με το παλιό μετρικό δίκτυο.»

Παράλληλα, ο κ. Καλαματιανός αναφέρθηκε και στον αυτοκινητόδρομο “Πάτρα-Πύργος”.

«Ακυρώσατε τις εργολαβίες που κατασκεύαζαν τον αυτοκινητόδρομο “Πάτρα-Πύργος”. Μετά από 2 χρόνια καθυστέρηση τον ξαναξεκινήσατε, δίνοντας τα χρήματα που είχε εξασφαλίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το δρόμο στους εργολάβους της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ.

Δεν σταματήσατε, όμως, εκεί. Βάλατε και διόδια στο δρόμο που δεν προβλέπονταν προηγουμένως και χρεώσατε με εκατοντάδες εκατομμύρια τους πολίτες της Ηλείας και όσους θα τον χρησιμοποιούν.»

Κλείνοντας, υπογράμμισε πως οι πολίτες της Ηλείας δεν θα ξεχάσουν αυτή τη μεροληπτική, υπονομευτική, απαξιωτική και εκδικητική κυβερνητική συμπεριφορά.

«Μη νομίζετε ότι θα ξεχάσουμε την υπανάπτυξη που μας επιφυλάσσετε. Την ώρα της κάλπης θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα είναι η δική μας ώρα για να καταδικάσουμε τη δική σας πολιτική.»

Related post

Λυμπέρης: Αναλυτικά Συμπεράσματα  της παράταξης “Αυτοδιοικητικό Κίνημα” στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο

Λυμπέρης: Αναλυτικά Συμπεράσματα της παράταξης “Αυτοδιοικητικό Κίνημα” στο ετήσιο…

  Το συνέδριο του Βόλου χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή των αυτοδιοικητικών συνέδρων οι οποίοι με μεγάλο αίσθημα της ευθύνης απέναντι…
Δήμος Πύργου: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για σημαντικά έργα στις T.K. Αγίου Γεωργίου, Αγίας Άννας και Μουζακίου

Δήμος Πύργου: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για σημαντικά έργα στις…

Ακόμη δύο νέα έργα έρχονται να προστεθούν στις πολλές και μεγάλες εργολαβίες που εκτελούνται αυτό το διάστημα από τον Δήμο Πύργου.…
“Όλοι ίσοι στη ζωή” «φώναξαν» οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στην πλατεία του Πύργου!

“Όλοι ίσοι στη ζωή” «φώναξαν» οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ,…

Μαθήματα ζωής και αγάπης πρόσφεραν οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου, αλλά και οι μαθητές των σχολείων του Πύργου που συμμετείχαν στον εορτασμό…