Δ.Σ Πύργου: Απευθείας αναθέσεις, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ηθική προκάλεσαν ένταση και αποχωρήσεις.

Δ.Σ Πύργου: Απευθείας αναθέσεις, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ηθική προκάλεσαν ένταση και αποχωρήσεις.

Με ένταση και αποχωρήσεις στιγματίστηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου κατά τη διάρκεια της συζήτησης που αφορά την ανάθεση συντήρησης των πυροσβεστήρων στο Δημοτικό Σύμβουλο κο Νίκο Σκορδαλή.

Η σταγόνα που “ξεχείλισε” το ποτήρι ήταν η τοποθέτηση του Δημάρχου Στάθη Καννή ο οποίος ανέφερε:

«Η ανάθεση του κ. Σκορδαλή αναδεικνύεται σήμερα σε μεγάλο ηθικό θέμα και το αναδεικνύουν ποιοι; Οι άνθρωποι που μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο έδιναν αναθέσεις 100.000 ευρώ και πλέον στις συντρόφους των αδερφών τους, σε ανθρώπους που δεν είχαν καμία εμπορική δραστηριότητα και την αποκτούσαν έναν μήνα πριν την ανάθεση. Έδιναν δουλειές σε ΚΟΙΝΣΕΠ που συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι και εκατομμύρια αναθέσεων σε όλη την τετραετία. Οι άνθρωποι που είχαν κάνει τα αυτοκίνητα του Δήμου, ΙΧ για να πηγαίνουν για διασκέδαση, ταξίδια στην Αθήνα και όχι για υπηρεσιακούς λόγους…»

Αρχικά το λόγο πήρε ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Σκορδαλής ο οποίος τόνισε οτι η ανάθεση είναι απολύτως νόμιμη ενώ ανέφερε οτι είναι η μόνη εταιρία στην Ηλεία με την προβλεπόμενη τεχνογωνσία.

Στη συνέχεια ο κος Σκορδαλής προχώρησε στην αποκάλυψη οτι από το 2020 η τελευταία σύμβαση για πυροπροστασία στο Δήμο ήταν με την εταιρία του. Επειδή όπως ανέφερε ο κος Σκορδαλης δεν ήταν αρεστός στη δημοτική αρχή του κου Αντωνακόπουλου, τα δημοτικά κτήρια, τα σχολεία κλπ έμειναν χωρίς πυροπροστασία.

Από την πλευρά του ο κος Αντωνακόπουλος επανέλαβε τα περί συναλλαγής της παράταξης του κου Μπέλτσου με την παράταξη του κου Καννή και τόνισε οτι εάν υπογραφεί η συγκεκριμένη σύμβαση θα κάνει προσφυγή.

Ο ισχυρισμός του κου Αντωνακόπουλου προκάλεσε την “έκρηξη” του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Διονύση Μπέλτσου ο οποίος ανέφερε: “Δεν μπορώ να ακούω για ηθική από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την ηθική. Η υπομονή ξεπέρασε κάθε όριο, από συγκεκριμένους κύκλους να αφήνονται υπονοούμενα για το πρόσωπό μου. Δεν έχω δώσει δικαίωμα τόσα χρόνια ποτέ. Ο Δήμος Πύργου χρωστάει με δικαστική απόφαση 20.000 ευρώ στον πατέρα μου, και δεν έχω τολμήσει να τα πάρω. Και άλλοι έχουν δώσει παντού απευθείας αναθέσεις και μιλάνε για ηθική. Σε θέματα ηθικής εγώ δεν παίζω. Και ότι έχω να πω το λέω… Δεν στέλνω αντιπροσώπους και «βρωμίζουν» την κοινωνία, όπως κάνουν κάποιοι άλλοι” κατέληξε.

Κλείνοντας ο κος Μπέλτσος για άλλη μια φορά κάλεσε το Δήμαρχο να προβεί σε διαχειριστικό έλεγχο “για να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του” όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Θεοδώρου, οποίος τόνισε οτι η σύμβαση βάσει νόμου του 2021, είναι καθ’ όλα νόμιμη και πως η επιχείρηση του κ. Σκορδαλή είναι η μόνη που πληροί όλες τις προϋποθέσεις και διαθέτει τα ISO όπως θέτει ο νόμος. Ενημέρωσε το σώμα οτι θα γίνουν ανακοινώσεις απο τη Δημοτική Αρχή σε λίγο καιρό που θα υπάρχει το πόρισμα εξωτερικού συνεργάτη για τις οικονομικές καταστάσεις του 2023.

Related post

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο διασυλλογικός ιστιοπλοϊκός αγώνας από το Λάτσειο Ναυτικό Ομιλο Κατάκολου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο διασυλλογικός ιστιοπλοϊκός αγώνας από το…

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (21/6-24/6/ 2024) οργανώθηκε με επιτυχία διασυλλογικός ιστιοπλοϊκός αγώνας από το Λάτσειο Ναυτικό Ομιλο Κατάκολου ( ΛΑ.ΝΟΚ).…
ΟΑΣΗ: Τώρα άμεσα μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων από τις πυρκαγιές και αποζημίωση στο 100% των ζημιών

ΟΑΣΗ: Τώρα άμεσα μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων από…

Οι μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Παρασκευή 21/6, έπληξαν το νομό μας έκαναν «στάχτη», αποθήκες, ποιμνιοστάσια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αλλά…
ΟΑΣΗ: Τώρα μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων από τις πυρκαγιές και αποζημίωση στο 100% των ζημιών

ΟΑΣΗ: Τώρα μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων από τις…

Το ΕΚΠ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του παλαίμαχου ενεργού συνδικαλιστή Γιάννη Σαρακίνη ο οποίος έφυγε από τη…