Δυτική Ελλάδα: Σμήνος ισχυρών σεισμών στη Ναύπακτο – Τι λένε Τσελέντης και Χουλιάρας

Ισχυρη σεισμική δόνηση προκάλεσε ανησυχία λιγο μετά τα μεσάνυχτα με επίκεντρο την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας που δίνει σεισμούς τις τελευταίες μέρες.
Σύμφωνα με την αρχική μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,7 R με επίκεντρο την περιοχή του Μαραθιά Φωκίδας με εστιακό βάθος 5 χλμ.
Το Ινστιτούτο μάλιστα δίνει δεύτερο και τρίτο σεισμό λίγα λεπτά αργότερα μεγέθους 4,3 και 4,4 Ρίχτερ με διαφορά δευτερολέπτων μεταξύ τους με επίκεντρο την ίδια περιοχή στη Ναυπακτίας.
Να σημειωθεί ότι μέσα σε διάστημα μιας ώρας από το πρώτο σεισμικό γεγονός, έχουν καταγραφεί δέκα ακόμα δονήσεις στην ευρύτερη περιοχή, ανατολικά της Ναυπάκτου.
Σε ανάρτησή του λίγα λεπτά μετά τον σεισμό, ο καθηγητής Ακης Τσελέντης αναφέρει:
Εκ μέρους των φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 00:09 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.7 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 153 χλμ. ΔΒΔ της Αθήνας.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 16 χλμ. Β του Αιγίου.
ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ:
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ: 38.3949 Βόρεια
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ: 22.0482 Ανατολικά
Έγινε κοντά στο Μαραθιά και η περιοχή ήταν από καιρό διεγερμένη και όπως σας είχα πει αναμέναμε να μας δώσει κάποιο μικρό σεισμό πιστεύω όλα να εξελιχθούν φυσιολογικά.
Ο Γεράσιμος Χουλιάρας αναφέρει από την πλευρά του ότι οι δονήσεις αποτελούν συνέχεια της μικροσεισμικής δραστηριότητας που παρακολουθούμε στην ευρύτερη περιοχή του δυτικού Κορινθιακού τις τελευταίες εβδομάδες με ασθενείς επιφανειακές δονήσεις.
Λίγο μετά τη 1 τη νύχτα, ο Ακης Τσελέντης έκανε μια ακόμα ανάρτηση στην οποία αναφέρει: «Το βράδυ θα καταλάβετε πολλούς αλλά θα είναι μικροί εμείς το παρακολουθούμε από το Γεωδυναμικό γιατί έχουμε πολλά όργανα στην περιοχή καλό σας βράδυ».
πηγή: pelop.gr

Related post

Λυμπέρης: Αναλυτικά Συμπεράσματα  της παράταξης “Αυτοδιοικητικό Κίνημα” στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο

Λυμπέρης: Αναλυτικά Συμπεράσματα της παράταξης “Αυτοδιοικητικό Κίνημα” στο ετήσιο…

  Το συνέδριο του Βόλου χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή των αυτοδιοικητικών συνέδρων οι οποίοι με μεγάλο αίσθημα της ευθύνης απέναντι…
Δήμος Πύργου: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για σημαντικά έργα στις T.K. Αγίου Γεωργίου, Αγίας Άννας και Μουζακίου

Δήμος Πύργου: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για σημαντικά έργα στις…

Ακόμη δύο νέα έργα έρχονται να προστεθούν στις πολλές και μεγάλες εργολαβίες που εκτελούνται αυτό το διάστημα από τον Δήμο Πύργου.…
“Όλοι ίσοι στη ζωή” «φώναξαν» οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στην πλατεία του Πύργου!

“Όλοι ίσοι στη ζωή” «φώναξαν» οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ,…

Μαθήματα ζωής και αγάπης πρόσφεραν οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου, αλλά και οι μαθητές των σχολείων του Πύργου που συμμετείχαν στον εορτασμό…